Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

... ολοταχώς προς κανάλια - γαλέρες ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Σκηνοθέτες με ελάχιστη αμοιβή


Νέο ακόμη πιο σκληρό καθεστώς εργασίας θέλουν να δημιουργήσουν οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών για τους εργαζόμενους.

Στην πρώτη συνάντηση που έγινε με τους εκπροσώπους τους, μετά και την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το άρθρο του μνημονίου περί κατάργησης του Ο.ΜΕ.Δ., υπήρξε άμεση ανταπόκριση. Σύμφωνα με την ΕΙΤΤΑ, “Oι προτάσεις τους όμως δεν διέφεραν καθόλου από την νοοτροπία της ισοπέδωσης των εργατικών δικαιωμάτων. Στη δεύτερη συνάντηση ζητήθηκε από τους τεχνικούς η υπογραφή ενιαίας κατηγοριοποίηση όλων των μισθολογικών κατηγοριών. Με τον τρόπο αυτό, οι εκπρόσωποι των καναλιών επιδιώκουν να παίρνουν εφεξής όλοι τον ίδιο βασικό μισθό (σκηνοθέτες, β. σκηνοθέτες εικονολήπτες, μοντέρ, μακιγιέρ, τεχνικοί Master control κλπ) συνεπώς την κατάργηση των ειδικοτήτων. Τα επιπλέον χρήματα, για κάθε εργαζόμενο θα αποφασίζονται από τους ιδιοκτήτες…

Μάλιστα κατά τη διάρκεια των συζητήσεων ειπώθηκε πως τα κανάλια θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα τον κάθε έναν τεχνικό να του αλλάζουν την ειδικότητά του σε καθημερινή βάση. Η ΕΤΙΤΑ αποχώρησε από το τραπέζι των … “διαπραγματεύσεων” και έχει προσφύγει στον Ο.ΜΕ.Δ. ενώ αναμένει την πρωτόδικη απόφαση επί της αγωγής που έχει καταθέσει για την επαναφορά της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου