Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

... ΣΔΟΕ και Καλοφωλιάς - σχέσεις στοργής; ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Καταγγελίες για την “Εξπρές”


Οι καταγγελίες στη Βουλή για τη λειτουργία της εταιρείας που εκδίδει την οικονομική εφημερίδα «Εξπρές» συζητήθηκαν στην ΕΣΗΕΑ, η οποία με έγγραφό της ζητάει από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στοιχεία για τους οικονομικούς ελέγχους που έχουν διενεργηθεί.

Η εκδοτική εταιρεία του Γ. Καλοφωλιά, όπως δείχνουν τα στοιχεία από το υπουργείο Ανάπτυξης που κατατέθηκαν στη Βουλή, έχει επιδοτηθεί με 14,2 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7,1 εκατ. είναι επιχορήγηση. Από έλεγχο που έκανε η Γενική Γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων διαπιστώθηκαν παραλείψεις, όπως μη εξόφληση οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, προς τους προμηθευτές και κυρίως προς τους εργαζομένους.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... ΠΑΜΕ - πανελλαδικό συλλαλητήριο 1/11 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
ΠΑΜΕ
Πανελλαδικό συλλαλητήριο για την ανεργία


---
*

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

... όταν το πενάκι του Ζερβού "γράφει" ...

*
Πέτρος Ζερβός
(ΕφΣυν)
***
*

Ένα σκίτσο, χιλιάδες νεοελληνικές ιστορίες


---
*

... οι απλήρωτοι του "Κέρδους" σε συνέλευση 1/10 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Συνέλευση των εργαζομένων
της εφημ. «ΚΕΡΔΟΣ»


Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «ΚΕΡΔΟΣ» και της ιστοσελίδας «kerdos.gr» θα πραγματοποιήσουν συνέλευση την Τετάρτη, 1η Οκτωβρίου 2014 στις 15.30 στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3ος όροφος), για εργασιακά θέματα.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... Ανδρουλιδάκης - η επιστροφή των ζόμπι ...

*
Hot Doc
***
*

Ο βρωμερός κόσμος
της καθεστωτικής «δημοσιογραφίας»

Και ξαφνικά, να σου σε τηλεοπτική διαφήμιση, ο ...Μιχάλης Ανδρουλιδάκης!!! Τι διαφημίζει; Μια νέα εφημερίδα ονόματι «ΕΞΕΛΙΞΗ».

Την ώρα, που χιλιάδες πολίτες προσάγονται καθημερινώς στην Ευελπίδων για χρέη στο Δημόσιο, με στόχο να πληρωθούν οι οικονομικοί δολοφόνοι της τρόικα, ο τύπος που φαλίρισε ένα κάρο ΜΜΕ, υπεξαίρεσε ένα κάρο λεφτά και φέσωσε το Δημόσιο με κάτι ...εκατομμυριάκια ευρώ, εμφανίζεται άνετος να ξερνάει στα μούτρα μας τη νέα μηντιακή του πραμάτεια. Έγκυρες φήμες αναφέρουν ότι, εκτός από την εφημερίδα ο Ανδρουλιδάκης συζητάει και για την απόκτηση ραδιοφωνικής συχνότητας, σε συνεργασία με τον έτερο (και άφαντο) Καππαδόκη της καθεστωτικής δημοσιογραφικής σαβούρας, πρώην εκδότη του "Ελ. Τύπου" και του "Επενδυτή", Δημήτρη Μπενέκο.

Είναι προφανές, ότι η (3η στη σειρά) καταρρέουσα κατοχική κυβέρνηση δεν έχει πλέον κάποιο ουσιαστικό επικοινωνιακό στήριγμα, καθόσον τα -εξ Εσπερίας και Γερμανίας- μεγάλα αφεντικά, την έχουν ξεγράψει. Πέραν της «χυλόπιτας» Μέρκελ σε Σαμαρά στο Βερολίνο, είναι χαρακτηριστικό το πως κρέμασαν τα ΜΜΕ το χαζο-Άδωνι στα μανταλάκια, μετά τις βλακείες που είπε για τις κινδυνεύουσες (πλην όμως ανύπαρκτες) καταθέσεις των Ελλήνων.

Έτσι λοιπόν, οι δοσίλογοι επιστρατεύουν (με το αζημίωτο) άπαντα τον πολιτικό (Άδωνις, Σοφάρα, Τζαμτζής, Ντινόπουλος, Γιακουμάτος, Μαρκόπουλος κλπ) και μηντιακό/εκδοτικό (Ανδρουλιδάκης, Μπογδάνος, Τάκης Χατζής, Κοραή, Μακρή κλπ) υπόκοσμο.

Και το δεδομένο αυτό επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς μας, ότι η -3η τη τάξει- δοσιλογική/κατοχική κυβέρνηση Σαμαρά, έχει σπάσει κάθε ρεκόρ δουλικότητας και βλακείας. Διότι μόνο βλάκες εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε Ανδρουλιδάκηδες και Μπογδάνους...

Επ’ ευκαιρία της επανεμφάνισης του εν λόγω μεγαλοαπατεώνα, αναδημοσιεύουμε μια άκρως αποκαλυπτική - για το ποιόν του καθεστωτικού αυτού απατεώνα - και προφητική ανάρτηση:

Συνεχίστε την ανάγνωση όλου του άρθρου ΕΔΩ

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Χωρίς ασυλία…

Αποσύρθηκε η διάταξη που απαγόρευε την κριτική αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στο σχέδιο νόμου για τα οικονομικά των κομμάτων.

Κρυφές προσλήψεις
συμβασιούχων στη ΝΕΡΙΤ!

Δεν φθάνουν οι 250 και πλέον δημοσιογράφοι της Δ.Τ που παρέχουν «δανεικές» υπηρεσίες στη ΝΕΡΙΤ και ανανεώνουν κάθε δίμηνο τις συμβάσεις τους με το υπουργείο Οικονομικών. Η ΝΕΡΙΤ πέρασε απόφαση για πρόσληψη δέκα ακόμη δημοσιογράφων για την «κάλυψη των αναγκών του προγράμματος»! Η έγκριση για την πρόσληψη δέκα ακόμη συμβασιούχων δημοσιογράφων πέρασε στο τέλος Αυγούστου και δεν έγινε γνωστή γιατί συμπεριλαμβανόταν στις συmβάσεις για τη Χορωδία και τα Μουσικά Σύνολα της ΝΕΡΙΤ. Όπως προβλέπεται θα προσληφθούν με σύμβαση 30 χορωδοί που θα «αναλάβουν την εκτέλεση 150 παραστάσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων» ένας πιανίστας χορωδίας - ένας καλλιτεχνικός διευθυντής των Μουσικών Συνόλων και 10 δημοσιογράφοι για την κάλυψη των αναγκών του προγράμματος». Τυπολογίες

Δωρεάν
αντιγριπικός εμβολιασμός
στον ΕΔΟΕΑΠ

Ο ΕΔΟΕΑΠ, ξεκινά από τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014 το δωρεάν αντιγριπικό εμβολιασμό των ομάδων υψηλού κινδύνου για την εποχική γρίπη έχοντας στο επίκεντρο την προστασία της υγείας των ασφαλισμένων και προτάσσοντας την αξία της πρόληψης.

Εφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Παγίδας

Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Παγίδας, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, σε ηλικία 68 ετών.

Κίτσος εν κινδύνω…

Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχτεί η έναρξη του νέου (αλλάζει ο Μανωλιός, θα βάλει τη σκούφια του αλλιώς) δελτίου ειδήσεων του ΜΕΓΚΑ εξαιτίας των... διαφωνιών των εκδοτών στο Δ.Σ. Ο Φώτης Μπόμπολας στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. των μετόχων έβαλε φωτιά στα τόπια θέτοντας ακόμη και θέμα παραμονής του Χρήστου Παναγιωτόπουλου στη διεύθυνση των ειδήσεων.

Η ΝΕΡΙΤ
αγοράζει παντελόνια
και πουκάμισα προς 300 ευρώ

Στη ΝΕΡΙΤ λεφτά υπάρχουν! Και για στολές! Οχι όμως ό,τι κι ό,τι. Κάτι λιγότερο από ...Αρμάνι. Αφού δίνει σχεδόν 300 ευρώ για ένα πουκάμισο και παντελόνι των μουσικών...

Σταματάει η “Espresso” της Κυριακής

Τέλος για την “Espresso” της Κυριακής. Η κυριακάτικη έκδοση της Espresso αναστέλλεται με απόφαση της ιδιοκτησίας της «Δημοκρατίας» η οποία σχεδιάζει να βγάλει ειδική εφημερίδα στα περίπτερα για την «Ορθοδοξία». Τυπολογίες

Υποχώρησαν κι άλλο οι μισθοί
το β΄ τρίμηνο του 2014


Μείωση της τάξης του 1,4% παρουσίασε ο δείκτης μισθών του δεύτερου τριμήνου του 2014, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013, έναντι μείωσης 7,4% που είχε σημειωθεί κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013 προς το 2012, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Στη Γερμανία σημειώθηκαν αυξήσεις 1,6% και στη Γαλλία 1,5%. Κατά μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ενωση των 28 χωρών οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 1,2%.

Εθελούσια στον "Ελεύθερο Τύπο"

Το έλαβαν το μήνυμα στον «Ελεύθερο Τύπο» και ήδη δήλωσαν εθελούσια απόλυση περισσότεροι από 8 εργαζόμενοι, αρκετοί εκ των οποίων παλιοί δημοσιογράφοι που εργάζονταν στην εφημερίδα πριν την αγοράσει η Γιάννα Αγγελοπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες μας δύο από αυτούς που συμφώνησαν να λάβουν τους 6 μισθούς έναντι της αποζημίωσης απόλυσης τους, έχουν κλείσει ήδη συνεργασία με τη «Δημοκρατία». Την ίδια στιγμή που ο Αλ.Σκαναβής ζητά να μειωθεί το προσωπικό κατά 15 άτομα, διοχετεύεται η πληροφορία πως θέλει να αγοράσει την «Τυποεκδοτική» με λεφτά που θα βάλουν …«φίλοι επιχειρηματίες»! Τυπολογίες


Έντονη κινητικότητα από Κουρτάκη

Σκέψεις και για ημερήσιο φύλλο έχει ο Γιάννης Κουρτάκης που βρίσκεται στην τελική ευθεία για την έκδοση του Σαββατιάτικου φύλλου στις 17 Οκτωβρίου. Η εφημερίδα του, «Παραπολιτικά» έκλεισε ήδη δύο χρόνια κυκλοφορίας, ενώ το ΕΣΡ ενέκρινε τη μεταβίβαση του 902 Αριστερά στα FM στην Παρά ένα εκδόσεις, αντί τιμήματος 900.000 ευρώ. Τυπολογίες
---
*

.. το ΣΔΟΕ "ξετίναξε" όμιλο περιοδικών !..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

«Ντου» του ΣΔΟΕ σε όμιλο περιοδικών


Κατασχέθηκαν υπολογιστές και άλλο υλικό

Μετά από καταγγελίες, με άγριες διαθέσεις εισέβαλαν την Παρασκευή το μεσημέρι άνδρες του ΣΔΟΕ και ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος σε όμιλο περιοδικών, τηλεοπτικού, lifestyle και ταξιδιωτικού περιεχομένου και κατέσχεσαν υπολογιστές, καθώς και άλλο υλικό. Ο εκδότης πρώην εκπομπάρχης ελέγχεται για σωρεία οικονομικών εγκλημάτων, με σημαντικότερο το «ξέπλυμα» χρήματος… Ωστόσο, στο εν λόγω συγκρότημα περιοδικών υπάρχουν καταγγελίες για τις συνθήκες εργασίας, αλλά και για ανασφάλιστη εργασία…

Πάντως το «ντου» της Παρασκευής από τους άνδρες του οικονομικού εγκλήματος δεν άφησε περιθώρια αμφιβολιών για το τι συμβαίνει στον εκδοτικό οργανισμό… αφού δεν άφησαν υπολογιστή ούτε για δείγμα! Τους σήκωσαν όλους… Ενώ όταν οι άνδρες της δίωξης οικονομικού εγκλήματος κατά τη διάρκεια του ελέγχου δέχθηκαν αντίσταση, αναγκάστηκαν να ζητήσουν τη συνδρομή της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα στις εγκαταστάσεις του ομίλου να εμφανιστούν 7 μέλη της ομάδας Ζ για να επιβάλλουν την τάξη… Μάλιστα μετά από διαπραγματεύσεις ο επικεφαλής του κλιμακίου δέχθηκε και δεν κατέσχεσε τους υπολογιστές του ατελιέ, αφήνοντας να συνεχιστεί το «στήσιμο» των σελίδων που ήταν σε εξέλιξη…
---
Ασφαλιστικά μέτρα
του εκδότη - δημοσιογράφου
Τάσου Δούση

Αν και η ανάρτηση που φιλοξενήθηκε στο Enimerosi24 στις 29 Σεπτεμβρίου με τίτλο, «“Ντου” του ΣΔΟΕ σε όμιλο περιοδικών» δεν αναφερόταν στον εκδότη – δημοσιογράφο Τάσο Δούση, διευκρινίζοντας το και γραπτώς προς τον ίδιο με email που ανταλλάξαμε μαζί του την ίδια ημέρα… Εντούτοις ο δημοσιογράφος προχώρησε σε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον μας, προκειμένου να το ξεκαθαρίσουμε και δημοσίως μέσω του site. Κατόπιν λοιπόν προσωρινής διαταγής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στις 8 Οκτωβρίου – δεδομένου ότι έχει οριστεί δικάσιμος στις 12 Νοεμβρίου – είμαστε υποχρεωμένοι να επαναλάβουμε ότι: η ανάρτηση «“Ντου” του ΣΔΟΕ σε όμιλο περιοδικών» δεν αναφέρεται στον όμιλο εταιριών «Dousis.com» και στον δημοσιογράφο – εκδότη Αναστάσιο Δούση.

---
---
*

... ΚΕΠΕ - προς νέες μειώσεις συντάξεων ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στην τελική ευθεία το ασφαλιστικό


Η τελική μελέτη του ΚΕΠΕ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», παραδόθηκε αυτή την εβδομάδα στο υπουργείο Εργασίας και προτείνει τρία σενάρια ενοποιήσεων:

• Κατάργηση της σημερινής δομής του ασφαλιστικού συστήματος και δημιουργία ενός Ταμείου που θα απαρτίζεται από κλάδους μισθωτών, ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημόνων και αγροτών.

• Ενοποίηση των σημερινών Ταμείων κύριας ασφάλισης σε 3 φορείς: ΙΚΑ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ – ΟΑΕΕ σε ενιαίο Ταμείο κατόπιν συγχώνευσης.

Ενοποίηση των φορέων σε 4 Ταμεία: ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑ, με εσωτερικές ενοποιήσεις, δηλαδή πλήρης εξομοίωση των συνταξιοδοτικών προϋποθέσεων για όλους όσοι είναι και θα ενταχθούν στο ΙΚΑ, πλήρης εφαρμογή του καταστατικού παροχών για όλους τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ με κατάργηση του μπόνους των 220 ευρώ που παίρνουν μόνο οι συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ και επίσης κατάργηση των επιτροπών του Ταμείου Μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ), του Ταμείου υγειονομικών (ΤΣΑΥ) και των δικηγόρων (ΤΑΝ).

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το υπουργείο Εργασίας φέρεται να προκρίνει το τελευταίο σενάριο.

Εξετάζεται επίσης η εφαρμογή αναλογικού μοντέλου στις συντάξεις από το 2015, ακόμη και για παλαιούς ασφαλισμένους, δηλαδή σύνταξη ανάλογη των αποδοχών και των εισφορών που έχουν καταβάλει οι ασφαλισμένοι στο σύνολο του εργασιακού τους βίου.

Ο νέος τρόπος προϋπολογισμού των συντάξεων μειώνει περαιτέρω τις συντάξεις, καθώς το σημερινό σύστημα που προβλέπει τον υπολογισμό τους με το μέσο όρο των αποδοχών της καλύτερης πενταετίας από τα 10 τελευταία έτη του εργασιακού βίου για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ και με βάση το μισθό του τελευταίου μήνα για τους εργαζόμενους σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και στο Δημόσιο, οδεύει προς κατάργηση.

Το νέο μοντέλο συντάξεων θα είναι μικτό με στοιχεία από το ιταλικό και σουηδικό σύστημα και πέραν της αναλογικότητας εισφορών – παροχών, θα προβλέπει και τη «δημοσιονομική ουδετερότητα» για τα Ταμεία, ώστε στην περίπτωση ελλείμματος να προχωρούν σε οριζόντιες μειώσεις συντάξεων. Το αναλογικό μοντέλο θα εφαρμοστεί με αναγωγή των αποδοχών του παρελθόντος και από την έναρξη της ασφάλισης κάθε εργαζομένου σε σημερινές τιμές, με ειδικούς συντελεστές που θα βγάζουν ένα μέσο όρο μισθού για όλα τα χρόνια εργασίας. Η αναγωγή των αποδοχών θα γίνει μέσω της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Θα γίνει υπολογισμός του μισθού που θα αντιστοιχεί σε όλα τα χρόνια εργασίας με συντελεστές ασφάλισης, ώστε για κάθε έτος να προκύπτει και ένα ανάλογο ποσό σύνταξης και προσδιορισμός ανώτατου πλαφόν που θα μπορεί να φτάνει η σύνταξη.

Οι προβλέψεις για τη βιωσιμότητα
του ασφαλιστικού συστήματος*
2010201520202025203020502060
Σύνολο συνταξιούχων
(εκατ. άτομα)
2.7682.8552.8462.8853.0253.6393.522
Ανω των 65 ετών2.1082.2552.3682.5052.6633.4693.368
Ποσοστό συνταξιούχων κάτω των 65-67 ετών23,8%21,0%16,8%13,2%12,0%4,7%4,4%
Μέσος όρος ετών ασφάλισης με πληρωμή εισφορών29,327,528,930,331,036,638,1
Ποσοστό αναπλήρωσης κατά τη συνταξιοδότηση59,351,848,147,046,152,449,6
* Πηγή: Ageιng Working Group (AWG) 2012
Επίσης προτείνονται και οι εξής αλλαγές:

• Δημιουργία του Εθνικού Κέντρου Απονομής Συντάξεων, το οποίο θα είναι ο αποκλειστικός φορέας μέσω του οποίου θα απονέμεται η σύνταξη, λύνοντας έτσι ένα τεράστιο πρόβλημα γραφειοκρατίας και καθυστέρησης στην απονομή συντάξεων.

Ενοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Εργασίας, ώστε να αντιμετωπιστούν καλύτερα η ανασφάλιστη εργασία και η εισφοροδιαφυγή.

Σύσταση ενός επενδυτικού φορέα, στα πρότυπα των εταιριών επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (τύπου ΑΕΕΑΠ), που θα επωμιστεί τη διαχείριση και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων, αξιοποιώντας το θεσμικό πλαίσιο, όπως αυτό βελτιώθηκε το 2013. Μέσα από τη λειτουργία ενός τέτοιου επενδυτικού φορέα θα αποφευχθούν οι μεγάλες αστοχίες, στρεβλώσεις και παθογένειες του παρελθόντος, καθώς μέσα από τη διαφανή και την ορθολογικότερη αξιοποίηση ακινήτων και κτιριακών υποδομών θα μεγιστοποιηθούν τα έσοδα προς όφελος των ασφαλισμένων και των Ταμείων.

Ολοκλήρωση της διαδικασίας ενοποίησης μέσα από 6 στάδια, ξεκινώντας από τις διαδικασίες διαβούλευσης και επεξεργασίας του μεταρρυθμιστικού πακέτου, την ενεργό συμμετοχή των διοικήσεων των Ταμείων, την προώθηση ενοποιητικών δράσεων σε διοικητικές δομές και πληροφοριακά συστήματα. Η διαδικασία ενοποίησης εκτιμάται να ολοκληρωθεί το 2017, με τη συγχώνευση της είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών από τη φορολογική διοίκηση.
---
• διαβάστε περισσότερα στον ιστότοπο της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής»
---
---
*

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

... κυριακάτικα κυκλοφορίες 28/9 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Κυκλοφορίες Κυριακάτικων


Σύμφωνα με το πρακτορείο "Αργος" σήμερα πούλησαν : «Θέμα»: 111.000, «Βήμα»: 83.000, «Εξέλιξη»: 17.000, «Kontra news»: 14.000, «Ελευθεροτυπία»: 8.000
Και οι υπόλοιπες σημερινές εκτιμήσεις: «Έθνος»: 93.000, «Real news»: 80.000, «Ελεύθερος Τύπος»: 20.000, «Δημοκρατία»: 15.000
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... CINΕΤΗΠΤΑ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

"Της κακομοίρας" στα Μ.Μ.Ε.

Φιφίκα (Αντωνιάδου), Ζήκος (Μυλωνάς), Κιτσάρας (Γκανάς) στο ριμέικ της ταινίας. 
Τα γυρίσματα έγιναν μεταξύ Αριστείδου και Ακαδημίας...
Όταν η ζωή αντιγράφει τον κινηματογράφο, βλέπεις κωμικοτραγικές στιγμές που σε κάνουν άλλοτε να γελάς κι άλλοτε να κλαίς. Μέσα σ’ αυτή την “ωραία ατμόσφαιρα” λοιπόν παρακολουθείς ένα παραιτημένο εδώ και καιρό, από διεκδικήσεις, πρόεδρο (της ΕΤΗΠΤΑ), να περιφέρεται σαν “χαμένος στο διάστημα”. Αφού “έφαγε πόρτα” στα μαγαζιά από τους εκδότες - μικρούς και μεγάλους - έπεσε αμαχητί στον πόλεμο του ασφαλιστικού τομέα (περίθαλψη, επικουρικό), τώρα βάζει σε κίνδυνο με την απραξία του και το συνταξιοδοτικό. Σαν τον καπετάνιο του ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ οδηγεί το “καράβι” στις ξέρες, παρασύροντας στον αφανισμό παλαιούς και υποψήφιους συνταξιούχους Τεχνικούς Τύπoυ μαζί με τις οικογένειές τους. Και όλα αυτά με μια αθωότητα που σκοτώνει!

Τώρα τελευταία φαίνεται πως έχει πέσει στα δίχτυα που έχουν ρίξει δύο άσπονδοι φίλοι, που προεδρεύουν σε “αδελφές” ενώσεις και του προσφέρουν “τσάι και συμπάθεια” (ποιος δεν θυμάται το ξεπούλημα με τον ΕΟΠΥΥ). Εδώ κάθε ομοιότητα με τον ήρωα της χιλιοπαιγμένης ταινίας του Ντίνου Κατσουρίδη, τον πασίγνωστο Ζήκο, είναι συμπτωματική. Τον δουλεύουν κανονικά η Φιφίκα κι ο Κιτσάρας και μετά από πολλά ευτράπελα αφήνουν με τη μπουκάλα στο χέρι εκείνον και το αφεντικό του (καλή του ώρα, μια και τον θυμηθήκαμε).

Όμως, δυστυχώς, τελειώνει η κωμωδία του κινηματογράφου και αρχίζει η τραγωδία της ζωής. Εδώ δεν “χάσαμε το κορμί πατριώτη” αλλά κινδυνεύει να χαθεί ένας πόρος για το Ταμείο (αγγελιόσημο) και ταυτόχρονα οι κόποι μιας ζωής για πολλούς ανθρώπους - συναδέλφους. Έτσι τελειώνουν οι γλύκες και αρχίζει η παντόφλα, όπως έλεγε στον ήρωα μιας άλλης αξέχαστης ταινίας ένας “παθώς και μαθώς”. Αν δε μπορείς κύριε πρόεδρε πάρε το καπελάκι σου και φεύγε! Είναι κατάντια να αναλώνεσαι προσπαθώντας να αντιπολιτεύεσαι προτάσεις της ....αντιπολίτευσης επειδή δεν έχεις να παρουσιάσεις διοικητικό έργο. Στρίψε δια του αρραβώνος για να μη παρασύρεις μαζί σου στο βυθό κι άλλους ανυποψίαστους ανθρώπους που σε εμπιστεύθηκαν!

Α, να μην αδικήσουμε και τους ανθρώπους του προέδρου στο ΔΣ της ΕΤΗΠΤΑ. Τα έχουμε ξαναπεί. Έχουν βάλει κι αυτοί πλάτη. Άβουλοι, υποτακτικοί και μοιραίοι, ειδικά οι παλαιότεροι, αρκούνται να παρακολουθούν υπάκουα και να παρασύρουν τους νεώτερους σ’ αυτόν το βαθύ ύπνο της ανεκτικότητας και της απραξίας.

Αυτά για την ώρα. Για άλλα μασκαραλίκια θα μιλήσουμε προσεχώς...

(συνεχίζεται)

---
*

... η ΕΣΗΕΑ για τα πλαστά της ΝΕΡΙΤ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Με έκπληξη και προβληματισμό
παρακολουθεί η ΕΣΗΕΑ
τις καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με έκπληξη και έντονο προβληματισμό παρακολουθεί την υπόθεση της σοβαρότατης δημόσιας καταγγελίας της ΟΙΕΛΕ, σύμφωνα με την οποία διευθυντικά στελέχη της ΝΕΡΙΤ απέκτησαν με εξαγορά ψευδή πιστοποιητικά καλής χρήσης Η/Υ.

Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών στη Δικαιοσύνη και προφανώς προστίθεται και αυτή στην έρευνα την οποία έχει διατάξει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας κ. Παναγιώτα Φάκου σχετικά με τον εξελισσόμενο διαγωνισμό προσλήψεων στην ΝΕΡΙΤ.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αντιλαμβάνεται ότι λόγω της δικαστικής διερεύνησης του θέματος δεν υπάρχει δυνατότητα δημοσιοποίησης στοιχείων, αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι οι συνάδελφοι που έχουν τυχόν εμπλακεί σε μια τέτοια σκανδαλώδη διαδικασία θα παραμείνουν εσαεί άγνωστοι και στο απυρόβλητο.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

... ανασυγκροτημένες ειδήσεις 27/9 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ανασυγκροτημένες Ειδήσεις

@ Παραιτήθηκε ο διευθυντής της "Ναυτεμπορικής", Νίκος Φραντζής. Αντικαταστάτης του θα είναι ο διευθυντής του site, Χρήστος Δόγας...

@ Ενδιαφέρον από τέσσερις για το Champions League. Συμμετείχαν η Nova, ο ΟΤΕ TV, ο ΑΝΤ1 και η ΝΕΡΙΤ. Με βάση τις προσφορές που κατατέθηκαν, δεν υπήρξε ανάδοχος. Ο λόγος; Οι δύο βασικές προσφορές, που προέρχονταν από Nova και ΟΤΕ, ήταν πολύ ...κοντά !..

@ Σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Γιάννη Αλαφούζο βρίσκεται ο δημοσιογράφος Χρήστος Σωτηρακόπουλος, ο οποίος σκέφτεται σοβαρά να πουλήσει το ποσοστό που κατέχει σε Sport FM και "Sport Day"...

@ Συγκεκριμένο ενδιαφέρον υπάρχει από τους αδελφούς Σμυρνιωτάκη ("Νίκη" εκτυπωτική) για τη συγκρότηση ενός ευρύτερου επιχειρηματικού σχήματος με την εκτυπωτική μονάδα του ΚΚΕ "Τυποεκδοτική"...

@ Από την "Ελευθεροτυπία" στο Real Group των Κουρή - Χατζηνικολάου βρέθηκε ο δημοσιογράφος Γιάννης Τριάντης...

@ Δύο νέα ονόματα έχουν πέσει στο τραπέζι για την προεδρία της ΝΕΡΙΤ. Πρόκειται για τους Πάτροκλο Γεωργιάδη και Σεραφείμ Τσόκα οι οποίοι, εκτός της διοικητικής εμπειρίας, διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις με το πρωθυπουργικό γραφείο...

@ "Koolworks ΑΕ" λέγεται η νέα εταιρεία του πτωχευμένου(;) Πέτρου Κωστόπουλου. Πρόεδρος φαίνεται η γυναίκα του Τζένη Μπαλατσινού...

@ Τα αποκλειστικά δικαιώματα για την Ελλάδα εξασφάλισε το Gazzetta.gr και προχωρά στη δημιουργία του μοναδικού ελληνικού ψηφιακού καναλιού της Barclays Premier League...

@ Στην εφημερίδα "Μακεδονία" συνεχίζονται τα προβλήματα με τις καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών...

@ Το βέτο της οικογένειας Κουρή χάλασε τη συνεργασία του Γιώργου Τράγκα με τον Νίκο Χατζηνικολάου για την από κοινού έκδοση του αναμενόμενου νέου εβδομαδιαίου πολιτικο-οικονομικού φύλλου...
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... ο Γ. Φιλιππάκης διάδοχος του Π. Κυριακίδη; ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πονοκέφαλος οι αγωγές των εργαζομένων της "Espresso"

Η διαδοχή "καίει"
τον Γ. Φιλιππάκη


Μπροστά στον κίνδυνο η "Δημοκρατικός Τύπος ΑΕ" να θεωρηθεί διάδοχος εταιρεία της ΝΕΠ, από την οποία εξαγόρασε την "Espresso", βρίσκεται ο εκδότης της εν λόγω εφημερίδας και της "Δημοκρατίας", Γιάννης Φιλιππάκης.

Η πιθανότητα αυτή προέρχεται από τις ομαδικές ή και τις μεμονωμένες προσφυγές που έχουν καταθέσει στη δικαιοσύνη εργαζόμενοι της προηγούμενης ιδιοκτήτριας εταιρείας. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που συζητήθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για την αγωγή πρώην εργαζόμενου στην εφημερίδα "Espresso" κατά των εταιρειών "Δημοκρατικός Τύπος ΑΕ" και "ΝΕΠ Α.Ε.".

Κατά την ακροαματική διαδικασία οι μάρτυρες επιβεβαίωσαν ότι τον Οκτώβριο του 2012, όταν την έκδοση της εφημερίδας "Espresso" ανέλαβε από την εταιρεία ΝΕΠ Α.Ε., συμφερόντων του καταζητούμενου πλέον με διεθνές ένταλμα σύλληψης Πέτρου Κυριακίδη, η εταιρεία "Δημοκρατικός Τύπος Α.Ε.", συμφερόντων του Γ. Φιλιππάκη, ουδεμία μεταβολή επήλθε στο καθεστώς εργασίας του προσωπικού.

Προς απόδειξη των ισχυρισμών του, ο ενάγων προσκόμισε - μεταξύ άλλων - βεβαιώσεις τις οποίες είχε εκδώσει η "Δημοκρατικός Τύπος Α.Ε." και είχε χορηγήσει σε εργαζόμενούς της και με τις οποίες αναγνώριζε την προϋπηρεσία τους στη ΝΕΠ, ενώ παράλληλα αναλάμβανε να εξοφλήσει οφειλές της πρώην εργοδότριάς τους (ΝΕΠ Α.Ε.) προς αυτούς!

Η διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου ολοκληρώθηκε την Πέμπτη και εντός του προσεχούς διαστήματος αναμένεται η έκδοση απόφασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γ. Φιλιππάκης σε συνομιλία που είχε προ μηνών είχε αναφέρει ξεκάθαρα πως, εάν χάσει τις παραπάνω δικαστικές μάχες, θα βάλει λουκέτο στην εφημερίδα...
---
πηγή: media/Παραπολιτικά
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... ΟΑΕΔ κατά εργαζομένων της "Απόφασης" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΟΑΕΔ: Υπέβαλε έφεση
κατά εργαζομένων
μετά από δικαίωσή τους! 


 Τι άλλο θα δούμε σε αυτόν τον τόπο. Οργανισμός, που υποτίθεται ιδρύθηκε για να προστατεύει τους εργαζομένους, να κινείται δικαστικά εναντίον τους!

Τελικά υπέβαλε έφεση στις 17-9-2014, μία ημέρα πριν την λήξη της προθεσμίας, στην Απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου, που δικαίωνε Τεχνικούς Τύπου, μετά από επτά (7) ολόκληρα χρόνια και τον υποχρέωνε να καταβάλει τα οριζόμενα από τον νόμο σχετικά με την πτώχευση της εφημερίδας "Η Απόφαση".

Ακατανόητη ενέργεια που μοναδικός σκοπός της είναι η καθυστέρηση στην εκτέλεση της απόφασης.

Σε δημοσίευσή μας στις 18 Ιουλίου 2014 είχε ζητηθεί από τις συνδικαλιστικές ενώσεις και πρωτίστως από την ΕΤΗΠΤΑ να εξαντλήσουν όλα τα μέσα προκειμένου να εκτελεστεί άμεσα η απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου και να δοθεί τέλος στην μακροχρόνια ταλαιπωρία των εργαζομένων.

Δυστυχώς φωνή βοώντος εν τη ερήμω!

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... ο Α. Μπακατσέλος στις δικαστικές αίθουσες ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Ο άνθρωπος που εξαφάνισε 300 θέσεις εργασίας

Αντιμέτωπος με τους εργαζόμενους
ο Α. Μπακατσέλος του "Αγγελιοφόρου"


Σε κλοιό δικαστικών διεκδικήσεων βρίσκεται ο εκδότης του «Αγγελιοφόρου», Αλέξανδρος Μπακατσέλος καθώς για πρώτη φορά μετά το πογκρόμ των τελευταίων ετών, που ο ίδιος εξαπέλυσε και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να εξαφανιστούν από το χάρτη των ΜΜΕ γύρω στις 300 θέσεις εργασίας, ο επικεφαλής του εκδοτικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης ​υποχρεώνεται να προσέλθει στις δικαστικές αίθουσες. Τώρα καλείται, πλέον, να έρθει αντιμέτωπος με τις δυναμικές και οργανωμένες αντιδράσεις των ιδίων των εργαζομένων του, που έχουν προσφύγει δικαστικώς εναντίον του, έπειτα από πολύμηνη ανοχή. 

Δέκα μέλη του προσωπικού της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ, της εταιρίας που εκδίδει τον «Αγγελιοφόρο» και τον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής», έχουν καταθέσει έως τώρα τρεις.. διαφορετικές αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων κατά του γνωστού εκδότη. Τι ζητούν; Να τους δοθούν οι καθυστερούμενες αποδοχές τους, αλλά και να διακοπεί η εκ περιτροπής εργασία που έχει επιβληθεί από τον Ιούλιο στις δύο εφημερίδες. 

Η πρώτη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, η οποία ήδη συζητήθηκε στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, υπογράφεται από δημοσιογράφους, τεχνικούς και μία διοικητική υπάλληλο. Οι εν λόγω εργαζόμενοι ζητούν να τους εξοφληθούν οι μισθοί των τελευταίων τριών μηνών, αλλά και δύο μηνών του 2013. Ταυτόχρονα, διεκδικούν τη συντηρητική κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας της εταιρίας, ώστε να διασφαλιστούν οι απαιτήσεις τους. Για το σκοπό αυτό επικαλούνται, μάλιστα, την απειλή που ο εκδότης εξαπέλυσε προς τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των σωματείων την παραμονή των εγκαινίων της 79ης ΔΕΘ. Τότε ο Αλέξανδρος Μπακατσέλος είχε πει στους επικεφαλής των σωματείων, ενόψει της συνέχισης των κινητοποιήσεων: «Αν δεν αναστείλετε την απεργία τις ημέρες της Διεθνούς Έκθεσης, θα κλείσω τις εφημερίδες…». 

Οι άλλες δύο αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων, η συζήτηση των οποίων έχει προσδιοριστεί για το τέλος Οκτωβρίου, έχουν υποβληθεί από δημοσιογράφους. Στην περίπτωση αυτή οι εργαζόμενοι ζητούν να ακυρωθεί το σύστημα εκ περιτροπής απασχόλησης που έχει επιβληθεί μόνον σ΄ αυτούς, σε σύνολο 120 εργαζόμενων, για λόγους εκδίκησης. Οι εν λόγω δημοσιογράφοι συγκαταλέγονται στους επτά εργαζόμενους που δεν έχουν υπογράψει ατομικές συμβάσεις εργασίας και δεν έχουν συναινέσει σε μείωση των αποδοχών τους κατά 25%. Γι΄ αυτό και «τιμωρήθηκαν» με εργασία τριών ημερών την εβδομάδα και μείωση μισθού 35%. 

Το ζήτημα του «Αγγελιοφόρου» αποτέλεσε για άλλη μία φορά αντικείμενο της τελευταίας συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ. Ωστόσο, το προεδρείο του σωματείου των δημοσιογράφων αποφάσισε ότι δεν θα κάνει απολύτως τίποτα, αρνούμενο να προκηρύξει απεργία ή έστω να εκδώσει μία ανακοίνωση, που θα περιγράφει τη δυσχερή θέση των εργαζομένων. 

Την ώρα, πάντως, που ο εκδότης Αλέξανδρος Μπακατσέλος αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους του και χρησιμοποιεί αμφιβόλου νομιμότητας μέτρα, κάνει νέες προσλήψεις (30 άτομα σε 15 μήνες, όπως έγινε γνωστό) και προχωρά στη σύσταση νέας εταιρίας ‒ και μάλιστα με τον κύριο ανταγωνιστή του, το εκδοτικό συγκρότημα της «Μακεδονίας». 

Έτσι, από τις αρχές Αυγούστου έχει ιδρύσει, σε συνεργασία με το μεγαλομέτοχο της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής ΑΕ και διαχειριστή επενδυτικών κεφαλαίων, Γιάννη Ρήγα, εταιρικό σχήμα με την επωνυμία «Βορειοελλαδικές Εκτυπώσεις ΑΕ». Με εμφανές μετοχικό κεφάλαιο 25.000 €, η νέα εταιρία έχει αναλάβει να διαχειρίζεται την εκτυπωτική μονάδα «Φίλιππος», που βρίσκεται στο Σταυροχώρι Κιλκίς. Για το σκοπό αυτό η νέα εταιρία έχει… ενοικιάσει 25 εργαζόμενους, που προέρχονται τόσο από τη «Μακεδονία» όσο και τον «Αγγελιοφόρο».

Κύριος στόχος αυτής της μέχρι πρότινος αδιανόητης σύμπραξης είναι η μονάδα του «Φίλιππου» να γίνει ο μοναδικός και απολύτως κυρίαρχος πόλος στον κλάδο των εκτυπώσεων στη Βόρεια Ελλάδα. Ήδη στις εγκαταστάσεις της μονάδας τυπώνονται σε σταθερή βάση τουλάχιστον 15 εφημερίδες και 3 περιοδικά.

Οι νέες δραστηριότητες του Αλέξανδρου Μπακατσέλου δεν θα μπορούσαν, βεβαίως, να αφήσουν… παραπονούμενο το «αγαπημένο παιδί του», το life style περιοδικό «Close Up», το οποίο δείχνει να παραμένει ανέγγιχτο από την κρίση. Τις απαστράπτουσες σελίδες του γυναικείου εντύπου έρχεται να συμπληρώσει το νέο, καλογυαλισμένο portal με την επωνυμία closeupmag.gr, το οποίο ετοιμάζεται να βγει στον αέρα του διαδικτύου τις επόμενες ημέρες, έπειτα από εντατική προετοιμασία πολλών μηνών.

Και επειδή καλές business χωρίς νέο αίμα δεν γίνονται, ο εκδότης ετοιμάζεται για καινούργιες προσλήψεις, υπό το απορημένο βλέμμα των δεκάδων εργαζομένων του, που περιμένουν ακόμη να πληρωθούν το μισθό του Αυγούστου του προηγούμενου έτους…
---
πηγή: Ασύνταχτη Παρέμβαση
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε  η Ανασυγκρότηση
*

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

... πτώχευση της Fimi Pack - συνέλευση εργαζομένων ...

*
ΠΕΛιθογράφων
***
*
Συνέλευση των εργαζομένων της Fimi Pack


Το Σάββατο 27/09/14 και ώρα 6:00 μ.μ. καλούμε όλους τους συναδέλφους πρώην εργαζόμενους της Fimi Pack σε γενική συνέλευση στα γραφεία του Σωματείου, (Αριστοτέλους 11-15, 5ος Όροφος).

Είναι ανάγκη να συζητήσουμε άμεσα τις εξελίξεις που μας αφορούν με βάση την ανακοίνωση της πτώχευσης του εργοστασίου. Η πείρα από τους συναδέλφους της Ελευθεροτυπίας και της 3Ε Εκτυπωτικής δείχνει ότι ο κυβερνητικός μηχανισμός βάζει συνεχώς εμπόδια για να μην πάρουν οι εργαζόμενοι αυτά που δικαιούνται, είτε είναι το επίδομα αφερεγγυότητας, είτε είναι το επίδομα ανεργίας.

Είναι ανάγκη άμεσα να οργανώσουμε την πάλη σε συντονισμό με τα άλλα εργοστάσια που κλείσανε να για να δυναμώσει η φωνή μας. Κανένας συνάδελφος να μην επαναπαυθεί ότι θα δοθεί λύση από τα δικαστήρια χωρίς το δικό μας αγώνα.
---
*

... Goal News και στο βάθος μειώσεις μισθών ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Παραιτήθηκε
από την Goal News
ο Αλέξανδρος Σόμογλου



Παραιτήθηκε από την Goal News ο Αλέξανδρος Σόμογλου, ένας από την επταμελή Συντακτική Ομάδα της εφημερίδας. Ως λόγοι της παραίτησης αναφέρονται οι υποχρεώσεις που ανέλαβε μετά την εκλογή του στον Δήμο Μαραθώνα με τον συνδυασμό Ψινάκη.


Σύμφωνα με πληροφορίες,ο δημοσιογράφος ζήτησε από την εργοδοσία μείωση των αρμοδιοτήτων του, κάτι που δεν έγινε δεκτό, για να ακολουθήσει προχθές η παραίτηση αφού προηγήθηκε ολιγοήμερη άδεια.

Άλλες πληροφορίες, που δεν επιβεβαιώνονται προς το παρόν, αναφέρουν ότι η απόφαση Σόμογλου συνδυάζεται με γενικότερες εξελίξεις που αναμένεται να δρομολογηθούν στην Goal News για νέα μείωση του μισθολογικού κόστους.
---
---
*

... η ΕΣΠΗΤ καλεί σε κοινή δράση για το ασφαλιστικό ...

*
ΕΣΠΗΤ
***
*

Κάτω τα χέρια από τα Ταμεία μας
Περιφρούρηση
της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης
Όχι στις συντάξεις πείνας

Συντονισμός και κοινή δράση όλων των Ενώσεων

Τα τελευταία νομοθετήματα που προετοίμασε εν κρυπτώ η συγκυβέρνηση και πέρασε η Βουλή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ισοπεδώνουν οριστικά πλέον το ασφαλιστικό μας σύστημα και τα εργασιακά δικαιώματα, επιφέροντας σαρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα όχι μόνο του κλάδου αλλά και ολόκληρης της χώρας, στην προοπτική δημιουργίας ενός «Μεγα-ταμείου»-Καιάδα για τα δικαιώματα εκατομμυρίων ασφαλισμένων ως το 2017, όπως διαρρέουν στα ΜΜΕ.


Ο κίνδυνος για την βιωσιμότητα των επικουρικών ταμείων είναι πλέον προ των πυλών, καθώς εξωθούνται είτε στη «μαύρη τρύπα» του ΕΤΕΑ είτε στα ιδιωτικά «επαγγελματικά ταμεία», ως δραματική συνέχεια της δήμευσης των αποθεματικών του ταμείου μας (PSI), τις μειώσεις των συντάξεων και τη βίαιη αποκοπή του Κλάδου Υγείας της Β’ και Γ’ Δ/νσης του ΕΤΑΠ ΜΜΕ και την ένταξη στο ναυαγισμένο πρώην ΕΟΠΥΥ.

Επιπρόσθετα κι εν όψει της κατάθεσης του κρατικού προϋπολογισμού τον Οκτώβριο, θεωρούμε σφόδρα πιθανόν ότι θα υπάρξουν νέα πλήγματα στα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου, με ενδεχόμενη σοβαρή απειλή για τον θεμελιώδη πόρο του αγγελιοσήμου.

Η ΕΣΠΗΤ καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα ισοπεδωτικά αυτά σχέδια για τους εργαζόμενους - ασφαλισμένους - συνταξιούχους και ανέργους που ανατρέπουν όταν δεν υπονομεύουν τον Συνταγματικά κατοχυρωμένο θεσμό της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε συντάξεις φτώχειας, πείνας και απαξίωσης. Είμαστε πεπεισμένοι και δυστυχώς, η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύει με δραματικό τρόπο ότι απέναντι στον κοινωνικό οδοστρωτήρα που επιβάλλουν κυβέρνηση και τρόικα, μαζί με την εργοδοσία, δεν υπάρχουν αυταπάτες «εξαιρέσεων» για κανέναν. Η διάλυση του ασφαλιστικού, η ιδιωτικοποίησή του και η κλοπή των κόπων μας στο βωμό του χρέους, είναι στρατηγική επιλογή.

Με βάση τα παραπάνω, η ΕΣΠΗΤ δηλώνει αποφασισμένη να αγωνιστεί, να διεκδικήσει, να ανατρέψει αλλά και να προτείνει πάντα με γνώμονα τα δικαιώματα των εργαζομένων και ανέργων μελών της.

Στην προσπάθεια δε αυτή και μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, έχει καλέσει με σχετική επιστολή, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), τις αδελφές ενώσεις Συντακτών και τα πρωτοβάθμια σωματεία του κλάδου σε κοινή δράση και διαμόρφωση θέσεων διεκδίκησης με στόχο τον κοινό συντονισμό και το διαρκή διάλογο των σωματείων, προκειμένου να οργανώσουμε την αντίστασή μας απέναντι σε νέες δυσμενείς εξελίξεις και να αποτραπούν οι όποιες προσπάθειες κατακρεούργησης του κυρίαρχου πόρου των Ασφαλιστικών μας Ταμείων.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

... "Ελεύθερος Τύπος", φυλακισμένοι εργαζόμενοι ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Περίεργη ανοχή των σωματείων (ΕΤΗΠΤΑ κ.λπ)

Εργοδοτικά αίσχη στον "Ελεύθερο Τύπο"


Σκανδαλώδη μπόνους προς τους ...ημετέρους,
από τις "αιματηρές" περικοπές στους εργαζόμενους

Σ' ένα από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα εργοδοτικής βαρβαρότητας, στον κλάδο των ΜΜΕ, εξελίσσεται η περίπτωση του πολυτάραχου «Ελεύθερου Τύπου». Νέα στοιχεία για τη μισθοδοσία στην εφημερίδα αποκαλύπτουν την εφαρμογή ενός δόγματος καταβαράθρωσης των μισθών των πολλών, «απλών» και μη συνετισμένων εργαζόμενων, προς το όφελος μιας ολιγομελούς κάστας που στα χρόνια της «κρίσης» βγαίνει πολλαπλάσια κερδισμένη. Μια αρχή που εδώ και χρόνια έχει βρει έδαφος στην πλειοψηφία των «μαγαζιών» του κλάδου, όπου ακόμη και η πιο βασική διεκδίκηση τιμωρείται με περικοπή ή και απόλυση, ενώ η σιωπή μπροστά στις «σφαγές», η ρουφιανιά και η στήριξη στα αφεντικά ανταμείβονται – κυριολεκτικά – με χρυσό.

Στα δύο χρόνια βίαιων περικοπών στις απολαβές συντακτών, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων του «Ε.Τ», που έφτασαν τους μισθούς σε επίπεδα των 500 – 700 ευρώ και, για λίγους «τυχερούς», στα 1.000 – 1.200 ευρώ, τα νέα στοιχεία φανερώνουν ακαθόριστης μορφής («μαύρα», οικειοθελής παροχή εταιρείας κ.ό.κ) «έξτρα» και «μπόνους» στις μισθοδοσίες που σε κάποιες περιπτώσεις υπερτριπλασιάζουν τους μισθούς! Πρόκειται για μια ομάδα είκοσι περίπου ατόμων, στην οποία περιλαμβάνονται διευθυντικά στελέχη, αρχισυντάκτες, στελέχη εμπορικού, κάποιοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί, αλλά και οι ιδιοκτήτες του «Ελεύθερου Τύπου», που ωσάν να είναι κανονικοί εργαζόμενοι στα ΜΜΕ απολαμβάνουν κανονική ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στον ΕΔΟΕΑΠ.

Άραγε, θα σταματήσει επιτέλους αυτό το παραμύθι με τους επιχειρηματίες-ιδιοκτήτες να έχουν ασφάλιση στο Ταμείο των εργαζομένων, για το οποίο μάλιστα δεν πληρώνουν τις εισφορές τους, και το οδηγούν σε λουκέτο; Ο ένας ιδιοκτήτης εμφανίζεται με μισθό 1.000 ευρώ μεικτά, ενώ ο δεύτερος οποίος έχει επίσης επίσημα μεικτό μισθό 1.000 ευρώ, παρουσιάζει “εξτρά” άλλα 3.000 ευρώ το μήνα!

Βγάζουν ...μάτι – Εθελουσία για εξοικονόμηση ποσού μικρότερου των «έξτρα»

Συγκρίνοντας τα μεγέθη ωστόσο στις αποκλίσεις και στα «μπόνους» υπάρχουν και χειρότερα: Η υποκρισία απέναντι στους εκατοντάδες εργαζόμενους στην εφημερίδα. Ενώ στην αρχή του έτους επιβλήθηκαν νέες, βαριές μειώσεις, αυτός ο στενός κύκλος, των περίπου είκοσι ατόμων, αύξησε τις αποδοχές του. Το «κόλπο», δοκιμασμένο. Ενώ έκαναν μειώσεις μέχρι 10%-15% (συνολικά την τριετία 30%-40%), στους “ημετέρους» οι μειώσεις ήταν μικρότερες. Η «μικροκοινωνία» του Ελεύθερου Τύπου, αντικατοπτρίζει ό,τι συμβαίνει στην ίδια την κοινωνία. Ολα τα πληρώνουν οι αδύνατοι κρίκοι, και οι παραπάνω από αυτούς ζουν ευνοημένοι, σαν να μην τους άγγιξε η «κρίση» την οποία οι ίδιοι διαρκώς ευαγγελίζονται για να στηρίξουν τη θεωρία των δήθεν αναγκαίων περικοπών.

Ορισμένες ενδεικτικές περιπτώσεις μισθών στον «Ελεύθερο Τύπο» προκαλούν: Επίσημος μισθός 3000, “εξτρά” (μαύρα;) 3.450 ευρώ. Προηγουμένως, το ίδιο άτομο έπαιρνε 6.600 επίσημα και 2.044 “εξτρά”. Δηλαδή, πριν καθαρά έβαζε στην τσέπη 5.581 και τώρα 5.530. “Έχασε” την 3ετία των περικοπών, πενήντα ολόκληρα ευρώ. Τη στιγμή που άλλοι εργαζόμενοι, οι οποίοι βρίσκονταν ακόμα και στα 1.000 ευρώ ή και παρακάτω, “έφαγαν” μειώσεις 100 ευρώ. Άλλη περίπτωση; Εργαζόμενη παίρνει επίσημα 1.000 ευρώ και “εξτρά” 2.950. Πριν υποστεί “μείωση” έπαιρνε επίσημα 1.530 και “εξτρά” 1.400.

Έτερος ...«ημέτερος» παίρνει τώρα επίσημα 2.500 ευρώ και “εξτρά” 3.400. Πριν έπαιρνε, επίσημα 3.150 και ανεπίσημα 3.969. Παρά τη “μείωση”, εξακολουθεί και βγάζει καλά λεφτά, ειδικά αν συγκριθεί ο μισθός του με τους πετσοκομμένους μισθούς των απλών δημοσιογράφων. Άλλη περίπτωση; Κάποιος που έπαιρνε πριν 1.568 ευρώ, τώρα παίρνει 1.500 επίσημα, και 300 “εξτρά”. Υπάρχουν βέβαια, και κάποιες συγκλονιστικές περιπτώσεις που επισήμως ο μισθός είναι 600 ευρώ και τα “εξτραδάκια” 3.350! (σ.σ. όλα τα σχετικά έγγραφα είναι στη διάθεσή μας)

Οι περιπτώσεις των παχυλών μισθών, “επισήμων” και “εξτρά” είναι δεκάδες. Συνολικά, τα “εξτραδάκια” ανέρχονται σε σχεδόν ... 29.000 ευρώ κάθε μήνα! Αντιστοιχούν μάλιστα, περίπου στο ποσόν που “εξοικονομήθηκε” από το βίαιο κόψιμο των μισθών της συντριπτικής μάζας των εργαζομένων του Ελεύθερου Τύπου στις αρχές του 2014 (έγιναν περικοπές ύψους 41000 ευρώ – το συνολικό μισθολογικό κόστος ήταν 237 χιλιάδες και έπεσε στις 196 χιλιάδες). Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι προ των περικοπών τα «εξτραδάκια» ανέρχονταν συνολικά σε 19.000 ευρώ, δηλαδή φέτος αυξήθηκαν! Μάλιστα, από τα ίδια στοιχεία φαίνεται να τα έπαιρναν πέρυσι 17 άτομα, ενώ φέτος 44 (καμιά 20αριά έχουν τα πιο «παχυλά»).

Η ιδιοκτησία του Ελεύθερου Τύπου στο μεταξύ έχει εξαγγείλει πρόγραμμα “εθελούσιας” εξόδου (απολύσεων) για περίπου 15 άτομα (λήγει την Παρασκευή η προθεσμία). Γιατί; Για να εξοικονομήσει περί τις 15000-2000 το μήνα. Η κοροϊδία της ιδιοκτησίας βγάζει μάτι. Και μόνο το “εξτραδάκι” του ενός ιδιοκτήτη (3.000, που αντιστοιχεί σε τρεις μισθούς “καλοπληρωμένων” εργαζομένων, και σε έξι από εκείνους που παίρνουν 500 ευρώ), συν τα “εξτραδάκια” δύο-τριών από κει μέσα, φθάνουν για να καλυφθεί η υποτιθέμενη ανάγκη «οικονομίας».

Η περίπτωση του «Ε.Τ» έρχεται να βεβαιώσει ότι η μοναδική εξοικονόμηση που προκύπτει από τις περικοπές στους μισθούς εργαζομένων είναι για την τσέπη των αφεντικών και προς το όφελος των ολίγων εκλεκτών χειροκροτητών και ρουφιάνων που με τη στάση τους «χτυπούν» κάθε δυνατή αντίδραση. Είναι οι ίδιοι που στο μέλλον – πόσες φορές το έχουμε δει και αυτό - θα ζητήσουν και τη ψήφο σου, τη στήριξη της τάδε παράταξης, με αόριστες επικλήσεις στη λογική και στη ψυχραιμία. Είναι η ίδια ολιγομελής κάστα που σε κάθε Μέσο του κλάδου μας, και όχι μόνο, μιλά για «τυφλές απεργίες», για «αναγκαίες περικοπές» και για πλάτες που οφείλουν οι εργαζόμενοι να βάλουν στην επιχείρηση που τους «ταϊζει».

Το παράδειγμα του «Ε.Τ.», όπως και τόσα άλλα, αναδεικνύουν επιτακτικά την ανάγκη για οργάνωση των εργαζομένων στη βάση του κλάδου, χωρίς διαμεσολαβήσεις, με όπλο τη δημοσιοποίηση, την άμεση δράση και την αλληλεγγύη, χωρίς "ατομικές λύσεις", που στο τέλος ζημιώνουν τα κοινά ταξικά μας συμφέροντα. Με την αυτοοργάνωση των εργαζόμενων εντός των χώρων εργασίας τους, με την αρωγή αλληλέγγυων, αγωνιζόμενων εργαζόμενων του κλάδου, μπορούμε να ξεπεράσουμε τον φόβο, τις ωφελιμιστικές λογικές και να δράσουμε πιέζοντας τα αφεντικά και τα καλοπληρωμένα τσιράκια τους. Αρκεί να το πιστέψουμε και να δράσουμε".
---
πηγή: http://katalipsiesiea.blogspot.gr/
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... ο "Συντονισμός" σας καλεί ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Πρόσκληση


Την Κυριακή 28 Σεπτέμβρη, στις 11 πμ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας (Κλεισθένους 15 πίσω από το δημαρχείο της Αθηνάς) ο Συντονισμός Ενάντια σε Κλεισίματα και Διαθεσιμότητες, προχωράει σε πανελλαδική συνέλευση.

Πρόκειται για μια προσπάθεια να βρεθούμε μαζί, όλα τα αγωνιστικά κομμάτια που έδωσαν σκληρές μάχες την προηγούμενη περίοδο ενάντια στην κυβέρνηση, τα αφεντικά και τα μνμόνια τους. Για να ανταλλάξουμε εμπειρίες και απόψεις για τους αγώνες μας, να συζητήσουμε για το πώς μπορούμε να νικάμε, για να συντονίσουμε ακόμη περισσότερο τις δράσεις μας, για να μην είναι κανένας μόνος του.

Ο Συντονισμός ενάντια σε κλεισίματα και διαθεσιμότητες, προέκυψε μία μέρα μετά την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ.


Η πρώτη πρωτοβουλία ήταν η μετατροπή της Πέμπτης 14/11 σε μέρα απεργιακής δράσης.

Στήριξε την παρουσία των διαθέσιμων και της ΕΡΤ στην πορεία του Πολυτεχνείου και την απεργία των υγειονομικών στις 29/11.

Οργάνωσε μαζί με το σωματείο του ΜΕΤΡΟ κινητοποίηση για την καταγγελία της επιστράτευσης των εργαζόμενων του στην σταθερή τροχιά τον Γενάρη.

Στήριξε τη συναυλία αλληλεγγύης στην ΕΡΤ τον Φλεβάρη και βρέθηκε στο πλευρό των διαθέσιμων στις κινητοποιήσεις τον Μάρτη ενάντια στις απολύσεις.

Πρωτοστάτησε στην κινητοποίηση στις 11 Ιούνη στην επέτειο για τον ένα χρόνο από το μαύρο στην ΕΡΤ και στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε.

Άνοιξε καμπάνια συμπαράστασης και οικονομικής στήριξης στον αγώνα των καθαριστριών.

Καλούμε το σωματείο σας αλλά και κάθε εργαζόμενο να συμμετέχει στην συνέλευση στέλνοντας αντιπροσωπεία στις 28 Σεπτέμβρη, μεταφέροντας την δική σας εμπειρία. Να συμμετέχετε και να στηρίξετε το συντονισμό την επόμενη περίοδο και να τον ενισχύσετε και οικονομικά.

Πρόγραμμα πανελλαδικής συνέλευσης

11πμ - 1.30μμ «Πώς μπορεί να νικήσει η εργατική αντίσταση;»

Ομιλητές:

Δέσποινα Κωστοπούλου, απο τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες υπουργείου Οικονομικών

Μιχάλης Γρηγοράκος, προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Σωματείου Εργαζόμενων στην COSCO

Δημήτρης Πολυχρονιάδης, απο το ΔΣ Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ)

Γιάννης Λευκιμιάτης, απο τους εργαζόμενους της ΕΡΤ

Χρήστος Κουρνιώτης, απο το ΔΣ ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων

Αναστασιάδης Τάσος, συντονιστής

 2μμ - 4μμ «Πώς οργανώνεται και συνεχίζει ο Συντονισμός;»

Ομιλητές:

Πάνος Χουντής, απο το ΔΣ ΕΛΜΕ Πειραιά

Γιώργος Κιβωτός, απο το ΔΣ Σωματείου Εργαζόμενων Φαρμακαποθήκης ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ.

Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων νοσοκομείου Άγιος Σάββας

Σταματία Τσουμέα, πρόεδρος του σύλλογου Φυλάκων Σχολικών Κτιρίων Ελλάδας

Χρήστος Μπαλτατζάκης, συνταξιούχος

Μίλτος Ευσταθιάδης, από το σύλλογο εργαζόμενων δήμου Ελληνικού

Μέχρι στιγμής τη συμμετοχή τους στην συνέλευση και στο συντονισμό έχουν αποφασίσει:

ΠΟΣΠΕΡΤ, Σωματείο Εργαζόμενων Φαρμακαποθήκης ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ, σωματείο εργαζ. ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ΣΕΛΜΑ, σύλλογος εργαζ. Νοσοκομ. Αγ. Σάββας, σύλλογος ΠΕ Μαρουσιού
---
Επικοινωνία: 6984624069, syntonismoskd@gmail.com, www.syntonismoskd.blogspot.gr
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... ΕΤΕΡ : σοκάρει η υπογραφή ΣΣΕ; ...

*
ΕΤΕΡ
***
*

Το Δ.Σ. της ΕΤΕΡ
απαντά σε σχόλια "παραγόντων"


Το Διοικητικό Συμβούλιο απαντώντας σε «παράγοντες» αναφορικά με το ύψος του κατώτατου μισθού αλλά και τις Συλλογικές ρυθμίσεις που τυχόν υπογράφονται και έχουν μισθολογικές ή θεσμικές αφετηρίες ανώτερες αυτών που οι ίδιοι «επιδαψίλευσαν» στην εργατική τάξη την οποία έχουν κληθεί να υπηρετούν, δηλώνει:

Θεωρούμε πως στην παρούσα κατάσταση μοναδικό μέλημα του εργατικού κινήματος έπρεπε και πρέπει να είναι η ακύρωση και κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντισυνταγματικών νόμων που μας έφερε το μνημόνιο και οι κυβερνήσεις του.

Όλες οι υπόλοιπες τοποθετήσεις - επιδιώξεις έχουν σκοπό τον αποπροσανατολισμό και την κινδυνολογία, πράγμα που αποτελεί βούτυρο στο ψωμί των μεγαλοκεφαλαιούχων, και μόνο την εργατική τάξη «σοκάρουν». Η εξαθλίωση των εργαζομένων είναι το πρόβλημά μας και η ολοκληρωτική ανατροπή της η μοναδική λύση του, γι' αυτό και συνιστά την αταλάντευτη απαίτηση και διεκδίκησή μας.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο να συσπειρωθεί
γύρω από τα ταξικά και διεκδικητικά συνδικάτα.

Απαιτούμε επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ χωρίς διακρίσεις, καθώς και όλων των καταργηθέντων επιδομάτων, και την επαναφορά της υποχρεωτικότητας των ΣΣΕ σε κάθε κλάδο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                             Η Γεν. Γραμματέας

Μαυράκης Παναγιώτης              Τσουραμάνη Νικολέττα
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... το αγγελιόσημο στα ...μανταλάκια !..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πρόκειται για "εργοδοτική εισφορά" - να το λέμε...
Ποσό 16 εκατ. ευρώ από το αγγελιόσημο


Ποσό 16.873.357 ευρώ μοιράζονται τα ασφαλιστικά ταμεία του αγγελιοσήμου και οι συνδικαλιστικές ενώσεις για το τέταρτο τρίμηνο του 2014. Την έγκριση της τελευταίας δόσης του έτους έδωσε το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ. Συγκεκριμένα, τα 11.787.405,61 ευρώ κατευθύνονται στα ασφαλιστικά ταμεία του αγγελιοσήμου και τα 4.264.470,25 ευρώ στις συνδικαλιστικές ενώσεις.

---
---
*