Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

... εργαζόμενοι στα Πρακτορεία: Προκλητική δικαστική απόφαση ...

*
Ένωση Προσωπικού
Πρακτορείων Εφημερίδων
Αθηνών
***
*


Η αστική δικαιοσύνη στην υπηρεσία του Κράτους και της εργοδοσίας. Με αυτή τη φράση μπορούμε να περιγράψουμε την απροκάλυπτη παρέμβαση του δικαστηρίου που αποφάσισε την ακύρωση των διαδικασιών του 29ου συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (Μάιος 2016) και την παύση της διοίκησής του, αφού έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει το σωματείο της Alpha Bank, το οποίο είχε αποκλειστεί από το συνέδριο γιατί δεν τηρούσε βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής που προβλέπονται από το καταστατικό.

Το προκλητικό, είναι το σκεπτικό της απόφασης που ουσιαστικά ορίζει τα δικαστήρια ως τοποτηρητές των διαδικασιών των σωματείων με τους δικαστές να αποφασίζουν ανάλογα.

Σαν έτοιμες από καιρό οι παρατάξεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΜΕΤΑ – ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ), αποδέχθηκαν την απόφαση του δικαστηρίου και αποφάσισαν να τρέξουν στο δικαστήριο να τους διορίσει προσωρινή διοίκηση. Στο Δ.Σ. της 7/10 απέρριψαν την πρόταση της ΔΑΣ που καλούσε σε αγώνα ενάντια σε αυτήν την απόφαση, να καλέσουμε τα σωματεία να αντιταχθούν, να κάνουμε παραστάσεις διαμαρτυρίας. Αυτό είναι όμως που φοβούνται όλοι αυτοί, τη συμμετοχή των εργαζομένων, την αντίσταση και την ανυπακοή στην αστική νομιμότητα.

Δεν θα τους περάσει!!! Οι εργαζόμενοι δεν θα δεχθούμε να ακυρώσει κανένα δικαστήριο τη βούλησή μας. Να απαλλαγούμε από «συνδικαλιστές» που κρύβονται πίσω από τη «νομιμότητα» και γίνονται τα πειθήνια όργανα Κράτους και εργοδοσίας.

Οργανωνόμαστε και απαντάμε! Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα κάνει πράξη το σύνθημα : Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!!!

Δίνουμε το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού
για τη Δευτέρα 17 Οκτώβρη, στις 18:30 στο Σύνταγμα

Δίνουμε τον αγώνα
για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων
που να καλύπτουν τις ανάγκες μας

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ 

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου