Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

... Συντονισμός "από τα κάτω" ...

*
Συντονισμός
***
*
ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ
ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ


ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ

Η σύγκρουση ενάντια στη βάρβαρη κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ συνεχίζεται. Η μαζική αντίσταση στην αξιολόγηση, έχει οδηγήσει την κυβέρνηση σε ελιγμούς και υποχωρήσεις. Την ίδια στιγμή οι καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών, οι σχολικοί φύλακες, οι καθηγητές, οι διαθέσιμοι των υπουργείων συνεχίζουν τον αγώνα. Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ έχουν ξεπεράσει τον ένα χρόνο, δίνοντας φωνή σε όλους τους μαχόμενους κλάδους. Δίπλα τους δίνουν μάχες και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, από την Κόκα Κόλα και τα Τσιμέντα Χαλκίδας, μέχρι τους εργαζόμενους στο εμπόριο. Στην Cosco οι εργαζόμενοι απέργησαν και κέρδισαν μια μεγάλη μάχη, στήνοντας για πρώτη φορά σωματείο στο χώρο, το ίδιο και στις φαρμακαποθήκες.

Ολα τα μαχόμενα κομμάτια, συσπειρώνονται γύρω από τον Συντονισμό ενάντια σε κλεισίματα και διαθεσιμότητες, για να οργανώσουμε πιο αποτελεσματικά τις δυνάμεις που συγκρούονται με την βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ. Mοναδική απάντηση είναι να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τον συντονισμό. Ετσι, συντονισμένα από τα κάτω δόθηκαν οι μάχες μέχρι τώρα και χρειάζεται να συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια πιο οργανωμένα την επόμενη περίοδο.

Οι ταξικοί μας αντίπαλοι, διαπιστώνουν καθημερινά ότι δεν μπορούν να βάλουν φρένο στους αγώνες μας. Οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν κυβέρνηση, τρόικα και αφεντικά να διαλύσουν τις ζωές μας, δεν είναι στους καναπέδες όπως θα ήθελε το πολιτικό προσωπικό του συστήματος. Ακόμη και τα δικαστήρια που επιστρατεύουν δεν καταφέρνουν να σταματήσουν τους αγώνες όπως φάνηκε με τη συνέχιση της μάχης ενάντια στην αξιολόγηση στο δημόσιο.

Δεν πείθει κανένα εργαζόμενο η κυβερνητική προπαγάνδα για «το φώς στο βάθος του τούνελ» και την «ανάπτυξη που έφτασε». Το μόνο που μπορεί να εγγυηθεί η κυβέρνηση είναι οι 6.500 νέες απολύσεις μέχρι τον Δεκέμβριο, νέες μειώσεις μισθών μέσα απο το ενιαίο μισθολόγιο, επιπλέον διάλυση και ιδιωτικοποίηση των σχολείων και των νοσοκομείων, μειώσεις στις συντάξεις με νέα αντι-ασφαλιστικά μέτρα και απελευθέρωση των απολύσεων.

Γι’ αυτό επιμένουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία αναμονή για τις προεδρικές εκλογές της άνοιξης για να ξεφορτωθούμε την πολιτική των μνημονίων και την κυβέρνηση που την εφαρμόζει. Ούτε μπορούμε να εμπιστευτούμε συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που δεν αξιοποιούν τις επιτυχίες του κινήματος αλλά αντίθετα στηρίζουν με τη στάση τους την κυβερνητική επίθεση και στέκονται εμπόδιο στην κλιμάκωση των αγώνων. Καλούμε κάθε σωματείο, κάθε συλλογικότητα κάθε αγωνιστή, να δηλώσει τη συμμετοχή του στον Συντονισμό για να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τη δύναμη της σύγκρουσης

Παλεύουμε για το ξεδίπλωμα του απεργιακού κινήματος, γιατί έχουμε ανοιχτά μέτωπα με την κυβέρνηση, την εργοδοσία και την τρόικα:
  • Για να μην περάσει η αξιολόγηση και ο επανέλεγχος των συμβάσεων. 
  • Για την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων και διαθέσιμων. 
  • Την υπεράσπιση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας απο τα αρπακτικά νύχια του ιδιωτικού κεφαλαίου. 
  • Την υπεράσπιση των μισθών, των συντάξεων και των συλλογικών συμβάσεων. 
  • Το φτιάξιμο νέων σωματείων και την υπεράσπιση του συνδικαλισμού και της δημοκρατίας στους χώρους. 
  • Τη σύγκρουση με την απελευθέρωση των απολύσων και κάθε σκέψη για περιστολή του δικαιώματος στην απεργία. 

Η μάχη που θα συνολικοποιήσει την σύγκρουση, θα είναι η σύγκρουση με τον προϋπολογισμό ο οποίος αποτυπώνει οικονομικά τη συνέχιση της επίθεσης. Μέχρι τότε δεν περιμένουμε αλλά οργανώνουμε τους χώρους μας για να κλιμακώσουμε απεργιακά ενάντια στον προϋπολογισμό των περικοπών.

Οργανώνουμε το άπλωμα του συντονισμού σε όλες τις γειτονιές. Πρωτοστατούμε στη συντονισμένη δράση στις γειτονιές για να μην περάσει η αξιολόγηση και επανέλεγχος των συμβάσεων. Επιδιώκουμε την κοινή δράση των εργαζόμενων σε δήμους, εκπαίδευση, υγεία, κλπ για να απλώσουμε το μέτωπο της σύγκρουσης με τις απολύσεις, την διάλυση των δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών σε κάθε δήμο. Γι’ αυτόν το λόγο, την επόμενη περίοδο, οργανώνουμε εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς για το άνοιγμα της συμμετοχής περισσότερων σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζόμενων στον Συντονισμό.

Στηρίζουμε σε πόλεις έξω από την Αθήνα,
τη συγκρότηση συντονισμών όπου δεν υπάρχουν

Παίρνουμε την πρωτοβουλία σε συνεργασία με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, για την πραγματοποίηση πανεργατικής κινητοποίησης στις 7 Νοέμβρη στην Αγ. Παρασκευή, στον ένα χρόνο από την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου