Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

... δέκα (10) μήνες απλήρωτοι εφημ. "Μακεδονία" - απεργία ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Νέα απεργία στην εφημερίδα "Μακεδονία"
Σχεδόν 10 μήνες δεδουλευμένα
οφείλονται στους εργαζόμενους


Νέα απεργία προκηρύχθηκε στην εφημερίδα «Μακεδονία» όπου οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από εννέα μήνες.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης «η εργοδοσία, παρά την αξιοποίηση εθνικών και κοινοτικών πόρων, αλλά και παρά την ανοχή των εργαζομένων που στήριξαν εμπράκτως τους ιστορικούς τίτλους, αδυνατεί να αποκαταστήσει τη μισθοδοτική ομαλότητα και να παρουσιάσει ένα πειστικό σχέδιο για την εξόφληση των δεδουλευμένων».

Στο πλαίσιο αυτό τα σωματεία των δημοσιογράφων, των τεχνικών και των διοικητικών υπαλλήλων προκήρυξαν 24ωρη απεργία από τις 06.00 της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου έως τις 06.00 του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου 2016, και καλούν την εργοδοσία να καταβάλει τα δεδουλευμένα που οφείλει στους εργαζόμενους καθώς και να είναι εφεξής συνεπής στις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και του νόμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δημοσιογραφικός οργανισμός που εκδίδει τις εφημερίδες Μακεδονία και Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου επιδοτήθηκε με 10,5 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας σχέδιο εξυγίανσης αλλά στη συνέχεια προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας να ενταχθεί στις προστατευτικές διατάξεις του άρθρου 99.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου