Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

... εφημερίδες - 1,1 εκατ. φύλλα χάθηκαν σε 5 χρόνια!..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η «δολοφονία»
του έντυπου Τύπου
στα χρόνια του Μνημονίου

Με πλήρη επίγνωση των επιπτώσεων από την πολιτική γραμμή υποστήριξης των Μνημονίων και των σκληρών μέτρων κατά της ελληνικής κοινωνίας, οι μεγάλοι εκδότες του Τύπου «δολοφόνησαν» τις εφημερίδες τους. Και δημιούργησαν, για πρώτη φορά μέσα στην τελευταία δεκαπενταετία, ένα τεράστιο χάσμα ανάμεσα στους αναγνώστες και στις εφημερίδες.

Τα νούμερα είναι αμείλικτα και δεν σηκώνουν διαφορετικές αναγνώσεις. Από το 1999 και μετά οι ελληνικές εφημερίδες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την «κρίση» του έντυπου Τύπου με διάφορες ενέργειες και κόλπα. Κύρια επιλογή των εκδοτών ήταν η στήριξη των κυκλοφοριών με εμπορικές προσφορές, ενέργεια που δεν δημιουργούσε νέους αναγνώστες, αλλά κατάφερνε να τους κρατάει ως «πελάτες» των εντύπων. Αυτό τελικά είναι και η αιτία της ολοκληρωτικής καθίζησης του έντυπου Τύπου. Οι αναγνώστες μετατράπηκαν σε πελάτες. Ενώ και η πολιτική γραμμή της προπαγάνδας και της χειραγώγησης των πολιτών γινόταν όλο και πιο ωμή. Το αποτέλεσμα αποτυπώνεται στα στοιχεία των κυκλοφοριών. Μέσα στα πέντε χρόνια της στήριξης που πρόσφεραν εκδότες και μεγαλοδημοσιογραφικά στελέχη στις εντολές της «τρόικας», οι εφημερίδες σταδιακά έχασαν ένα εκατομμύριο φύλλα!

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά. Το 1999 οι εφημερίδες πουλούσαν συνολικά 2.126.932 φύλλα. Η πτώση ήταν συνεχής αλλά μικρή έως το 2004 και αντιμετωπίστηκε με την έκρηξη των προσφορών. Τα στοιχεία δείχνουν πως οι εφημερίδες είχαν κυκλοφορία το 2000 2.073.136 φύλλα, το 2001 1.976.656, το 2002 1.947.298, το 2003 1.915.784 και το 2004 2.059.138.

Από το 2005 και μέχρι το 2009 ο έντυπος Τύπος πάλευε να διατηρήσει τις κυκλοφορίες σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο, αν και επέμεινε κυρίως στις εμπορικές προσφορές. Τα στοιχεία καταγράφουν το 2005 πωλήσεις 2.357.245 φύλλων, το 2006 2.301.225, το 2007 2.290.708, το 2008 2.175.101 και το 2009 2.090.069. Ήταν η χρονιά της ένταξης στο ΔΝΤ και της έναρξης των Μνημονίων. Οι εφημερίδες των μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων και τα συνδεδεμένα ηλεκτρονικά Μέσα τους μετατράπηκαν σε υπερασπιστές των Μνημονίων. Οι κυκλοφορίες άρχισαν να πέφτουν με ταχύ ρυθμό. Έτσι, το 2010 οι εφημερίδες πούλησαν συνολικά 1.709.685 φύλλα, το 2011 1.404.043, το 2012 1.242.085 και το 2013 1.031.764 φύλλα. Το 2014 είναι η τελευταία χρονιά καταγραφής και μεγάλης πτώσης. Οι πωλήσεις του Τύπου έπεσαν κάτω από το 1 εκατ. φύλλα για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του. Συγκεκριμένα, πουλήθηκαν 995.458 φύλλα συνολικά. Μέσα σε 15 χρόνια οι εφημερίδες έχασαν πάνω από 1,1 εκατ. φύλλα, τα οποία έφυγαν την τελευταία πενταετία.
---
---
*

... εκλογομαγειρείο "ΕΣΗΕΑ - ΕΔΟΕΑΠ" ...

*
Ανάποδες στροφές
***
*
Εκλογικά μαγειρέματα
στην ΕΣΗΕΑ και τον ΕΔΟΕΑΠ

Μέσα στην ΕΣΗΕΑ εδώ και λίγες μέρες στήθηκε το νέο εκλογομαγειρείο με αρχιμάγειρα τον κ. Δημήτρη Τρίμη.

Ο μπαξές τα έχει όλα. Η Συσπείρωση με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι πλέον Κυβέρνηση και που αποφάσισαν, ξαφνικά, ότι πρέπει με κάθε τρόπο να ελεγχθούν από τα μέλη της παράταξης τόσο η ΕΣΗΕΑ όσο και ο ΕΔΟΕΑΠ.

Και βέβαια όσο γίνεται το συντομότερο, μια που θεωρούν πλέον την παρουσία της μέχρι χθες συνεταίρου τους κ. Μαρίας Αντωνιάδου σαν τραγική εικόνα,  αφού έπεσε πλέον η Νέα Δημοκρατία.

Βέβαια όλη η ιστορία που σας παραθέτουμε έχει μπόλικο παρασκήνιο, ίντριγκες, συντροφικά μαχαιρώματα και βέβαια την απόφαση του κ. Δημήτρη Τρίμη να εκβιάσει την Αντωνιάδου να δεχτεί οι εκλογές στην ΕΣΗΕΑ,  αλλά και στον ΕΔΟΕΑΠ να γίνουν ταυτόχρονα στις αρχές Απριλίου 2015.

Στο χώρο της Συσπείρωσης σφάζονται με όλη τη μεγαλοπρέπεια οι επικεφαλής της παράταξης, μια που έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα:

Στο ένα βρίσκεται ο κ. Τρίμης μαζί με την κ. Μαριλένα Κατσίμη και τον κ. Γιώργο Γιουκάκη, ενώ στον αντίποδα της ομάδας αυτής είναι δύο άλλοι συνδικαλιστές,  της ίδιας παράταξης, οι κ.κ. Κώστας Τσουπαρόπουλος και Γιώργης Μέρμηγκας.

Η άποψη του κ. Δημήτρη Τρίμη είναι ότι η παράταξή τους είναι σε θέση να πάρει τόσο την ΕΣΗΕΑ όσο και τον ΕΔΟΕΑΠ μια που θέλουν να κατεβάσουν ένα πολύ μεγάλο ψηφοδέλτιο με περισσότερους από ογδόντα υποψηφίους από όλους τους χώρους.

Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες οι κ.κ. Γιώργης Μέρμηγκας και Κώστας Τσουπαρόπουλος δεν θέλουν να πάει η υπόθεση σε άμεσες εκλογές στις αρχές Απριλίου. Άλλωστε στο μυαλό του κ. Τρίμη υπάρχει και η εκτίμηση ότι αν κάτι δεν πάει καλά τότε θα μπορέσουν πάλι να συνεργαστούν στενά με την μνημονιακή παράταξη της Μαρίας Αντωνιάδου όπως και στην διετία 2013 - 2015.

Από την πλευρά της η κ. Μαρία Αντωνιάδου μιλώντας με γνωστό συνδικαλιστή, του ανέφερε ότι "Ο Τρίμης που με στήριξε όλο αυτό το διάστημα, με πιέζει τώρα για να παραιτηθώ".

Την ίδια ώρα στον ΕΔΟΕΑΠ η κ. Σπανοπούλου ξεκίνησε το γαϊτανάκι της παραίτησης του Συμβουλίου μαζί με τους ανθρώπους του Γκανά για να πάνε και αυτοί πριν της ώρας τους σε εκλογές.

Τα δύο μέλη του Δ.Σ. κ. Χριστοδουλίδου και κ. Αγγέλης αρνήθηκαν να παραιτηθούν,   ενώ μαζί τους ταυτίσθηκε και ο μεγάλος Σωτήρας του ΕΔΟΕΑΠ κ. Πάνος Σόμπολος.

Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Καρούτζος σφυρίζει κλέφτηκα μια που υποστηρίζει ότι στις επόμενες εκλογές του Οργανισμού θα γίνει πρόεδρος και θα εκπαραθυρώσει τον κ. Σόμπολο.

Μέχρι στιγμής η Μαρία της Σιωπής δεν τόλμησε να φέρει σε ψηφοφορία το εάν θα πάμε νωρίτερα σε εκλογές, δεδομένου ότι σύμφωνα με το καταστατικό οι εκλογές στην ΕΣΗΕΑ μπορούν να γίνουν μόνο ένα μήνα νωρίτερα από τη λήξη της κανονικής θητείας του εκάστοτε συμβουλίου.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Τρίμης και η παρέα του ζήτησαν από τη νομική υπηρεσία της ΕΣΗΕΑ να προχωρήσει σε γνωμάτευση ούτως ώστε να στηριχτεί σε κάποια βάση. Κανονικά οι εκλογές στην ΕΣΗΕΑ πρέπει να γίνουν μέχρι τις αρχές ή τα μέσα Ιουνίου 2015.

Από την άλλη πλευρά οι εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ πρέπει να γίνουν μέχρι τέλος Μαρτίου.

Τήν ίδια ώρα ο ΕΔΟΕΑΠ εξακολουθεί να ζητά τα 5 εκ. ευρώ από την ΕΣΗΕΑ χωρίς να παρουσιάζει ούτε κάποια εχέγγυα στοιχεία για τον τρόπο λήψης του μεγάλου αυτού χρηματικού ποσού,  ενώ οι άνθρωποι του Γκανά στο συμβούλιο αλλά και ο κ. Καρούτζος,  το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κερδίσουν και πάλι τις εκλογές.
---
---
*

... η ΕΡΤ έχει τον Παππά της ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Νίκος Παππάς: ο άνθρωπος "κλειδί"
για να ξαναλειτουργήσει η ΕΡΤ


Ποιες είναι οι αρμοδιότητες του υπουργού Επικρατείας

Με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζονται οι αρμοδιότητες του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.

Συγκεκριμένα, ο Ν. Παππάς αναλαμβάνει όλες τις αρμοδιότητες που αφορούν τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Προβολής, την εποπτεία των νομικών προσώπων και φορέων που υπάγονται σε αυτές καθώς και τα θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Επίσης, ο Ν. Παππάς αναλαμβάνει την αρμοδιότητα να συνδράμει τον Πρωθυπουργό στον σχεδιασμό και στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής και στην εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού και της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης.

Στις αρμοδιότητες του υπουργού Επικρατείας περιλαμβάνονται επίσης:

• οι κοινοβουλευτικές αρμοδιότητες και η νομοθετική πρωτοβουλία
• η πρόταση για την έκδοση ατομικών και κανονιστικών διαταγμάτων
• η έκδοση πράξεων ατομικού και κανονιστικού χαρακτήρα
• η πρόταση για την έκδοση διαταγμάτων και η έκδοση πράξεων από κοινού με συναρμόδιους υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς.
---
πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/
---
*

... η ΕΣΗΕΑ για την Έρρικα Βαλλιάνου ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η ΕΣΗΕΑ
στο πλευρό της Έρρικας Βαλλιάνου


Ανακοίνωση

Με αφορμή την απόλυση της συναδέλφου Έρρικας Βαλλιάνου από τον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤΕΝΝΑ», το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι η επίκληση της ηλικίας εκ μέρους της εργοδοσίας, ώστε να δικαιολογηθεί μια αυθαίρετη απόλυση, προσβάλλει ευθέως την προσωπικότητά της.

Επιπλέον, οι περιστάσεις υπό τις οποίες η εργοδοσία κοινοποίησε την απόφασή της στην συνάδελφο και συγκεκριμένα με θυροκόλληση παραμονή Πρωτοχρονιάς, είναι αναμφισβήτητα απαξιωτικές και μειωτικές της προσωπικότητάς της, ιδιαίτερα καθώς αφορούν μια ικανότατη και πολύπειρη συνάδελφό μας με πολυετή προσφορά στη δημοσιογραφία.

Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει ότι θα σταθεί αποφασιστικά στο πλευρό της συναδέλφου, στον αγώνα της για την διεκδίκηση των νόμιμων δικαιωμάτων της στα δικαστήρια.
---
---
*

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

... ΕΠΗΕΑ - Τακτική Γενική Συνέλευση ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΕΠΗΕΑ
ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Πρόσκληση

Καλούμε τα μέλη της Ε.Π.Η.Ε.Α. σε Τακτική Γενική Συνέλευση στις 31 Ιανουαρίου 2015, ημέρα Σάββατο και ώρα 16.30, στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 42), με τα παρά κάτω θέματα ημερήσιας διάταξης :

  1. Έκθεση πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου από 11/2012 έως 12/2014 και υποβολή εκθέσεων από την Εξελεγκτική Επιτροπή.
  2. Οικονομικός απολογισμός Δ.Σ. 1/1/2012-31/12/2012, 1/1/2013-31/12/20113 και 1/1/2014-31/12/2014.
  3. Έγκριση προϋπολογισμού χρήσεως 2015.
  4. Εκλογή μελών Εφορευτικής Επιτροπής.
  5. Εξουσιοδότηση του Δ.Σ. για διαπραγμάτευση και υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης και Ιδιωτικής Συμφωνίας, με την ΕΙΗΕΑ, με την ΕΙΙΡΑ, με την ΕΙΤΗΣΕΕ και με οποιονδήποτε άλλον εργοδότη.
  6. Κήρυξη απεργίας και στάσεων εργασίας στην ΕΙΗΕΑ, στην ΕΙΙΡΑ, στην ΕΙΤΗΣΕΕ, στον ΕΔΟΕΑΠ, στο ΑΠΕ και στις Ενώσεις και σε οποιονδήποτε άλλο εργοδότη και για οποιοδήποτε ζήτημα και εξουσιοδότηση στο Δ.Σ. για υλοποίηση της απόφασης αυτής κατά τον χρόνο που αυτό κρίνει σκόπιμο ή οι ιδιαίτερες περιστάσεις το επιβάλλουν.
  7. Ψηφοφορία για τα πεπραγμένα και απαλλαγή από κάθε ευθύνη του Διοικητικού Συμβουλίου.
  8. Παραίτηση Διοικητικού Συμβουλίου – Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και λοιπών Οργάνων, με ταυτόχρονη εκλογή αντιπροσώπων μετ’ ισαρίθμων αναπληρωματικών για το έκτο Πανελλαδικό Συνέδριο της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (Π.Ο.Ε.Π.ΤΥ.Μ.)
Στην Τακτική αυτή Τρίτη Γενική Συνέλευση θα πρέπει να υπάρξει απαρτία, για να διαφυλάξουμε το συνδικαλιστικό μας όργανο την ΕΠΗΕΑ.
---
*

... σχέδιο νόμου για τη νέα ΕΡΤ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Σχέδιο Νόμου
προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
για τη νέα ΕΡΤ!



Ορίστε το σχέδιο νόμου που αναζητά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ! Η πρόταση των εργαζομένων της ελεύθερης και αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ σε 8 σελίδες, δόθηκε στη δημοσιότητα. Κύριο στοιχείο της είναι η πολύτιμη εμπειρία των 19-20 μηνών εκπομπής χωρίς “διοίκηση”, χωρίς “ομφάλιους λώρους”, χωρίς “κυβερνητικές εντολές” και παραινέσεις, χωρίς ποσοστώσεις και διορισμούς. Μοναδικό της όπλο και για αυτό η μάχη της εκπομπής ήταν νικηφόρα, η αυτοδιαχείριση με βάση τη δημοσιογραφική λειτουργία και το σκοπό εξυπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος στην ενημέρωση της κοινωνίας. Τόσο απλά.

Η ΕΡΤ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ – «ΠΟΙΑ ΕΡΤ ΘΕΛΟΥΜΕ»- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ των ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ

Η πρόταση αναλυτικά εδώ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΡΤ

---
---
*

... θα εγκαταλείψει έγκαιρα τα media για τη ΝΔ; ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Ποιοι προωθούν
γνωστό δημοσιογράφο
για αρχηγό της ΝΔ;
Από καιρού εις καιρόν διαβάζουμε κάποια άρθρα του antinews όπου μπορείς να πληροφορηθείς διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα. Oπως π.χ. το ότι κάποιοι επιχειρηματίες θέλουν να προωθήσουν γνωστό δημοσιογράφο για αρχηγό της ΝΔ.

Το σάιτ κάνει λόγο για ύπουλα παιχνίδια και χτυπήματα κάτω από τη μέση από μεγαλόσχημους φεουδάρχες, που μετά την ήττα του Σαμαρά κι όσο περνάει ο καιρός θα ενταθούν από τα γιουσουφάκια των διαπλεκόμενων ΜΜΕ.

Σχετικά γράφει το antinews: 

«(...) Tι θέλουν συγκεκριμένα «δεξιά» MME και παίζουν «μπάλα» σε βρόμικα νερά; Τώρα θυμήθηκαν να χτυπήσουν τη ΝΔ; Τώρα που είναι στα κάτω της; Πριν δύο χρόνια γιατί έγλειφαν εκεί που τώρα φτύνουν; Επίσης, κι άλλα Media, μεγάλα και μικρά, ξαφνικά ανακάλυψαν ότι ο Τσίπρας είναι ο νέος εθνάρχης. Κι ότι η Νέα Δημοκρατία έκανε κακό στον τόπο. Μέχρι τα Χριστούγεννα ο Σαμαράς ήταν ο σωτήρας και ξαφνικά έγινε αποδιοπομπαίος τράγος για τα «τραγιά» της ενημέρωσης.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά κάνουν και σχέδια για το μέλλον. Το δικό τους φυσικά και της τσεπούλας τους, όχι της Ελλάδας.

Ήδη στην πιάτσα κυκλοφορούν και ονόματα... διαδόχων του κ. Σαμαρά και μην πάει ο νους στο Μητσοτακέικο. Τουλάχιστον αυτοί δείχνουν μια στοιχειώδη σοβαρότητα και κάνουν... υπομονή.

Λένε για παράδειγμα ότι κάποιοι επιχειρηματίες θέλουν να προωθήσουν γνωστό δημοσιογράφο για αρχηγό της ΝΔ. Τα ύπουλα παιχνίδια και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση θα συνεχιστούν. Από επιχειρηματίες του λαθρεμπορίου, από λαθρόβιους της επιχειρηματικής δραστηριότητας, από τζαμπατζήδες, από διαπλεκόμενους κρατικοδίαιτους επικεφαλής μεγάλων και μικρών εταιρειών και από μεγαλόσχημους φεουδάρχες που θεωρούν ότι η Ελλάδα τους ανήκει.

Επίσης, από τα γιουσουφάκια τους στο χώρο των Media. Κάποιους που κυκλοφορούσαν με τρύπια παντελόνια και χωρίς σώβρακο και σήμερα έχουν γίνει μεγαλοεκδότες με το «μαύρο» χρήμα που ξεπλένουν διάφοροι.

Καιρός είναι να σταματήσει αυτό το πάρε – δώσε με τη διαπλοκή και να ανεβάζουν και να κατεβάζουν κυβερνήσεις και ηγεσίες συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Όσο για τα πολιτικά παρτάλια που το μόνο βήμα που έχουν είναι από τα τουίτερ και τα φέισμπουκ, έχει ο καιρός γυρίσματα. Μπορεί ο μισθός τους να είναι υψηλός και να μη θέλουν να βγουν από τα pay roll, όμως κάποια στιγμή θα μάθει ο ελληνικός λαός για το ρόλο τους.»
---
---
*

... εφημερίδες κυριακάτικες - πως κινήθηκαν ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Μείον 6.620 φύλλα


Χωρίς ανακατατάξεις και με μικρές διαφορές σε σχέση με τις πωλήσεις της προπροηγούμενης εβδομάδας ήταν η κυκλοφορία των κυριακάτικων εφημερίδων.

Κέρδος 5.070 φύλλα είχε το «Έθνος», σε αντίθεση με τη «Real News», που έχασε 7.220 φύλλα. Συνολικά η κυκλοφορία των κυριακάτικων ήταν 440.000 φύλλα έναντι 446.620, μείον δηλαδή 6.620. Ο «Ριζοσπάστης», μέρες εκλογών, είδε την κυκλοφορία του να εκτινάσσεται, ανεβαίνοντας στα 22.500 φύλλα.

Κι άλλο σκαλί ανέβηκε η «Καθημερινή» την Κυριακή 11/1. Πούλησε 84.500 φύλλα (μαζί με τις συνδρομές) από 77.965 που είχε στις 4/1, ήτοι συν 6.535 φύλλα. Και κέρδισε τη δεύτερη θέση μετά το «Πρώτο Θέμα». Η συνολική κυκλοφορία των κυριακάτικων εφημερίδων στις 11/1 ήταν 529.670 φύλλα έναντι 534.695 στις 4/1.

Στα χαμηλά...


…και πάλι οι πωλήσεις των κυριακάτικων αθλητικών εφημερίδων. Οι εννέα εφημερίδες πούλησαν συνολικά 36.750 έναντι 39.400 της προηγούμενης Κυριακής, ήτοι 2.650 φύλλα λιγότερα. Το «Φως των Σπορ» παραμένει ακτύπητο στην πρώτη θέση με 8.620 φύλλα.
---
---
*

.. "ΕΡΤ με 27 ρ/σ, 5 κανάλια και όλους τους εργαζόμενους" ..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Α. Τριανταφυλλίδης: Η ΕΡΤ επιστρέφει
με 27 ραδιόφωνα, 5 κανάλια
και όλους τους εργαζόμενους


Την ύπαρξη σχεδίου για την πλήρη επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ακριβώς όπως ήταν την ημέρα που έκλεισε, με το σύνολο των εργαζομένων, ανακοίνωσε από το δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πλέον και μέχρι πρότινος δημοσιογράφος της ΕΤ3, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, από κοινού με τις νεοεκλεγείσες επίσης πρώην δημοσιογράφους, Αγλαΐα Κυρίτση και Αννέτα Καββαδία.

«Έχουμε ήδη επεξεργαστεί σχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Μια ΕΡΤ μακριά από παθογένειες του παρελθόντος, που θα υπηρετεί και θα κρίνεται από τους πολίτες. Η ΕΡΤ της επόμενης μέρας θα πρέπει να επιστρέψει σε όλες τις παραγωγικές δομές της 11ης Ιουνίου (27 ραδιόφωνα και πέντε τηλεοπτικά δίκτυα).

Παράλληλα προβλέπεται η επιστροφή όλων των εργαζομένων, καθώς η ηθική της αριστεράς δεν επιτρέπει την εκδικητικότητα της δεξιάς. Με τις ίδιες εργασιακές σχέσεις όπως πριν, αλλά και δουλειά με εσωτερική αξιολόγηση, για να αντιμετωπίσουμε τα κακώς κείμενα (αργομισθίες, αργοσχολίες).

Κάθε μονάδα θα βάζει το σχέδιο της, θα το ελέγχει, θα αξιολογεί την υλοποίηση. Και όλα αυτά θα γίνονται μέσα στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης, με προϊστάμενους που θα είναι εκλεγμένοι. Το σχέδιο αυτό το έχουμε επεξεργαστεί με τους συναδέλφους στο ραδιόφωνο (της ΕΡΤ3) και έχουν γίνει ανάλογες κινήσεις και στην Αθήνα.»
---
---
*

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

... ασφαλιστικά μέτρα οι απλήρωτοι της "Τρίτης Όψης" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ασφαλιστικά μέτρα
των εργαζομένων
της "Τρίτης Όψης ΑΕ"

... Μάνια Τεγοπούλου, Χάρης Οικονομόπουλος ...
Εκδικάζονται αύριο Παρασκευή 30 Ιανουαρίου στις 9 π.μ. στο Ειρηνοδικείο Αθηνών τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων σε «Ελευθεροτυπία» και www.enet.gr.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες, δεν έχουν λάβει το Δώρο Χριστουγέννων, βιώνουν ένα πειρατικό λοκ άουτ από το τέλος Νοεμβρίου 2014 και πρόσφατα ανακοινώθηκε από την εργοδοσία ότι έχουν τεθεί σε “διαθεσιμότητα”, ενώ έγιναν και απολύσεις.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... ο συν. Γιώργος Μπαρμπής δεν είναι πια μαζί μας ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

"Έφυγε" ο Γιώργος Μπαρμπής

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α., τιμά την μνήμη του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, συναδέλφου, συνδικαλιστή Γιώργου Μπαρμπή, που έφυγε από κοντά μας, την Πέμπτη, 29-1-2015.

Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης Εργατών Τύπου, θυσίασε όλη του τη ζωή για την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Άνθρωπος οξυδερκής, μετριοπαθής, με πίστη στα ιδανικά της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Καλούμε τα μέλη μας το Σάββατο, 31-1-2015 και ώρα 11:00 π.μ., στο 3ο Δημοτικό Κοιμητήριο Αθήνας (Θηβών & Κοτυόρων, Πλησίον Αερογέφυρας, Νίκαια), για να αποχαιρετήσουμε τον δικό μας άνθρωπο, τον φίλο μας, τιμώντας τους αγώνες του από την ίδρυση της Ένωσης Εργατών Τύπου μέχρι σήμερα.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

---
*

... "χάθηκαν" τα δέματα της Αρχιεπισκοπής για την ΕΤΗΠΤΑ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Δεκέμβριος 2014 - Ιανουάριος 2015

Τι έγιναν τα δέματα της "Αποστολής";

Εξαφανίστηκαν τα 60 δέματα της ΕΤΗΠΤΑ

... η υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας ...
Η ιστορία έχει ως εξής: Στις 20/12/2013 υπογράφηκε πρωτόκολλο συνεργασίας - βοήθειας μεταξύ του φιλανθρωπικού οργανισμού "Αποστολή" της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ενώσεων ΕΤΗΠΤΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΑ και της... ΠΟΕΣΥ.

Η συνεργασία - βοήθεια αυτή επεκτάθηκε για έναν ακόμη χρόνο (από τις 20/12/2014 έως τις 20/12/2015) με τη διάθεση 300 δεμάτων μηνιαίως με τρόφιμα για την ενίσχυση των άνεργων τεχνικών, δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και των οικογενειών τους. Τη διακίνηση των δεμάτων στους δικαιούχους έχουν αναλάβει αφιλοκερδώς τα ΕΛΤΑ.

Τα 300 αυτά δέματα τροφίμων είχαν μοιραστεί στις Ενώσεις ανάλογα με τις αιτήσεις βοήθειας που είχαν (περίπου).

Η ΕΤΗΠΤΑ έχει δώσει κατάλογο με 60 ονόματα συναδέλφων και αυτά "εξυπηρετούνταν" κανονικά έως και τον Νοέμβριο του 2014...
Να σημειωθεί ότι τη διαχείριση του καταλόγου με τους δικαιούχους όλων των Ενώσεων και την αποστολή του κάθε μήνα στα ΕΛΤΑ έχει αναλάβει η ΕΣΗΕΑ...
Τον Δεκέμβριο του 2014 - κι ενώ μέσω των ΕΛΤΑ είχαν διατεθεί και τα 300 δέματα - οι συνάδελφοι τεχνικοί Τύπου δεν έλαβαν κανένα δέμα !!!

Σήμερα, 29 Ιανουαρίου 2015, δεν έχει φτάσει κανένα δέμα σε συναδέλφους τεχνικούς Τύπου, δικαιούχους του βοηθήματος αυτού...

Αντίστοιχα, άλλες Ενώσεις έλαβαν σαφώς μικρότερο αριθμό δεμάτων απ' ό,τι είχαν δηλώσει...

Τελικά, υπάρχει κάποιος με μαγικό ραβδάκι που εξαφανίζει στη διαδρομή δέματα με τρόφιμα για αναξιοπαθούντες συναδέλφους μας;

Τι λέει η ΕΣΗΕΑ, ως καθ' ύλην αρμοδία, για όλα αυτά;
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... ΕΡΤ - ποιοι και πως ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Με ποιους θα επανέρθει η ΕΡΤ

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στην κυβέρνηση για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Οι εισηγήσεις για το μοντέλο που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση, κατατίθενται στο γραφείο του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, ο οποίος σε συνεργασία με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα θα λαβει την τελική απόφαση για το πως και το πότε θα επανέλθει στις τηλεοπτικές οθόνες η ΕΡΤ.

Η λογική που επικρατεί είναι πως θα προσληφθούν εκ νέου όλοι όσοι εργάζονταν ως και τη θλιβερή βραδιά του λουκέτου της 11ης Ιουνίου 2013 μετά από απόφαση της συγκυβέρνησης την οποία υπέγραφαν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο υφυπουργός Επικρατείας, Σίμος Κεδίκογλου.

Εκτός από τους απολυμένους της εταιρείας, θα έχουν θέση στην ΕΡΤ και όσοι προσλήφθηκαν με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ στη ΝΕΡΙΤ. Δηλαδή στην πραγματικότητα στην πρώτη φάση επαναλειτουργίας της ΕΡΤ θα συνυπάρχουν στο Ραδιομεγάρο οι πρώην εργαζόμενοί, της οι συμβασιούχοι του υπουργείου Οικονομικών της ΔΤ και όσοι όσοι πέτυχαν στη ΝΕΡΙΤ με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ. Το συνολικό έσοδο της εταιρείας από το ανταποδοτικό τέλος που ανέρχεται σε περίπου 180 εκατομμύρια ευρώ και δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό, επιτρέπει την πρόσληψη του προσωπικού.

Το πως θα γίνει η επαναλειτουργία δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αν και υπάρχει ήδη μια σοβαρή νομική πρόταση που δείχνει το δρόμο και επιτρέπει την έναρξη των εκπομπών αρχικά και σε εύλογο χρόνο την κατάθεση ενός νέου νομοσχεδίου που θα προσδιορίζει ακριβώς τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας της νέας ΕΡΤ και θα εμπεριέχει και το κριτήριο της αξιολόγησης.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... Χ.Κ.Τεγόπουλος - επίδομα αφερεγγυότητας ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Απλήρωτοι Χ.Κ.Τεγόπουλος

Κάτι κινείται με το
επίδομα αφερεγγυότητας


Γράφει ο
Μπάμπης Πολυχρονιάδης

Μήνυμα από την κ. Παπουτσάκη (δικηγόρο ομάδας απλήρωτων Χ.Κ.Τ.): "Ο κος Κιάμος (υπεύθυνος από ΟΑΕΔ-κεντρικά) σε σημερινή συνομιλία μας μ' ενημέρωσε ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων από Παρασκευή ή Δευτέρα θ' αρχίσουν τμηματικές καταβολές επιδομάτων. Υπολογίζει ότι σε κάθε στάδιο θα είναι γύρω στα 60 άτομα, χωρίς να είναι σε θέση να διευκρινίσει τα κριτήρια με βάση τα οποία γίνεται η επεξεργασία.

Από σημερινή επίσης συνεννόηση μου με τον κ. Καρβούνη (σύνδικος) μ' ενημέρωσε ότι οι επαληθεύσεις θα ξεκινήσουν το Μάρτιο.

Αναμένω επιπλέον ενημέρωση για το κτήριο (Μίνωος) εντός της ημέρας. Αν υπάρχει οτιδήποτε ενδιαφέρον σχετικά θα σας ενημερώσω."

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... υπάρχει ΓΣΕΕ και έχει πρόεδρο; ...

*
Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. - ΓΣΕΕ
***
*

Ντροπή του !


Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΜΕΙΣ-ΓΣΕΕ :

Μετά από 20 μήνες απουσίας από τους αγώνες των εργαζομένων στην ΕΡΤ, εμφανίζεται προκλητικά στην ΝΕΡΙΤ!!

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, που δεν εμφανίστηκε πουθενά προεκλογικά για να απαιτήσει δεσμεύσεις όλων των κομμάτων σε σχέση με τα εργασιακά αιτήματα και τις απαιτήσεις της τάξης που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί, εμφανίστηκε χθες.

Εμφανίστηκε στην ΝΕΡΙΤ, το μόρφωμα που δημιούργησε η συγκυβέρνηση που στήριζε!!!

Τυχαίο, δεν νομίζουμε…

Δύο (2) μόλις μέρες μετά την νέα διακυβέρνηση, προσπαθεί να δώσει ανάσα ζωής σε ότι μαύρο άφησε πίσω της η απελθούσα Κυβέρνηση.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΝΕΡΙΤ, είναι ένα μόρφωμα, στο οποίο δεν υπάρχουν εργασιακές σχέσεις, οι υπάλληλοι της είναι με δίμηνες συμβάσεις ως υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών, δεν υπάρχουν εργαζόμενοι στο ραδιόφωνο αλλά λειτουργεί με εργολαβικές δουλεμπορικές εταιρείες παραγωγής. Φυσικά δεν πήγε για να αντιμετωπίσει αυτές τις αντεργατικές συνθήκες εργασίας…

Εμφανίστηκε στην ΝΕΡΙΤ, που δυσφημεί πλήρως την δημοσιογραφία και την αντικειμενική ενημέρωση. Τρανή απόδειξη, μεταξύ άλλων, η συνέντευξη Σαμαρά ως αναγνώστη του οτο κιου.

Εμφανίστηκε λοιπόν στο πλέον ανυπόληπτο μέσο ενημέρωσης.

Ελπίζουμε ότι αυτή του η εμφάνιση δεν σηματοδοτεί ότι με κάθε τρόπο θα στηρίξει ότι άλλο αντιδημοκρατικό και αντεργατικό έχει συμβεί.

ΕΜΕΙΣ, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, μαζί με όλους του πολίτες, απαιτούμε να φύγει το «μαύρο» από τη ζωή μας. Απαιτούμε την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ ως μια πραγματικά δημόσια ραδιοτηλεόραση στην υπηρεσία της ενημέρωσης, του πολιτισμού, στην υπηρεσία του πολίτη.

Ενωτικό Μέτωπο Εργατικών Ισχυρών Συνδικάτων
---
*

... λαδοπόντικες της δημοσιογραφίας !..

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Ένας όμορφος (παρα-δημοσιογραφικός) κόσμος

Oι «Μουρούτηδες», ο Χατζηνικολάου
και οι λαδοπόντικες της δημοσιογραφίας



«Ο Σαμαράς υπέστη εκλογική πανωλεθρία, δεν τόλμησε να αντικρίσει ούτε τον λαό ούτε τους δημοσιογράφους, μίλησε προεκλογικά απέναντι σε γλάστρες. Με τους Μουρούτηδες, τους Αδώνιδες, τους Βορίδηδες και τους Πλεύρηδες, ο Σαμαράς δεν μπορεί ποτέ να νικήσει τον Τσίπρα».

Αυτά έλεγε ο Νίκος Χατζηνικολάου μέσα από την εκπομπή του στον Realfm και αμέσως το γνωστό σάιτ antinews (Χρύσανθος - Φαήλος - Μουρούτης) πέρασε στην αντεπίθεση. Με μία ανάρτηση υπό τον τίτλο «Από υβριστής της ΝΔ, “σωτήρας” της ο Χατζηνικολάου;» το antinews αναφέρεται σε καλοπληρωμένους λαδοπόντικες της δημοσιογραφίας που τώρα βγαίνουν και τα χώνουν στον Σαμαρά.

«Αντί να λουφάξουν και να απολαύσουν τα κέρδη ετών, βγαίνουν και λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του. Θα δούμε πολλά στον υπέροχο αυτό κόσμο της δημοσιογραφίας. Θα δούμε κωλοτούμπες και οσφυοκάμπτες και θα τρίβουμε τα μάτια μας. Θα δούμε και πολλούς… δεξιούς να κλαίνε για το μέλλον της ΝΔ.» αναφέρει χαρακτηριστικά το antinews. Αναφερόμενο στα όσα είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου στην εκπομπή του, το φιλοσαμαρικό σάιτ γράφει:

«(...) Είναι δυνατόν να το παίζει υπερασπιστής της παράταξης ο Χατζηνικολάου; Από πού κι ως που; Έγινε και δεξιός ενώ τρία χρόνια τώρα τσάκιζε την κυβέρνηση και στήριζε τον Τσίπρα; Με τον φίλο και συνεργάτη του Κουρή και το Star δεν άνοιξαν ανηλεή πόλεμο κατά του Σαμαρά; Αυτοί δεν τον έριξαν στην ουσία και τώρα θέλουν να παρέμβουν στα νεοδημοκρατικά εσωτερικά; Ποιος ξεχνάει άραγε τον «Θείο» Τράγκα στον Real του Χατζηνικολάου που έβριζε από το πρωί ως το βράδυ τον Σαμαρά;

Ας μην κάνουν υποδείξεις λοιπόν και κουνάνε και το δάχτυλο επειδή παίρνουν ένα μικρόφωνο και λένε ό,τι γουστάρουν.

Ε, λοιπόν, καιρός είναι να σταματήσει η τακτική των τράγκηδων της δημοσιογραφίας.
»

---
---
*

... ο ΣΥΡΙΖΑ και τα "τοξικά" media ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Το Μνημόνιο έκανε "τοξικά" τα media
Τα “τοξικά” media
αλλάζουν στάση, όχι στόχευση

Το 2004 ο Κώστας Καραμανλής κέρδισε τις εκλογές, με τα Μέσα Ενημέρωσης, συντεταγμένα να στηρίζουν την κυβέρνηση του Κ. Σημίτη και το Γ. Παπανδρέου, που είχε πάρει το δακτυλίδι του ΠΑΣΟΚ την εποχή εκείνη.

Η ιστορία επαναλήφθηκε και τώρα με το ΣΥΡΙΖΑ και τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" που συγκροτούν από χθες τη νέα κυβέρνηση να έχουν απέναντί τους, τα περισσότερα ΜΜΕ, και δίχως την ισότιμη κάλυψη που θα προσέφερε η κρατική ραδιοτηλεόραση, καθώς και η ΕΡΤ καταργήθηκε.

Εν αναμονή της επιστροφής της ΕΡΤ, όπως έχει δεσμευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η στιγμή της περίσκεψης για μια ακόμη φορά για το ρόλο των ΜΜΕ, από κοινού με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων. Διότι, η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε με τις έρευνες της κοινής γνώμης να υποστηρίζουν πως ο κόσμος δεν ήθελε εκλογές… Η “επικοινωνιακή καταιγίδα” υπέρ του Μνημονίου κράτησε 5 χρόνια από τα Μέσα ενημέρωσης και τα κατέστησαν τοξικά.

Η ανοικτή και άνευ όρων υποστήριξης των κεντρικών media στα πρόσωπα και τις πολιτικές του Μνημονίου, προκάλεσαν βαθιά απέχθεια στους ψηφοφόρους που παρακολουθούσαν. Από ένα σημείο και πέρα και σε συνδυασμό με την καμπάνια φόβου κατά την προεκλογική περίοδο, ότι και αν έλεγαν τα Μέσα, είχαν ελάχιστη επιρροή στο κοινό που ήδη είχε δείξει πως γυρνούσε την πλάτη του στα μεγάλα δίκτυα.

Η «τοξικότητα» αυτή των ΜΜΕ δεν θεραπεύεται με την κακόγουστη αλλαγή της στάσης τους, τις τελευταίες μέρες, όταν το αποτέλεσμα ήταν ορατό. Ίσως είναι η ώρα για τον επαναπροσδιορισμό των ΜΜΕ από μηδενική βάση. Άραγε, θα το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως δεσμεύτηκε;
---
---
*

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

... η επαναλειτουργία της ΕΡΤ σε τρία βήματα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ένας οδικός χάρτης
για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Είναι Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015 και η Ελλάδα εξακολουθεί να υπάρχει. Καμία από τις προβλεπόμενες καταστροφές των στελεχών της ΝΔ δεν συνέβη με την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Είναι η τρίτη ημέρα μετά την εκλογική νίκη του κόμματος της αριστεράς και τη συγκρότησης κυβέρνησης με τους "Ανεξάρτητους Έλληνες".

Η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ είναι η επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Αυτό δεν συνέβη την Κυριακή, όπως ελπίζαμε, αλλά ο χρόνος υπάρχει. Όμως δεν είναι απεριόριστος.

Τα δεδομένα είναι τα εξής: Με τη χθεσινή δήλωση του Γιώργου Κατρούγκαλου, προκύπτει πως η δέσμευση αυτή ισχύει, με την επαναπρόσληψη των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και όσοι ακολούθησαν τη ΔΤ, το μόρφωμα του υπουργείου Οικονομικών και τη ΝΕΡΙΤ, το φορέα που έφτασε στο σημείο να λογοκρίνει το σημερινό Πρωθυπουργό στην ομιλία του στη ΔΕΘ. Αν η καθυστέρηση γίνεται για όσους έχουν πετύχει στο διαγωνισμό είναι προφανές πως με το συνολικό έσοδο των 194 εκατ. ευρώ που προϋπολόγιζε η προηγούμενη κυβέρνηση για το 2015, υπερκαλύπτεται η αύξηση το αριθμού των νέων εργαζομένων της ΝΕΡΙΤ, οι οποίοι θα συνεχίζουν να λαμβάνουν τις σημερινές τους αποδοχές. Αυτές που έχουν υπογράψει.

Σε αντίθεση με όσα πιστεύει ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το άνοιγμα της ΕΡΤ είναι μια εύκολη απόφαση. Γιατί:

Ο Πρωθυπουργός είναι εκείνος που μπορεί να δώσει το σήμα για την επαναλειτουργία της, ακόμη και μέσα από την www.ertopen.com αναγνωρίζοντας τον αγώνα των εργαζομένων. Άμεσα μπορεί να συμβούν τα εξής:

  1. Με κοινή υπουργική απόφαση του αρμόδιου υπουργού για τα ΜΜΕ και του υπουργου Εθνικής Οικονομίας καταργείται η κοινή υπουργική απόφαση με την οποία διακόπηκε η λειτουργία της ΕΡΤ. Δεν χρειάζεται Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
  2. Όταν ξεκινήσει τις εργασίες της η Βουλή, με τροπολογία ή με Νόμο καταργείται το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ ΑΕ. Με το νόμο αυτό κυρώνεται η ΚΥΑ που επαναφέρει την ΕΡΤ, μέσα σε διάστημα ενός μήνα.
  3. Η νέα συγκυβέρνηση, μετά από διάλογο με την προσωρινή διοίκηση της ΕΡΤ και τους ενδιαφερόμενους φορείς καταλήγουν και καταθέτουν ένα νέο σύγχρονο νομοσχέδιο για τη νέα Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόρασης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει, σε διαφορετική περίπτωση να αναγνωρίσει έμπρακτα και σιωπηλά την υπηρεσία κυβερνητικής ραδιοτηλεόρασης και να αντιμετωπίσει την αγανάκτηση των εργαζομένων που έχουν σε λειτουργία την ΕΡΤ3, τα περιφερειακά Ραδιόφωνα της ΕΡΑ, το Πρώτο και το Δεύτερο Πρόγραμμα.
---
πηγή: http://www.typologies.gr/
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... ο "Αγγελιοφόρος" στα περίπτερα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Κυκλοφορεί και πάλι
από σήμερα ο «Αγγελιοφόρος»
... το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, που επανέρχεται σε ημερήσια κυκλοφορία ...
Σε καθημερινή κυκλοφορία επανέρχεται από σήμερα, Τετάρτη, το πρωί ο «Αγγελιοφόρος», ο οποίος είχε αναστείλει την έκδοσή του στις 30 Δεκεμβρίου 2014.

Έπειτα από σχεδόν 30 ημέρες απουσίας, η μεγαλύτερη εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας καταλαμβάνει εκ νέου τη θέση της σε εκατοντάδες σημεία πώλησης και απευθύνεται και πάλι στους αναγνώστες της, φιλοδοξώντας να κατακτήσει το μερίδιο αγοράς που έχασε.

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι τηςΕκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ, της εταιρίας που εκμεταλλεύεται τον «Αγγελιοφόρο» και σειρά άλλων εντύπων, διέκοψαν από χτες, Τρίτη, το μεσημέρι την επίσχεση εργασίας που ασκούσαν, επειδή δεν τους είχαν καταβληθεί οι μισθοί σχεδόν 7 μηνών.

Σχεδόν 95 δημοσιογράφοι, τεχνικοί Τύπου και διοικητικοί υπάλληλοι, επί συνόλου 110 μισθωτών, επανήλθαν στις θέσεις εργασίας τους μετά την καταβολή των αποδοχών δύο μηνών, του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου του 2014, εκ μέρους της εργοδοσίας.

Αίρονται οι κατασχέσεις

Προηγήθηκε, ωστόσο, η υπογραφή ατομικών ιδιωτικών συμφωνητικών, βάσει των οποίων οι συμβληθέντες εργαζόμενοι δεσμεύονται να άρουν όλες τις κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, αλλά και τη συντηρητική κατάσχεση που έχουν επιβάλει, κατόπιν δικαστικής απόφασης, στα μέσα Δεκεμβρίου 2014, σε βάρος της κινητής και ακίνητης περιουσίας της εταιρίας, προκειμένου να διασφαλίσουν τις απαιτήσεις τους.

Παράλληλα, οι υπογράφοντες εργαζόμενοι αναλαμβάνουν τη δέσμευση να μη προβούν σε κατασχέσεις σε βάρος της εταιρίας για τους ληξιπρόθεσμους μισθούς του προηγούμενου έτους, ενώ παρέχουν τη συναίνεσή τους για την υπό όρους υπαγωγή της εταιρίας σε διαδικασία εξυγίανσης, σύμφωνα με το άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Βάσει των όρων των ιδιωτικών συμφωνητικών, οι εργαζόμενοι αποδέχονται επί της ουσίας τη ρύθμιση της ροής της μισθοδοσίας τους με καθυστέρηση τουλάχιστον 4 μηνών, προσβλέποντας σε ευνοϊκότερους όρους αποπληρωμής κατά τους επόμενους μήνες.

Υπόσχεση για ένα μισθό ανά μήνα

Η εργοδοσία του «Αγγελιοφόρου», η οποία υπακούει στις εντολές του Βασίλειου Μπακατσέλου, υιού του βιομήχανου Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου, αναλαμβάνει, ως συμβαλλόμενη στη συμφωνία, την υποχρέωση αφενός μεν να καταβάλει από τις αρχές Μαρτίου ένα μισθό ανά μήνα σε όλους τους υπαλλήλους, αφετέρου δε να καταθέσει στο τέλος Απριλίου 2014 πρόταση για την εξόφληση των οφειλόμενων μισθών σε δόσεις.

Παράλληλα, με τα κεφάλαια που θα απελευθερωθούν από την άρση των κατασχέσεων, η εργοδοσία δηλώνει ότι θα εξοφλήσει το αργότερο σε 15 ημέρες το μισθό Οκτωβρίου 2014.

Τη συναφθείσα συμφωνία πρότεινε η εργοδοσία του «Αγγελιοφόρου», μετά τηναπώλεια της προσωρινής διαταγής για μέτρα προστασίας έναντι των πιστωτών της.

Το περιεχόμενο των προτάσεων, που φέρουν τη σφραγίδα του Παντελή Χαλβατζάκη, αειθαλούς νομικού συμβούλου της εταιρίας και alter ego του Αλ. Μπακατσέλου, αποδέχθηκαν, κατόπιν διορθώσεων και προσθηκών, οι διοικήσεις των συνδικαλιστικών σωματείων της ΕΣΗΕΜ-Θ, της ΕΠΗΕΘ και της ΕΤΗΠΤ-Θ για λογαριασμό των μελών τους.

Αρνούνται να υπογράψουν

Ωστόσο, τη συμφωνία αυτή δεν έχουν αποδεχθεί περίπου 15 μισθωτοί, οι οποίοι είτε συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας είτε έχουν καταθέσει νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων κατά της εταιρίας, ώστε να επιτύχουν την προσωρινή επιδίκαση των μισθών τους.

Πάντως, μετά τη διακοπή της επίσχεσης εργασίας, από χτες το μεσημέρι έχει επανέλθει σε λειτουργία και το διαδικτυακό ενημερωτικό portal www.agelioforos.gr, το οποίο είχε διακόψει τη ροή ειδήσεων στο τέλος του προηγούμενου έτους.

Σημειώνεται ότι η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ, συμφερόντων των Αλέξανδρου Μπακασέλου, Σταύρου Ψυχάρη και Γιώργου Μπόμπολα, έχει καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, η οποία (αίτηση) έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί επί της ουσίας στις 13 Φεβρουαρίου 2015. Βάσει του σχεδίου αναδιάρθρωσης που συνοδεύει την αίτηση, η εταιρία επιδιώκει να ρυθμίσει συνολικές οφειλές 23,7 εκατ. ευρώ και να περιορίσει δραστικά τις θέσεις εργασίας, κρατώντας μόνον 65 άτομα, επί συνόλου 110 μισθωτών.

Στο όριο της πτώχευσης

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ακόμη και στελέχη συνδικαλιστικών σωματείων που αποδέχθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους τη δέσμη προτάσεων της εργοδοσίας, ώστε να διακοπούν οι επισχέσεις εργασίας και να εκδοθεί και πάλι ο «Αγγελιοφόρους», κάνουν λόγο για «εταιρία που στην πραγματικότητα έχει οδηγηθεί στο όριο της πτώχευσης».

Εκφράζουν δε τις ενστάσεις τους για τις προοπτικές επιτυχίας του σχεδίου ανόρθωσης της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ, εάν η οικογένεια Μπακατσέλου δεν αποφασίσει να συνεισφέρει με γενναιόδωρο τρόπο στην οικονομική ενδυνάμωσή της.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... ημέρα 2η - ΝΕΡΙΤ - κανείς δεν παραιτήθηκε από φιλότιμο ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


@ Δεύτερη μέρα συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και κανείς από το Ραδιομέγαρο, δεν φιλοτιμήθηκε να παραιτηθεί.

@ Κάποιοι, ίσως έχουν την υπόγεια “ελπίδα” πως κάτι μπορεί να γίνει και κάνουν πως δεν έχουν αντιληφθεί το αποτέλεσμα.

@ Πάντως αυτή η εικόνα των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο και μια διοίκηση που δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση δεν μπορεί να συνεχιστεί.

@ Είναι, βέβαια, και κάτι παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ μέσα, τα οποία σε αντίθεση με την πλειονότητα των συντρόφων τους, επέλεξαν να μπούνε με τη “φανέλα” της ΝΕΡΙΤ στο Ραδιομέγαρο (και σε θέσεις!) και τώρα ελπίζουν πως θα το έχουν “δίπορτο”.

@ Χθες στα γραφεία Τύπου, σήμερα πολιτικοί συντάκτες και επικριτές της κυβέρνησης. Ήρθε η ώρα να θεσπιστεί το ασυμβίβαστο στις δύο θέσεις.

@ Μετά και το αποτέλεσμα των εκλογών, ήρθε η ώρα η ΕΣΗΕΑ να κάνει τον απολογισμό της και να εξηγήσει την παρουσία των ΜΑΤ που απαγόρευαν την είσοδο στο κτίριο της, όταν ο Α. Σαμαράς έκανε την προεκλογική του καμπάνια.

@ "Το μαλλί πως είναι;"

Υ.Γ. Ούτε στην ευρωβουλή, ούτε στο εθνικό κοινοβούλιο ο Παντελής Καψής. Ο κόσμος αναγνώρισε το έργο του στη ΝΕΡΙΤ

---
---
*

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

... Κατρούγκαλος για ΕΡΤ και εργαζόμενους ΝΕΡΙΤ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Κατρούγκαλος: “Δεν θα πρέπει
να γυρίσουμε στην παλιά ΕΡΤ”


«Θα πρέπει να γυρίσουμε όχι στην παλιά ΕΡΤ γιατί είχε τις αμαρτίες του πελατειακού κράτους που είχαμε. Πρέπει να μπορέσουμε να βρούμε έναν τρόπο να έχουμε την ΕΡΤ την ανοιχτή στην κοινωνία”, δήλωσε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο MEGA.

“Την ΕΡΤ αυτή που λειτούργησε από τη στιγμή που έπεσε το μαύρο εκεί και αυτό είναι μια διαδικασία δύσκολη. Γιατί ούτε θα πρέπει να φερθούμε εκδικητικά απέναντι σε αυτούς της ΝΕΡΙΤ γιατί πολλοί από αυτούς από ανάγκη πήγαν εκεί. Να μην επαναφέρουμε την πελατειακή ΕΡΤ».
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... ζητούν συνέλευση στο Ραδιομέγαρο ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πρόταση για συνέλευση
εντός του Ραδιομεγάρου

Ανοιχτή επιστολή - πρόταση
προς τις ομοσπονδίες ΠΟΕΣΥ και ΠΟΣΠΕΡΤ
και κάθε συνάδελφο

Αγαπητοί συνάδελφοι

Μετά την κυβερνητική αλλαγή και τις δεσμεύσεις της προεκλογικής περιόδου για το θέμα της ΕΡΤ, εκτίμησή μας είναι ότι πρέπει άμεσα και σε συντονισμό οι ομοσπονδίες που καλύπτουν το χώρο της ΕΡΤ (ΠΟΣΠΕΡΤ – ΠΟΕΣΥ) να καλέσουν σε κοινή συνέλευση, ώστε να αρχίσει η προετοιμασία για εκκρεμή θέματα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε στο άμεσο μέλλον.

Σαν τέτοια εκτιμούμε:
  • Tις θεσμικές/νομικές εκκρεμότητες (π.χ. αρκετές δίκες από την περίοδο του Π.Δ. έως και τις παράνομες απολύσεις του «μαύρου», ασφαλιστικά θέματα, κλπ).
  • Τις διαδικασίες ανασυγκρότησης τμημάτων και της σύντομης ανάληψης καθηκόντων σε επαγγελματική βάση εντός του Ραδιομεγάρου με τις εκεί υποδομές.
  • Την οργάνωση σε νέα βάση της δομής και της λειτουργίας της ΕΡΤ της νέας περιόδου.
  • Τις επαφές – επικοινωνίες με τη νέα κυβέρνηση για όλα τα τρέχοντα ζητήματα.
Εκτιμούμε πως για συμβολικούς και ουσιαστικούς λόγους η συνέλευση θα πρέπει να καλεστεί εντός του Ραδιομεγάρου, για παράδειγμα στο στούντιο Ε.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
εκ των αγωνιζομένων 20 μήνες ενάντια στο «μαύρο» οι:

Βενέζη Μαίρη
Ζευγώλη Αννέζα
Ιωαννίδου Κατερίνα
Κατούφα Ευγενία
Λευκιμιάτης Γιάννης
Μάντζιου Μαρίνα
Μπράτσος Νάσος
Πομώνης Πέτρος
Σαλούστρου Αθηνά
Τσινίκα Άννα
---
---
*

... δημοκόποι, δημοσκόποι και ΜΜΕ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η νέα ήττα των δημοσκόπων
και το παιχνίδι των ΜΜΕ

Το γεύμα των δημοσιογράφων του Βήματος με τον επικεφαλής της Καπα Research

Για μια ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια όλες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων όχι απλά έπεσαν έξω, αλλά συνετρίβησαν! Όλες οι εταιρίες επί ένα μήνα σε δεκάδες δημοσκοπήσεις που διεξήχθησαν έδιναν περίπου τα ίδια αποτελέσματα. Και όλες ανεξαιρέτως έδιναν πρωτοπορία ΣΥΡΙΖΑ με 3-5 μονάδες και μάλιστα μια εβδομάδα πριν τις εκλογές οι περισσότερες μιλούσαν και για κλείσιμο ψαλίδας. Μοναδική εξαίρεση ήταν μόλις δύο ή τρεις που έγιναν για λογαριασμό Μέσων που είναι φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως για παράδειγμα το tvxs που έδειχναν διαφορές πάνω από 6-7 μονάδες. Όμως αυτές έγιναν από μικρές εταιρείες και ακριβώς επειδή ήταν στα συγκεκριμένα Μέσα δεν προβλήθηκαν από τα υπόλοιπα ΜΜΕ. Οι υπόλοιπες εταιρείες έπεσαν κατά κράτος έξω όχι μόνο στη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, αλλά και σε άλλες προβλέψεις, όπως στο ότι όλες έδιναν έξω τους ΑΝΕΛ και όλες έδιναν με λιγότερη ή μεγαλύτερη διαφορά τρίτο το Ποτάμι. Καμία δεν έδωσε τελευταίο το ΠΑΣΟΚ και επίσης καμία δεν είδε την άλλη έκπληξη των εκλογών, δηλαδή τα αξιοσημείωτα ποσοστά του Λεβέντη και του Γκλέτσου.

Και ενώ σε όλη την πολιτικοδημοσιογραφική πιάτσα ακόμη και με μια βόλτα στους δρόμους ή στα σπίτια που λέει ο λόγος, έβλεπες και άκουγες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ μπροστά και ότι η Χρυσή Αυγή έχει… ρεύμα οι εταιρείες επέμεναν μέχρι και 48 ώρες πριν τις εκλογές στις προβλέψεις που προαναφέραμε. Την Παρασκευή πλέον δειλά κάποιες δημοσκοπήσεις άρχισαν να δείχνουν άνοιγμα της ψαλίδας που έφτασε στο 6% και άρχισαν να δίνουν τη ΧΑ ότι έχει πιθανότητες για τρίτη θέση οριακά. Και πάλι έξω έπεσαν και μάλιστα πολύ, μόλις 48 ώρες πριν τις εκλογές. Και έρχονται τώρα και λένε «Μα το είπαμε ρε παιδιά, 6 μονάδες δώσαμε και ήταν 9. Βάλτε το +- 2 του στατιστικού λάθους και είμαστε μέσα». Τότε γιατί δεν έδιναν 12 μονάδες; Πάλι με το στατιστικό λάθος μέσα θα ήταν! Μετά τα αποτελέσματα και υπό το βάρος των καταγγελιών άρχισαν οι δημοσκόποι να αναμασούν τα ίδια και γνωστά, ότι το εκλογικό σώμα έχει εκπαιδευτεί, ότι δεν απαντούν ή απαντούν επίτηδες λάθος κλπ. Η απάντηση είναι απλή: Βρείτε νέους μεθόδους ή κάντε λιγότερες δημοσκοπήσεις. Σημαντικό ρόλο βέβαια σε όλο αυτό το επικίνδυνο για τη δημοκρατία σκηνικό παίζουν και οι πελάτες, δηλαδή τα ΜΜΕ. Και λέμε επικίνδυνο για τη δημοκρατία, γιατί αν ήταν οι δημοσκοπήσεις κοντά στην αλήθεια δεν ξέρουμε τι θα γινόταν στην κάλπη τελικά. Αν για παράδειγμα δύο-τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές οι δημοσκοπήσεις έδειχναν όχι ακριβή αποτελέσματα βέβαια, αλλά ότι η τάση είναι η διαφορά να παίξει πάνω από τις 7 μονάδες, ότι η τάση είναι η ΧΑ τρίτη, το ΠΑΣΟΚ τελευταίο και ότι Γκλέτσος, Λεβέντης καταγράφουν απρόσμενα καλά ποσοστά… άγνωστο πώς θα αντιδρούσε το εκλογικό σώμα.

Όσον αφορά τα ΜΜΕ η ευθύνη είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, σημαντική. Για παράδειγμα τα ΜΜΕ με τις εταιρείες που συνεργάζονται έδωσαν παράξενες προβλέψεις σε όλη την προεκλογική περίοδο και αναρωτιέται κανείς γιατί συνεχίζουν να συνεργάζονται μαζί τους; Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ΔΟΛ. Η Καπα Research που επί χρόνια συνεργάζεται το συγκρότημα, την περασμένη Κυριακή έδωσε 2,5 μονάδες διαφορά και τελικά την Παρασκευή έκανε μια διόρθωση για τα sites του ΔΟΛ, όπου έδωσε τη διαφορά στο 3,4 τον ΣΥΡΙΖΑ στο 33% και είχε το ΠΑΣΟΚ τέταρτο κόμμα μπροστά από το Ποτάμι και ΚΚΕ και τους ΑΝΕΛ έξω! Μάλιστα την Παρασκευή το απόγευμα πραγματοποιήθηκε γεύμα της διεύθυνσης του Βήματος με τους υπευθύνους της Kαπα Research στην οποία κλήθηκαν να συμμετάσχουν όλοι οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα. Εκεί ο επικεφαλής της Καπα Research έσκιζε τα ρούχα του για την ακρίβεια των προβλέψεων του και έβαζε στοίχημα ότι η διαφορά δεν θα είναι πάνω από 5 μονάδες.

Επίσης ανέφερε στους εμβρόντητους δημοσιογράφους ότι σύμφωνα με τα δικά του στοιχεία περίπου δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές η ΝΔ είχε περάσει μπροστά 2 μονάδες!

Ανάλογη είναι η εικόνα και η κατάσταση και για τα υπόλοιπα ΜΜΕ ειδικά εκείνα που δεν δημοσιεύουν συμβατικές δημοσκοπήσεις, αλλά δημοσιεύουν κάτι αποτελέσματα που τα βαφτίζουν (εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος, βαρόμετρο κοινής γνώμης κ.α). Επίσης μετά και το τελευταίο αποτέλεσμα οι εταιρείες δημοσκοπήσεων θα πρέπει επιτέλους να σταματήσουν να παρουσιάζουν και μάλιστα ως κρίσιμη παράμετρο, το ερώτημα «ποιός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός». Οι ίδιοι ομολογούν ότι πρόκειται για ένα ελληνικό εφεύρημα που δεν υπάρχει πουθενά (και που όλοι γνωρίζουν πότε και γιατί δημιουργήθηκε) αλλά επιμένουν να το εμπεριέχουν στα ερωτηματολόγια τους με αποτέλεσμα σχεδόν κάθε φορά να εκτίθενται όπως και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, όπου ο Σαμαράς ήταν πάντα καταλληλότερος με διψήφια ποσοστά και τελικά παραλίγο η διαφορά στην κάλπη να είναι διψήφια εναντίον του!

---
---
*

... μισθοί, συνδικάτα στις ΗΠΑ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Παντού τα πάντα...
Τα συνδικάτα σώζουν τους μισθούς
... και στην κοιτίδα του καπιταλισμού


Τη μεγαλύτερη πτώση από την εποχή της κατάρρευσης της Lehman Brothers παρουσιάζουν οι μισθοί στις ΗΠΑ, τον τελευταίο μήνα.

Παρόλα αυτά ένα δεύτερο γράφημα που πέρασε “απαρατήρητο” από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αποδεικνύει ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται τρομακτική διαφοροποίηση ανάμεσα στους μισθούς ιδιωτικών υπαλλήλων που ανήκουν σε κάποιον συνδικάτο και σε αυτούς που δεν έχουν συνδικαλιστική εκπροσώπηση.

Το γράφημα μιλά από μόνο του:


---
---
*

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

... κυκλοφορίες κυριακάτικων 25/1/2015 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Κυκλοφορίες Κυριακάτικων


Τα πρακτορεία διανομής Τύπου "Άργος" και "Ευρώπη" έδωσαν τις εκτιμήσεις τους: «Θέμα»: 104.000, «Έθνος»: 82.000, «Real news»: 80.000, «Βήμα»: 71.000, «Ελεύθερος Τύπος»: 22.000, «Δημοκρατία»: 20.500, «Kontra news»: 11.000.

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... ΕΡΤ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ περιμένουν

Αυτή είναι η διαφημιστική καταχώρηση (φωτό) των εργαζομένων της ΕΡΤ Open όπως δημοσιεύτηκε στην “Εφημερίδα των Συντακτών”. Είναι τα ΜΜΕ της ΕΡΤ που παρέμειναν όρθια παρά την “ασύμμετρη” επίθεση που εξαπολύθηκε από τη συγκυβέρνηση και τους υπουργούς, Σίμο Κεδίκογλου, Γιάννη Στουρνάρα και Παντελή Καψή. Και είναι οι εργαζόμενοι που δεν πέρασαν απέναντι. Δεν έγιναν συμβασιούχοι του υπουργείου Οικονομικών για να βρουν θέση στη ΔΤ, ούτε χρησιμοποίησαν την πολιτική δυνατότητα που είχαν για να βρουν θέση στη ΝΕΡΙΤ, μέσω του περίφημου διαγωνισμού.

Σε αυτές τις εκλογές, η ΕΤ3 εκπέμπει στο 68% όλης της χώρας, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας της ΠΟΣΠΕΡΤ και των εργαζομένων από τη Θεσσαλονίκη, η ΕΡΑ και ο κόμβος του ertopen.com. Η επιτυχία των ανθρώπων αυτών και το πάθος για την επαναφορά της ΕΡΤ, όσο και η υπομονή τους, είναι πρωτοφανέρωτη. Κάτι που κανείς, δεν μπορεί να αγνοήσει.

Κωνσταντοπούλου:
“Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξει ξανά την ΕΡΤ”

“Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υλοποιήσει την υπόσχεσή του και θα ξανανοίξει την ΕΡΤ”, δήλωσε από την Αγία Παρασκευή η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε χθες στο Ραδιομέγαρο προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την παρουσία των ΜΑΤ. Όπως είπε, η Ζωή Κωνσταντοπούλου θέλησε να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη της στους πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ που δίνουν μάχη, ενάντια στην πολιτική εξουθένωση και τη λογοκρισία.

Απολύμενοι ΕΡΤ3: Ερχόμαστε!

Οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 λίγο μετά το αποτέλεσμα των εκλογών ανάρτησαν πανό έξω από τα γραφεία της ΝΕΡΙΤ στη Θεσσαλονίκη ("Ερχόμασε"). Εν αναμονή των εξελίξεων!

Οχύρωσαν τη ΝΕΡΙΤ λόγω…εκλογών

Σε κανονικό φρούριο μετέτρεψε η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ το Ραδιομέγαρο τη βραδιά των εκλογών. Εκτός από τις διμοιρίες των ΜΑΤ που παρατάχθηκαν την Κυριακή έξω από το κτήριο, η ΝΕΡΙΤ προσέλαβε εκτάκτως και ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι, ενώ παρήγγειλε επιπλέον σύρτες για την κεντρική πύλη του Ραδιομεγάρου.

Και στην προεκλογική περίοδο υπέγραφε η Α. Γουγά

Ούτε εκλογές, ούτε προεκλογική περίοδος δεν εμποδίζουν την ειδική διαχείριση της ΕΡΤ Α.Ε να υπογράφει συνεχώς τις ανανεώσεις των συμβάσεων για το προσωπικό της ΝΕΡΙΤ. Η νεότερη απόφαση για ανανέωση συμβασιούχων, δανειζόμενων από το υπουργείο Οικονομικών στη ΝΕΡΙΤ φέρει την υπογραφή τη Αφροδίτης Γουγά στις 13 Ιανουαρίου. Μέχρι και τέλος του μήνα αναμένονται άλλες δυο πράξεις ανανέωσης συμβασιούχων.
---
---
*