Τρίτη 5 Μαΐου 2015

... καταγγελία ΚΕΔ: προκλητική η επιστροφή Κεδίκογλου ...

*
Κίνηση

Επαγγελματιών
Δημοσιογράφων
***
*

Προκλητική
επιστροφή Κεδίκογλου
στην ΕΣΗΕΑ

Mελανό σημείο για την δικαίωση του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, αποτελεί η επιστροφή Κεδίκογλου στην ΕΣΗΕΑ, από το παράθυρο, που του άνοιξε, η ανίερη συμμαχία στην πλειοψηφία του ΔΣ της Ένωσης.

Αργά το μεσημέρι της Τρίτης, μερικές ώρες πριν την ψήφιση του νόμου που επαναφέρει σε λειτουργία την ΕΡΤ μετά από 23 μήνες, κοινοποιήθηκε δικαστική απόφαση, που ακυρώνει τις αποφάσεις των Πειθαρχικών Συμβουλίων για την οριστική διαγραφή του.

Η προσφυγή Κεδίκογλου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εκδικάσθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2014, χωρίς όμως να ορισθεί προηγουμένως από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ μάρτυρας, για να υπερασπιστεί τις θέσεις της Ένωσης και των εργαζομένων της ΕΡΤ, απέναντι στην πολιτική του Μαύρου, που πέρασε χειροπέδες στην ενημέρωση.

Στο σκεπτικό της απόφασης σημειώνεται ότι οι δύο πλευρές δεν εξέτασαν μάρτυρες στο ακροατήριο, γεγονός που σημαίνει ότι η πλευρά Κεδίκογλου προσήλθε στο δικαστήριο χωρίς να χρειάζεται μάρτυρα, αφού δεν υπήρχε και από την ΕΣΗΕΑ.

Σημειώνεται ότι με συμφωνία Τρίμη – Αντωνιάδου – Κατσίμη, ανάλογος χειρισμός έγινε και στην περίπτωση εγγραφής στην Ένωση και του πρώην προέδρου της ΕΡΤ, Παν. Παναγιώτου.

@ Η ΚΕΔ επικροτεί την πρωτοβουλία και την ψήφιση του νόμου στη Βουλή, αλλά επιμένει να απαιτεί, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι μια ΕΡΤ ανοιχτή στην κοινωνία.

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου