Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

... έξι Ενώσεις αρνούνται την "επιτροπή σοφών" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Επιστολή προς ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ


Κύριο Γιώργο Σαββίδη
Πρόεδρο και μέλη Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ

Κύριο Δημήτρη Τρίμη
Πρόεδρο και μέλη Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ

Συνάδελφοι,

Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε από τους εκπροσώπους μας στο Δ.Σ. του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ για την «σύσταση μιας επιτροπής», (την οποία δεν αναγνωρίζουμε, διότι δεν έχει κανένα θεσμικό ρόλο και δεν τιμά τόσο αυτούς που την προωθούν, όσο κι αυτούς που την αποδέχονται, έστω και σιωπηρά), η οποία θα ασχοληθεί με την υπόθεση του Αγγελιοσήμου, γεγονός για το οποίο τα σωματεία μας ούτε είχαν ενημερωθεί, αλλά και ούτε κλήθηκαν να συμμετάσχουν.

Επειδή η υπόθεση των πόρων του ασφαλιστικού μας συστήματος είναι εξαιρετικά σοβαρή και το ΕΤΑΠ ΜΜΕ υφίσταται συνεχείς προσπάθειες καταλήστευσης των πόρων του από τις κυβερνήσεις των Μνημονίων, οι Ενώσεις που υπογράφουμε έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε ό,τι αφορά τα ταμεία μας. Πολύ περισσότερο που η παραπάνω κίνηση ούτε συζητήθηκε, ούτε συμφωνήθηκε διασωματειακά.

Με βάση αυτά, διαμαρτυρόμαστε έντονα για τις όποιες κινήσεις γίνονται εν αγνοία μας και ζητάμε αφενός να σταματήσει αμέσως κάθε πρωτοβουλία που διασπά την ενότητα των εργαζομένων του Τύπου και αφετέρου τόσο από το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ όσο και από το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ να καταδικάσουν άμεσα αυτές τις ενέργειες, οι οποίες θεωρούμε ότι διασπούν την ενότητα και υπονομεύουν τον αγώνα μας.

Σημειώνουμε ότι οι Ενώσεις μας έκαναν πριν λίγους μήνες έντονες κινητοποιήσεις σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την υπαγωγή των κλάδων υγείας των τριών διευθύνσεων του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, στις οποίες ασφαλίζονται τα μέλη μας, στον ΕΟΠΥΥ. Δυστυχώς τότε η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ δεν στήριξε τις θέσεις των σωματείων μας με χαρακτηριστική απουσία εκπροσώπων της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΗΕΜΘ.

Σήμερα επανέρχεται στην επικαιρότητα ένα ζήτημα που μας αφορά όλους, χωρίς και πάλι να επιδιώκεται μια κοινή στάση και κοινές και συμφωνημένες ενέργειες.

Οι διοικήσεις των Ενώσεων που υπογράφουμε αυτήν την επιστολή θεωρούμε ότι οι περαιτέρω επιθέσεις στον πόρο του ασφαλιστικού μας συστήματος, που αποτελεί, ως γνωστόν, οιονεί εργοδοτική εισφορά και οι όποιες βλέψεις υφαρπαγής του δεν αντιμετωπίζονται με υπόγειες συναλλαγές, ούτε με συντεχνιακές αντιλήψεις και επιτροπές «επιφανών». Χρειάζεται συντονισμένος κι επίμονος αγώνας με βάση κοινές αρχές, στις οποίες θα συμφωνήσουν όλες οι Ενώσεις του Τύπου μέσα από ανοικτές και δημοκρατικές διαδικασίες.

Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε στις όποιες συντεχνιακές αντιλήψεις να υποκαταστήσουν τη δράση των σωματείων μας και ζητάμε για το ζήτημα αυτό να συγκληθεί εντός της επόμενης εβδομάδας κοινή σύσκεψη εκπροσώπων των Ενώσεων μας με εκπροσώπους των Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου