Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

... 400 σωματεία κλιμακώνουν τον αγώνα για ΣΣΕ ...

*
Ένωση Προσωπικού
Πρακτορείων Εφημερίδων
Αθηνών
***
*
Στις 17/10 ο επόμενος σταθμός !!!

ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΜΕ στην ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
το ΠΟΡΙΣΜΑ των «ΕΙΔΙΚΩΝ»
... διαδήλωση 6/10/2016 ...

Βήμα κλιμάκωσης του αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις, με βάση το πλαίσιο που συνυπογράφουν περισσότερα από 400 σωματεία, αποτέλεσε η χτεσινή συγκέντρωση στην Ομόνοια Συνδικάτων της Αττικής από κλάδους της βιομηχανίας που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Εδωσαν, παράλληλα, μια δυνατή απάντηση στο πόρισμα της κυβέρνησης και των «ειδικών» της για τα Εργασιακά, διεκδικώντας αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, ουσιαστική προστασία των ανέργων, ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.

Οπως είπε στην ομιλία της συγκέντρωσης ο Λεωνίδας Σακκάς, πρόεδρος της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων, ο αγώνας αυτός συνεχίζεται πιο αποφασιστικά, με προετοιμασία για απεργία.

Επόμενος μεγάλος σταθμός είναι το συλλαλητήριο των Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων και των σωματείων στις 17 Οκτώβρη, στο Σύνταγμα, για να παραδώσουν στα κόμματα (πλην της ναζιστικής Χρυσής Αυγής), το σχέδιο νόμου για τις Συλλογικές Συμβάσεις, που συντάχθηκε με πρωτοβουλία συνδικαλιστικών οργανώσεων.

... διαδήλωση 6/10 ...

Τη χτεσινή κινητοποίηση οργάνωσαν το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, το Σωματείο Εργαζομένων Ενέργειας, το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, το Συνδικάτο Χαρτεργατών, η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος, το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου, Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας και η Πανελλήνια Ενωση Ελαιοσαπωνοποιών.

Με το πανό τους έστειλαν μήνυμα ότι «Οι εργάτες στη Βιομηχανία με σκληρό ταξικό αγώνα θα επιβάλουμε ΣΣΕ με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας», ενώ ακούστηκαν συνθήματα όπως «Εδώ, εδώ με αγώνα ταξικό γιατί εμείς δεν ζούμε με 400 ευρώ», «Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες» κ.ά.

«Προετοιμαζόμαστε για σκληρό αγώνα με όλες τις μορφές, με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς», είπε ανάμεσα σε άλλα ο Λ. Σακκάς και συνέχισε: «Να αντιμετωπίσουμε οργανωμένα και από καλύτερες θέσεις, το νέο γύρο επιθέσεων που ετοιμάζει η κυβέρνηση στα Εργασιακά, την απελευθέρωση των απολύσεων, το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, και να περάσουμε στην αντεπίθεση. Ρίχνουμε βάρος στη δουλειά με τους ανέργους του κάθε κλάδου, απαιτώντας μέτρα προστασίας των ανέργων».

Ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Εργασίας, όπου αντιπροσωπεία των συνδικάτων συναντήθηκε με τον Γ. Κατρούγκαλο. Μετά τη συνάντηση, ο Παναγιώτης Κατάρας,πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου – Χάρτου, κατήγγειλε τον κυνισμό και την ειρωνεία του υπουργού, ο οποίος «όταν κατάλαβε με ποιους έχει να κάνει, μας είπε «τι να πούμε αφού θα κατεβείτε κάτω και θα με καταγγείλετε»».

«Εμείς – σημείωσε ο συνδικαλιστής – κάναμε γνωστό ότι η σημερινή κινητοποίηση δεν είχε στόχο να πείσουμε τον υπουργό ή ότι περιμένουμε λύσεις από αυτόν, αλλά να κινητοποιήσουμε τους εργαζόμενους, προκειμένου και ο υπουργός και η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα να μην μπορούν να σταθούν (…) Σήμερα έγινε ένα ακόμα βήμα και θα δουλέψουμε το επόμενο διάστημα να γίνουν ακόμα περισσότερα βήματα για την οργάνωση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Στις 17 του μήνα που έχουμε το συλλαλητήριο για τις ΣΣΕ να βουλιάξει και η Αθήνα και όλες οι πόλεις όπου θα γίνουν συλλαλητήρια».


ΣΤΙΣ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Η ΑΘΗΝΑ ΘΑ «ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ»!!!
---
*

1 σχόλιο:

  1. Οχι ρε παιδια. Αν βουλιαξει η Αθηνα στις 17, πανω σε γονδολα θ' ανακοινωσει ο κ. Ψυχάρης στις 18 του μηνα το σχεδιο του για την αναδιαρθρωση του ΔΟΛ; Βαλτοί είστε κι εσείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή