Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

... η ιστορία Της Μετοχής γράφεται από αύριο ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Το Σχέδιο
για την "Ελευθεροτυπία", τη "Χ.Κ.Τεγόπουλος Α.Ε."
και την Εξυγίανση της Ενημέρωσης

---
Διαβάστε το εδώ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... η ΠΟΣΠΕΡΤ στο Κ.Ε. Υμηττού ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Η ΕΡΤ είναι συνταγματική επιταγή


 Αγ. Παρασκευή 30/06/2013
Δελτίο Τύπου ΠΟΣΠΕΡΤ

Σήμερα 30/06/2013 τα προεδρεία της Ομοσπονδίας, των πρωτοβάθμιων Σωματείων και ομάδα εργαζομένων μαζί με τους συναδέλφους που υπηρετούν εκεί, επισκεφθήκαμε τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στο Κέντρο Εκπομπής Υμηττού, για να ελέγξουμε και να διαφυλάξουμε, με την από δω και πέρα παρουσία μας εκεί, τον εξοπλισμό της ΕΡΤ που έχει αγορασθεί με χρήματα ΟΛΩΝ των Ελλήνων.


Η αξία τους είναι τεράστια και η ζημιά που θα υποστεί το Ελληνικό Δημόσιο από ενδεχόμενη καταστροφή τους, ανυπολόγιστη.

Σε αυτό οδηγηθήκαμε από αίσθημα ευθύνης, από την προσωπική και επαγγελματική αξιοπρέπειά μας, την ανάγκη για τήρηση των συνταγματικών υποχρεώσεων και της διαταγής του ΣτΕ (στην οποία η κυβέρνηση δεν συμμορφώνεται).

Μας συμπαρασταθήκαν με την παρουσία τους και οι βουλευτές του «Σύριζα» Π. Λαφαζάνης, Ν. Βούτσης, Δ. Στρατούλης, Δ. Τσουκαλάς, Γ. Στάθας και ο βουλευτής των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» Π. Χαϊκάλης.

Οι εγκαταστάσεις στο Κέντρο Εκπομπής Υμηττού είναι δημόσιες και η χρήση τους θα πρέπει να γίνεται μόνο από το εξειδικευμένο, σε αυτές, προσωπικό της ΕΡΤ το οποίο είναι χρεωμένο μ’ αυτήν την περιουσία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις φρούρησης δεν το επέτρεψαν.

Επέτρεψαν μόνο λήψη ορισμένων από τα προσωπικά αντικείμενα που είχαν αφήσει οι συνάδελφοι, μετά την βίαιη εκδίωξή τους από κουκουλοφόρους των ΕΚΑΜ υπό την απειλή των όπλων, από τις εγκαταστάσεις της εργασίας τους, την 11η Ιουνίου 2013.

Κατά το σύντομο πέρασμα των συναδέλφων από τον χώρο των εγκαταστάσεων και μετά από πολλές διαβουλεύσεις και άδεια του Αστυνομικού Διευθυντή υπηρεσίας, διαπιστώθηκε διακοπή λειτουργίας μιας σειράς εγκαταστάσεων και άλλες παρεμβάσεις στον εξοπλισμό της ΕΡΤ, οι οποίες ενδεχομένως να έχουν ήδη δημιουργήσει μη αναστρέψιμες βλάβες ή να δημιουργήσουν στο μέλλον ανεπιθύμητες καταστάσεις.

Αφού δεν δόθηκε επαρκής χρόνος για να καταγραφεί η κατάσταση των εγκαταστάσεων και η λειτουργία του τεχνολογικού εξοπλισμού, οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία ευθύνη για το τι έχει συμβεί και για το τι θα συμβεί στο μέλλον.

Η λειτουργία του Κ.Ε. ΥΜΗΤΤΟΥ μέχρι την εισβολή των ΕΚΑΜ ήταν άψογη και χωρίς προβλήματα.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ θα προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίων αυτών που έδωσαν αυτή την εντολή καθώς και εναντίων αυτών που έκαναν παρέμβαση στα λειτουργικά κομμάτια των πομπών και των εγκαταστάσεων.

Άραγε ο διορισμένος από το υπουργείο Οικονομικών, ο «ειδικός διαχειριστής» Γκίκας Μάναλης, τι έχει να πει για τις αυθαιρεσίες που έχουν γίνει στην περιουσία του Δημοσίου όχι μόνο στον Υμηττό αλλά και σε όλη την Ελλάδα όπου έχει εγκαταστάσεις η ΕΡΤ; Πώς διασφαλίζεται η περιουσία της ΕΡΤ που μόνο οι εργαζόμενοι της, μπορούν να διασφαλίσουν με την παρουσία τους; Διαφορετικά πώς υλοποιεί αυτό που εντέλει στην επιστολή του «Μέχρι την παράδοση των παντός είδους περιουσιακών στοιχείων της ΕΡΤ… εξακολουθείτε να έχετε την ευθύνη και υποχρεούστε στη διαφύλαξή τους», με την απουσία τους από τους χώρους εργασίας;

Τι θα κάνει για τη λεηλασία που γίνεται στο περιοδικό «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» ;

Καλούμε όλους να φροντίσουν να εφαρμοστούν οι εντολές του ΣτΕ καθώς και τους αρμόδιους εισαγγελείς να παρέμβουν για να αποκατασταθεί η νομιμότητα.

Η ΕΡΤ είναι συνταγματική επιταγή και η πολιτεία έχει χρέος να την παρέχει.

Η παγκόσμια κοινότητα αλλά και οι Έλληνες απανταχού της Γης απαιτούν την λειτουργία και την εκπομπή των προγραμμάτων της ΕΡΤ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Αυτό αποκομίζεται και από τις δημοσκοπήσεις που προκλητικά αγνοούν - σε αντίθετη περίπτωση θα το είχαν άλλοθι και καραμέλα.

Δεν μπορεί να κυβερνιέται η χώρα με το «ινάτι» κανενός, ακόμα και του Πρωθυπουργού!
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... Π. Καψής: Ιούλιο το νομοσχέδιο ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Προτεραιότητα να φύγει το «μαύρο»

Π. Καψής: Προς αρχές Ιουλίου
το νομοσχέδιο για τη «νέα ΕΡΤ»
.

Εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιουλίου είναι πιθανό να κατατεθεί ο νόμος για τη θεσμική συγκρότηση της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, με όλες τις προβλέψεις για τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της και με βάση το σχέδιο της Επιτροπής Αλιβιζάτου, τονίζει σε δηλώσεις του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής.

«Η πρώτη, άμεση προτεραιότητά μας είναι να αρχίσει να εκπέμπει και πάλι η δημόσια τηλεόραση. Το επιτάσσει η απόφαση του ΣτΕ και το ζητεί η ελληνική κοινωνία», σημειώνει ο υφυπουργός, ενώ σχετικά με την άρση του «μαύρου» από τους τηλεοπτικούς δέκτες, τονίζει χαρακτηριστικά: «Αν χρειαστεί από το... υπερπέραν θα εκπέμψουμε το νέο σήμα».

Ο κ. Καψής κάνει σαφές ότι οι αποζημιώσεις θα δοθούν με βάση τις προβλέψεις για όσους είναι στο ενιαίο μισθολόγιο και επισημαίνει πως βασικός μοχλός για την υλοποίηση του σχεδίου περί τον νέο φορέα, είναι ο ειλικρινής διάλογος μεταξύ όλων.

«Πρέπει να αποφασίσουμε για το τι δημόσια ραδιοτηλεόραση θέλουμε και με βάση αυτό να προχωρήσει η οργανωτική της συγκρότηση. Το έργο αυτό θα το επιβλέψει μια υψηλού επιπέδου επιτροπή με τη συνδρομή και ξένου συμβούλου, αξιοποιώντας φυσικά την ελληνική και τη διεθνή εμπειρία», καταλήγει ο υφυπουργός.

---
πηγή: ΑΜΠΕ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... στης "Ελευθεροτυπίας" την κατάμαυρη ράχη ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Σχέδιο
για την επόμενη μέρα
της “Ελευθεροτυπίας”
και της Ενημέρωσης, γενικά...
.

“Σχέδιο για την Ελευθεροτυπία,
τη Χ.Κ.Τεγόπουλος και την εξυγίανση της Ενημερώσης”,
από τον εκδότη της “Ελευθεροτυπίας”, Χάρη Οικονομόπουλο.


Στην τελευταία σελίδα της "Κυριακάτικης" δημοσιεύεται η πρόταση των εταιρειών “Τρίτη Όψη ΑΕ Εντύπων και Ηλεκτρονικών Εκδόσεων” και Navop LTD. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος απευθύνεται σε εργαζόμενους στην “Τρίτη Όψη” (όσοι σήμερα βγάζουν την “Ελευθεροτυπία”, σε πρώην εργαζόμενους της Χ.Κ. Τεγόπουλος και σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ που έχουν δακόψει τη λειτουργία τους (βλέπε ΕΡΤ) αλλά και μικρομετόχους της Χ. Κ. Τεγόπουλος για την “αποδοχή δωρεάς μετοχών στην εταιρεία “Τρίτη Όψη”.

Στόχος είναι η μετατροπή της “Τρίτης Όψης” σε μια πολυμετοχική εταιρεία με επενδυτές και εργαζόμενους, η οποία και θα αναλάβει παράλληλα με την έκδοση της “Ελευθεροτυπίας” και της “Κυριακάτικης” την επαναλειτουργία του εργοστασίου στο Κορωπί και την ανάπτυξη, δίπλα στο enet μιας διαδικτυακής τηλεόρασης. Σύμφωνα με όσα διατυπώνονται στην πρόταση:

- Η “Τρίτη Όψη” προχωράει σε έκτακτη γενική συνέλευση στις 11 Ιουλίου με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 5 εκατομμύρια ευρώ, με στόχο την ενίσχυση της «Ελευθεροτυπίας», της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπία», του www.enet.gr του enetEnglish, την επαναλειτουργία του πιεστηρίου και τη δημιουργία διαδυκτιακής τηλεόρασης. Το ποσό, που δεν θα καλυφθεί από τη Navop LTD θα διατεθεί, μέσα σε 45 μέρες σε επενδυτές.

- Ποσοστό 65% της Τρίτης Όψης θα είναι άμεσα διαθέσιμο από το βασικό μέτοχο NAVOP LTD, άνευ ανταλλάγματος

1. κατά 10% στους εργαζόμενους και συνεργάτες της Τρίτης Όψης

2. κατά 10% σε τέως εργαζόμενους της Χ.Κ. Τεγόπουλος που δεν εργάζονται στην Τρίτη Όψη κατά 10% σε μικρομετόχους της Χ.Κ. Τεγόπουλος

3. και ως 35% σε πρώην εργαζόμενους ηλεκτρονικών ΜΜΕ τα οποία διέκοψαν τη λειτουργία τους.

Η διαδικασία απόκτησης των δωρεάν μετοχών ξεκινάει τη Δευτέρα 1η Ιουλίου. Ταυτόχρονα με την κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της, η “Τρίτη Όψη” θα αποκτήσει το 20% της Χ. Κ. Τεγόπουλος χωρίς αντάλλαγμα.

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών, και εφόσον καλυφθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα αποφασιστεί νέα αύξηση του, με είσοδο της Τρίτης Όψης σε χρηματιστηριακή αγορά εντός ή έκτος ΕΕ, με σκοπό την εξυγίανση της Χ. Κ. Τεγόπουλος. Το επιχειρησιακό σχέδιο για τη δεύτερη αύξηση θα προβλέπει τη μεταβίβαση ενός επιπλέον ποσοστού 31% της Χ. Κ. Τεγόπουλος προς την Τρίτη Όψη, η οποία και θα έλεγχε πλέον το 51% της εκδοτικής εταιρείας.

Σημειώνεται πως “αν και η ιδιότητα του μετόχου δεν συνεπάγεται αυτομάτως την ιδιότητα εργαζόμενου ή αμειβόμενου συνεργάτη και δεν επηρεάζει ήδη υφιστάμενες εργασιακές σχέσεις, προσλήψεις και επαγγελματικές συνεργασίες στα ηλεκτρονικά και έντυπα Μέσα του ομίλου θα γίνονται κατά προτεραιότητα μεταξύ των μετόχων που θα διαθέτουν τα σχετικά επαγγελματικά προσόντα με όρους που θα επιτρέπουν τα πραγματοποιούμενα έσοδα και οι χρηματορροές τους.

---
Σχόλιο "Ανασυγκρότησης" : ... πράγματι, είναι ένα σχέδιο που θα βγάλει από την κρίση όχι μόνο την Τρίτη Όψη Α.Ε. αλλά κατά πάσα βεβαιότητα και τη χώρα ... σπεύσατε ... με χαλαρή, καλοκαιρινή διάθεση ...
---
πηγή: Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... ΕΡΤ - Κυριακή 30/6 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο αγώνας των εργαζομένων διευρύνεται και μαζικοποιείται!
Κυριακή, μέρα απολυμένων
στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ


Από την ΠΟΣΠΕΡΤ

Πολυάριθμη σύσκεψη ομοσπονδιών και σωματείων πραγματοποιήθηκε στο Ραδιομέγαρο για την οργάνωση του αγώνα, ώστε να έχει επιτυχία και αποτελεσματικότητα ο στόχος για ριζική αλλαγή αυτής της πολιτικής, που έχει τσακίσει τους εργαζόμενους και έχει γεμίσει τη χώρα ανέργους, φτωχούς και ανήμπορους.

Οι κινητοποιήσεις που προκάλεσε το μαύρο στην ΕΡΤ, η σθεναρή στάση των εργαζομένων, η παγκόσμια κατακραυγή δεν κάμπτουν την κυβέρνηση που ακάθεκτη επιδιώκει να υπερβεί τις μνημονιακές της υποχρεώσεις και το στόχο των 4000 απολύσεων, έχοντας ήδη προγραμματίσει νέο γύρο απολύσεων, από τους 151 φορείς και με υποψήφια θύματα εργαζόμενους σε ΕΛΤΑ, ΕΑΒ, ΕΑΣ ΕΛΒΟ, ενώ παραμένουν σε πρώτο πλάνο οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι στην Τοπική αυτοδιοίκηση, στην αμυντική βιομηχανία … Κάτω από αυτές τις συνθήκες εκτάκτου ανάγκης, αποφασίστηκε η ανάγκη συντονισμού με κύριο αίτημα την αναχαίτιση της βάρβαρη πολιτικής της κυβέρνησης.

Θεωρώντας ότι η ΕΡΤ αποτελεί σημείο αναφοράς, με τον συνεπή αγώνα των εργαζομένων της για αξιοπρέπεια και δημοκρατία, σήμερα Κυριακή συνεδριάζει στο Ραδιομέγαρο το συντονιστικό των οργανώσεων για να προσδιορίσει τις άμεσες κοινές αγωνιστικές κινητοποιήσεις και την ανατροπή αυτής της πολιτικής


ΚΥΡΙΑΚΗ 30/6

Οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στους απολυμένους της Κατσέλη, στον αγώνα των εργαζομένων και του σωματείου τους.

21:00 - Μουσικά σύνολα Ζορμπά και Άξιον Εστί - μαέστρος Ανδρέας Πυλαρινός

- Ελένη Πέτα με τον συνθέτη Γιάννη Χριστοδουλόπουλο στο πιάνο. 

- Saleh - Saleh

- Ο μουσικοσυνθέτης Χριστόφορος Κροκίδης με τη μπάντα του (πλήκτρα Θανάσης Τσαουσέλης,  μπάσο Θανάσης Μπουλής - τύμπανα, Γρηγόρης Οικονομίδης)

- Ανδρέας Συμβουλόπουλος, solo jazz πιάνο
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

... όταν ο Νίκος Α. γνώρισε τον Χάρη Ο. ...

*
Νίκος Αργύρης
***
*

Γνωριμία, στο δικαστήριο,
με τον κ. Οικονομόπουλο
της νέας «Ελευθεροτυπίας»
.

Χθες στο Δικαστήριο, στο Κορωπί, είδα για πρώτη φορά τον κύριο 27% της Χ.Κ.Τεγόπουλος.

Παρέα με τον «φίλο του» δημοσιογράφο (και εκπρόσωπο των εργαζομένων...) κ. Ορ. Σχοινά, προσπάθησαν να αντιστρέψουν, για μια ακόμη φορά, την πραγματικότητα. Την πραγματικότητα που λέει ότι 700 απλήρωτοι της Χ.Κ.Τ διεκδικούν ακόμη τα οφειλόμενα σε αυτούς και με ένδικα μέσα (όχι μόνο 24 που επισπεύδουν τον πλειστηριασμό κάποιων μηχανημάτων για τα οποία υπάρχουν αγοραστές).

Ίσως οι 170 που δουλεύουν στην Τρίτη Όψη Α.Ε. πληρωθούν με μετοχές (επίκειται μετοχοποίηση της Χ.Κ.Τ, σύμφωνα τον κ. Οικονομόπουλο), ίσως έχουν πειστεί ότι μόνο από τα κέρδη της Τρίτης Όψης Α.Ε. θα αποπληρωθούν τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις τους. Σίγουρα δεν είναι ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης της λιμνάζουσας (διάβαζε "βάλτος") κατάστασης τα (ανύπαρκτα) κέρδη της Τρίτης Όψης Α.Ε. και σίγουρα δεν ανήκουν όλοι στην "Εφημερίδα των Συντακτών" - το «ανταγωνιστικό Μέσο» που εμποδίζει την Τρίτη Όψη Α.Ε. να 'χει κέρδη, σύμφωνα με τον κ. Χάρη.

Ο κ. Οικονομόπουλος έκανε αναφορά στο περίφημο σχέδιο εξυγίανσης της Χ.Κ.Τ και προέβλεψε ότι αυτό θα "τρέξει" σίγουρα, μέχρι τις αρχές του 2014 !!!

Ακόμη ανέφερε ότι τα «τρία δυνατά σημεία» της Χ.Κ.Τ είναι τα γραφεία της (κτίριο Μίνωος), ο τίτλος (Ελευθεροτυπία) και το πιεστήριο.

Όντως αυτά είναι, αλλά για να μην «πειραχτούν» μέχρι να μεταβιβαστούν ή να πουληθούν από τους ίδιους, πρέπει οι απλήρωτοι εργαζόμενοι να καθόμαστε απαθείς και άπρακτοι; Από τα κτίρια σίγουρα θα πάρουμε ένα σοβαρό ποσό. Αν δεν θέλει να βγουν σε πλειστηριασμό, να σχεδιάσουν μαζί μας την πληρωμή μας και όχι την παράταση της οικονομικής μας εξαθλίωσης.

Από τον τίτλο όμως τι να περιμένουμε; Δεν απαξιώνεται μέρα με τη μέρα; Ποιος τρελός πιστεύει ότι η Τρίτη Όψη Α.Ε. θα έχει κέρδη με τις κυκλοφορίες που καταγράφει η νέα "Ελευθεροτυπία"; Μήπως με δανεικά - τα χρωστούμενά μας - δεν εκδόθηκε η «νέα Ε»;

Με ρώτησε, αν ξέρω άλλον που να βάζει δικά του χρήματα στην κυκλοφορία μιας εφημερίδας.

Ευτυχώς ξέρω άλλους 100, που ρίσκαραν στην έκδοση μιας «νέας εφημερίδας». Πουλάνε ή δεν πουλάνε στο αναγνωστικό κοινό σύμφωνα με ό,τι γράφουν. Το πρόβλημα του κ. Οικονομόπουλου και της Τρίτης Όψης Α.Ε. είναι ότι προσπαθούν να πείσουν αυτό το αναγνωστικό κοινό, πως η εφημερίδα που βγάζουν ταυτίζεται με την παλιά Ελευθεροτυπία. Ε, δεν τους βγαίνει κι αυτό αποτυπώνεται στο δελτίο κυκλοφορίας...

Παρουσίασαν τις μηχανές του εργοστασίου σαν κρίκους μιας αλυσίδας, που αν κοπεί, μειώνεται η αξία της. Γιατί τότε δεν πουλάνε οι ίδιοι όλο το εργοστάσιο, ώστε να ξεχρεώσουν κατά το ήμισυ (μπορεί και παραπάνω) τους μοναδικούς πιστωτές της Χ.Κ.Τ που είναι οι εργαζόμενοι σε αυτήν, απολυμένοι και μη;

Οι μηχανές των περιοδικών δεν δούλευαν φασόν ξένες δουλειές; Αν δούλευαν μόνο για τα περιοδικά της εφημερίδας θα έμπαιναν μέσα με τα "τσαρούχια". Δεν του τα εξηγούν καλά οι οικονομικοί σύμβουλοί του φαίνεται, ή άλλα του λένε και άλλα λέει. Άλλο δεν θέλω να πουληθούν, οπότε δεν εισπράττω και άλλο δεν θέλω, αλλά θέλω και να εισπράξω (εξηγήσεις ζητήστε από τον κ. Ορ. Σχοινά, ο οποίος μάλιστα στράφηκε ενάντια στους συναδέλφους του - άλλοτε θέλοντας να πουληθούν τα μηχανήματα έστω στη μισή της αρχικής τιμής και άλλοτε όχι). Ξέχασαν ότι και τις προηγούμενες τιμές (έγινε δικαστήριο για ανακοπή του πλειστηριασμού, που έχασαν) τις θεωρούσαν εξευτελιστικές; Τώρα «η μισή τιμή» που θέλει ο κ. Σχοινάς είναι ικανοποιητική; Τελικά μόνο να μην πειραχτεί η Τρίτη Όψη Α.Ε. τους ενδιαφέρει και ας αποτελεί ανάχωμα, προς όφελος της Χ.Κ.Τ, στην εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων από τους εργαζόμενους (π.χ. Κατάσχεση εις χείρας τρίτων).

Παρεμπιπτόντως να πω ότι θεωρώ ως τον απόλυτο ξεπεσμό, για οποιονδήποτε εργαζόμενο, να εμφανίζεται στα δικαστήρια, στο πλευρό του εργοδότη και να τον υποστηρίζει στις οικονομικές και άλλες διαφορές του με συναδέλφους εργαζόμενους...

Καλώ, για μια ακόμη φορά, τους συναδέλφους μου (απλήρωτους της Χ.Κ.Τ) να δίνουν μαζικά το παρών στις δικαστικές αίθουσες.

Ο χρόνος δεν δουλεύει υπέρ μας. Πρέπει άμεσα να δώσουμε μια απάντηση στις μεθοδεύσεις τους, που να τους ταρακουνήσει. Δεν παραιτούμαστε, δεν ξεχνάμε, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ.

Νίκος Αργύρης (απλήρωτος, απολυμένος Χ.Κ.Τ.) 29/6/13
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... Σάββατο 29/6 στην ΕΡΤ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Και σήμερα Σάββατο
στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ
.

Μια συνάντηση με διασπαστικές «υποσχέσεις» του νέου Υπουργού, πραγματοποιήθηκε χθες με την ΠΟΣΠΕΡΤ, τους δικηγόρους και το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ των Δημοσιογράφων, ο οποίος δήλωσε ότι θα καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους έναν - έναν για να τους πείσει να υπογράψουν της συμβάσεις της ντροπής !

Η νέα Κυβέρνηση του δικομματισμού που φυλλορροεί, θέλει να ενταφιάσει το πτώμα που νομίζει ότι δημιούργησε, αλλά η ΕΡΤ είναι ζωντανή για όλη την παγκόσμια κοινότητα!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΓΝΟΕΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ο κ. Σαμαράς λέγοντας το πιο σύντομο ανέκδοτο «ότι προχωράει με το νόμο», προσπαθώντας να σβήσει από τη μνήμη μας το φασιστικό τρόπο με τον οποίο έβαλε μαύρο στα σπίτια των Ελλήνων και του αποδήμου Ελληνισμού εδώ και 18 μέρες! Σήμερα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο είπε ότι οι υπάλληλοι της ΕΡΤ είναι όλοι αριστεροί και τώρα θα κάνει κάθαρση, ενώ τάζει προνομιακή μεταχείριση και μόρια για την επαναπρόσληψή τους στην αντι- ΕΡΤ!

«Κλείσαμε την αμαρτωλή ΕΡΤ» ! κομπάζει για ένα «κατόρθωμα» που σβήνει την ιστορία της χώρας μας, ξεσηκώνοντας την παγκόσμια κατακραυγή.

«Έπρεπε να αφήσουμε τη σπατάλη τις υπερωρίες και τα σκάνδαλα;» Ρωτάει προκλητικά και ανερυθρίαστα, όταν οι εργαζόμενοι έχουν εδώ και χρόνια καταφύγει στη δικαιοσύνη με πολλαπλές καταγγελίες, όταν έχουν κάνει απεργίες για να σταματήσει η κακοδιαχείριση, η κακοδιοίκηση και η σπατάλη των διοικήσεων των 2 κομμάτων που μας κυβερνούν τόσα χρόνια!!!

Φτάνει πια η κοροϊδία ! Καλούμε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να καταδικάσει την αναίσχυντη, δικτατορική αυτή στάση και την πολιτική κατάργησης κάθε εργασιακού δικαιώματος που έχει απομείνει, την ισοπέδωση Συλλογικών Συμβάσεων, την γενίκευση των ατομικών και τις απολύσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα! Καλούμε κάθε μέρα κάθε ώρα, για μαζική συμμετοχή στον αγώνα των εργαζομένων, για «ΝΑ ΜΠΕΙ ΦΡΑΓΜΟΣ στην κατάργηση των δημοσίων φορέων και των μαζικών απολύσεων!"

Πρόγραμμα
Σάββατο 29.6.2013

18.30 Σύσκεψη Σύσκεψη συνδικαλιστικών φορέων (ΠΟΕ ΟΤΑ -ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ- ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ )

20.30- 21.05 Ποιητικές της Ανατροπής, οργάνωση - σκηνοθεσία Θάνος Μιχαλάς 

- Δαβίδ Ναχμίας - Μπάμπης Βελησσάριος, ελληνικές και ξένες καντσονέτες

- Όπερα Chaotique- Ter noman ( Γιώργος Τσουβάρας +Voodoo Drammer) Εναλλακτικό καμπαρέ - όπερα με τζαζ και άλλα είδη μουσικής

- Ο συνάδελφος Λουκάς Πανουργιάς με «ΤΟΥΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ» σε γνωστές ροκ διασκευές 

- Ο γνωστός κιθαρίστας Λευτέρης Χριστοφής σε μελωδίες από το χώρο της τζαζ

- Το τρίο JAZZ WALK (FUNK- JAZZ ) Ιωάννα Μιτσόγλου -Δημήτρης Μπίκος - Δημήτρης Τσιαμπάο
---
πηγή: greektv.com
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... ψήφισμα δημοσιογράφων ΕΡΤ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

“Οι εργαζόμενοι εφαρμόζουν
την απόφαση του ΣτΕ”


Ψήφισμα δημοσιογράφων ΕΡΤ

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ σε συνέλευση που πραγματοποίησαν μετά τη συνάντηση με τον Υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης κ. Παντελή Καψή επαναβεβαίωσαν τη θέση τους ότι μόνη εφικτή και λογική λύση έξω από εγκλωβισμούς σε πολιτικά αδιέξοδα που δημιουργήθηκαν ερήμην τους είναι η άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ.

Το περίγραμμα πρότασης που παρουσίασε ο κ. Καψής, στερείται νομικής τεκμηρίωσης. Το μεταβατικό σχήμα δεν έχει καμία χρησιμότητα και επιπλέον είναι κενό θεσμικού και νομικού περιεχομένου. Το σημαντικότερο δε, θα κοστίσει στον Έλληνα φορολογούμενο επιπλέον χαράτσια.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, εφαρμόζουν την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου και παράγουν πρόγραμμα ολοκληρωμένο. Επίσης, ανταποκρίνονται με αίσθημα ευθύνης στην σύσταση του ειδικού διαχειριστή για διαφύλαξη των υποδομών της ΕΡΤ, που αποτελούν δημόσια περιουσία. Το όποιο πλαίσιο διαπραγμάτευσης για την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ αρχίζει από τη στιγμή που θα αποκατασταθεί η νομιμότητα.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

... και δεύτερη "μαϊμού" Ραδιοτηλεόραση ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Συνεχίζεται η καπηλεία
στην περιουσία της ΕΡΤ Α.Ε.
.

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ


Κυκλοφόρησε και δεύτερο πειρατικό τεύχος της «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ»

Με την κυκλοφορία του δεύτερου πειρατικού τεύχους «ο κόσμος στη ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ», που εξώφθαλμα καπηλεύεται το ιστορικό περιοδικό «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ», συνεχίζεται ανεμπόδιστα η απόπειρα ιδιοποίησης της περιουσίας της ΕΡΤ Α.Ε., από φορείς ιδιωτικών συμφερόντων, οι οποίοι δρώντας παρασκηνιακά και τυχοδιωκτικά, εκμεταλλεύτηκαν την αναταραχή που έχει δημιουργηθεί από την πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην δημόσια ραδιοτηλεόραση, με σκοπό τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας της ΕΡΤ ΑΕ, που αποτελεί και περιουσία και παρακαταθήκη του ελληνικού λαού.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων του Τύπου:

- καταγγέλλει απερίφραστα την συνεχιζόμενη παράνομη, παράτυπη, αθέμιτα κερδοσκοπική, τυχοδιωκτική και πειρατική δεύτερη έκδοση του εντύπου υπό τον παραπλανητικό τίτλο «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» (εκδ. εταιρεία ΧΡΩΜΑΞΞ ΕΠΕ) που καπηλεύεται την περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης,
- υπογραμμίζει την τεράστια ευθύνη των αρμόδιων αρχών και τις καλεί για άλλη μια φορά σε άμεση και δραστική παρέμβαση για την διαφύλαξη και προστασία τόσο των πνευματικών δικαιωμάτων όσο και των περιουσιακών στοιχείων της ΕΡΤ Α.Ε.

- τονίζει ότι η ενέργεια αυτή έρχεται ως «φυσική συνέχεια» της εκχώρησης τηλεοπτικών δικαιωμάτων της ΕΡΤ Α.Ε. μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες

- δηλώνει ότι πολιτικά υπεύθυνη για την άθλια αυτή μεθόδευση είναι η πολιτική επιλογή για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ Α.Ε., που άνοιξε τις ορέξεις σε αρπακτικά ιδιωτικά συμφέροντα να σκυλεύσουν τη δημόσια περιουσία

- δηλώνει για άλλη μια φορά ότι παραμένει σε αγωνιστική ετοιμότητα κι επιφυλακή μέχρι τη δικαίωση του αγώνα για την ενημέρωση και τη δημοκρατία

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... ο ΔΟΛ τραντάζεται εκ θεμελίων ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Ο ΔΟΛ σε αναβρασμό
Παζάρια, ένθεν κακείθεν
του κτιρίου της Μιχαλακοπούλου


Οι φημολογούμενες απολύσεις - έως και πενήντα - σε πρώτη φάση, έχουν κάνει τον ΔΟΛ να μοιάζει με μια τεράστια χύτρα έτοιμη να εκραγεί...

Οι διάδρομοι "αναστενάζουν" και τα συνδικαλιστικά στελέχη - εργαζόμενοι στην εταιρεία την ανάγκη ποιώντας φιλοτιμία προσπαθούν να εκμαιεύσουν ένα "όχι τώρα απολύσεις"...

Αντιλαμβάνεστε ότι το "όχι τώρα" του Σταύρου Ψυχάρη θα είναι θείο δώρο για πολλούς και διάφορους - όχι κατ' ανάγκη και για τους υποψήφιους προς αποχώρηση. Και φυσικά θα επηρεάσει - κατά πάσα βεβαιότητα - και τις διεργασίες στην Ακαδημίας...

Σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι ζητούν από τους εκπροσώπους τους να συγκαλέσουν Έκτακτη Συνέλευση στο κτίριο για να υπάρξει ενημέρωση με βάση την πληροφόρηση που θα έχουν από τη διοίκηση. Είναι κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει προ ημερών...


... αναρτήθηκε στο WC ...
Είναι επίσης και το γεγονός της καθυστέρησης της μισθοδοσίας και σε συνδυασμό με την επίσης φημολογούμενη νέα μείωση μισθών, δημιουργεί ακόμη εντονότερο αίσθημα αδικίας  και μια γενικευμένη δυσαρέσκεια ανάμεσα στους εργαζόμενους. Και είναι μια δικαιολογημένη δυσαρέσκεια όταν γνωρίζουν ότι είναι οι μόνοι εντός του Οργανισμού που μόνιμα πληρώνουν την όποια οικονομική δυσπραγία παρουσιάζεται...


Σε αντίθεση με τα μέλη του Δ.Σ., που απλώς περιορίζονται σε "μικρές" αυξήσεις, της τάξεως περίπου του 10% στις ετήσιες αντιμισθίες τους...

Ας ελπίσουμε ότι όλα αυτά θα αποδειχθούν ένα κακό όνειρο και ότι στο ξύπνημα της επόμενης μέρας η ζωή στη Μιχαλακοπούλου θα συνεχίσει σε κανονικούς ρυθμούς...
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... ΕΡΤ - εκδηλώσεις 28/6 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Ανακοίνωση

Συνεχίζουμε αταλάντευτα ! Εδώ και τώρα να ανοίξει η ΕΡΤ ως να μην έκλεισε μια μέρα! Καμιά απόλυση. Δεν υπογραφούμε «συμβάσεις» που «νομιμοποιούν» τις αντισυνταγματικές παράνομες απολύσεις!

Την Παρασκευή 28/6 για άλλη μια φορά κοντά μας έχουμε εξαιρετικούς καλλιτέχνες που στηρίζουν τον αγώνα για μια ζωντανή σε πλήρη λειτουργία ΕΡΤ .

18.30 - Ανοιχτή συνέλευση των εργαζομένων των σωματείων του συντονιστικού ”ΕΝΑΝΤΙΑ στην κατάργηση - συρρίκνωση Δημοσίων κοινωφελών φορέων, στις απολύσεις - εφεδρεία - διαθεσιμότητα και το μισθολόγιο - φτωχολόγιο ” των Ομοσπονδιών ΠΟΣΠΕΡΤ - Π.Ο.Θ.Α.- Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α. - Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε. & των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΟΣΚ - ΙΓΜΕ - ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ - Ε.Ι.Ν. - ΗΔΙΚΑ - ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ - ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΟΚΑΑ - ΕΛΟΤ - ΕΓΝΑΤΙΑ - ΜΟΔ - ΔΕΠΑΝΟΜ -ΘΕΜΙΣ - ΚΕΠΕ - ΕΕΤΑΑ στον προαύλιο χώρο της ΕΡΤ.

19.30 - Παράλληλη δράση: HAIRSPACE, χοροθεατρική παράσταση στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου, με εγκατάσταση θεατρικού παιχνιδιού χορογράφος Βίλμα Ανδριώτη

20.00 - Ρεμπέτικη Κομπανία του Συνδικάτου Εργαζομένων ΙΓΜΕ – Καίτη Ζαραβέλα τραγούδι

- ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΕΡΤ: « ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΗΧΟ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ» Ορχήστρα Σύγχρονη Μουσικής, σολίστ Χρ. Ζερπίνος ακορντεόν.

- Ο Γιάννης Αναγνωστάτος, Lolek,, παρουσιάζει τις αγγλόφωνες μελωδίες του.

- Active Member σε μια μοναδική συναυλία.

- IQ69 Punk Rock

- Ανάπλους Alternative-Indie Rock με ελληνικό στίχο.( Παπασωτηρίου Σωκράτης φωνητικά - Λαδιάς Γιάννης κιθάρα - Ραχούτης Θανάσης μπάσο - δεύτερα φωνητικά - Κορκολής Τάκης πλήκτρα - Λέριος Πάρις τύμπανα.)

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... Μορφωτικό Ίδρυμα, εκλογή μελών Δ.Σ. ...

*
ΕΣΗΕΑ
***
*
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ!



ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
   
Η Εφορευτική Επιτροπή της Ε.Σ.Η.Ε.Α. ανακοινώνει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της 18ης και 19ης Ιουνίου 2013 για την εκλογή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ.
 
Εκλογή μελών Διοικητικού Συμβουλίου Μορφωτικού Ιδρύματος 

Ψήφισαν:   3.307
Έγκυρα:     2.766
Άκυρα:          209
Λευκά:          332


Έλαβαν:
 
1. Τακτικά μέλη της Ε.Σ.Η.Ε.Α. - μέλη αντιστοίχων με τη δραστηριότητά τους οργανώσεων

1ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
849
 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
2ΤΕΡΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
459
 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
3ΜΑΚΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
379
 
2. Τακτικά μέλη της Ε.Σ.Η.Ε.Α.



1ΠΕΤΡΑΛΙΑ ΦΑΝΗ
719
 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
2ΓΚΙΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
587
 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
3ΚΟΥΝΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
550
 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
4ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΗΣ
468
 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
5ΑΔΑΜΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
431
6ΜΩΡΑΪΤΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
329
7ΚΑΡΑΜΠΟΤΤ ΕΛΕΝΗ
321
8ΖΑΡΑΚΟΒΙΤΟΥ ΑΓΑΘΑ
262
9ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
254
10ΠΑΡΝΑΣΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
226
11ΜΠΟΥΡΣΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
206
12ΓΚΟΛΙΑ ΕΛΕΝΗ
198
13ΧΟΥΡΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
194
14ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
172
15ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
130
16ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
86
17ΚΟΥΤΣΟΥΚΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
78


Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... ΕΡΤ - οι "κόκκινες γραμμές" των εργαζομένων ...


*
Ασύνταχτος Τύπος
***
*

“Δεν αποδεχόμαστε το κλείσιμο της ΕΡΤ και τις απολύσεις των εργαζομένων.- Δεν υπογράφουμε ατομικές συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας.- Ενισχύουμε την παρουσία μας στους χώρους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης”


Ο νομικός σύμβουλος της ΠΟΣΠΕΡΤ Δ. Περπατάρης ήρθε στην Θεσσαλονίκη και παρουσία 300 και πλέον εργαζομένων μέσα στο στούντιο της τηλεόρασης της ΕΡΤ3 ανέλυσε όλα τα στοιχεία για τους νομικούς τρόπους απόκρουσης του κλεισίματος της ΕΡΤ και της απόλυσης των εργαζομένων της. Ενώ έγινε γνωστό ότι η ΠΟΕΣΥ καλεί αύριο στην Αθήνα τους νομικούς συμβούλους όλων των Ενώσεων και Ομοσπονδιών του κλάδου ώστε να εκπονηθεί κοινή νομική στάση.

Υπάρχουν 3 κραυγαλέοι λόγοι ακυρότητας, οι οποίοι θα κριθούν με την αίτηση αναστολής στο ΣτΕ την 27η/9:

1 - Η κατάργηση της ΕΡΤ αντιβαίνει σε συνταγματικές διατάξεις, είναι αντιδημοκρατική και καυαστρατηγεί πολλούς νόμους.

2 - Οι απολύσεις δια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου δεν συνιστούν καταγγελία της σύμβασης εργασίας, ενώ αντιβαίνουν στο νόμο περί όρων και προϋποθέσεων για ομαδικές απολύσεις.

3 - Επιπλέον, δεν αποδεχόμαστε τις απολύσεις και γιατί δεν καταβλήθηκε η νόμιμη αποζημίωση και συγκεκριμένα η πρώτη δόση, όπως απαιτεί ακόμη και ο τελευταίος μνημονιακός νόμος. Αυτό έπρεπε να γίνει την 11η/6 και όχι την 17η οπότε σε κάποιους κατατέθηκαν κάποια χρήματα.

Γι αυτό και πρέπει με όποιον τρόπο να δηλωθεί η μη αναγνώριση της απόλυσης, όπως γίνεται με την αποστολή εξωδίκων, τα οποία μέχρι τώρα υπερβαίνουν τα 2.000 (στο σύνολο των 2.654).

Όποιος δεν υπογράψει έχει άμεσο δικαίωμα στο ταμείο ανεργίας και φυσικά να διεκδικήσει αφενός την ακυρότητα της απόλυσης και αφετέρου τις όποιες μισθολογικές διαφορές.

Ενώ υπογράφοντας ατομικές συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας, αφενός νομιμοποιούνται οι απολύσεις και αφετέρου απεμπολείται κάθε δικαίωμα του εργαζομένου.

5 παροτρύνσεις:

- Να ετοιμαστούμε για την κατάθεση μηνύσεων και αγωγών μέσα σε τρείς μήνες και να αναμένουμε τις δικαστικές αποφάσεις.

- Να μην αποδεχόμαστε τις απολύσεις.

- Να εμποδίσουμε τη λειτουργία οποιουδήποτε μεταβατικού φορέα ραδιοτηλεόρασης.

- Να μην διευκολύνουμε τις κυβερνητικές λύσεις για την επόμενη μέρα.

- Να κρατήσουμε τα κτίρια της ΕΡΤ, με τους εργαζόμενους παρόντες.

- Δεν συζητάμε με κλειστή την ΕΡΤ και απολυμένους τους εργαζομένους.

“ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ” ΜΑΣ: Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ


ΜΟΝΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΜΑΣ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ της ΕΡΤ
---
*

... ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ - για εμάς χωρίς εμάς ...

*
ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ
***
*


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΕΣΗΕΑ) - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΠΟΕΣΥ) - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΠΟΕΠΤΥΜ)

Ένα περίεργο συλλαλητήριο
για εμάς χωρίς εμάς...
.

Με έκπληξη διαβάσαμε στο διαδίκτυο την ανακοίνωση σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή της ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΣΥ και ΠΟΕΠΤΥΜ στις 20/6 μαζί με άλλες εννιά ακόμα Ομοσπονδίες οι οποίες καλούν σε συλλαλητήριο για τις 29/6 και στη συνέχεια σε: «…γενική πολιτική απεργία με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης των μνημονίων»

Αναρωτιέται κανείς:

  • Σε ποια συνεδρίαση Δ.Σ., σε ποια Ομοσπονδία, πότε και με ποια σύνθεση πάρθηκε τέτοια απόφαση; Πότε συνεδρίασαν τα πρωτοβάθμια σωματεία της ΠΟΣΠΕΡΤ;
  • Καλούν σε «γενική πολιτική απεργία» αυτοί που στο διασωματειακό των ΜΜΕ έκαναν τα πάντα για να «θάψουν» άρον άρον την απεργία στον Κλάδο που κηρύχθηκε με αφορμή το μαύρο και τις απολύσεις στην ΕΡΤ;
  • Αυτοί που στις απεργίες του κλάδου ως μόνη συμβολή για την οργάνωση των αγώνων θεωρούν την αποστολή εξώδικων, την έκδοση ανακοινώσεων και την προσφυγή στα αστικά ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια;
  • Αυτοί θα οργανώσουν γενική πολιτική απεργία;
  • Ποιο είναι το κίνημα πάνω στο οποίο στηρίζουν τη συμμαχία τους οι τρείς «πρωτοπόρες» Ομοσπονδίες των ΜΜΕ;

Μερικά μόνο παραδείγματα για τα έργα και τις ημέρες τους:

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων πρωτοστάτησε στην υπογραφή ΣΣΕ με μείωση μισθών χωρίς να κηρύξει ούτε μία στάση απεργίας έστω και προσχηματικά. Συμφωνεί στην απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων που τσακίζει το 8ωρο. Στήριξε την παρουσία της στο συνέδριο του ΕΚΑ έχοντας ως αντιπροσώπους 100 απεργοσπάστες στελέχη σουπερ-μάρκετ.

Τι έκανε στο χώρο της η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας στις 13/6 ενάντια στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου; Απολύτως τίποτα. Ωστόσο έχει βάλει την υπογραφή της για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ με όλες τις αρνητικές συνέπειες για τα λαϊκά στρώματα.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ στήριξε την εφαρμογή του Καλλικράτη που αποδείχθηκε τελικά μηχανισμός επιβολής όλων των αντιλαϊκών πολιτικών. Προχώρησε σε νόθο συνέδριο αποκλείοντας το 1/3 των αντιπρόσωπων γιατί στην ανάδειξη τους ψήφισαν και ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ. Οδηγεί σε εκφυλισμό το κίνημα όταν καλεί σε δυναμικές καταλήψεις, ενώ ταυτόχρονα παροτρύνει τους εργαζόμενους να χτυπάνε κάρτα για να μην χαθούν τα μεροκάματα.

Κοινή συνισταμένη και των 12 Ομοσπονδιών που υπογράφουν το κάλεσμα είναι ότι στη διοίκηση τους πλειοψηφούν οι δυνάμεις της Αυτόνομης Παρεμβάσεις (ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ) και οι μετανιωμένοι Πασκίτες. Στόχος τους είναι η δημιουργία ενός νέου κέντρου κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού που θα υποτάξει το κίνημα σε κυβερνητικές φιλοδοξίες και επιδιώξεις κάνοντας τον μοχλό για την εφαρμογή των ίδιων αντιλαϊκών πολιτικών που θα εφαρμόζονται με το μανδύα της αριστερής διακυβέρνησης.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ και πρώτα απ’ όλα στην ΕΡΤ πρέπει να βγάλουν τώρα συμπεράσματα. Να γυρίσουν την πλάτη μια για πάντα σε αυτόν τον εκφυλισμό. Να ενώσουν τώρα τη δύναμη τους με τους εργαζόμενους στο Δημόσιο που βρίσκονται στην ίδια μέγγενη της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα που υποφέρουν το ίδιο από τη φιλομονοπωλιακή πολιτική της Ε.Ε. και των όποιων κυβερνήσεων, ώστε δίνοντας λύση στα προβλήματα τους σήμερα να ανοίξουν το δρόμο για την οριστική νίκη απέναντι στα μονοπώλια και του κράτους που τα υπηρετεί.
*

... Ναυτεμπορική - στο ΣΕΠΕ για μειώσεις μισθών ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στο ΣΕΠΕ στέλνει την ιδιοκτησία
της "Ναυτεμπορικής" η ΕΣΗΕΑ

... και η τρίτη γενιά της "Ν" ...
Στην Επιθεώρηση Εργασίας (ΣΕΠΕ) προσφεύγει η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλοντας την ιδιοκτησία της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ για εκβιαστικές μεθόδους απόσπασης των υπογραφών των εργαζομένων της, σε ατομικές συμβάσεις εργασίας με νέες μειώσεις μισθών - έως και - 60%.
---
*

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

... η ΠΟΕΣΥ για το Αγγελιόσημο ...

*
ΠΟΕΣΥ
***
*

Εγρήγορση για τον κοινωνικό πόρο

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) συγκαλεί την Τρίτη, 2 Ιουλίου 2013, σε κοινή συνεδρίαση τις Διοικήσεις των Ταμείων του κλάδου και των Ενώσεων-μελών της, για την απόρριψη των σχεδίων που η Κυβέρνηση προετοιμάζει εναντίον της σχεδιαζόμενης υφαρπαγής και κατάργησης του αγγελιοσήμου, του κοινωνικού μας πόρου, από τον οποίο εξαρτούν την ύπαρξη και λειτουργία τους τα ασφαλιστικά μας Ταμεία.

Δεν θα επιτρέψουμε τη φτωχοποίηση και εξόντωση των εργαζόμενων και συνταξιούχων δημοσιογράφων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... ΔΟΛιες αναδιαρθρωτικές κινήσεις ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Άρχισαν οι "αναδιαρθρώσεις"
σ' όλα τα τμήματα του ΔΟΛ


Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι στα ψηφοδέλτια της ΕΣΗΕΑ και ο Ψυχάρης (ΔΟΛ) ξεκίνησε το πρόγραμμα εξυγίανσης του Οργανισμού...

Αρχής γενομένης με τη μισθοδοσία, οι εργαζόμενοι της Μιχαλακοπούλου ειδοποιήθηκαν ότι το επίδομα αδείας θα καταβληθεί τη Δευτέρα 1/7/2013 (προφανώς για να έχουν ρευστό οι εργαζόμενοι...) και ο μισθός του Ιουνίου την Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013...

Η συνέχεια, όπως φημολογείται έντονα στους διαδρόμους, θα είναι οι ήδη αποφασισμένες συγχωνεύσεις τμημάτων, που θα "αποφέρουν" σε πρώτη φάση τουλάχιστον πενήντα απομακρύνσεις(sic)...
Σχόλιο "Ανασυγκρότησης" - ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για το πολυαναμενόμενο(;) προεδρείο της ΕΣΗΕΑ ... μεγάλη αγωνία διακατέχει τον δημοσιογραφικό και όχι μόνον κόσμο για το πότε θα βγει "λευκός καπνός" και το πότε θα υπάρξει η πρώτη αντίδραση ... περιμένουμε ...
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... ΕΡΤ, εκδηλώσεις 27/6 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Εκδηλώσεις στην ΕΡΤ 27/6



Ανακοίνωση

Συνεχίζουμε αταλάντευτα ! Εδώ και τώρα να ανοίξει η ΕΡΤ ως να μην έκλεισε μια μέρα! Καμιά απόλυση. Δεν υπογραφούμε «συμβάσεις» που «νομιμοποιούν» τις αντισυνταγματικές παράνομες απολύσεις!

Σε συνεδρίαση του μικτού συμβουλίου της ΠΟΣΠΕΡΤ, που βρίσκεται σε ανοικτή συνεδρίαση και με γνώση ότι η ΕΡΤ αποτελεί σημείο αναφοράς των καθημερινών αγώνων που εξελίσσονται στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής διεθνών οργανώσεων, κινημάτων και κάθε ευαίσθητου ανθρώπου, αποφασίστηκε :

- Συνεχίζουμε αταλάντευτα και με την ίδια δυναμική.

- Απαιτούμε εδώ και τώρα να ανοίξει η ΕΡΤ ως να μην έκλεισε μια μέρα!

- Καμιά απόλυση, όχι στις «συμβάσεις ορισμένου χρόνου» που μεθοδεύει η Κυβέρνηση για να νομιμοποιήσει τις αντισυνταγματικές παράνομες απολύσεις! Για να «χρησιμοποιήσει» τους εργαζόμενους ώστε με την γνώση τους να στήσουν το κατασκεύασμα αντι-ΕΡΤ, να δώσει εξετάσεις στην τρόικα ότι υλοποιεί τη γραμμή « απολύσεις και μετά εντελώς νέες προσλήψεις» και μετά να τους πετάξει σαν στημένη λεμονόκουπα! Δεν μας ξεγελούν πια!

- Απαιτούμε από τον αρμόδιο υπουργό να δώσει άμεσα εντολή να ανοίξουν οι πομποί της ΕΡΤ, σε εφαρμογή της απόφασης του ΣΤΕ, που εδώ και 10 μέρες προκλητικά αγνοεί η Κυβέρνηση.

- Καλούμε την κυβέρνηση και τον υπουργό οικονομικών να σταματήσει τους απάνθρωπους εκβιασμούς προς τους εργαζομένους και να ακυρώσει τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και τις Υπουργικές αποφάσεις που καταργούν οργανισμούς και δημόσιες κοινωφελείς επιχειρήσεις, καταπατώντας κάθε έννοια συνταγματικού δικαίου Κοινοβουλευτισμού και Δημοκρατίας.

- Καλούμε κάθε μέρα κάθε ώρα στο Ραδιομέγαρο

την ΠΕΜΠΤΗ 27/ 6 διοργανώνονται:

-19.00 Συζήτηση: Υπερχρεωμένα νοικοκυριά και πλειστηριασμοί ακινήτων. Διοργάνωση, "Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής"

- 20.30 Violet Luise (Λουίζα Κωστούλα) - Μουσική performance με στοιχεία της Ηλεκτρονικής μουσικής και της επεξεργασίας φωνής .

- 21.00 ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΕΡΤ : Χορωδία της ΕΡΤ σε γνωστά τραγούδια

- ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

- ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ

- LAMNIA BEDIOUI και SOLIS BARKI - ΝΙΚΟΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ κρουστά

- Ο ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ (πιάνο) σε τραγούδια του με στίχους του Ιταλού ΤΖΑΝΙ ΡΟΝΤΑΡΙ) και από θεατρικές παραστάσεις. Τραγουδάει ο ηθοποιός Χρήστος Στεργιόγλου

- ΤΡΙΤΗ ΟΧΘΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΡΟΚ

- «ZOULIXO λίγο» ΘΕΑΤΡΙΚΟ ROCK ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΗ ΔΟΣΗ ΜΑΥΡΟΥ ΧΙΟΥΜΟΡ - Γιώργος Μακρής φωνή, Τίμος Χατζηιωάννου πλήκτρα φωνή, Κώστας Πέτρογλου τύμπανα - φωνή, Στέλιος Φράγκος κιθάρα - φωνή, Παναγιώτης Χαράμης μπάσο.
---
*

... απλήρωτοι του National Geographic ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Απλήρωτοι εργαζόμενοι
στην 4π (National Geographic)
.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Είμαστε εργαζόμενοι της 4π Ειδικές Εκδόσεις ΑΕ, η οποία εξέδιδε τα περιοδικά RAM και HiTECH και τις έντυπες εκδόσεις του National Geographic στην ελληνική γλώσσα. Είμαστε απλήρωτοι επί σειρά μηνών, όπως απλήρωτοι παραμένουν δεκάδες εξωτερικοί συνεργάτες. Ο εργοδότης μας, μαζί με τον Εκδότη και τον Διευθυντή του National Geographic, έχουν μετακομίσει σε άλλη εταιρεία (ΣΕΛΕΝΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ των αδελφών Φιλιππάκη) όπου συνεχίζουν την εκδοτική τους δραστηριότητα. Στις 11 Ιουνίου τους απευθύναμε ενυπόγραφη ανοιχτή επιστολή, με κοινοποίηση στη National Geographic Community USA, στην Ευρωπαϊκή και Διεθνή Ένωση Δημοσιογράφων (EFJ & IFJ), καθώς και στις δημοσιογραφικές Ενώσεις ΕΣΠΗΤ και ΕΣΗΕΑ.

Το βράδυ της ίδιας μέρας, ώρα Ελλάδας, ο Δ/νων Σύμβουλος της 4π, Θ. Σπίνουλας, απάντησε στους απλήρωτους εργαζόμενους της 4π, με δισέλιδο γράμμα και με το χαρακτηριστικό τίτλο 4pi Epilogue. Το απηύθυνε προς εμάς και προς όσους είχε κοινοποιηθεί η δική μας αρχική επιστολή (National Geographic, IFJ, EFJ). Παραδέχεται ότι η 4π χρωστάει χρήματα σε πολύ κόσμο, περιγράφει την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και την πτωτική πορεία των εκδόσεων. Αξίζει όμως να σταθούμε στο γεγονός ότι αναφέρεται στην 4π ως ήδη χρεοκοπημένη εταιρεία, καθώς και στις παραγράφους 6 και 7, όπου αναφέρει τα εξής:

«6. Τον Οκτώβριο του 2012, και ενώ το χρέος προς τους εργαζόμενους ήταν μισθοί αρκετών μηνών, η εταιρεία τούς πρόσφερε ένα «πακέτο» (υπογραφή συμφωνητικού) σύμφωνα με το οποίο θα αποχωρούσαν από την εταιρεία και θα έπαιρναν όλους τους χρωστούμενους μισθούς συν το 20% της αποζημίωσης. Το ποσό θα το κάλυπτε άλλη μεγάλη και υγιής επιχείρηση η οποία θα απέδιδε τα χρωστούμενα από μελλοντικές πωλήσεις. Από τους 63 περίπου εργαζόμενους της 4π, οι 42 δέχτηκαν να υπογράψουν ή να φύγουν από την εταιρεία με άλλο τρόπο (παρέχονται λεπτομέρειες εάν ζητηθούν), ενώ 21 επέλεξαν τη δικαστική διαμάχη, διεκδικώντας όλο το χρωστούμενο ποσό. Η 4π προσέφερε επανειλημμένως σε αυτούς τους 21 την επιλογή να πάρουν τα χρωστούμενα από τρίτους (να μεταφερθούν σε αυτούς τα δικαιώματα από μελλοντικές πωλήσεις) χωρίς να χάσουν κανένα από τα δικαιώματά τους. Την πρώτη βδομάδα του Ιουνίου υποτίθεται ότι θα υπέγραφαν τη συγκεκριμένη «μεταφορά δικαιωμάτων» προς αυτούς, ωστόσο οι 15 από τους 21 επέλεξαν να γράψουν την επιστολή που λάβατε.

7. Η συμφωνία του National Geographic με την 4π έληξε στις 30 Νοεμβρίου. Από την 1η Δεκεμβρίου η εταιρεία Σελένα Εκδοτική ΑΕ απέκτησε τα δικαιώματα για την έκδοση του περιοδικού, βιβλίων και παρελκομένων. Η Σελένα Εκδοτική ΑΕ δεν σχετίζεται στο παραμικρό με την 4π ούτε ως εταιρεία ούτε ως ΔΣ. Με βάση τις ανάγκες της, η Σελένα προσέλαβε 15 άτομα από την 4π. Ο Θεόδωρος Σπίνουλας, συνιδιοκτήτης της 4π, εργάζεται επίσης στη Σελένα ως σύμβουλος. Δεν είναι ούτε μέτοχος ούτε μέλος του ΔΣ».

Στους ισχυρισμούς του Θ.Σπίνουλα απαντήσαμε με την παρακάτω επιστολή, με κοινοποίηση σε National Geographic, IFJ, EFJ, η οποία έμεινε αναπάντητη.

«Αθήνα 12/6/2013

Αγαπητέ κύριε Σπίνουλα,

Το να περιγράφει κάποιος μέρος των γεγονότων, κρύβοντας τα υπόλοιπα πίσω από γενικότητες, πείθει ενίοτε. Θα θέλαμε λοιπόν να εστιάσουμε στα ακόλουθα:

1. Η 4π Ειδικές Εκδόσεις ΑΕ λειτουργεί κανονικά ως εταιρεία και δεν έχει χρεοκοπήσει, τουλάχιστον όχι μέχρι τις 11 Ιουνίου 2013. Από το Δεκέμβριο του 2012 η 4π Ειδικές Εκδόσεις ΑΕ έκανε δύο φορές αίτηση για Ειδική Εκκαθάριση στα αρμόδια δικαστήρια. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις η αίτησή της απορρίφθηκε. Αιτήθηκε τρίτη φορά πτώχευση ή Ειδική Εκκαθάριση στις 27 Μαρτίου 2013. Η απόφαση δεν έχει ακόμα εκδοθεί. Σύμφωνα με τα παραπάνω είμαστε ακόμα εργαζόμενοι της 4π Ειδικές Εκδόσεις ΑΕ, απλήρωτοι για μήνες και με την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη να κινδυνεύει να διακοπεί.

2. Τα οικονομικά «πακέτα» (συμφωνίες) που αναφέρετε στην απάντησή σας αφορούσαν 51 εργαζόμενους. Οι υπόλοιποι μισθωτοί είτε είχαν απολυθεί είτε είχαν ήδη παραιτηθεί. Υπέγραψαν 30 εργαζόμενοι. Από αυτούς, στους 15 είχατε ήδη εξασφαλίσει εργασία στη Σελένα Εκδοτική ΑΕ.

3. Καθώς η αίτηση για πτώχευση ή Ειδική Εκκαθάριση εκκρεμεί, εν αναμονή της απόφασης, όλα τα «οικονομικά πακέτα» προς τους εργαζόμενους της 4π, ακόμα και οι συμφωνίες που έχουν υπογραφεί, δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα στην πράξη. Το όφελος από αυτές τις συμφωνίες δεν ξεπερνά και δεν αναμένεται να ξεπεράσει το 1/40 από το σύνολο των οφειλών προς τον καθένα από τους εργαζόμενους στην 4π Ειδικές Εκδόσεις ΑΕ. Επιπλέον, η υπογραφή ενός οποιουδήποτε τέτοιου συμφωνητικού από όσα προτάθηκαν από την εταιρεία ισοδυναμούσε με παραδοχή εκ μέρους μας ότι είχαμε εισπράξει από την εταιρεία το σύνολο των οφειλών της προς εμάς και όχι μόνο το (πραγματικό) 1/40 του συνόλου της οφειλής.

Εμείς, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της 4π, έχουμε λάβει 28.000 ευρώ έναντι 300.000 ευρώ που μας έχουν επιδικάσει τα δικαστήρια. Η αποζημίωση, σε περίπτωση λύσης της σύμβασης, δεν συμπεριλαμβάνεται στο προαναφερθέν ποσό.

Με εκτίμηση»

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*