Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 10/10 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Διαδήλωση
για τις θέσεις εργασίας
που κινδυνεύουν να χαθούν

Νέα κινητοποίηση έξω από τη Βουλή σήμερα, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, ανήγγειλε η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης. Αίτημα της ΕΤΙΤΑ είναι να δοθούν τηλεοπτικές άδειες σε όλους τους σταθμούς, ώστε να πάρει και το Ελληνικό Δημόσιο περισσότερα λεφτά.
---
Η διαφήμιση στα sites

Ερωτήματα με βάση τα εκατομμύρια ευρώ που διακινούν οι τράπεζες για τη διαφήμισή τους στα ΜΜΕ απευθύνει σε όλες τις συνδικαλιστικές Ενώσεις η παράταξη Δημοσιογραφική Ανανέωση και Ενωτική Κίνηση. Τα ερωτήματα αφορούν το κατά πόσο οι Ενώσεις έχουν απαιτήσει έλεγχο για τις εργασιακές συνθήκες στα Μέσα που «χρυσοπληρώνουν» οι τράπεζες, αν χρωστάνε στον ΕΔΟΕΑΠ και αν απασχολούν ανασφάλιστους εργαζομένους. Θέτουν ακόμη το ζήτημα της ενεργοποίησης του νόμου για τη δημοσιοποίηση των μεγαλοοφειλετών (άνω των 150.000 ευρώ) των ασφαλιστικών ταμείων.
---
Σήμερα οι υποψηφιότητες
για τις 51 θέσεις στην ΕΡΤ

Σήμερα στις 5 το απόγευμα, λήγει η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για τις 51 θέσεις συμβασιούχων στην ΕΡΤ. Τα αποτελέσματα θα βγάλουν μεγάλες εκπλήξεις. Και ορισμένες θα προκαλέσουν έκπληξη.
---
Γ. Στουρνάρας, Θ. Αναστασιάδης,
Θοδωρής Κυριακού για τα δάνεια

Αυτήν την Τρίτη καταθέτει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια. Ακολουθούν την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου ο Θοδωρής Κυριακού και την Τρίτη 18 Οκτωβρίου ο Θέμος Αναστασιάδης.
---
Απαγόρευση εξόδου για τον Καραγιώργη

Ελεύθερος, με χρηματική εγγύηση 100.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε ο 66χρονος εφοπλιστής Ιωάννης Καραγιώργης, που συνελήφθη στο σπίτι του στη Γλυφάδα ύστερα από ένταλμα των ολλανδικών αρχών.
---
Προειδοποίηση απεργίας στο ETV

Με προειδοποίηση απεργίας και αναστολής των εκπομπών που δίνουν τηλεθέαση στο Ε TV, κατάφεραν οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού να πληρωθούν τα δεδουλευμένα του Αυγούστου. Πρόκειται για το κανάλι που δηλώνει πως θα παραμείνει ανοιχτό παρά το γεγονός πως δεν έλαβε άδεια λειτουργίας, αλλά δεν πληρώνει τους εργαζόμενους. Μετά την απειλή απεργίας η εταιρεία κατέβαλλε το μισθό του Αυγούστου και χρωστά τον Σεπτέμβριο.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου