Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

... το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ για τις αδειοδοτήσεις ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

"Η πραγματικότητα είναι ότι 1.800 εργαζόμενοι
στοιβάζονται στη στρατιά των 1,5 εκ. ανέργων"


Συνάδελφοι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ,

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι της Αθήνας,


Λέει ΨΕΜΑΤΑ η κυβέρνηση ότι με την αδειοδότηση των καναλιών θα βάλει τέλος στη διαφθορά και τη διαπλοκή. Λέει, επίσης, ότι τα 250 εκ. ευρώ που ΘΑ πάρει με δόσεις από τους καναλάρχες, ΘΑ δοθούν για την ανακούφιση των άνεργων και των συνταξιούχων, για να κλείσουν τρύπες στην Υγεία και την Παιδεία.

Ακόμα κι αν δοθούν, είναι ψίχουλα!

Η πραγματικότητα είναι ότι 1.800 εργαζόμενοι στοιβάζονται στη στρατιά των 1,5 εκ. ανέργων.

Οι εργοδότες – καναλάρχες, που είναι ταυτόχρονα εφοπλιστές, βιομήχανοι και μεγαλοκατασκευαστές, αφού μας τσάκισαν όλα αυτά τα χρόνια με πάνω από 1.000 απολύσεις και απανωτές μειώσεις μισθών με ατομικές συμβάσεις, τώρα μας χτυπούν φιλικά στην πλάτη, γιατί θέλουν συμμάχους, για τα δικά τους συμφέροντα.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ!

Ξέρουμε πολύ καλά ότι μόλις ξεπεράσουν το πρόβλημά τους, παλιά και καινούργια αφεντικά θα επιτεθούν ενιαία με νέο γύρο απολύσεων και μειώσεων. Ολα μαζί παλιά και καινούργια κανάλια θα συνεχίσουν την άθλια προπαγάνδα τους σε βάρος των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων και διεκδικήσεων.

Εχουν τη στήριξη όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν και τώρα τάχα νοιάζονται για εμάς. Φροντίζει γι’ αυτούς και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που, πιστή στις υποδείξεις των αφεντικών της στον ΣΕΒ και των Ευρωπαίων φίλων της, πρόσφατα νομοθέτησε την επιδότηση εργασίας, για να μπει ζεστό χρήμα στις τσέπες των καπιταλιστών. Ετοιμάζεται να φέρει νόμο για τις ομαδικές απολύσεις, την απαγόρευση των απεργιών, την ανταπεργία, τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ, ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

— Καμία απώλεια θέσης εργασίας από την όποια «ρύθμιση» της κυβέρνησης. Μόνιμη, σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους.

— Πλήρη κάλυψη των ανέργων, με επίδομα ανεργίας στο 80% του βασικού μισθού της τελευταίας υφιστάμενης ΣΣΕ και μέτρα προστασίας για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία. Ο χρόνος ανεργίας να προσμετράται ως συντάξιμος.

— Υπογραφή κλαδικών ΣΣΕ με αποκατάσταση των απωλειών του προηγούμενου διαστήματος.

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ!
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου