Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

... ΝΕΡΙΤ - ΔΤ, κομφούζιο αμοιβών ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στη ΝΕΡΙΤ μισθοί 6 εκατ.,
στη ΔΤ αμοιβές 20 εκατ. ευρώ!

Τα όρια του παραλόγου έχουν πλέον ξεπεραστεί στη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ. Στον προϋπολογισμό της κρατικής εταιρείας προβλέπεται πως θα δοθούν ως μισθοί για το 2014 στο προσωπικό 6,1 εκατ. ευρώ, ενώ για τις αμοιβές τρίτων, σε υπηρεσίες κάθε είδους, προϋπολογίστηκε το ποσό των 34,1 εκατ. ευρώ!

Το ΔΣ την περασμένη εβδομάδα αποφάσισε τη μεταφορά 20 εκατ. ευρώ από τα λεφτά της ΝΕΡΙΤ προς το υπουργείο Οικονομικών και την ειδική διαχείριση της Αφροδίτης Γουγά. Το ποσό αυτό, που θα δοθεί από τα έσοδα του ανταποδοτικού τέλους του 2014, αιτιολογείται με τη νέα διάταξη στον πρόσφατο νόμο 4310/2014 του υπουργείου Μεταφορών, με την οποία προβλέπεται η πληρωμή της ειδικής διαχείρισης της ΕΡΤ στο υπουργείο Οικονομικών από τη ΝΕΡΙΤ με 26 εκατ. ευρώ, για τις αμοιβές των συμβασιούχων που «νοικιάζει» το υπουργείο στη ΝΕΡΙΤ με βάση τη μεταξύ τους σύμβαση το 2013, όταν μπήκε λουκέτο στην ΕΡΤ. Το ποσό αυτό αφορά την πληρωμή συμβάσεων από τον Μάιο του 2014 έως και τον Ιούνιο του 2015.

Δεν θέλουν να υπογράψουν

Οι ιδιαίτερα χαμηλοί μισθοί με τους οποίους η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ καλεί τους 54 δημοσιογράφους που προσελήφθησαν με συμβάσεις αορίστου χρόνου να υπογράψουν για να αναλάβουν υπηρεσία προκάλεσαν ανταρσία στις τάξεις των δημοσιογράφων της ΔΤ. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών, που καλούσε τους δημοσιογράφους να μην υπογράψουν τη σύμβαση της ΝΕΡΙΤ, καθώς με αυτήν καταργείται η όποια προϋπηρεσία και προσλαμβάνονται όλοι με τον κατώτατο μισθό στο Δημόσιο, δηλαδή 800 ευρώ μεικτά! Η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ κάλεσε τους πρώτους 54 δημοσιογράφους να υπογράψουν εντός δύο ημερών τη σύμβαση, σε διαφορετική περίπτωση θα εκληφθεί ως άρνηση της πρόσληψής τους. Η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ δεν δέχθηκε καμία συζήτηση για το ύψος των μισθών, υποστηρίζοντας πως δεν ισχύει καμία σύμβαση εργασίας. Ύστερα από αυτό, 27 από τους 54, μεταξύ των οποίων και αρκετοί από τους πιο πιστούς υποστηρικτές του μορφώματος της ΔΤ, διαμαρτύρονται έντονα με επιστολή τους προς τον διευθύνοντα σύμβουλο Πέτρο Μάη.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου