Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 7/10 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Δεν πλήρωσε τους τεχνικούς
του "ΒΗΜΑ FM" ο Ψυχάρης...

Πληρώθηκε το 15νθήμερο του Ιανουαρίου 2016 στο ΔΟΛ σε όλους τους εργαζόμενους πλην των 10 τεχνικών του ΒΗΜΑ FM, οι οποίοι έχουν κάνει ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του οργανισμού δεσμεύοντας λογαριασμούς του επιχειρηματία.
---
Στάση εργασίας για τη συμμετοχή
στην κινητοποίηση της Δευτέρας

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ αποφάσισαν την κήρυξη 5ωρης στάσης εργασίας από τις 10.00 έως τις 15.00 της Δευτέρας, 10 Οκτωβρίου 2016, για όλους τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους, που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας (ALPHA, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, MEGA, ΣΚΑΙ, STAR CHANNEL ΚΑΙ EPSILON TV).

Η στάση εργασίας αποφασίστηκε προκειμένου οι συνάδελφοι να συμμετάσχουν μαζικά σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου στις 10:30 π.μ. στην είσοδο της Βουλής των Ελλήνων με αιτήματα:

· Διασφάλιση των θέσεων εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας.
· Σταθερή και μόνιμη εργασία με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
---
Δικαίωμα και υποχρέωση των εκδοτών
να απαιτούν πνευματικά δικαιώματα!

Η νέα οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα πνευματικά δικαιώματα αλλάζει τα δεδομένα στον γραπτό Τύπο. Η πρόταση της Επιτροπής, αποδεχόμενη τον σημαντικό ρόλο του έντυπου Τύπου και την ανάγκη επενδύσεων στο νέο ψηφιακό περιβάλλον, αναγνωρίζει στους εκδότες το δικαίωμα να χαρακτηρίζονται κάτοχοι δικαιωμάτων περιεχομένου. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως ανοίγει πλέον ο δρόμος για τη θεσμική διεκδίκηση δικαιωμάτων από τις παγκόσμιες πλατφόρμες διανομής περιεχομένου ενημέρωσης, όπως η Google, η Yahoo, η Biz κ.λπ. Πλατφόρμες που μέχρι τώρα χρησιμοποιούν το περιεχόμενο των εφημερίδων δωρεάν, με αποτέλεσμα ο Τύπος να έχει μεγάλες απώλειες λόγω της πτώσης της κυκλοφορίας του.
---
Έλεγχος των συμβάσεων
στην ΕΡΤ από την Ernst & Young

Ένα ακόμη πακέτο συμβάσεων της ΕΡΤ (περισσότερες από 100) θα ελεγχθεί από την εταιρεία Ernst & Young, με ανάθεση του έργου από την κρατική τηλεόραση. Η εταιρεία ορκωτών λογιστών αναλαμβάνει να ελέγξει αν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τον εσωτερικό κανονισμό και τη σχετική νομοθεσία. Η αμοιβή της ανέρχεται στα 6.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ και ο έλεγχος πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 30 Νοεμβρίου 2016.
---
Οι συμβασιούχοι στοίχιζαν
στην ΕΡΤ 25 εκατ. ετησίως

Μόλις... 25 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο (!) κόστιζαν στην ΕΡΤ οι συμβασιούχοι που προσλάμβανε ο Χρήστος Παναγόπουλος επί κυβέρνησης Ν.Δ. και Κώστα Καραμανλή. Επιπλέον, οι συμβάσεις αυτές μίσθωσης έργου που είχε υπογράψει η ΕΡΤ στερούνταν νομιμότητας!

Παρ’ όλα αυτά, το σύνολο των αρμόδιων οργάνων της ΕΡΤ (γενικοί διευθυντές και διευθυντές) βεβαίωναν πως καλύπτονταν οι προϋποθέσεις των υπουργικών αποφάσεων που δεν είχαν εκδοθεί.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου