Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

... σήμερα - συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 18:30 ...

*
Ένωση Προσωπικού
Πρακτορείων Εφημερίδων
Αθηνών
***
*

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ της ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
για ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ – ΟΜΟΝΟΙΑ 18:30


Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας / Σωματείο Εργαζομένων Ενέργειας / Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών / Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων / Κλαδικό Συνδικάτο Χαρτεργατών / Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών / Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού & Δέρματος / Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων / Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας / Πανελλήνια Ένωση Ελαιοσαπωνοποιών.

Συνάδελφοι- Συναδέλφισσες,

Τα Συνδικάτα που υπογράφουμε την ανακοίνωση αυτή, καλούμε τον καθένα και την καθεμιά σας να κάνει το αποφασιστικό βήμα προς τα μπρος, που είναι η συσπείρωση στα Συνδικάτα μας και η οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο. Πάλη για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη ζωή των εργαζόμενων μέσα κι έξω από το χώρο δουλειάς. Πάλη που να συντονίζεται για όλους τους κλάδους στον κοινό στόχο της ανάκτησης των απωλειών, να πάρουμε πίσω όσα οι καπιταλιστές – εργοδότες και οι κυβερνήσεις τους μας αφαίρεσαν τα τελευταία χρόνια με αφορμή την καπιταλιστική κρίση.

Να βάλουμε εμπόδια στα επόμενα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζουν σε συγχορδία με την Ε.Ε. και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Να αντεπιτεθούμε, διεκδικώντας την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών, όπως αυτές είναι διαμορφωμένες σήμερα, στη βάση του τεράστιου πλούτου που εμείς παράγουμε με τον ιδρώτα μας και της μεγάλης τεχνολογικής και επιστημονικής εξέλιξης. Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, Η ίδια η πραγματικότητα, οι εξελίξεις στους κλάδους μας αλλά και γενικότερα, επιβεβαιώνουν καθημερινά ότι τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, η προστασία και ο πολλαπλασιασμός των καπιταλιστικών κερδών είναι ασυμβίβαστα με τα συμφέροντα των εργαζόμενων. Αποτελούν τροχοπέδη στη βελτίωση της ζωής της εργατικής και λαϊκής οικογένειας, στην αξιοποίηση του πλούτου, της επιστημονικής και τεχνολογικής προόδου στην κατεύθυνση αυτή.

Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται επιχειρηματίες, κυβέρνηση και όλα τα κόμματα που υποστηρίζουν τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής, όχι μόνο δεν αφορά εμάς τους εργαζόμενους και τη ζωή μας, αλλά «χτίζεται» πάνω στην ένταση της εκμετάλλευσης, στην πιο φτηνή εργατική δύναμη, στη συντριβή των δικαιωμάτων μας. Για τη θωράκιση των επιχειρηματικών ομίλων προωθούνται ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, η απελευθέρωση των απολύσεων, το τσάκισμα των ΣΣΕ, η μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε μια ακόμα επιδότηση της εργοδοσίας, η φοροληστεία στο εργατικό – λαϊκό εισόδημα.

Οι βιομήχανοι, οι επιχειρηματίες, οι μονοπωλιακοί όμιλοι θέτουν τις απαιτήσεις, τις επιδιώξεις τους και το πολιτικό τους προσωπικό τις «εκφράζει» σε νόμους! Τα κόμματα που αποτελούν το πολιτικό προσωπικό της πλουτοκρατίας διαγκωνίζονται για το ποιος θα προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στα αφεντικά, που για την ώρα έχουν βρει στο ΣΥΡΙΖΑ και στη συγκυβέρνησή του με τους ΑΝΕΛ «άξιους» διεκπεραιωτές της «βρώμικης» δουλειάς τους ενάντια στους εργαζόμενους. Όλοι αυτοί δεν πρόκειται να σταματήσουν, αν δεν αντισταθούμε, αν δεν διεκδικήσουμε, με κριτήριο τα δικά μας συμφέροντα και ανάγκες! Αν δεν ακολουθήσουμε την πείρα του εργατικού κινήματος και των μεγάλων, σκληρών αγώνων που έδωσε, διαχρονικά, απέναντι στα εκάστοτε αφεντικά και στο κράτος τους! Αγώνες που απέσπασαν στην πράξη εργατικές κατακτήσεις και δικαιώματα, επιβάλλοντας στη συνέχεια και τη νομοθέτησή τους.

Αυτή η πείρα δείχνει ότι πρέπει να βάλουμε τέρμα στην κοροϊδία και στην ανοχή. Να μην περιμένουμε «σωτήρες» ή την «καλή διάθεση» των εργοδοτών. Να απορρίψουμε την προπαγάνδα της κυβέρνησης περί «δίκαιης» ανάπτυξης. Να μην επιτρέψουμε να μας χειραγωγήσουν και να μας καθηλώσουν. Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να πιστέψουμε στη δύναμή μας και να οργανωθούμε σε κάθε χώρο δουλειάς. Δε συμβιβαζόμαστε με τη μιζέρια και τα ψίχουλα!

Προχωράμε, κλιμακώνοντας τους αγώνες! Δυναμώνουμε την πάλη, κόντρα στους σχεδιασμούς κυβέρνησης-κεφαλαίου, για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, για συντάξεις, κοινωνικές παροχές, προστασία των ανέργων στο ύψος των αναγκών μας. Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ, με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση κι αν εργάζεται! Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ. Υπογραφή των Κλαδικών μας Συμβάσεων με ελάχιστη βάση τους ήδη κατακτημένους μέσα από αυτές όρους, με καθολική ισχύ και υποχρεωτικότητα. Κανένας συμβιβασμός με τις εργασιακές σχέσεις πολλών ταχυτήτων.

Βασική προϋπόθεση για να οργανώσουμε αυτή την πάλη, αγώνες με ουσιαστικό περιεχόμενο και αξιώσεις, είναι να τελειώνουμε με τη γραμμή του συμβιβασμού που υπηρετεί ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός. Με όλους αυτούς που συνδράμουν, συμμετέχοντας στον κοινωνικό διάλογο, την προσπάθεια εργοδοσίας - κυβέρνησης να φέρουν σε πέρας το αντεργατικό τους έργο. Που καλλιεργούν συντεχνιακές αντιλήψεις και στηρίζουν τον κατακερματισμό των εργασιακών σχέσεων, λειτουργώντας διασπαστικά στο εργατικό κίνημα.

Οι κεφαλαιοκράτες – εργοδότες όμως, εκμεταλλεύονται τους εργάτες ανεξάρτητα σε ποιον κλάδο, σε ποια επιχείρηση ή με ποια εργασιακή σχέση δουλεύουν. Γι αυτό πρέπει να βρουν τους εργάτες απέναντί τους, με ενιαίο μέτωπο πάλης. Η ελπίδα και η διέξοδος βρίσκεται στην οργάνωσή μας, στη συσπείρωση στα Συνδικάτα μας, στην ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων, του ΠΑΜΕ. Βρίσκεται στους ταξικούς αγώνες, στο ασυμβίβαστο μέτωπο απέναντι στην εργοδοσία, στις κυβερνήσεις και τα κόμματα του μεγάλου κεφαλαίου, στο άνοιγμα του δρόμου για την κατάργηση της εκμετάλλευσης!
Συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση των Συνδικάτων μας, την Πέμπτη 6 Οκτώβρη, στις 6.30μ.μ. στην Ομόνοια. Τέρμα πια στις αυταπάτες, ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες!
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου