Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

... για το χαμένο Αγγελιόσημο - 2,4 δισ. ευρώ - συνεχίζουμε ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Άκρα του τάφου (ένοχη;) σιωπή από τις Ενώσεις
Σε εξέλιξη η έρευνα
για το ανείσπρακτο Αγγελιόσημο
(ή "οφειλόμενα ποσά")

Ας θυμηθούμε λίγα από τα γραπτά, γιατί τα λόγια τα παίρνει ο αέρας, των ειδικών  και για να καταλάβουμε με ποιούς έχουμε να κάνουμε και οι οποίοι υποτίθεται  φροντίζουν για το συμφέρον των ασφαλισμένων του Ταμείου.
  1. Από την Πρόεδρο του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, στις 15/10/2015, εστάλη επιστολή προς όλους τους εμπλεκόμενους στη διαφημιστική αγορά (ΕΙΤΗΣΕΕ-ΕΙΗΕΑ-ΕΔΙΠΤ-ΣΔΕ-ΕΔΕΕ-ΣΗΠΕ), σε σημεία της οποίας αναφέρονται:
«Από τη διενέργεια ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα, το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ διαπιστώνει την ανησυχητική έξαρση κρουσμάτων καταστρατήγησης, και κατ΄αποτέλεσμα παράβασης, των κείμενων διατάξεων περί υπολογισμού και απόδοσης του αγγελιοσήμου στο Ταμείο».
«Το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ προτίθεται να εξαντλήσει κάθε νόμιμη δυνατότητα και να εφαρμόσει κάθε νόμιμο μέτρο διοικητικού καταναγκασμού, με τον καταλογισμό και τη βεβαίωση των οφειλόμενων ποσών και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων».
  1. Από την Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ εκδόθηκε ανακοίνωση, στις 12/08/2016,  σε σημείο της οποίας αναφέρεται:
«......Διαστρεβλώνεται με τον πλέον απροσχημάτιστο τρόπο το περιεχόμενο μελέτης ιδιωτικής εταιρίας για την περίοδο 2005-2013 μέσω του ισχυρισμού πως δήθεν από αυτή προκύπτουν τεράστια ποσά ανείσπρακτου αγγελιοσήμου».
«Επισημαίνουμε, τέλος, πως ως Διοίκηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ είμαστε υπερήφανοι για τα αποτελέσματα τα οποία έχουν επιδείξει οι Υπηρεσίες του Ταμείου στο σκέλος της εισπραξιμότητας του αγγελιοσήμου κατά τη θητεία της παρούσας Διοίκησης».
Παρατηρήσεις από τους  μη ειδικούς;
Α) Εμείς στην καταγγελία μας γράφουμε για «ανείσπρακτο αγγελιόσημο»,  εσείς στην επιστολή σας γράφετε για «οφειλόμενα ποσά».
Β) Στην ανακοίνωσή σας μιλάτε για διαστρέβλωση. Μεγαλύτερη διαστρέβλωση από την ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ της σελ. 41 από το τελικό κείμενο της μελέτης υπάρχει άραγε: Αλήθεια την παραγγελιά της εξαφάνισης ποιός την έδωσε;
Γ) Είστε περήφανοι, λέτε, για την εισπραξιμότητα του αγγελιοσήμου, κατά την θητεία σας. Να σας υπενθυμίσουμε ότι τη χαμηλότερη εισπραξιμότητα του αγγελιοσήμου, μόλις 5,2%, την έχετε ΠΕΤΥΧΕΙ εσείς το 2013, κατά την θητεία σας.
Εμείς αναφερόμαστε στα δικά σας γραπτά και στην οικονομική μελέτη,  ενώ εσείς με τον πλούτο των γνώσεων που διαθέτετε, και τον απαιτούμενο σεβασμό προς τους ασφαλισμένους του Ταμείου, καταλήγετε στην ανακοίνωσή σας: «το ΕΤΑΠ ΜΜΕ δεν πρόκειται, βεβαίως, να ασχοληθεί με τους ελάχιστους σε αριθμό φωνασκούντες εντός του Δ.Σ. της ΕΤΗΠΤΑ οι οποίοι, έχοντας υπερβεί ακόμη και αυτά τα όρια της γραφικότητας..." .
Σε "πείσμα" της Πρόεδρου και του ΔΣ του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (ενδεικτικά έγραφαν για "... ψευδή δημοσιεύματα ...""... Ουδεμία παρέμβαση Ελεγκτών της Δημόσιας Διοίκησης λαμβάνει χώρα στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ. Η αλήθεια είναι πως ο ΣΕΕΔΔ διαβίβασε στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ ως είχε υποχρέωση την αναφορά μιας ισχνής μειοψηφίας συνδικαλιστών της ΕΤΗΠΤΑ (τριών συνολικά) περί δήθεν «παράνομης είσπραξης αγγελιοσήμου εκ μέρους του ΕΔΟΕΑΠ» προκειμένου, όπως αναφέρεται στο σχετικό διαβιβαστικό των Επιθεωρητών “να κριθεί εάν συντρέχει λόγος περαιτέρω ενασχόλησης του ΣΕΕΔΔ με την υπόθεση”. Το Ταμείο απάντησε πως δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω ενασχόλησης του ΣΕΕΔΔ με το θέμα αυτό παραπέμποντας στην κείμενη νομοθεσία η οποία είναι απολύτως σαφής και δεν επιδέχεται ερμηνειών και παρερμηνειών."), η έρευνα - ύστερα από καταγγελίες μελών του Δ.Σ. της ΕΤΗΠΤΑ - για το ανείσπρακτο Αγγελιόσημο, κατά την περίοδο 2005 - 2013, ύψους πλέον των δύο (2) δισ. ευρώ, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.
Δημοσιεύουμε σχετικά (πρόσφατα) έγγραφα, που εστάλησαν στο ΔΣ της ΕΤΗΠΤΑ, και αφορούν στην έρευνα που διεξάγεται από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης:

***



***

Και συνεχίζουμε, κόντρα σ' όλους όσοι δεν θα το ήθελαν...
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
* 

7 σχόλια:

  1. Όπως φαίνεται στα έγγραφα, η καταγγελία στον ΓΕΔΔ έγινε από όλο το ΔΣ της ΕΤΗΠΤΑ. Μπράβο και στο Μυλωνά λοιπόν που καταγγέλει κι αυτός επί τέλους, αυτούς που απέκρυβαν εκεί στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ τα σημαντικά τεκταινόμενα με τον πόρο του Ταμείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαλλον ο τυπος καταλαβε οτι το πραμα βρωμαει και προσπαθει να σωσει οτι μπορει. Θα εβαλε και το χερακι του ο γραμματεας.... Αντε και την επομενη καταγγελια πιθανον θα την προσυπογραψει κι ο Γκανας.

      Διαγραφή
  2. Δηλαδή, ο Μυλωνάς και ο Νίνος έχουν συμμαχήσει; Τι δεν καταλαβαίνω; Πάντως, στις λίστα οφειλετών του ΕΔΟΕΑΠ που έβγαλε στη φόρα η Σπανοπούλου το 2013, πάνω πάνω είναι η Εξπρές του Καλοφωλιά, με χρέη 2 εκατομμύρια και βάλε στον ΕΔΟΕΑΠ από την εισφορά 3% των εργαζομένων και το αγγελιόσημο των ισολογισμών. Στην Εξπρές δεν ήταν τα ξαδέλφια της διοίκησης Μυλωνάς και Ανδρουτσόπουλος; Με αυτούς τα έχει βρει ο έντιμος Νίνος; Αποκλείεται, δεν το πιστεύω! Γενική συνέλευση τώρα στην ΕΤΗΠΤΑ να λάμψει η αλήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ανώνυμος 1:48 μ.μ. - ... μάλλον μπερδεύτηκες με το "... διαβίβαση καταγγελίας Δ.Σ. του ΕΤΗΠΤΑ..." ... απλώς είναι λάθος διατύπωση του αποστολέα ... το σωστό είναι "... διαβίβαση καταγγελίας προς το Δ.Σ. της ΕΤΗΠΤΑ" ... όσο για την καταγγελία την έχουν κάνει τρεις σύμβουλοι: Μπελίκας, Νίνος, Σαββόπουλος (Ανασυγκρότηση) ...

      Διαγραφή
  3. Δεν ειναι μονο η προεδρος κι ο αντιπροεδρος. Ολο το ΔΣ του ΕΤΑΠ φαινεται πως εχει παθει εξαρτηση με το blog της Ανασυγκροτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε θα κάνετε γενική συνέλευση ή θα παίζετε τις κουμπάρες μεταξύ σας; Τι μας νοιάζει εμάς αν θα σωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ; Εδώ πάνε για λουκέτο Iριδα και Multimedia. Εσείς τι κάνετε; Ενημερώνετε τον κόσμο; Ενδιαφέρεστε για τους απλήρωτους και τους άνεργους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο, πέστα, οχι μόνο συνέλευση αλλά και καμιά παιδική γιορτή και κανένα γλεντάκι όπως παλιά στα μπουζούκια και καμιά εκδρομούλα...

      Διαγραφή