Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

... ο Ανδρέας Πετρουλάκης και η ιδεολογική του τύφλωση ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ανδρέας Πετρουλάκης,
τα βάζει με έναν νεκρό
αντί να βγάλει το σκασμό

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Δεν με ενδιαφέρει τι γράφει ο Πετρουλάκης στο Protagon, δεν με ενδιαφέρει τι έγραφε ο Γαλαξιάρχης στο twitter και αν διορίστηκε μετά στο γραφείο της Όλγας Γεροβασίλη.

Δεν έχουν καμία σημασία πια. Ούτε οι «ψόφοι» που λένε κάποιοι, ούτε οι αντιπαλότητες, ούτε οι κωλοτούμπες αν έγιναν, ούτε τίποτε. Όλα αυτά αποτελούν μέρος της ζωής μας καλώς ή κακώς, να (τα) κρίνουμε και να (τα) κατακρίνουμε, να συμφωνούμε και να διαφωνούμε, να κράζουμε όσο πάει αν χρειαστεί και να χλευάζουμε. Μέρος της ζωής μας όμως, όχι του θανάτου μας.

Ο ιδεολογικός πόλεμος είναι εδώ, σκληρότερος από ποτέ. Υπάρχει και για να είμαι ειλικρινής, παρουσιάζει ενδιαφέρον. Δεν έκανε κανένας τίποτε το παράνομο, διακίνηση ιδεών γίνεται, κομψά ή άκομψα. Και εννοείται πως κάποιοι θα αλλάξουν και απόψεις, θα διοριστούν πιθανότατα, θα ξεπουλήσουν προεκλογικές υποσχέσεις, θα πιαστούν ανακόλουθοι.

Και θα κριθούν αυστηρά. Με όλους τους τρόπους. Αρκεί, διάολε, να είναι ζωντανοί. Για να μπορούν έστω να απαντήσουν. Ή για να μην απαντήσουν και να ξεφτιλιστούν.

Ο Γαλαξιάρχης όμως είναι νεκρός, ένα νέο παιδί 43 ετών που σκοτώθηκε τη Δευτέρα το πρωί στην Κατεχάκη. Μόλις την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η κηδεία του. Έως και η αστυνομία ζητάει πληροφορίες για το πως έγινε το δυστύχημα, ούτε αυτή δεν γνωρίζει...

Αλλά λίγες ώρες μετά την κηδεία, με το χώμα ακόμα νωπό, ο Ανδρέας Πετρουλάκης βγήκε να γράψει έναν λίβελο εναντίον του νεκρού. Στο Protagon. Λες και δεν μπορούσε να το γράψει αργότερα (αυτός είχε το χρόνο, ο... νεκρός όχι). Πρέπει να είναι ο πρώτος παγκοσμίως που το κάνει αυτό. Δεν σεβάστηκε τίποτε. Ιδεολογική τύφλωση. Ούτε καν την ευφυΐα να σωπάσει δεν διαθέτει.
Ένα ανήθικο κείμενο, μία ανήθικη πράξη.


Και δεν είναι κάτι το τολμηρό όπως λέει ο Απόστολος Δοξιάδης, αλλά κάτι το εξαιρετικά δειλό, τα έβαλε με έναν νεκρό ο Πετρουλάκης με τον οποίον είχε, απλώς, ιδεολογικές διαφορές.

Αν έγραφα ποτέ κάτι τέτοιο για έναν πολιτικό (και τίποτε άλλο) «αντίπαλό» μου που θα είχε πεθάνει πρόσφατα θα ένιωθα αηδία, τεράστια αηδία...
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου