Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

... κυριακάτικες εφημερίδες - 30/8 - κυκλοφορίες ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Κυκλοφορίες Κυριακάτικων


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δύο πρακτορείων διανομής εφημερίδων "Αργος" και "Ευρώπη", τα φύλλα που διανέμουν πούλησαν: "Πρώτο Θέμα": 103.000 φύλλα, "Το Βήμα": 73.000 φύλλα, "Εθνος": 62.000 φύλλα, "Real news": 62.000, "Δημοκρατία": 13.000 φύλλα, "Ελεύθερος Τύπος": 11.000 φύλλα, "Kontra news": 7.500 φύλλα.

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... SportDay - άλλαξε ταυτότητα !..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Μεγάλες αλλαγές στην SportDay,
χωρίς Χελάκη-Σωτηρακόπουλο η ταυτότητα



Τις τελευταίες μέρες οι αλλαγές στην ταυτότητα τις SporDay είναι ριζικές! Έτσι:


1. Αφαιρέθηκε το «Διεύθυνση Εκδοσης ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΛΑΚΗΣ». Ο μέχρι πρότινος διευθυντής (φωτό) παραμένει, πάντως, ως αρθρογράφος και στη 2η σελίδα της κυριακάτικης έκδοσης υπάρχει σχόλιό του με αναφορά στον Ολυμπιακό.

2. Δεν αναγράφεται το «Σύμβουλος Έκδοσης: ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΩΤΗΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ», το οποίο πάντως αποτελούσε τυπική αναφορά αφού ο Χ.Σ. είχε πάψει από καιρό να ασχολείται ουσιαστικά από διευθυντική θέση με την εφημερίδα.

3. Ο Περικλής Γκιόλιας αναγράφεται ως «Γενικός Διευθυντής», ενώ είχε αρχίσει τη θητεία του στην SportDay ως Εκτελεστικός Διευθυντής.

Στην ταυτότητα της SD παραμένει ο Τάσος Μπούρας ως πρόεδρος του Δ.Σ. και ο Δημήτρης Φουρλεμάδης ως Διευθύνων Σύμβουλος.

Τουλάχιστον έως το κυριακάτικη φύλλο δεν υπήρχε αναφορά σε Διευθυντή Έκδοσης
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... οι "καλές" και οι "κακές" αποφάσεις του ΣτΕ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


@ Όταν εφημερίδες και τηλεοπτικοί σταθμοί επικαλούνται την απόφαση του ΣτΕ για τις Σκουριές και μόνο για αυτή την υπόθεση, μας έρχονται δύο σκέψεις.

@ Η απόφαση της Ολομέλειας του ίδιου Συμβουλίου που αναφέρει πως η λειτουργία της τηλεόρασης είναι παράνομη και αντισυνταγματική, σημειώνοντας πως οι επιχειρηματίες έχουν καταλάβει, επί 20 και πλέον χρόνια, τις συχνότητες.

@ Πως και δεν υπέπεσε στην αντίληψη της κυρίας Ιωάννας;

@ Δεύτερον τα άρθρα των διαφόρων δημοσιογράφων (υποψηφίων με τη "Δράση" και όχι μόνο) που ισχυρίζονταν πως οι αποφάσεις του ΣτΕ δημιουργούν εμπόδια στην επιχειρηματικότητα.

@ Κάθε τόσο έγραφαν αμφισβητώντας το δικαίωμα, των αδύναμων να προσφεύγουν στο ΣτΕ, σε βάρος της διοίκησης, όταν αυτή δεν εφαρμόζει το Σύνταγμα.

@ Τώρα, όμως, η δικαίωση της εταιρείας γίνεται πρώτο θέμα…

@ Αποφασίστε, κύριοι και πείτε μας. Ποιες είναι οι “καλές” αποφάσεις του ΣτΕ που πρέπει να εφαρμόζονται και ποιες πρέπει να πετάξουμε στον κάλαθο των άχρηστων.
---
---
*

... ειδικός φόρος τηλεόρασης; Τώρα έχουμε εκλογές ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Νέο καθεστώς για τον ειδικό φόρο τηλεόρασης

Έχει δρόμο η υπόθεση του ειδικού φόρου τηλεόρασης (20%).

Θα εισπραχθεί το 2016, με νέους όρους, τους οποίους αποφάσισε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου και δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ. Από τη διατύπωση της οδηγίας το συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως ο φόρος πηγαίνει προς τα πίσω. Ο βουλευτής του "Ποταμιού" Χάρης Θεοχάρης ως γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου είχε συντάξει το 2013 τον τύπο είσπραξης του φόρου, αλλά επί διοικήσεώς του δεν μπήκαν λεφτά στο Δημόσιο Ταμείο καθώς αναβλήθηκε η καταβολή του.

Ο φόρος άρχισε να ισχύει την 1η Ιανουαρίου 2015, καθώς ο Αντ. Σαμαράς είχε αλλάξει τακτική και δεν είχε αναβάλει τον φόρο για το… 2016. Τότε η Κ. Σαββαΐδου με απόφασή της είχε ορίσει για τον φόρο πως «η δήλωση υποβάλλεται μέχρι την 20ή Ιανουαρίου για τα έσοδα που πραγματοποιούν τα τηλεοπτικά Μέσα Ενημέρωσης από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις του προηγούμενου έτους».

Στη νέα της απόφαση, τροποποιεί τη διάταξη Θεοχάρη και αναφέρει ότι «η δήλωση υποβάλλεται μηνιαίως, μέχρι και την 20ή ημέρα του επόμενου μήνα, για τα έσοδα που πραγματοποιούν τα τηλεοπτικά Μέσα Ενημέρωσης από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις του προηγούμενου μήνα». Προσθέτει, όμως, πως κατά την «πρώτη εφαρμογή, η δήλωση για το διάστημα από 1/1/2015 μέχρι και 30/4/2015 υποβάλλεται μέχρι και τις 30/9/2015 και για το διάστημα από 1/5/2015 μέχρι και 31/8/2015 υποβάλλεται μέχρι και τις 30/11/2015». Η πρώτη δόση του ειδικού φόρου, λοιπόν, πρέπει να πληρωθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και η δεύτερη μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, ενώ το ανώτατο όριο πληρωμής είναι η 20ή Ιανουαρίου.

Είχε προηγηθεί η συνέντευξη του Νίκου Παππά που είχε «δείξει» ως υπεύθυνη για τη μη είσπραξη του φόρου τη Γενική Γραμματεία Εσόδων.

Την ίδια ώρα, αποκαλυπτική είναι η απάντηση που έδωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί σε σχετική ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη. Ο Επίτροπος δήλωσε πως για τη μη είσπραξη του φόρου, που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, αρμόδιες να απαντήσουν είναι οι ελληνικές Αρχές. Τόνισε, μάλιστα, πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «έχει επανειλημμένως προβεί σε παραινέσεις προς τις ελληνικές Αρχές για τη δίκαιη κατανομή του βάρους της προσαρμογής σε ολόκληρο τον πληθυσμό, ιδίως για την προστασία των πλέον ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων».
---
---
*

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

... ιδιωτική τηλεόραση 2014 - είναι πολλά τα δάνεια ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Δάνεια 406 εκατ. ευρώ
στην ιδιωτική τηλεόραση το 2014


Σε άσχημη οικονομική κατάσταση βρίσκονται οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί της χώρας. Οι τηλεοπτικές εταιρείες έχουν υψηλές ζημίες, άνω των 40 εκατ. ευρώ, δεκαπλάσια δάνεια, αρνητικά ίδια κεφάλαια, τουλάχιστον 1.975 έμμισθους εργαζομένους αλλά και ... ένστικτο επιβίωσης.

Η συνολική κατάσταση έχει ως εξής:

Ζήτημα ανεπάρκειας κεφαλαίου κίνησης αντιμετώπιζαν στο τέλος του 2014, το Mega και το Star, ενώ πιο δύσκολη είναι η κατάσταση στον ΣΚΑΪ, καθώς έχει αρνητικά κεφάλαια ύψους 14 εκατ. ευρώ και ο ελεγκτής στις παρατηρήσεις του αναφέρει πως συντρέχουν οι προϋποθέσεις για τη λύση και την εκκαθάριση της εταιρείας. Στο Mega αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των οικονομικών καταστάσεων του 2014 με αύξηση κεφαλαίου κατά 15 εκατ. ευρώ, που θα γίνει εντός του έτους, ενώ ο Όμιλος Βαρδινογιάννη, στην περίπτωση του Star, σε δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου έβαλε 30 εκατ. ευρώ σε μετρητά! Ο Όμιλος ΣΚΑΪ, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της εταιρείας «Ειδήσεις Ντοτ Κομ», ξεκίνησε τη διαδικασία συγχώνευσης με την εταιρεία "Ραδιοφωνικές και Τηλεπικοινωνιακές Επιχειρήσεις", με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη στα τέλη του 2014.

Το Mega το 2014 είχε τον υψηλότερο κύκλο εργασιών, με 77 εκατ. ευρώ, και ακολουθούσε ο ΑΝΤ1 με 73 εκατ. ευρώ και ο Άλφα με 57 εκατ. ευρώ. Το Star είχε σχεδόν 43 εκατ. ευρώ, ο ΣΚΑΪ 25 εκατ. ευρώ και το E-TV 6 εκατ. ευρώ.

Τις μεγαλύτερες ζημίες προ φόρων εμφάνισε το Mega με 16 εκατ. ευρώ και ακολούθησε ο ΑΝΤ1 ΜΕ 15 εκατ. ευρώ, το Star με 9 εκατ. ευρώ και ο Άλφα με 3 εκατ. ευρώ. Κέρδη 866.000 ευρώ παρουσίασε ο ΣΚΑΪ και 2 εκατ. ευρώ το E-τηλεόραση. Η εταιρεία του καναλιού Ε-TV προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 1.085.286 ευρώ και ταυτόχρονα σε ισόποση μείωση του μετοχικού της κεφαλαίου. Η αύξηση έγινε με καταβολή μετρητών, η δε μείωση με συμψηφισμό ζημιών προηγούμενων χρήσεων.

Τα δάνεια -μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα- ανέρχονται σε 406 εκατ. ευρώ και έχουν ως εξής: Ο ΑΝΤ1 TV οφείλει 150 εκατ. ευρώ, το Mega 120 εκατ. ευρώ, το Star 52 εκατ. ευρώ, ο Άλφα 34 εκατ. ευρώ και η "Ειδήσεις Ντοτ Κομ" 50 εκατ. ευρώ. Το E-τηλεόραση δεν εμφανίζει δάνεια.

Από τα διαθέσιμα στοιχεία, στο τέλος του 2014 ο ΑΝΤ1 είχε 628 εργαζομένους από 622 το 2013, ο Άλφα 575 από 446, το Mega 475 από 488 και η Ειδήσεις Ντοτ Κομ 297 από 217, ενώ το E-TV και το Star δεν διαθέτουν στοιχεία στους ισολογισμούς τους.

---
---
Σημ.:  την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Από τον Οκτώβριο
για ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ

Ανεξάρτητα από τις πολιτικές εξελίξεις που θα φέρουν οι εκλογές του Σεπτεμβρίου το ασφαλιστικό θα πρέπει να αλλάξει μέσα στον Οκτώβριο. Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο πριν υποβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την παραίτησή της, συγκροτήθηκε 12μελής επιτροπή με τη συμμετοχή δικηγόρων, δικαστών και καθηγητών Πανεπιστημίου με έργο να παραδώσουν έκθεση για το ασφαλιστικό και τις αλλαγές του στην επόμενη κυβέρνηση. Σε ότι αφορά στα ΜΜΕ κεντρικό ζήτημα είναι η τύχη των ασφαλιστικών ταμείων του ΕΤΑΠ ΜΜΕ και του ΕΔΟΕΑΠ. Το έργο της επιτροπής θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το πρώτο 15νθήμερο του Οκτωβρίου.

---
Παραιτήσεις στον “Ελεύθερο Τύπο”

Συνεχίζονται οι παραιτήσεις μετά από συμφωνία με τους εκδότες στην εφημερίδα του «Ελεύθερου Τύπου». Ήδη έχουν εγκαταλείψει την εφημερίδα περισσότεροι από 10 εργαζόμενοι ενώ οι εργαζόμενοι του ατελιέ έχουν κηρύξει επίσχεση εργασίας για μη πληρωμή δεδουλευμένων. Η εφημερίδα συνεχίζει να μην πληρώνει τους μισθούς από τον περασμένο Μάιο ενώ σε όσους αποχωρούν δίνει συναλλαγματικές!
---
Προκήρυξη προμήθειας
προγράμματος από την ΕΡΤ

Ελληνικό και ξένο πρόγραμμα αναζητά η ΕΡΤ. Η προκήρυξη προμήθειας προγραμμάτων που είναι ανοικτή καθ΄ όλη τη διάρκεια της τηλεοπτικής σεζόν, αναφέρει πως η ΕΡΤ έχει ανάγκη από ελληνικά προγράμματα, σειρές, ταινίες, ντοκιμαντέρ, παιδικά προγράμματα και από ξένο πρόγραμμα. Επίσης ξεχωριστή κατηγορία αποτελούν οι προτάσεις για τη web TV της ΕΡΤ.
---
Η ΕΡΤ 3 κόβει την ενοχλητική Zona Rossa;

"Στις 12/8 το σάιτ της Eldorado ellinikoschrysos.gr εξαπέλυσε επίθεση κατά της εκπομπής Zona Rossa. Ακολούθησε συντονισμένη επίθεση από όλα τα εργολαβικά μπλογκ της Eldorado">. Αυτό έγραψε σήμερα στην προσωπική του σελίδα στο fb ο Στέλιος Νικητόπουλος, προϊδεάζοντας έτσι για τους πιθανούς λόγους που η διοίκηση της ΕΡΤ 3 αποφάσισε να βάλει λουκέτο στην εκπομπή που τόλμησε να προβάλλει κάτι διαφορετικό.

Η συνέχεια στο mediattvnews.gr
---
Καθημερινό το ραδιόφωνο
του ThePressProject «στο Κόκκινο»

Η ραδιοφωνική εκπομπή του ThePressProject με τους Κώστα Εφήμερο και Γεράσιμο Λιβιτσάνο αποκτάει καθημερινή πρόσβαση στα FM και την Αθήνας από τη φιλόξενη συχνότητα του ραδιοφωνικού σταθμού «στο Κόκκινο 105.5» και φυσικά σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα μέσω του δικτύου του Κόκκινου και των συνεργαζόμενων σταθμών με το TPP. Η εκπομπή θα μεταδίδεται για την προεκλογική περίοδο από τις 3 Σεπτεμβρίου καθημερινά από τις 5 έως τις 6 το απόγευμα.
---
Η ενημέρωση επανήλθε στην τηλεόραση

Οι πολιτικές εξελίξεις που ανάγκασαν τους τηλεοπτικούς σταθμούς να επαναφέρουν τους παρουσιαστές των κεντρικών δελτίων από τέλος Αυγούστου, έφεραν ανακατατάξεις και στην εβδομαδιαία τηλεθέαση. Στην πρώτη θέση βρέθηκε o Alpha ενώ το Mega κέρδισε σχεδόν μιάμιση μονάδα αφήνοντας πίσω του τον ψυχαγωγικό ΑΝΤ1. Η τηλεθέαση της ΕΡΤ 1 έπεσε λίγο ενώ ο ΣΚΑΙ δεν φαίνεται να μπορεί να ξεπεράσει το 11,5% παρά τη συνεχή ροή ενημέρωσης που έχει καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

... Ολιγάρχες για την ακυβερνησία: Είσαι το ιδανικό μας ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ακυβερνησία
θέλουν καναλάρχες
και ολιγάρχες


Για τα μάτια του Β. Λεβέντη: Πραγματική συζήτηση ανάμεσα σε νεαρό δημοσιογράφο και διευθυντικό στέλεχος καναλιού

- Πώς ξαφνικά βρίσκει τόσο χρόνο στα κανάλια και μάλιστα σε προσωπικές χωρίς αντίλογο πολύωρες συζητήσεις με παρουσιαστές και εκπομπάρχες ο Βασίλης Λεβέντης; Γιατί επίσης κανείς δεν ανασύρει το πλούσιο τηλεοπτικό υλικό που υπάρχει από τον Λεβέντη όπου λέει απίστευτα πράγματα για να του το παραθέσουν; Γιατί κανείς δεν τον ρωτάει αν επιμένει ότι «πρέπει να πάθουν καρκίνο οι πολιτικοί των μεγάλων κομμάτων και αυτοί και τα παιδιά τους»;

- Γιατί θέλουν να μπει στη Βουλή!

- Και γιατί το θέλουν ξαφνικά τώρα;

- Γιατί σε αυτή τη συγκυρία θέλουν να μπουν όσο το δυνατόν περισσότερα κόμματα στη Βουλή.

- Και γιατί το θέλουν αυτό;

- Γιατί δεν θέλουν να υπάρξει αυτοδυναμία. Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο όσο περισσότερα κόμματα μπουν στη Βουλή τόσο πιο ψηλά μπαίνει ο πήχης της αυτοδυναμίας. Αν μπουν ας πούμε οκτώ κόμματα, όπως δείχνουν τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, το πρώτο κόμμα για να έχει αυτοδυναμία πρέπει να πάρει 42%+.

- Και γιατί δεν θέλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση; Δεν θα είναι καλύτερα για τη χώρα να υπάρξει επιτέλους μια σταθερή κυβέρνηση;

- Για τη χώρα μπορεί αλλά για τους ίδιους όχι. Προτιμούν να υπάρχει ακυβερνησία ώστε να υποχρεωθούν οι πολιτικές δυνάμεις να συνεργαστούν και άρα πρώτον να είναι πιο αδύναμες και δεύτερον με δεδομένο το υπάρχον πολιτικό σύστημα και προσωπικό σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας θα έχουν ισχυρό λόγο και παρέμβαση στις συνεργασίες, άρα θα είναι πολύ δύσκολο να μπορέσει μια τέτοια κυβέρνηση να τους ενοχλήσει ή ακόμη μπορεί αναλόγως και της κυβέρνησης που θα σχηματιστεί να περάσουν εκ νέου φιλικοί για τους μηντιάρχες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες της χώρας νόμοι ή άλλες διευκολύνσεις.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

...MME, αποκλεισμός ΠΑΟ και "Χαϊκάλης gate" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


@ Ενα δεύτερο ηπιότερο γύρο περιμένουν οι επιχειρηματίες της τηλεόρασης στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναγίνει κυβέρνηση.

@ Εξετάζουν όμως και ένα ενδεχόμενο του “ξαφνικού θανάτου” των επιχειρήσεων τους και την ίδρυση νέων, με μικρότερο αριθμό εργαζομένων για να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό της τηλεόρασης, στην περίπτωση που δεν υπάρξει η αναγνώριση της ως σήμερα δραστηριότητάς τους.

@ Ο οδυνηρός αποκλεισμός του ΠΑΟ και από το Europa League θα φουντώσει όπως όλα δείχνουν τις επιθέσεις του συγκροτήματος του Φαλήρου στο συγκρότημα του Πειραιά και τον Ολυμπιακό.

@ Δίστηλο άρθρο του εκπροσώπου Τύπου του Ποταμιού και πρώην εκπροσώπου Τύπου της κυβέρνησης Παπαδήμου, δημοσιογράφου Δημήτρη Τσιόδρα στην “Εφημερίδα των Συντακτών”.

@ Σε ποιους μπορεί να ήταν γνωστή η off shore του Παύλου Χαϊκάλη; Μα πρωτίστως στους τηλεοπτικούς σταθμούς με τους οποίους συνεργάζεται…

@ Το σύστημα δεν ξέχασε τις προ 7μήνου καταγγελίες του…

@ Υπάρχουν κι άλλα πρόσωπα από τον κόσμο του θεάματος στην Κύπρο;

---
---
*

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

... κυριακάτικες - πολιτικές, αθλητικές- κυκλοφορίες ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Άνοδος για τη “Real News”

Η πτώση των κυριακάτικων κυκλοφοριών δείχνει να μονιμοποιείται… Ο πήχης παρέμεινε και την προπερασμένη Κυριακή αρκετά κάτω από τα 400.000 φύλλα. Πούλησαν 369.950 από 363.190 που είχαν στις 9/8, ήτοι συν 6.760. Η «Real News» είχε τη μεγαλύτερη αύξηση με 5.060 φύλλα και μετά η «Δημοκρατία» με συν 2.450.

Άνοδος για τη "SportDay"

Η νέα ποδοσφαιρική χρονιά άνοιξε με τη «SportDay» να κάνει τη μεγάλη έκπληξη στις κυριακάτικες εφημερίδες. Εκτόπισε το «Φως των Σπορ» από την πρωτοκαθεδρία που είχε επί χρόνια, με την απόσταση να φθάνει στα 5.030 φύλλα. Την περασμένη Κυριακή η «SportDay» πέρασε πρώτη, για δεύτερη φορά, με 14.180 φύλλα έναντι 9.150 που πούλησε το «Φως των Σπορ». Και οι άλλες αθλητικές, όμως, αύξησαν την κυκλοφορία τους και όλες μαζί ξεπέρασαν τον πήχη των 50.000 φύλλων. Πούλησαν 57.010 από 54.860 που είχαν στις 9/8.

Άνοδος (κατά δήλωσή της) για την "Καθημερινή"

Η «Καθημερινή» ήταν η μόνη εφημερίδα από τις… μεγάλες που είχε αύξηση την Κυριακή 9/8, και μάλιστα σημαντική, 7.365 φύλλων. Από 82.054 που είχε στις 2/8 ανέβηκε στα 89.419, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που δίνει η ίδια η εφημερίδα. Και στις πωλήσεις συμπεριλαμβάνει και τις συνδρομές, ο αριθμός των οποίων ποτέ δεν έχει αποκαλυφθεί! Άνοδο είχε εκείνη την Κυριακή και η «Δημοκρατία» (2.700), πηγαίνοντας από τα 12.460 στα 15.160.

Συν 1.425 φύλλα ήταν η συνολική κυκλοφορία των κυριακάτικων εφημερίδων στις 9/8. Πούλησαν 432.579 φύλλα από 431.154 στις 2/8.

Να σημειώσουμε ότι ο μέσος όρος της κυκλοφορίας των κυριακάτικων τον Ιούλιο ήταν 432.247 φύλλα, με το «Πρώτο Θέμα», που διατηρεί σε μόνιμη βάση την πρωτιά, να έχει μέσο όρο 97.765 φύλλα.

---
---
*

... "ντέρμπι", "θρίλερ", "κλείνει η ψαλίδα" κ.ά. ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Εταιρείες δημοσκοπήσεων χωρίς ΑΦΜ

Γελάει ο κόσμος με την προπαγάνδα των μίντια

Ντέρμπι, θρίλερ, κλείνει η ψαλίδα… Είναι μερικοί μόνο από τους προκάτ τίτλους που ρίχνουν στη «ζαλισμένη» από την αυγουστιάτικη ραστώνη κοινή γνώμη, οι γνωστοί άθλιοι συκοφάντες των μίντια… Με όχημα κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις, ξεκίνησε το μιντιακό κατεστημένο, από το οποίο δεν εξαιρούνται ούτε οι όψιμοι μιντιάρχες της πλάκας, σε συνεργασία με πολιτικά και άλλα κέντρα την προπαγάνδα ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου!

Μοιραίοι, άθλιοι και επικίνδυνοι, στο χορό της διαμόρφωσης τής κοινής γνώμης όπως προτάσσουν τα συμφέροντα τους… Αλλά ο κόσμος γελάει πια μαζί τους!

Εφημερίδες, κανάλια και ραδιόφωνα, διαλαλούν Αυγουστιάτικα τη δημοσκοπική τους πραμάτεια! Όταν ο κόσμος είναι ακόμη στις παραλίες!

Εφημερίδες, κανάλια και ραδιόφωνα, διαλαλούν τη δημοσκοπική τους πραμάτεια… Και οι εταιρείες που επικαλούνται ότι δήθεν διενήργησαν τις εν λόγω δημοσκοπήσεις δεν βρίσκονται καν στον μακροσκελή κατάλογο του ΣΕΔΕΑ  (που οι ίδιοι έδωσαν στη δημοσιότητα)!

Ανύπαρκτες εταιρίες που δεν έχουν ούτε ΑΦΜ, προβάλλουν τα δημοσκοπικά τους ευρήματα στο MEGA, τον ΑΝΤ1, στον ΣΚΑΪ και οι ειδήμονες σχολιαστές εξάγουν «ασφαλή» συμπεράσματα ενημερώνοντας την κοινή γνώμη! Εύγε!

ΥΓ: Και μια απορία για το τέλος. Μετρώντας τις εταιρίες – μέλη του ΣΕΔΕΑ από τα απλά μαθηματικά που γνωρίζουμε τις βγάζουμε ότι είναι 23 και ολογράφως: είκοσι τρεις. Στην Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων πολιτών και της ρημαγμένης από την οικονομική κρίση: πώς συντηρούνται 23 εταιρίες δημοσκοπήσεων;

---
---
*

... "Ιός" - αποχαιρετισμός στα όπλα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Αποχαιρετάει ο “Ιός”

Η δημοσιογραφική ομάδα “Ιός” και η ομώνυμη στήλη παύουν να υπάρχουν, όπως ανακοινώνουν οι ίδιοι οι “φορείς” του, σήμερα στην “Εφημερίδα των Συντακτών”.

Η στήλη ξεκίνησε το 1990 στην “Ελευθεροτυπία” και το 2010 σταμάτησε η δημοσίευσή της από την εφημερίδα για να επανέλθει με την “Εφημερίδα των Συντακτών”, όπου η ομάδα βρήκε ξανά τη δυνατότητα έκφρασης.

Τη σχετική ανακοίνωση υπογράφουν, ο Τάσος Κωστόπουλος, η Άντα Ψαρρά και ο Δημήτρης Ψαρράς, ενώ στον “Ιό” συμμετείχαν ακόμη, ο Δημήτρης Τρίμης και η Αγγέλικα Ψαρρά.
---
*

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

... τότε: "Τζίγγερ, πούλα" !.. τώρα; ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Αντί μνημοσύνου
"Ζητείται οδηγός"


@ Λένε πως “όποιος κατουράει στη θάλασσα, το βρίσκει στο αλάτι”.

@ “Τζίγγερ πούλα”! Φώναζαν εξοργισμένοι προ ετών οι οπαδοί του ΠΑΟ απαιτώντας την παράδοση της πράσινης ομάδας.

@ Τα συλλαλητήρια αναμεταδίδονταν από το ΣΚΑΪ. Τα όσα ακούγονταν εναντίον της οικογένειας Βαρδινογιάννη προκαλούσαν θλίψη με το μένος των 100 πράσινων “αγανακτισμένων” που εμφανίζονταν να διαμορφώνουν την πολιτική της ομάδας

@ Ήταν η εποχή, βέβαια, που αναδυόταν το άστρο του Ανδρέα Βγενόπουλου και μαζί του, ο Νίκος Πατέρας.

@ Μετά τις απίστευτες ύβρεις, η οικογένεια Βαρδινογιάννη, έχοντας δαπανήσει περίπου 350 εκατ. δολάρια από τότε που ανέλαβε την ΠΑΕ, δίνοντας ετησίως από 9 εκατ. ευρώ έως 15 εκατ. ευρώ, ανάλογα με τις ανάγκες, ικανοποίησε το αίτημα

@Παρέδωσε την ομάδα στους επίδοξους και φιλόδοξους μετόχους. Την έδωσε, δεν την πούλησε.

@ Η πολυμετοχικότητα κέρδισε ένα πρωτάθλημα και στη συνέχεια… απέδρασε. Η κρίση ξεκινούσε και οι υποθέσεις πολλές και ανοικτές.

@ Ο Γιάννης Αλαφούζος ανέλαβε σε δύσκολη στιγμή τον Παναθηναϊκό, χωρίς να έχει ειδικές γνώσεις. Ατύχησε (για μία ακόμη φορά) σε συνεργάτες και εφάρμοσε μνημόνιο στην ομάδα.

@ Ως γνωστόν το μνημόνιο δεν φέρνει την επιτυχία και ο Παναθηναϊκός εξελίχθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ αντιδρώντας με πρωτοφανή ερασιτεχνισμό και τώρα κινδυνεύει μετά το πράσινο grexit από την Ευρώπη, να εξελιχθεί σε ΛΑ.Ε.

@ Οι συνέπειες του χθεσινού δράματος στη Λεωφόρο δεν θα αρχίσουν να φανούν.

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... ΠΟΣΠΕΡΤ - 5/9 στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Συλλαλητήριο Θεσσαλονίκης


Ανακοίνωση ΠΟΣΠΕΡΤ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Στις 5 Σεπτέμβρη, στη μεγάλη διαδήλωση στη Δ.Ε.Θ. οφείλουμε να δώσουμε μαζικό – δυναμικό παρόν. Μαζί με όλους τους εργαζόμενους σήμερα όσο ποτέ, είναι επιβεβλημένη η μαζική και δυναμική παρουσία μας, να συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε παλιά και νέα μνημόνια, όσους τα ψηφίζουν και θέλουν να τα επιβάλουν στο λαό.

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά οι πολιτικές παραμένουν οι ίδιες για το λαό και τους εργαζόμενους.

Πολιτικές φτώχειας και εξαθλίωσης με σκοπό το φτηνό εργατικό κόστος και την εκμετάλλευση του ανθρώπινου κόπου για να μεγαλώσουν τα κέρδη τους οι «νταβατζήδες» του κεφαλαίου.

Είμαστε σταθερά αντίθετοι στην απορρύθμιση και κατακρεούργηση των εργασιακών σχέσεων, στη δραματική συρρίκνωση – έως εξαφάνιση – των κοινωνικών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, στην υφαρπαγή της δημόσιας περιουσίας, στη συρρίκνωση της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Παραμένουμε κάθετα αντίθετοι στα επαχθή χαράτσια, σε μέτρα όπως η αύξηση του ΦΠΑ, την εξοντωτική φορολογία των αγροτών και αλιέων κ.λ.π, την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων από την FRAPORT, την διάλυση του κοινωνικού κράτους, των νοσοκομείων, της παιδείας, την υποδούλωση και το ξεπούλημα της χώρας.

Οι τελευταίες εξελίξεις με την μνημονιακή μετάλλαξη του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ που εφαρμόζοντας τα μνημονιακά νομοθετήματα του παρελθόντος που εξακολουθούν να ισχύουν και παρά τις εξαγγελίες και τις υποσχέσεις τους περί κατάργησής τους, επιφέρουν κι άλλα αβάσταχτα δεινά με νέο καταστροφικό μνημόνιο με τους επαχθέστατους ταπεινωτικούς όρους επιτήρησης και υποτέλειας καταστροφικό για τον τόπο και τον λαό, που υπέγραψαν, μας κάνουν πιο δυνατούς! Για αγώνα.

Αγώνα όπως και μέχρι σήμερα, για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, για να ανοίξει ο δρόμος της δικαίωσης στη χώρα μας. Για να δείξουμε ότι ο δικό μας αγώνας, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Συνεχίζουμε ενάντια στα παλιά και νέα μνημόνια και όσους τα υπηρετούν.

Καλούμε όλους που μαζί πορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, με κορύφωση το μαύρο στην ΕΡΤ τις μορφές αγώνα στον δρόμο αλλά και από το ΕΡΤΟΠΕΝ που εκτός από εμάς στηρίχτηκε και στηρίζεται από τους αλληλέγγυους και την κοινωνία, να δημιουργήσουμε και νέες μορφές μετωπικών αγώνων για να καταργήσουμε τα μνημόνια και να απαιτήσουμε την κρίση και τα χρέη να τα πληρώσουν αυτοί που τα δημιούργησαν και όχι οι Εργαζόμενοι, οι Άνεργοι και οι Συνταξιούχοι!

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δηλώνουν ότι όπως πάντα έτσι και σήμερα, θα είναι μπροστά στους αγώνες για ισονομία, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, δουλειά, αγώνα με όλους τους τρόπους, επιδιώκουν τη συνέχιση της πλήρης λειτουργίας όλων των παρερχομένων υπηρεσιών προς τους Έλληνες πολίτες της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ πριν της 11/6/2013 με εύρος λειτουργιών, υπηρεσιών, πανελλαδικής λειτουργίας και αναγκών που πρέπει να εμπλουτιστεί και με νέες σύγχρονες υπηρεσίες.

Ο αγώνας μας για τις θέσεις εργασίας, την αξιοπρέπειά μας, την επαγγελματικότητά μας και το μέλλον των παιδιών μας δεν διαπραγματεύεται.

Η διοίκηση της ΕΡΤ με πρόσχημα την ασαφή επαναλειτουργία της, προσπαθεί μια αναδιάρθρωση και με μια νεφελώδη επικοινωνιακή αντίληψη, που διατείνεται ότι γίνεται προς όφελος της εταιρίας και του Έλληνα πολίτη, κρύβει επιμελώς τι έχει συμφωνήσει και ποιά είναι το σχέδια της για το μέλλον.

Δεν θα δεχτούμε αυτό που επιθυμούν κάποιοι, την αναβίωση με συνοπτικές διαδικασίες μιας μικρής και ευέλικτης ΕΡΤ που θα καταστρατηγεί τα εργασιακά δικαιώματα και θα έχει εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων, δεσμευμένη από την κρατική εξουσία και τα παράκεντρά της στην ΕΡΤ και εξαρτημένη από την οικονομική ανεπάρκεια που της προκαλεί η παράνομη αφαίμαξη του ανταποδοτικού τέλους. Μια ΕΡΤ δηλαδή της σκόπιμης δημιουργικής ασάφειας και της κυριαρχίας του λεγόμενου «διευθυντικού δικαιώματος» , που πνίγει την πορεία προς τα εμπρός καταστρατηγώντας κάθε συλλογική διαδικασία και κάθε δημιουργική δημοκρατική πρόταση.

Θέλουμε μια ΕΡΤ με αναβίωση του θεσμικού πλαισίου και με τολμηρές και ριζικές ΘΕΤΙΚΕΣ αλλαγές προς τα μπροστά – Εξαντλητικό δημοκρατικό διάλογο σε όλα τα επίπεδα – Απόλυτη διαφάνεια στις αποφάσεις, μεγάλη αποτελεσματικότητα στις δράσεις προς όφελος της ενημέρωσης, του πολιτισμού, της ψυχαγωγίας, της οικονομικής αποτελεσματικότητας της ΕΡΤ, που δε θα εκμηδενίζει την θέληση των εργαζομένων για προσφορά.

Σεβόμαστε τα χρήματα που από το υστέρημά του μας δίνει ο Ελληνικός λαός σε δύσκολες στιγμές μόνο όταν του αποδίδουμε το πολλαπλό ποιοτικό, υψηλού επιπέδου ραδιοτηλεοπτικό προϊόν.

Να βρεθούμε όλοι λοιπόν στη Θεσσαλονίκη, με κάθε μέσο.

Εκεί θα αναμετρηθούμε με τα αντεργατικά, αντιλαϊκά, άδικα μέτρα των μνημονίων.

ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

Για την ακύρωση των Μνημονίων, την υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας

Δηλώνουμε ότι ΔΕΝ παραιτούμαστε από τις διεκδικήσεις μας και ΔΕΝ αποχωρούμε από τον αγώνα μέχρι το τέλος
Θα συνεχίσουμε στους δρόμους του αγώνα, θα σταθούμε και θα παλέψουμε δίπλα στους πολίτες που πλήττονται από τη λιτότητα και τα αντιλαϊκά μέτρα.

Θα αγωνιστούμε για το ΟΧΙ, για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και της Εθνικής κυριαρχίας. Το ΟΧΙ μέχρι τέλους είναι ταυτόχρονα και Σχέδιο αντίστασης, αλλά και Κοινωνικής Δημιουργίας.

Δηλώσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ 5/9/2015 ( αυθημερόν ) για πούλμαν, στην Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. μέχρι 31/8/2015.

Σας καλούμε, όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες μέρες που περνάμε, με αλληλεγγύη και συσπείρωση στις συλλογικές αποφάσεις.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΟΣ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ

ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ

Όλοι μαζί θα διαδηλώσουμε με τα άλλα συνδικάτα
το ΣΑΒΒΑΤΟ 05-09-2012, ώρα 18:00 στο άγαλμα του Βενιζέλου.
---
*

... υπάρχει η έννοια "παραγωγός - δημιουργός" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Δεν υπάρχει η έννοια
«παραγωγός εκπομπών»!

Ήμουν πια ο πιο παλιός μέσα στην ΕΡΤ και στην ιεραρχία, αυτό που λέμε «στην κορυφή». 


Του Γιώργου Παπαστεφάνου

Τότε λοιπόν μου ζήτησαν να προεδρεύσω σε μια από τις επιτροπές που δημιουργούνταν κάθε τόσο. Εγώ αντιπαθούσα τις επιτροπές και τα συμβούλια γιατί γινόταν χαβαλές και αποτέλεσμα μηδέν. Όμως, για να μην λένε πως δεν θέλω να βοηθήσω, είπα αμέσως ναι. Άλλωστε, θα ήταν και πάλι τζάμπα και δεν θα είχα σε κανέναν υποχρέωση. Θέμα μας, ο νέος κανονισμός της ΕΡΤ και οι ειδικότητες του προσωπικού. Ήδη, οι σύλλογοι και οι συνδικαλιστές τα είχαν ετοιμάσει όλα και δυο απ' αυτούς θα συμμετείχαν και στην επιτροπή. Για τις Οικονομικές, Διοικητικές και Τεχνικές Υπηρεσίες
, εγώ δεν είχα ενστάσεις, αφού αυτούς τους κλάδους εκείνοι τους ήξεραν υποτίθεται καλύτερα, άλλωστε εκεί ανήκαν.

Όταν όμως φτάσαμε στο Πρόγραμμα, στο δικό μου χώρο δηλαδή, διαπίστωσα πως η έννοια «παραγωγός εκπομπών» για την Τηλεόραση δεν υπήρχε πουθενά. Παραγωγός είναι μόνο η ΕΡΤ, μου είπαν όταν το επισήμανα. Η ΕΡΤ είναι ο παραγωγός-χρηματοδότης, απάντησα εγώ. Είναι το αφεντικό, που αναθέτει την δουλειά. Υπάρχει όμως και ο παραγωγός-δημιουργός. Αυτός που φτιάχνει την εκπομπή. Ο άνθρωπος κλειδί, που βάζει τις γνώσεις του, τη φαντασία, το μεράκι, το γούστο και το κέφι του και ατέλειωτες ώρες δουλειάς, μαζί με τους συνεργάτες του, για να δώσει χαρά στον θεατή. Αδύνατον να τους πείσω. Αυτά τα κάνει ο δημοσιογράφος και ο σκηνοθέτης, ήταν η άποψή τους.

Δεν είμαι ούτε το ένα, ούτε το άλλο, επέμεινα εγώ και όμως, έχω κάνει δεκάδες εκπομπές. Εκείνοι το χαβά τους. Δεν υπάρχει η έννοια «παραγωγός εκπομπών»! Παραγωγός είναι μονάχα η ΕΡΤ. Τους τα βρόντηξα, μαζί με το προεδριλίκι και λίγο καιρό αργότερα, για άλλες αιτίες, βέβαια, έφυγα κι απ' την ΕΡΤ. Από τότε όποτε με καλούν στην Τηλεόραση και με ρωτούν τί ιδιότητα να γράψουν κάτω απ' το όνομά μου, τους λέω: παραγωγός ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών. Καμιά φορά βάζω και τη λέξη μουσικών. Μπορεί και να τo 'χετε προσέξει...
---
πηγή: http://www.e-tetradio.gr/
---
*

... ΕΡΤ3 - καταργείται η αυτοτέλειά της ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ξεσηκώθηκε
ξανά η Θεσσαλονίκη
για την ΕΡΤ3

Από την πίσω πόρτα επιχειρείται να καταργηθεί η οργανωτική αυτοτέλεια της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη.

Μέσω των διατάξεων του νέου Κανονισμού Λειτουργίας της ΕΡΤ που προωθεί η διοίκηση, καταργείται η αυτοτέλεια της διοικούσας επιτροπής, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της ΕΣΗΕΜΘ αλλά και των βουλευτών όλων των πολιτικών κομμάτων στη Θεσσαλονίκη. Η αυτοτέλεια της ΕΡΤ3 δεν προβλεπόταν αρχικά στο νομοσχέδιο που είχε παρουσιάσει ο Νίκος Παππάς για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Υστερα από πολλές αντιδράσεις στην πόλη απ’ όλα τα πολιτικά κόμματα, εντάχθηκε τροπολογία για τη λειτουργία αυτοτελούς οργανωτικού σχήματος, το οποίο τώρα καταργείται με τον Κανονισμό Λειτουργίας. Η συνδικαλιστική ένωση της ΕΣΗΕΜΘ με επιστολή της στον Λάμπη Ταγματάρχη διαμαρτύρεται έντονα, δηλώνοντας πως το σχέδιο αφήνει τη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια για ακόμα μία φορά στο περιθώριο.

Οπως σημειώνεται, το σχέδιο απογυμνώνει από τις αρμοδιότητές της τη Γενική Διεύθυνση στη Θεσσαλονίκη, μετατρέποντάς την σε φτωχό συγγενή της ΕΡΤ, καθώς θα πρέπει να αναφέρεται στην Αθήνα ακόμα και για φωτοτυπικό χαρτί!

---
---
*

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

... "Ποτάμι" - εκλογές, ΜΜΕ, Επικοινωνία ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Οντίν Λιναρδάτου
και Λίνα Παπαδάκη
στην προεκλογική μάχη

Το Ποτάμι ρίχνει όλο του το βάρος σε ΜΜΕ και Επικοινωνία 

Ιδιαίτερο βάρος ρίχνει στην επικοινωνιακή πολιτική ο Σταύρος Θεοδωράκης. Προς τούτο στην εκλογική επιτροπή του Ποταμιού βαρύνουσα σημασία δίνεται στα ΜΜΕ (κανάλια, εφημερίδες και μεγάλα sites) όπου επιστρατεύονται οι γνωστές και μη εξαιρετέες Λίνα Παπαδάκη και Οντίν Λιναρδάτου (εκτελούσα προσφάτως και χρέη διερμηνέα του αρχηγού) καθώς και οι: Μαρίνα Μπεκιάρη, Πέτρος Τσαρούχης, Μάριος Αραβαντινός, Κώστας Μορφίρης, Λευτέρης Γαλανός, Μυρτώ Πολυμίλη, Έλλη Κοκολιού.


Στην επικοινωνιακή τακτική Θεοδωράκη σημαίνοντα ρόλο παίζουν και τα social media τα οποία καλούνται να διαχειριστούν οι Άντρη Κωνσταντίνου, Ειρήνη Αξαρλή και Τάσος Οικονόμου, ενώ με τα περιφερειακά ΜΜΕ θα ασχοληθούν η Σοφία Βαστάκη και Βίκυ Αποστολάκη.

Την καμπάνια του κόμματος αναλαμβάνουν έμπειροι δημοσιογράφοι και επικοινωνιολόγοι
- ανάμεσά τους και οι Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Δημήτρης Τσιόδρας και Tάκης Καμπύλης.

Αναλυτικά όλοι αυτοί (παρατηρείται σχετική ένδεια στελεχών) που απαρτίζουν την Εκλογική Επιτροπή του Ποταμιού ανά τομέα είναι:

1. Οικονομική Ενίσχυση
Αθηνά Βενετάκη
Έλσα Απέργη, Ιάκωβος Θεοδόσης
2. Οργανωτικές υποδομές
Μιχάλης Θεοχάρης
3. Περιοδείες
Άντρη Κωνσταντίνου, Γιώργος Σκέμπερης
4. Νομική Υποστήριξη
Μαριάννα Αντωνιάδου
5. Κατάρτιση ψηφοδελτίων
Παντελής Αβραμίδης, Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου, Μαρία Αστερίου
Νίκος Μηλαπίδης, Γιώργος Σκέμπερης, Άννα Λυδάκη, Μίλτος Κύρκος, Στρατής Μούγερ
6. Πολιτικός Σχεδιασμός
Θανάσης Σκόκος
Σπύρος Λυκούδης - Χάρης Θεοχάρης - Αντιγόνη Λυμπεράκη - Ζωή Αποστολοπούλου - Στρατής Μούγερ - Νικόλας Γιατρομανωλάκης - Δημήτρης Τσιόδρας - Γιάννης Μεϊμάρογλου - Γιώργος Μαυρωτάς- Παναγιώτης Καρκατσούλης
7. ΜΜΕ (κανάλια, εφημερίδες, μεγάλα sites)
Λίνα Παπαδάκη - Οντίν Λιναρδάτου
Μαρίνα Μπεκιάρη, Πέτρος Τσαρούχης, Μάριος Αραβαντινός, Κώστας Μορφίρης, Λευτέρης Γαλανός, Μυρτώ Πολυμίλη, Έλλη Κοκολιού
8. Σόσιαλ μίντια
Άντρη Κωνσταντίνου
Ειρήνη Αξαρλή, Τάσος Οικονόμου
9. Περιφερειακά ΜΜΕ
Σοφία Βαστάκη, Βίκυ Αποστολάκη
10. Καμπάνια
Στρατής Μούγερ - Νικόλας Γιατρομανωλάκης
Δημήτρης Τσιόδρας, Έφη Στεφοπούλου, Tάκης Καμπύλης, Γεράσιμος Γεωργάτος, Αλέξανδρος Μωρέλας
---
---
*

... "υπόθεση Χρ. Παναγόπουλου" - πρόσωπα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στο «κάδρο»
και ο πολυπράγμων
Γιώργος Χουλιάρας


Σε δίκη ο Χρήστος Παναγόπουλος μαζί με τον δημοσιογράφο Γιώργο Χουλιάρα και άλλα πρώην στελέχη της ΕΡΤ

Πτυχές της κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος στην ΕΡΤ κατά την πενταετία του Χρήστου Παναγόπουλου (2005-2009) αποκαλύπτει το βούλευμα για τον πρώην ισχυρό άνδρα της Αγίας Παρασκευής και του ΣΚΑΪ. Ο στενός συνεργάτης του Γιάννη Αλαφούζου παραπέμπεται σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, μαζί με τον δημοσιογράφο Γιώργο Χουλιάρα και άλλα πρώην στελέχη της ΕΡΤ, για απιστία σε βάρος της κρατικής ραδιοτηλεόρασης

Για πρώτη φορά στο «κάδρο» μπαίνει και ο Γιώργος Χουλιάρας, ο άνθρωπος που γνώριζε τα πάντα στο Ραδιομέγαρο κατά τη θητεία των Αγγελου Στάγκου (επί των ημερών του οποίου και προσελήφθη) και Χρήστου Παναγόπουλου. Ο Γιώργος Χουλιάρας, ο οποίος εργάζεται σήμερα στο Mega Κύπρου, κατηγορείται ότι παρείχε συνδρομή στον Χρ. Παναγόπουλο στην υπόθεση «Bug Stage».

Ο τελευταίος, προερχόμενος από την «Καθημερινή», όπου είχε θέση διευθυντή σύνταξης, όταν ανέβηκε επί Κώστα Καραμανλή στην ΕΡΤ, το 2004, διατήρησε στις θέσεις τους τόσο τον Γ. Χουλιάρα όσο και τον Κώστα Κέκη. Ο Γ. Χουλιάρας ήταν ο εισηγητής του σκανδάλου του «Olympic Trophy» επί των ημερών Στάγκου. Ο Χρήστος Παναγόπουλος δεν έστειλε το σχετικό πόρισμα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στον εισαγγελέα για την εκπομπή, κόστους 1,3 εκατ. ευρώ, και τελικά καταδικάστηκε για παράβαση καθήκοντος.

Πώς συνδέεται ο Γιώργος Χουλιάρας με τον Μπάμπη Παπαδημητρίου; Στις αρχές της δεκαετίας είχε ιδρυθεί η εταιρεία See WEB, στο Δ.Σ. της οποίας συμμετείχαν ο Κώστας Τσαούσης (άτυπος συνεργάτης του Θέμη Αλαφούζου στο παρελθόν), ο Γιώργος Αθανασόπουλος, ο Σωτήρης Χήνος, ο τραπεζικός αναλυτής Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Γιώργος Πολιτάκης.

Η See WEB είχε μία θυγατρική, τη See Media, στην οποία συμμετείχαν ο Κώστας Τσαούσης, ο Γιώργος Αθανασόπουλος, ο Γιώργος Χουλιάρας και ο Τάσος Τέλλογλου, ο οποίος την εποχή αυτή θέλει με το «Ποτάμι» «να τα αλλάξει όλα». Το 2008, ο Γιώργος Χουλιάρας μαζί με τη Μάρα Ζαχαρέα, τη Ζηνοβία Σασλόγλου και την Ελένη Παπασωτηρίου, πρώην σύζυγο του Τάσου Τέλλογλου, ίδρυσαν την εταιρεία Platform 8, η οποία δραστηριοποιήθηκε στην έκδοση εντύπων και έκλεισε 4 χρόνια αργότερα.
---
---
*

... οι άδειες, η συνδρομητική και η Deutsche Telecom ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


@ Στο περίφημο σχέδιο νόμου για τις άδειες το οποίο κατατέθηκε εν γνώση πως δεν θα μπορούσε να ψηφιστεί λόγω των πολιτικών εξελίξεων, υπάρχει ένα σοβαρό κενό.

@ Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την υπογραφή σύμβασης ανάμεσα στην εταιρεία που θα πάρει την άδεια και το ελληνικό δημόσιο.

@ Με αποτέλεσμα στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναβρεθεί στην εξουσία, παραμείνει υπουργός επικρατείας ο Νίκος Παππάς, συγκροτηθεί το ΕΣΡ και διεξαχθεί ο διαγωνισμός, οι εταιρείες θα πάρουν τις άδειες της 10ετίας.

@ Ενώ στη συνδρομητική τηλεόραση, το δημόσιο έχει υπογράψει συμβάσεις, οι οποίες είναι δεσμευτικές.

@ Εκεί βέβαια, ο ΟΤΕ, υπό τη γερμανική διοίκηση της Deutsche Telecom, πέτυχε να μεταφέρει την άδεια, επί εποχής Λασκαρίδη στο ΕΣΡ, από τη θυγατρική εταιρεία στη μητρική.

@ Και έτσι, σε μια εισηγμένη εταιρεία από τις μεγαλύτερες της χώρας, κανείς από τους μετόχους δεν γνωρίζει πόσο κοστίζει η συνδρομητική τηλεόραση η οποία διαφημίζεται νυχθημερόν.

@ Κέρδισε τις εντυπώσεις στην κάλυψη των αγώνων της Super League η Nova, αλλά …πάσχει σοβαρά στην επίθεση.

@ Η ομάδα της κυριακάτικης εκπομπής δεν μπορεί να αλλάξει δύο μπαλιές και αναλώνεται σε αστειάκια, αντί να εξηγεί τι συνέβη στα ματς.

@ Ο συνδρομητής πληρώνει και αναζητάει το καλύτερο προϊόν. Αν ήθελε κάτι υποδεέστερο, θα έβλεπε την ελεύθερη τηλεόραση.
---
---
*

... ΕΡΤ - προς συρρίκνωση προσωπικού; ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Σε έκτακτες συνθήκες η ΕΡΤ


Έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΡΤ ήταν προγραμματισμένη για χθες 26 Αυγούστου, με θέμα την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2014 της ΝΕΡΙΤ.

Δεν ήταν όμως σίγουρο πως θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί κι όλα θα εξαρτηθούν από το αν θα παραστεί ή όχι, ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, εκπροσωπώντας το ελληνικό δημόσιο.

Για να μπορέσει να συνταχθεί ο ισολογισμός του προηγούμενου διαστήματος, όσο λειτουργούσε η ΝΕΡΙΤ, πρέπει να αλλάξει ο προϋπολογισμός της και να προχωρήσει η αποτίμηση της ακίνητης περιουσίας. Κι αυτή δεν είναι η μόνη σοβαρή εκκρεμότητα που υπάρχει. Τα υπουργεία Οικονομικών και Επικρατείας πρέπει να συντάξουν την Κοινή Υπουργική Απόφαση βάσει της οποίας θα ξεκινήσουν οι πληρωμές του προσωπικού, που προς το παρόν έχει λάβει προκαταβολές.

Επίσης, ο φανερός κίνδυνος που υπάρχει είναι λόγω της απουσίας κυβερνητικού σχεδιασμού για το μοντέλο λειτουργίας της ΕΡΤ να μην μπορούν να γίνουν αγορές προγράμματος, ενώ και τα χρήματα από το ανταποδοτικό τέλος είναι δεσμευμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος για λογαριασμό των δανειστών.

Αυτή η οικονομική ασφυξία μπορεί να οδηγήσει την ΕΡΤ σε συρρίκνωση, κάτι που αποτελεί και αίτημα των «θεσμών» προς τον πρωθυπουργό. Διότι, αν ενισχυθεί με πρόγραμμα η ΕΡΤ, θα μπορεί άνετα να συγκεντρώσει το 18% της τηλεθέασης με τα τρία κανάλια της, κάτι που θα είναι καταδικαστικό για τους ιδιώτες. Δεν αποκλείεται, πάντως, να υπάρξουν πολλές ανατροπές τον μήνα που ακολουθεί…
---
---
*

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

... ΕΤΗΠΤΑ - παραμάγαζο ασφαλιστικών εταιρειών; ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Ποιος - Ποιοι βγάζουν "μεροκάματο" στην πλάτη μας;

Η ΕΤΗΠΤΑ έχει μετατραπεί
σε υποπρακτορείο ασφαλειών;




Διαβάζουμε στο σάιτ "Τεχνικός Τύπου" - εν είδει επίσημης ανακοίνωσης της συνδικαλιστικής οργάνωσης - ότι τα μέλη της ΕΤΗΠΤΑ μπορούν να ασφαλιστούν σε ασφαλιστική εταιρεία και μάλιστα "Η διαδικασία ασφάλισης του οχήματος θα γίνεται στο σωματείο μας Online."

Αν δεν πρόκειται για κακόγουστη φάρσα τότε κάτι δεν πάει καλά στο κτίριο της Αριστείδου...

@ Πότε και σε ποιο Δ.Σ. πάρθηκε απόφαση το επαγγελματικό μας σωματείο να λειτουργεί και ως υποπρακτορείο ασφαλιστικής εταιρείας;

@ Ποιός και με ποια ιδιότητα χρησιμοποιεί την ΕΤΗΠΤΑ για επαγγελματικό - οικονομικό του όφελος;

@ Αληθεύει ότι το σάιτ "Τεχνικός Τύπου" ανήκει σε σύμβουλο του Δ.Σ. που εκλέχθηκε με τον συνδυασμό του Γιώργου Μυλωνά;


Το Διοικητικό Συμβούλιο οφείλει άμεσα να πάρει θέση

Και η επίμαχη ανάρτηση:
Πληρέστατη ασφαλιστική κάλυψηκαι ειδικές προνομιακές τιμέςγια τους Τεχνικούς Τύπου
 Δημοσιεύθηκε : 13 Αυγούστου 2015
Η ΕΤΗΠΤΑ μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλει για την ελάφρυνση των μελών της από τις δαπάνες κινητής τηλεφωνίας και ασφαλειών των αυτοκινήτων τους, ήρθε σε συμφωνία με την ασφαλιστική εταιρία HELLAS DIRECT η οποία θα προσφέρει αποκλειστικά στους Τεχνικούς Τύπου μέλη της Ένωσής μας πληρέστατη ασφαλιστική κάλυψη σε ειδικές προνομιακές τιμές!
Οι καλύψεις που παρέχονται είναι οι εξης:
Αστική ευθύνη / Υλικές ζημιέςΑστική ευθύνη / Σωματικές βλάβεςΥλικές ζημιές από ανασφάλιστοΦροντίδα ατυχήματος (Inter Partner Assistance)Οδική βοήθεια (Inter Partner Assistance)Θραύση κρυστάλλων (Carglass ή 25% απαλλαγή)Νομική προστασία (ARAG)Προσωπικό ατύχημαΠυρκαγιάΑπεργίες, εξεγέρσεις & πολιτικές αναταραχέςΤρομοκρατικές ενέργειεςΑστική ευθύνη προς τρίτους από πυρκαγιάΦυσικά φαινόμεναΟλική κλοπήΜερική κλοπή €75 απαλλαγήΑντικατάσταση οχήματος
Μπορείτε να επιλέξετε ασφάλιση 30 είτε 365 ημερών. Η διαδικασία ασφάλισης του οχήματος θα γίνεται στο σωματείο μας Online.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... "ΕΤ" - Μπενέκος - Σκαναβής, βρίσκουν και κάνουν ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Οι εκδότες
του “Ελεύθερου Τύπου” σε σκάφη,
οι εργαζόμενοι με 100 ευρώ έναντι!


"Ελεύθερος Τύπος": Οι Κλουζώ της ΕΣΗΕΑ δεν βρίσκουν τον εκδότη – μέλος της για να τον «δικάσουν» στο Πειθαρχικό

Συνώνυμο του εργασιακού μεσαίωνα και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, έχει γίνει η εφημερίδα της ονομαζόμενης «φιλελεύθερης συντηρητικής» παράταξης (ΝΔ), Ελεύθερος Τύπος. Οι εργαζόμενοι εκεί έχουν να πληρωθούν από το Μάιο, ενώ που και που τους βάζουν 50-100 ευρώ στους λογαριασμούς τους. Ετσι, τους τελευταίους τέσσερις μήνες έχουν πάρει το … τεράστιο ποσόν των 300-400 ευρώ. Αφού λοιπόν δεν έχουν τα στοιχειώδη προς το ζην, πολλοί τεχνικοί και δημοσιογράφοι, οδηγούνται στην «εθελούσια απόλυση». Και τι τους δίνει η εργοδοσία για τους 5-7 μισθούς που κατά μέσον όρο τους χρωστάει, ακόμα και από το 2013 για να φύγουν; Γραμμάτια και συναλλαγματικές! Ούτε καν επιταγές. Αλλά και ποια αξία έχουν οι επιταγές τους, όταν επιταγή που έχει δοθεί στο συνδικάτο των τεχνικών Τύπου, σφραγίστηκε, επειδή δεν είχε αντίκρυσμα; Με αυτό τον τρόπο οι εκδότες επιδιώκουν, αφού «καθαρίσουν» ένα μεγάλο κομμάτι του προσωπικού μέσα στο καλοκαίρι, στη συνέχεια να μειώσουν τους μισθούς σε όσους παραμείνουν κατά 30% έως 50% (!), και, βέβαια, να τους πληρώνουν όσο και όποτε θέλουν.

Πριν από εβδομάδες, όταν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα είχαν κάνει απεργία διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ τους είχαν ανακοινώσει ότι ο ένας από τους δυο ιδιοκτήτες του Ελεύθερου Τύπου, Δημήτρης Μπενέκος, διώκεται από το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ, μετά από καταγγελίες σε βάρος του. Ο ίδιος φέρεται να είναι, μαζί με τον δεύτερο ιδιοκτήτη της εφημερίδας, Αλέξανδρο Σκαναβή, οι εμπνευστές των μαζικών «εθελούσιων απολύσεων». Τι απέγινε με τον άλλοτε διευθυντή στο Εθνος, Δ.Μπενέκο; Τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ είπαν ότι δεν τον έβρισκαν στη διεύθυνση που είχε δηλώσει, δηλαδή στην έδρα της εφημερίδας όπου καθημερινά είναι, για να του παραδώσουν το εξώδικο κλήσης του στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ. Ναι, καλά διαβάσατε. Αυτό είπαν. Το χειρότερο, όμως, δεν είναι αυτό, αλλά ότι εξακολουθούν να έχουν μέλος του συνδικάτου έναν ιδιοκτήτη ΜΜΕ, ο οποίος, μάλιστα, κάνει επίδειξη εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Τελικά, αυτός είναι «συνάδελφος» με τους δημοσιογράφους που απολύει ή είναι εργοδότης; Ας αποφασίσουν εκεί στην Ακαδημίας τόσο γι’ αυτόν όσο και για τους πολλούς άλλους μεγαλοδημοσιογράφους διευθυντές και ιδιοκτήτες ΜΜΕ που κρατάνε ακόμα για μέλη τους.

Ο συνέταιρός του, Α.Σκαναβής, είχε καταγγείλει τον Δ.Μπενέκο ακόμα και μπροστά σε δεκάδες εργαζόμενους για τις «επιχειρηματικές» κινήσεις του που έριξαν στα βράχια τον Ελεύθερο Τύπο. Αυτά όσο ήταν στα μαχαίρια μαζί του, γιατί τώρα που έχουν στόχο να ξεκάνουν τους εργαζόμενους, ξαναέσμιξαν. Κάποιοι έβαζαν λόγια ακόμα και για φαγοπότια ημετέρων, μέχρι και για τη χλιδάτη BMW του Δ. Μπενέκου, αξίας πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, που μόνο για τη βενζίνη και για τη συντήρησή της χρειάζεται όσα πληρώνει σε μερικούς εργαζόμενους το μήνα. Αλλά γι’ αυτόν, μάλλον προέχει η BMW από το να πληρώνει τους εργαζόμενούς του. Αυτοί λοιπόν επέρριπταν τις ευθύνες για την τεράστια μαύρη τρύπα που δημιουργήθηκε στον Μπενέκο. Και βέβαια εκείνοι που καλούνται να κλείσουν –απλήρωτοι- τη μαύρη τρύπα, τα τελευταία τρία χρόνια, δεν είναι άλλοι από τους εργαζόμενους. Τα υπόλοιπα, περί οικονομικής κρίσης και capitalcontrol είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

Αλλά και ο εταίρος του, Α. Σκαναβής, δεν κάνει τη διαφορά. Ο ίδιος κλαίγεται δεξιά και αριστερά ότι δεν πήγε διακοπές φέτος, επειδή δεν έχει λεφτά, αλλά στον λογαριασμό του στο Facebook φιγουράρει η … πλάτη του πάνω στο κότερό του. Ε, που να πληρώνεις τους εργαζόμενούς σου, όταν πρέπει να βάλεις καύσιμα στο κότερο και να πληρώσεις μαρίνα σε κυριλάτα νησιά; Το όνομα του Α. Σκαναβή βρίσκεται και στην περίφημη λίστα Λαγκάρντ, με την ιδιότητα του άλλοτε οικονομικού διευθυντή στον «Πήγασο» της οικογένειας Μπόμπολα. Πολλοί εργαζόμενοι στην «Πήγασος», βέβαια, γνωρίζουν καλά τα αισθήματα «θανατηφόρας αγάπης» που έτρεφε απέναντί του ο γέρος Μπόμπολας.

Τι έχει κάνει το ΣΔΟΕ με τη λίστα Λαγκάρντ, και με τα συγκεκριμένα πρόσωπα, άγνωστο. Το μόνο γνωστό είναι ότι οι δυο προερχόμενοι από την «Πήγασος», ιδιοκτήτες του Ελεύθερου Τύπου, πλήρωσαν πενταροδεκάρες τους εργαζόμενούς τους. Μάλιστα, τον Αύγουστο έβαλαν στους λογαριασμούς λιγότερα λεφτά ακόμα και από εκείνα που έβαλαν κατά τη διάρκεια των capitalcontrols (!). Αλλά και πριν τα capitalcontrols, επίσης δεν πλήρωναν. Αραγε, πιστεύει κανείς ότι δεν πληρώνουν εξαιτίας της κρίσης;

Τώρα, έκαναν και άλλη μια … σπουδαία «επιχειρηματική» επιλογή. Διαλύουν ολόκληρο το Αθλητικό Τμήμα της εφημερίδας, και εξαναγκάζουν τους συντάκτες του σε έξοδο, κλείνοντας, όπως έχει καταγγελθεί, συμφωνία για να βγάζει το αθλητικό κομμάτι του Ελ.Τύπου εξωτερική εταιρεία. Δηλαδή, θέλουν να βγάζουν την εφημερίδα με τη μέθοδο του outsourcing. Όπως το ίδιο θέλουν να κάνουν και με τα τεχνικά τμήματα της εφημερίδας. Η ΕΣΗΕΑ, όμως, είναι σε θερινό mood, κάνει τα μπάνια της, και δυσκολεύεται, βρε αδερφέ, να βρει τον κάθε Μπενέκο για να τον «δικάσει» στο Πειθαρχικό (εννοείται, και το Πειθαρχικό βρίσκεται σε διακοπές). Για να δούμε, το Σεπτέμβριο θα τον ανακαλύψουν οι Κλουζώ της ΕΣΗΕΑ;

Ετσι, οι δυο «εκδότες» προχωρούν ανενόχλητοι για να υπάγουν τον Ελεύθερο Τύπο στο πτωχευτικό δίκαιο, να «κουρέψουν» τα χρέη τους προς τους εργαζόμενους, και να πάρουν δάνεια από Τράπεζες, αφού προηγουμένως έχουν διατηρήσει το ένα τρίτο των εργαζομένων. Εξαιτίας της απαράδεκτης κατάστασης της στάσης πληρωμών, ακόμα και η διεύθυνση της εφημερίδας (μέλη της ΕΣΗΕΑ), μέχρι πρόσφατα τελούσε υπό παραίτηση, αλλά τώρα παραμένει και δεν ενεργοποιεί την παραίτησή της. Αραγε είναι ικανοποιημένη με την κατάσταση αδιεξόδου; Τέλος, ενώ πρόσφατα έπρεπε να γίνει τριμερής συνάντηση (υπουργείο Εργασίας, εργοδότες, εργαζόμενοι), αυτή αναβλήθηκε, επειδή, λέει, οι εργοδότες δεν μπορούσαν. Ε, οι άνθρωποι, έπρεπε να κάνουν ηλιοθεραπεία και να μαυρίσουν λίγο, τι σημασία έχει που οι εργαζόμενοι δεν έχουν να πληρώσουν ούτε το νοίκι και τους λογαριασμούς τους (για διακοπές δεν το συζητάμε).

---
---
*

... Χρ. Παναγόπουλος - βασικά σημεία βουλεύματος ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

"Φωτιά" το βούλευμα για τον Παναγόπουλο


Πτυχές της κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος στην ΕΡΤ κατά την πενταετία του Χρήστου Παναγόπουλου (2005-2009) αποκαλύπτει το βούλευμα για τον πρώην ισχυρό άνδρα της Αγίας Παρασκευής και του ΣΚΑΪ.

Ο στενός συνεργάτης του Γιάννη Αλαφούζου παραπέμπεται σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, μαζί με τον δημοσιογράφο Γιώργο Χουλιάρα και άλλα πρώην στελέχη της ΕΡΤ, για απιστία σε βάρος της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Μεταξύ πολλών άλλων, στο βούλευμα αναφέρεται πως ο Χρήστος Παναγόπουλος διένειμε σε ανώτατα στελέχη της ΕΡΤ 2,1 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε τρία χρόνια, χωρίς επαρκή αιτιολόγηση. Αυτή είναι μία από τις πολλές υποθέσεις που αποκάλυψαν οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης για τη θητεία του Χρήστου Παναγόπουλου στην ΕΡΤ. Ενός ανθρώπου που ξεκίνησε από το Νέο Φάληρο και το συγκρότημα Αλαφούζου, ως διευθυντής σύνταξης στην «Καθημερινή», ορίστηκε από την κυβέρνηση Καραμανλή πρόεδρος - διευθύνων σύμβουλος στην ΕΡΤ (2004-2009) και, παρά τις σε βάρος του καταγγελίες, ο Γιάννης Αλαφούζος τού ανέθεσε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στον ΣΚΑΪ και στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ σήμερα, μετά την απομάκρυνσή του, παρέχει υπηρεσίες στην Digea. Την παραπομπή του σε δίκη είχαν αποκαλύψει τα «Παραπολιτικά» στις 18 Ιουλίου. Σήμερα δημοσιεύουμε τα βασικότερα σημεία του πολυσέλιδου βουλεύματος. Ο Χρήστος Παναγόπουλος κατηγορείται για:

α) Απιστία κατά της υπηρεσίας και πρόκληση ζημίας σε βάρος του Δημοσίου κατά 2.145.412 ευρώ για την καταβολή μπόνους στο προσωπικό χωρίς νόμιμη αιτία, κατά την τριετία 2006-2008. Το 2006, με αποφάσεις του Χρήστου Παναγόπουλου, δόθηκαν 1.333.228 ευρώ, το 2007 166.753 ευρώ και το 2008 το ποσό των 645.431 ευρώ. Τα χρήματα καταβλήθηκαν χωρίς νόμιμη αιτία, κατά παράβαση του Αρθρου 17 του Κανονισμού Εργασίας της ΕΡΤ, με γενική αιτιολογία, χωρίς μετρήσιμα στοιχεία. Μεταξύ των ποσών που χορηγήθηκαν ξεχωρίζουν: Το μπόνους των 27.000 ευρώ στον Γιώργο Μπράμο, μετέπειτα στέλεχος της ΔΗΜ.ΑΡ., η πρόσθετη αμοιβή των 25.500 ευρώ στον εντεταλμένο σύμβουλο Γιώργο Χουλιάρα, ίση με αποδοχές 3 μηνών, εκείνη των 21.600 ευρώ στον Νίκο Τσούτσια, μετέπειτα επικεφαλής του Γραφείου Τύπου στη Βουλή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, εκείνη των 25.550 ευρώ στον Κώστα Κέκη, εντεταλμένο σύμβουλο της ΕΡΤ Α.Ε., και αυτή των 17.000 ευρώ στον επίσης εντεταλμένο Πάνο Λουκάκο. Μεταξύ όσων έλαβαν αμοιβές που δόθηκαν επιπροσθέτως σε υπαλλήλους της ΕΡΤ είναι και πρόσωπα της κρατικής τηλεόρασης, όπως ο σημερινός γενικός διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών, Ν. Μιχαλίτσης (12.841 ευρώ), η παρουσιάστρια Β. Χαϊνά (7.710 ευρώ), η Ε. Χάντζιου (8.000), η Ε. Τσιλίκουνα (8.904), αλλά και πρόσωπα που δεν βρίσκονται σήμερα στην εταιρεία, όπως ο Α. Νικολάκης (15.600), ο τέως διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών Μ. Πορτοκάλης (8.500 ευρώ), ο Αν. Ανδρικάκης (8.500 ευρώ), η Ε. Πισκερά (11.859), η Ε. Σπυρίδου (24.150 ευρώ), ο Αν. Κατσαρός (27.000 ευρώ) κ.ά.

β) Μείωση της περιουσίας του Δημοσίου κατά 94.663,57 ευρώ, με τη σύναψη συμφωνίας με την εταιρεία Bug Stage, για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Το κόστος του φεστιβάλ ήταν 161.130,3 ευρώ και το ποσό που έπρεπε να καταβληθεί στην εταιρεία δεν θα έπρεπε να υπερβαίνει τα 183.689 ευρώ, πλέον ΦΠΑ. Τελικά στην Bug Stage καταβλήθηκαν 331.240 ευρώ (278.353 + 52.887 ευρώ ΦΠΑ).

γ) Μείωση της περιουσίας του Δημοσίου κατά 218.300 ευρώ με την ανάθεση 4 συμβάσεων παροχής υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για τις θέσεις εκπομπής της ΕΡΤ στους Γρηγόρη Σκαλιστήρα, Αικατερίνη Θεοφανίδου, Μανόλη Δρετουλάκη και Γιάννη Γαβή, καθώς οι τρεις εξ αυτών δεν είχαν τις απαιτούμενες γνώσεις για το έργο. 

---
---
*

... σε άλλες (τηλεοπτικές) πολιτείες η Ακριβοπούλου ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ζήτημα με Ακριβοπούλου στον Real FM


Τους ανακοίνωσε ξαφνικά πως σταματάει τις βραδινές εκπομπές με τον Νίκο Μπογιόπουλο.

Ο λόγος; Σύμφωνα με πληροφορίες θα ενταχθεί στο δυναμικό του τηλεοπτικού Alpha οπότε δεν της... έβγαιναν οι ώρες - με τον Μπογιόπουλο κρατούσαν ως γνωστόν το 8 με 10 κάθε βράδυ και αποτελούσαν ένα επιτυχημένο ραδιοφωνικό δίδυμο στον Real 97.8. Ζήτησε ωστόσο η Κατερίνα Ακριβοπούλου να παραμείνει στο μεσημεριανό μαγκαζίνο με τον Γιάννη Παπαδόπουλο, αλλά δεν βλέπω τη διάθεση από τους υπεύθυνους του σταθμού να συνεχίσουν τη συνεργασία. Το αντίθετο μάλιστα, μάλλον εκνευρισμένοι είναι με τη γενικότερη στάση της δημοσιογράφου. Άλλωστε και οι όροι δεν είναι πια οι ίδιοι, μεταβλήθηκαν, η συμφωνία ήταν για δύο εκπομπές σε καθημερινή βάση, μία το μεσημέρι και μία το βράδυ.

Μία αληθινή πρόκληση για την Κατερίνα Ακριβοπούλου θα ήταν να αναλάμβανε και το ραδιόφωνο του Alpha 98.9. Ως διευθύντρια εννοώ. Το γνωρίζει το μέσο πολύ καλά και πιστεύω πως θα πετύχαινε πολλά αν την άφηναν να δουλέψει όπως αυτή πιστεύει πως πρέπει να δουλέψει. Στην τηλεόραση του Alpha (αν ο «γάμος» δεν χαλάσει την τελευταία στιγμή) θα σχολιάζει στο δελτίο ειδήσεων αλλά, κυρίως, θα έχει δική της πολιτική εκπομπή.

Ο ενδιάμεσος φορέας σε όλα αυτά είναι ο Λάκης Λαζόπουλος. Ξέρετε, έτσι, η εξίσωση γνωστή: Αλ Τσαντίρι --) Alpha --) Δημήτρης Κοντομηνάς.

---
---
*