Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

... "αριστερά" δακρυγόνα - η κοροϊδία πάει σύννεφο ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Το 'χουν σύστημα...


«Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την περιορισμένη χρήση χημικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων σήμερα, 3 Οκτωβρίου 2016, στη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού. Μετά το σημερινό περιστατικό, δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων».

Αυτήν την ανακοίνωση εξέδωσε χτες το αρμόδιο υπουργείο και ταυτόχρονα διατάχθηκε «έρευνα» από τον υπουργό, Ν. Τόσκα, σε ό,τι αφορά την ανελέητη καταστολή σε βάρος των συνταξιούχων από τα ΜΑΤ. Μάλιστα, όπως διαρρεόταν χτες, ο πρωθυπουργός ήταν «δυσαρεστημένος» με τον υπουργό και του το εξέφρασε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του.

Η κοροϊδία πάει σύννεφο.

Την Παρασκευή 8 Γενάρη 2016, μια άλλη μεγάλη πορεία εργαζομένων και συνταξιούχων βρισκόταν σε εξέλιξη με αιχμή το Ασφαλιστικό και χτυπήθηκε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο λίγο πιο κάτω, στο ύψος της Βουλής, ενώ κατευθυνόταν προς το Μέγαρο Μαξίμου. Τότε, όπως και τώρα, η κατακραυγή για το χτύπημα των συνταξιούχων, που βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή, ήταν καθολική, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός να εκφράσει ξανά τη δυσαρέσκειά του και ο υπουργός Ν. Τόσκας να διατάξει (ξανά) ΕΔΕ.

Δεν πέρασε ένας χρόνος και η ιστορία επαναλαμβάνεται, με τους ίδιους πρωταγωνιστές από την πλευρά της κυβέρνησης. Επομένως, η προσπάθεια της κυβέρνησης να διαχωριστεί από τον αρμόδιο υπουργό σε ό,τι αφορά τη βίαιη αντιμετώπιση του κινήματος, έχει τόση αξία όση και οι «δεσμεύσεις» του υπουργείου ότι η αστυνομία δεν θα ξανακάνει χρήση δακρυγόνων σε βάρος εργαζομένων και συνταξιούχων...
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου