Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

... το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ κάνει 180 δόσεις !..

*
Πόπη Χριστοδουλίδου
***
*

ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

Ενέκριναν ομόφωνα 180 δόσεις
για χρέος περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ !..

Ανήκουστο!!!!

Η εφημερίδα "Μακεδονία", που έχει φεσώσει εργαζόμενους - ακόμα και συναδέλφους που βγήκαν σε σύνταξη και δεν έλαβαν όσα χρήματα δικαιούνταν - και ζητεί να γίνει δεκτή η πτώχευσή της - έλαβε από το ΙΚΑ και τον κ. Σπυρόπουλο, 180 δόσεις για χρέη 90.000 ευρώ...

 Επίσης έλαβε - με ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του ΕΤΑΠ- ΜΜΕ (ψήφισαν και οι συνδικαλιστές κ.κ. Γκανάς και Μυλωνάς) απόφαση με την οποία μπορεί να ξεχρεώσει σε 180 δόσεις, δηλαδή σε 15 ολόκληρα χρόνια, τα χρωστούμενα προς το ΕΤΑΠ- ΜΜΕ περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ.

Οι κύριοι αυτοί, που χρόνια βασανίζουν τους εργαζόμενους και φεσώνουν τα ασφαλιστικά Ταμεία, ξόφλησαν τις τράπεζες και τώρα το παίζουν άνετοι...

Όμως η αίτησή τους να ξοφλήσουν σε 180 δόσεις χρέος 1.150.000 ευρώ στον ΕΔΟΕΑΠ, δεν πέρασε...

Σαφέστατα επιχειρήματα είχαμε κι εγώ και ο Γιάννης Αγγέλης. Δηλώσαμε κατηγορηματικά πως αυτό δεν περνάει με τίποτα και τελικά ομόφωνα αποφασίστηκε όχι σε αυτούς που κοροϊδεύουν εργαζόμενους και Ταμεία !..

180 δόσεις; Τι λέτε καλέ;

Τους υπάκουους συνδικαλιστές τους βρήκαν στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ... Για να γνωρίζουν οι συνάδελφοι...
---
Απάντηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ
για την εφημερίδα “Μακεδονία”

Η εταιρία «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ Α.Ε», στο πλαίσιο του σχεδίου εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης το οποίο υλοποιεί μετά την υπαγωγή της στον αναπτυξιακό νόμο, κατέβαλλε στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ το ποσό των 3.300.000 ευρώ και αιτήθηκε διακανονισμού για το υπόλοιπο της οφειλής της, ύψους 1.207.757,89 ευρώ, σε 180 δόσεις υπό την προϋπόθεση της υπαγωγής της στα άρθρα 99-106 του Πτωχευτικού Κώδικα, χωρίς οποιαδήποτε μείωση στο κεφάλαιο και τις προσαυξήσεις και με δέσμευση εκ μέρους της για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Αυτό είναι το αίτημα της επιχείρησης το οποίο ενέκρινε ομοφώνως το Δ.Σ. του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που παρέχει ο Πτωχευτικός Κώδικας και με την απόλυτη βεβαιότητα πως εξυπηρετεί στο ακέραιο τα συμφέροντα των εργαζομένων στην επιχείρηση και συνακολούθως τα συμφέροντα του Ταμείου.

Όπως προκύπτει από τα ανωτέρω, οποιοδήποτε δημοσιογραφικό σχόλιο χωρίς αναφορά α) στο ποσό των 3,3 εκατομ. που ήδη κατέβαλε η επιχείρηση στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, β) στη ρητή προϋπόθεση της υπαγωγής στον Πτωχευτικό Κώδικα για την ενεργοποίηση των 180 δόσεων και γ) στη δέσμευση της επιχείρησης για διατήρηση των θέσεων εργασίας, δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις και δεν εξυπηρετεί την αλήθεια.”
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

4 σχόλια:

  1. Ποιος ξέρει τι μίζα πήρανε τα δυό λαμόγια; Συνδικαλ(η)στές να τους πιείς στο ποτήρι! Κατασκότεινοι. Αυτοί θα σώσουν το Ταμείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ανώνυμος 7:13 μ.μ. - ... ας είμαστε πιο προσεκτικοί στους χαρακτηρισμούς ...

      Διαγραφή
  2. Πλάκα μας κάνει η Πόπη και θέλει να πιστέψουμε οτι τη φοβήθηκαν αυτήν και τον Αγγέλη οι άλλοι 7 του ΔΣ στον ΕΔΟΕΑΠ και δεν ψήφισαν τις 180 δόσεις; Τζάμπα επαναστατική γυμναστική παιδιά! Να μας πει εδω και τώρα γιατι ο ΕΔΟΕΑΠ δεν εμφανίστηκε στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης κατά της Σουλοπούλου την Τριτη. Τι ψήφισε μετά το φόνο ποσώς μας ενδιαφέρει . Το κουκουλωσαν το θέμα και μείναμε οι απλήρωτοι της Μακεδονίας με το χαρτι της κατάσχεσης στο χέρι! Ντροπή σας να παίζετε στις πλάτες μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ανώνυμος 1:10 μ.μ. - ... δεν το ξέραμε το θέμα ... θα το ψάξουμε ...

      Διαγραφή