Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

... η δημοσιογραφία σε πάει παντού και στο ΕΣΡ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τέρμα ο Πολύδωρας...
Για πρόεδρος προτάθηκε ο Ροδόλφος Μορώνης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι τακτικές κινήσεις της κυβέρνησης, στον απόηχο της απόφασης του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο Παππά.

Ενώ η διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής βρίσκεται σε εξέλιξη, η πλειοψηφία απέσυρε την πρόταση να ανατεθεί η Προεδρία του ΕΣΡ στον πρ. Υπουργό της ΝΔ κ. Βύρωνα Πολύδωρα και αντιπρότεινε ως επικεφαλής του Συμβουλίου τον δημοσιογράφο κ. Ροδόλφο Μορώνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι την εκδήλωση αυτής της κίνησης, που έχει ως επικοινωνιακό στόχο να καταδείξει τη δήθεν άρνηση της αντιπολίτευσης να συναινέσει, τα κυβερνητικά στελέχη αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος του Σώματος κ. Νικ. Βούτσης είχαν υπερασπιστεί σθεναρά την υποψηφιότητα Πολύδωρα, μόνον και μόνον για να τον «αδειάσουν» λίγο αργότερα. Σύμφωνα με την πρόταση, θέση αντιπροέδρου στο ΕΣΡ θα αναλάβει ο κ. Βασίλης Μουλόπουλος ενώ ως μέλος, για να συμπληρωθεί ο αριθμός (Καλλιόπη Διαμαντάκου, Γιάννης Τζανετάκος
μετά την απόσυρση του κ. Πολύδωρα, προτείνεται ο κ. Νίκος Κιάος.

Η κίνηση της πλειοψηφίας προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης που κατήγγειλε τακτικισμούς και ζήτησε να υπάρξει διακοπή της συνεδρίασης προκειμένου να δοθεί χρόνος συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. Υπενθυμίζεται ότι η αντιπολίτευση ζητά την κατάργηση, και όχι απλώς την αναστολή των διατάξεων του νόμου Παππά, που το ΣτΕ έκρινε ως αντισυνταγματικές.

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... η ΕΤΙΤΑ για το νέο, αβέβαιο, τηλεοπτικό τοπίο ...

*
Ένωση Τεχνικών
Ιδιωτικής Τηλεόρασης
Αττικής
***
*

Ανακοίνωση


Συνάδελφοι,

Εδώ και ενάμιση χρόνο από τότε που ξεκίνησε το «σήριαλ» των τηλεοπτικών αδειών η Ένωσή μας τάχθηκε υπέρ της τάξης που πρέπει να μπει στο τηλεοπτικό Τοπίο. Καταθέσαμε τις δικές μας προτάσεις που δεν αφορούσαν μόνο την διασφάλιση και την αύξηση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων (Σ.Σ.Ε. σταθερή και μόνιμη εργασία κ.α.) αλλά και προτάσεις για την ποιότητα, την δεοντολογία και την πλήρη και σωστή ενημέρωση. Το αποτέλεσμα των κυβερνητικών επιλογών όμως είναι σε όλους γνωστό. Μαύρο σε 2000 εργαζόμενους. Εδώ και δύο μήνες λοιπόν δίνουμε όλοι μαζί έναν ωραίο και δίκαιο αγώνα ενάντια σε αυτούς που με πρόφαση το χτύπημα κατά της διαπλοκής, θέλουν να ρίξουν μαύρο στις ζωές μας. Μετά την απόφαση του ΣτΕ πήραμε όλοι μας μια βαθιά ανάσα καθώς η απειλή του μαύρου απομακρύνθηκε.

Μετά απ όλα αυτά όμως αφενός η πρόθεση της κυβέρνησης για νομοθετική ρύθμιση-γέφυρα και από την άλλη η πρόταση της Ν.Δ. για τις τηλεοπτικές άδειες η οποία δεν έχει ΚΑΜΙΑ πρόβλεψη για τους εργαζόμενους (ελάχιστος αριθμός, συμβάσεις αορίστου χρόνου, συλλογικές συμβάσεις εργασίας κλπ) δίνοντας την δυνατότητα στους εργοδότες για περαιτέρω απολύσεις ή και δυνατότητα για νέες περικοπές μισθών στον κλάδο μας δεν μας δίνει περιθώρια για εφησυχασμούς. Η απαράδεκτη αυτή πρόταση ήρθε την ίδια στιγμή που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χύνει ... κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους που ουσιαστικά απολύει ο Νόμος Παππά.

Συνάδελφοι!

Δεν πρέπει να γελιόμαστε. Στην πραγματικότητα δεν έχει τελειώσει ακόμα τίποτα. Κανείς από τους δύο δεν δείχνει να νοιάζεται ιδιαίτερα για όλους εμάς. Ο ένας μας απολύει και ο άλλος δίνει το δικαίωμα στην εργοδοσία να μας απολύσει και να μειώσει εκ νέου τους μισθούς. Τέλος για την περίπτωση του MEGA που οι εργαζόμενοι είναι πολλούς μήνες απλήρωτοι και σε κατάσταση ομηρίας λόγω της εγκατάλειψης του καναλιού από τους ιδιοκτήτες του αλλά και της δέσμευσης των λογαριασμών του σταθμού από τις τράπεζες, τώρα πια που ο διαγωνισμός για Τις τηλεοπτικές άδειες κατέπεσε δεν υπάρχει πια καμιά δικαιολογία. Απαιτούμε άμεσα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

Συνάδελφοι! Ο αγώνας αυτός δεν τελειώνει με την απόφαση του ΣτΕ.

* Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για το ιερό δικαίωμα της αξιοπρεπούς εργασίας

* Κανένα μαύρο και καμιά απόλυση σε κανένα κανάλι

* Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες που τους αναλογούν απέναντι σε εκατοντάδες εργαζόμενους

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Γιώργος Σκεπετζάκης

Ο Γραμματέας
Γιώργος Αλιφέρης

---
*

ΕΣΠΗΤ - καταγγελία για τις εργασιακές συνθήκες στην TPP

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ανακοίνωση-καταγγελία της ΕΣΠΗΤ
Καταγγέλλουμε
την εργασιακή εκμετάλλευση
στην ιστοσελίδα "ThePressProject.gr"



Tι απαντά ο Κώστας Εφήμερος

Ανακοίνωση- καταγγελία της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλε­κτρο­νι­κού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) για τις εργασιακές συνθήκες στην ιστοσελίδα «ThePressProject.gr» του Κ. Εφήμερου:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ), καταγγέλλει τις επί χρόνια πρακτικές της ιδιοκτήτριας εταιρείας της ιστοσελίδας "ThePressProject.gr", σχετικά με το προσωπικό που απασχολεί.

Με βάση της καταγγελίες των εργαζομένων, η εν λόγω ιστοσελίδα λειτουργεί τα τελευταία χρόνια και ιδίως την περίοδο 2015-2016 υπό καθεστώς συστηματικά απλήρωτης, ανασφάλιστης εργασίας απασχολώντας δεκάδες εργαζόμενους. Παράλληλα, οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Εκμεταλλευόμενη το καθεστώς υψηλής ανεργίας στον κλάδο καθώς και υπονόμευσης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, "εγκλωβίζει" τους εργαζόμενους σε μια συνθήκη πλήρους απουσίας εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν υφίσταται το στοιχειώδες: Συμβάσεις Εργασίας, με ό,τι αυτό σημαίνει για εργασιακή κατοχύρωση των όσων απασχολούνται.

Από το Φθινόπωρο του 2015 υπήρχαν συνεχείς οχλήσεις και επισημάνσεις των εργαζομένων στην εργοδοτική πλευρά προκειμένου να αποκαταστήσει τις εργασιακές σχέσεις στην επιχείρηση και να καταβάλλει τακτικά την μισθοδοσία. Παρά τις συνεχείς υποσχέσεις για επίλυση των προβλημάτων, κάτι τέτοιο δεν έγινε και οι εργαζόμενοι βρέθηκαν τον Οκτώβριο του 2016 σε μια αδιέξοδη κατάσταση καθώς τους οφείλονταν τουλάχιστον επτά (7) μισθοί.

Καλούμε την ιδιοκτησία της επιχείρησης να προχωρήσει στην άμεση κατάργηση του απαράδεκτου εργασιακού καθεστώτος στο οποίο βασίζει την λειτουργία της και να προχωρήσει στην άμεση και πλήρη καταβολή τόσο των οφειλόμενων δεδουλευμένων αποδοχών, όσο και των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών.


Για τo Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ

                                             Ο Πρόεδρος                               Ο Γεν. Γραμ­μα­τέας
                                   Θέμης Κ. Μπε­ρε­δή­μας                          Θανά­σης Αλατάς
---

Τι απαντά

ο διαχειριστής του TPP,

Κώστας Εφήμερος



---
---
*

... κυριακάτικα φύλλα - κυκλοφορίες (συνολικά) - 30/10 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Κυκλοφορίες Κυριακάτικων
(εκτιμήσεις "Άργος" - "Ευρώπη")


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πρακτορείων διανομής εφημερίδων "Αργος" και "Ευρώπη", οι εφημερίδες που διανέμουν, πούλησαν:

"Πρώτο Θέμα":  83.000 φύλλα, "Το Βήμα": 61.000 φύλλα, "Έθνος": 50.000 φύλλα, "Real news": 50.000 φύλλα, "Ελεύθερος Τύπος": 14.000 φύλλα, "Δημοκρατία": 13.500 φύλλα, "Kontra news": 7.500 φύλλα
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

ΠΑΜΕ - κινητοποίηση καταδίκης της ναζιστικής "Χ.Α."

*
ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ
***
*

Συγκέντρωση καταδίκης
της Χρυσής Αυγής
έξω από το Εφετείο Αθηνών


Συγκέντρωση καταδίκης της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας 31 Οκτώβρη έξω από το Εφετείο Αθηνών εκατοντάδες εργαζόμενοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

«Εχθροί των εργατών είναι οι χρυσαυγίτες, τσιράκια των αφεντικών και εγκληματίες», γράφει το πανό της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ το οποίο προπορευόταν, ενώ εκατοντάδες εργαζόμενοι κατήγγειλαν τις απόψεις και τη δράση της Χρυσής Αυγής με συνθήματα όπως: «Δουλέμποροι φασίστες χτυπάτε τους εργάτες και στα αφεντικά σας κάνετε τις πλάτες», «Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά».



Με το δικό του μαζικό μπλοκ συμμετείχε στην κινητοποίηση το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας. Ακολούθησαν Λαϊκές Επιτροπές από γειτονιές της Αθήνας, φοιτητικοί σύλλογοι, το σωματείο εργαζόμενων στην ιδιωτική Εκπαίδευση «Ο Βύρωνας».

Όταν η πορεία έφτασε έξω από τα δικαστήρια σύντομο χαιρετισμό έκανε ο Αλέκος Περράκης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, υπενθύμισε τα «έργα και τις ημέρες» της Χρυσής Αυγής στη Ζώνη του Περάματος και την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, στήνοντας δουλεμπορικά για λογαριασμό των εργοδοτών, χτυπώντας και τρομοκρατώντας μετανάστες, επιτιθέμενη σε πρωτοπόρους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, δολοφονώντας λίγες μέρες αργότερα τον αντιφασίστα μουσικό Παύλο Φύσσα.

«Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική γιατί είναι ναζιστική», τόνισε μεταξύ άλλων. Υπογράμμισε πως η κινητοποίηση είναι συγκέντρωση συμπαράστασης σε όσους δέχθηκαν τις επιθέσεις της και κάλεσε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, όλο το λαό, να απομονώσει τους φασίστες.


---
*

... άδειες και ΕΣΡ - δύο μιντιακοί ρεπόρτερ σχολιάζουν ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τηλεοπτικές άδειες και ΕΣΡ:
Σχόλια για την επόμενη μέρα


Από τα βοσκοτόπια στην αντισυνταγματικότητα
Του Νίκου Μποζιονέλου
(Sportday, Sport24.gr)

Κέρδισε ή έχασε η κυβέρνηση με όλη την ιστορία των τηλεοπτικών αδειών; Δεδομένα ηττήθηκε.

- Το περιβόητο Ινστιτούτο της Φλωρεντίας εισηγήθηκε 4 πανελλαδικές άδειες ενημερωτικού περιεχομένου, η κυβέρνηση το αποδέχθηκε αλλά ουδέποτε έπεισε για την ορθότητά του πέρα από το (απλοϊκό) επιχείρημα «200 εκατ. τον χρόνο φέρνει η διαφήμιση, 50 μύρια τον χρόνο θέλει ένα κανάλι για να είναι κερδοφόρο, άρα 4».

- Δημόσια υπόσχεση ήταν η πραγματοποίηση και δημοπρασίας για άδειες θεματικού περιεχομένου. Επίσης πανελλαδικές! Μια υπόσχεση που καταργήθηκε μετά τη δημοπρασία, όταν οι τέσσερις υπερθεματιστές άρχισαν να γκρινιάζουν με το (δίκαιο) επιχείρημα ότι είχαν σκάσει ένα κάρο χρήματα και δεν επιθυμούσαν περαιτέρω ανταγωνισμό.

- Η «υπόθεση Καλογρίτσα» εξέθεσε την κυβέρνηση στο έπακρον. Αρχικά οι κουμπαριές και τα… κονέ του επιχειρηματία, κατόπιν η ανάδειξή του ως υπερθεματιστή, με εγγύηση… ένα διαβόητο βοσκοτόπι στην Ιθάκη και εντέλει η αποχώρησή του επειδή, ως αποδείχθηκε, δεν είχε… σάλιο (και δεν κατέβαλε την πρώτη δόση).

- Η διαδικασία της δημοπρασίας εξελίχθηκε σε παρωδία, σε… ρουλέτα. Οκτώ επιχειρηματίες κλείστηκαν σε ένα κτίριο για τρεις ημέρες με… στρατιωτικούς κανόνες και, αφότου ολοκληρώθηκε, ήταν σοβαρότατες οι καταγγελίες για κάμερες που δεν κατέγραψαν τίποτε, για αστυνομικούς που έμπαιναν στις ίδιες τουαλέτες με καναλάρχες, ακόμη και για ένα drone που εμφανίστηκε έξω από το κτίριο.

- Οι υπερθεματιστές της δημοπρασίας είχαν ζητήσει, ορθώς, στις συναντήσεις τους με Τσίπρα-Παππά στου Μαξίμου να μην καταβληθεί η πρώτη δόση αν δεν υπήρχε πρώτα η έγκριση ή απόρριψη της διαδικασίας από το ΣτΕ. Δεν εισακούστηκαν, πλήρωσαν και τώρα περιμένουν την… επιστροφή.

- Το (καταργημένο πρακτικά, από τον Αύγουστο του 2015) ΕΣΡ δεν είχε κανέναν λόγο στην όλη διαδικασία, κάτι που έφερε την αντιπολίτευση στη θέση να μη συναινεί στη συγκρότησή του και να περιμένει τη σειρά της: να κερδίσει τις εκλογές, να το συγκροτήσει και το ΕΣΡ να ακυρώσει ό,τι έχει να κάνει με τις άδειες.

Εντέλει η κυβέρνηση όχι μόνο χρήματα, για τα οποία πανηγύριζε στη ΔΕΘ, δεν πήρε, αλλά με τις ενέργειές της έφερε «απέναντί» της δύο κανάλια (Alpha και Star) που η «γραμμή» τους ήταν ουδέτερη έως ήπια προς την ίδια.

Εννοείται ότι το τηλεοπτικό status quo παραμένει «νομικώς μη τακτοποιημένο» και εννοείται ότι πρέπει να υπάρξει κυβερνητική μέριμνα. Ωστόσο χωρίς περιορισμό στον αριθμό των αδειών, χωρίς διαδικασίες ρουλέτας, με διαφάνεια και με διαβούλευση των εμπλεκομένων και κατόπιν με νόμο που θα είναι αντάξιος του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και όχι αντισυνταγματικός και προς το συμφέρον κυβέρνησης και ημετέρων.
---
Δέκα πράγματα που (δεν;) έμαθα από τις τηλεοπτικές άδειες
Του Δημήτρη Κανελλόπουλου
(Εφημερίδα των Συντακτών, e-tetradio.gr)

1) Η ΝΔ κωλυσιεργεί και λειτουργεί 100% αντιθεσμικά μόνο και μόνο προκειμένου να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση.

2) Η κυβέρνηση έκανε το τελευταίο διάστημα τόσα πολλά λάθη μαζεμένα που δείχνουν πως βρίσκεται σε κατάσταση σύγχυσης και πανικού. Φταίει και το ΣτΕ...

3) Δύο αποφάσεις εξέδωσε την περασμένη Τετάρτη το ΣτΕ. Έκρινε συνταγματικό το ξεπούλημα των αεροδρομίων και αντισυνταγματικό το νόμο Παππά. Κάποιοι έκαναν λόγο για (παρα)κράτος δικαστών.

4) Η επιλογή «Βύρων Πολύδωρας» είναι προσωπική επιλογή Αλέξη Τσίπρα και αποδεικνύεται, όπως βλέπετε κι εσείς, μεγαλοφυής. Γελάνε και οι πέτρες.

5) Όπως και να έχει η δημοπρασία (ο τριήμερος... εγκλεισμός στη ΓΓΕΕ) όρισε μία συγκεκριμένη τιμή για τις τηλεοπτικές άδειες. Ξέρουμε πια που κινούνται πάνω-κάτω. Δεν είναι λίγο αυτό...

6) Οι Ανεξάρτητες Αρχές που δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, ούτε καν στις εκλεγμένες από το λαό κυβερνήσεις, αποτελούν πληγή για τη δημοκρατία.

7) Από τη στιγμή που το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά και εφόσον ο Νίκος Παππάς δεν υπέγραψε πέρυσι, 31/12, την παράταση των προσωρινών τηλεοπτικών αδειών (όπως έκαναν για δεκαετίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), τα κανάλια είναι εντελώς στον αέρα. Με απλά ελληνικά, αυτό σημαίνει πως ένας εισαγγελέας τα κλείνει αν θέλει σε μία ώρα μέσα. Όπως οποιοδήποτε μαγαζί δεν διαθέτει άδεια.

8) Στην πρόταση νόμου της Νέας Δημοκρατίας που κατατέθηκε σήμερα λείπει ένα άρθρο: αυτό που λέει πότε χτυπάμε φιλικά τους καναλάρχες στην πλάτη με αγάπη και συμπάθεια (και... τσάι).

9) Η κατάσταση ανομίας στο τηλεοπτικό τοπίο συνεχίζεται.

10) Ο αριθμός 4 (τέσσερα) για τα κανάλια ήταν ευθύς εξαρχής λάθος. Ο Νίκος Παππάς επέμενε και την πλήρωσε τώρα.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... να καταργηθούν τώρα τα Γραφεία Ενοικίασης Εργαζομένων ...

*
ΠΕΛιθογράφων
***
*

Ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος
στις εργασιακές σχέσεις λάστιχο

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους συναδέλφους

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Τα τελευταία χρόνια, επεκτείνονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας στον κλάδο αλλά και γενικότερα στην εργατική τάξη. Η χειρότερη μορφή που συναντάμε, είναι η ενοικιαζόμενη εργασία. Υπάρχουν δηλαδή επιχειρήσεις που η μόνη τους δουλειά είναι να έχουν μία δεξαμενή άνεργων εργατών και όποτε τους χρειάζονται να τους διαθέτουν στην μία ή στην άλλη επιχείρηση.

Ενοικιαζόμενη εργασία. Σχέση εργασίας, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κεφαλαίου

Οι όροι για τους εργαζόμενους σε τέτοιου είδους γραφεία, είναι δουλειά χωρίς σταθερό ωράριο, χωρίς σταθερές ημέρες εργασίας και συχνά χωρίς καν σταθερό αντικείμενο εργασίας. Με αυτό το καθεστώς και πατώντας πάνω στην ανάγκη για δουλειά εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων, όσοι εργάζονται σε τέτοιου είδους γραφεία, βρίσκονται «όμηροι», με συνεχώς ανανεωμένες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, χωρίς να μπορούνε να σχεδιάσουν τη ζωή τους.

Οι εργολάβοι που διαχειρίζονται τα γραφεία ενοικίασης εργατών, με αυτό τον τρόπο θησαυρίζουν χωρίς κανένα κόστος. Τα μεροκάματα που δίνουν κυμαίνονται στα 3 με 4 ευρώ την ώρα χωρίς να υπολογίζουν υπερωρίες, νυχτερινά και Σαββατοκύριακα. Με λίγα λόγια σημαίνει εξοντωτική δουλειά για ένα μεροκάματο πείνας χωρίς δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα, χωρίς επίδομα αδείας και χωρίς τη δυνατότητα να μπει κάποιος στο ταμείο ανεργίας μόλις απολυθεί.

Σκλάβοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε

Αυτές οι σχέσεις εργασίας δεν ήρθαν από τον ουρανό, είναι οδηγία της ΕΕ που βασίζεται στην ελεύθερη διακίνηση υπηρεσιών και προσωπικού και ήδη εφαρμόζονται κατά κόρων στις άλλες χώρες της ΕΕ. Βασίζεται στη θεωρία ότι η εργασία δεν είναι δικαίωμα, αλλά εμπόρευμα, που στην ελεύθερη αγορά πουλιέται και αγοράζεται σε ό,τι τιμή πιάσει. Αυτή την ΕΕ στηρίζουν τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προηγούμενα, αλλά και η τωρινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Με τις υπογραφές αυτών νομιμοποιήθηκε η λειτουργία τέτοιων γραφείων και γνωρίζανε καλά τι υπέγραφαν. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι που χαιρετίζουν την υγιή επιχειρηματικότητα και δηλώνουν όρκους πίστης στην ΕΕ και το κεφάλαιο. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι για να πάψει η «ενοικιαζόμενη εργασία» πρέπει να υπάρξει συνολικότερη σύγκρουση, που αυτοί δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν.

Σε αυτή την κατάσταση πρέπει να μπει ένα τέλος, γιατί έχει τάσεις μετάστασης και αν οι εργάτες του κλάδου δεν επέμβουμε, θα καταλήξουμε να δουλεύουμε όλοι ως ενοικιαζόμενοι.

Μόνιμοι και έκτακτοι να οργανώσουμε από κοινού την πάλη

Οι εργαζόμενοι σε τέτοια γραφεία πρέπει άμεσα να οργανωθούν στο Σωματείο μας. Να βάλουμε στόχους και να έχουμε κατακτήσεις. Οι παλιότεροι συνάδελφοι, που εργάζονται με μόνιμη σχέση εργασίας, δεν πρέπει να βλέπουν ως αντίπαλο τους συναδέλφους που εργάζονται στους εργολάβους, αλλά τα γραφεία τους και τις ίδιες τις επιχειρήσεις του κλάδου που επιλέγουν να συνεργαστούν με τέτοιου είδους γραφεία.

Στόχος μας είναι οι επιχειρήσεις που κλέβουν τον ιδρώτα μας τόσα χρόνια για να θησαυρίζουν και τώρα το κάνουν με ακόμα πιο χυδαίο τρόπο στους συναδέλφους μας που εργάζονται στους εργολάβους. Αξιοποιούν την ενοικιαζόμενη εργασία για να παρακάμψουν τα συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα που με αγώνα κατοχυρώθηκαν στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Αυτοί οι εργοδότες του κλάδου, φαίνεται ότι δεν αρκούνται στα μέτρα που πήραν για λογαριασμό τους η κυβέρνηση και η ΕΕ και επιδιώκουν ακόμα περισσότερο κέρδος. Κρύβουν την ευθύνη τους για τις ατασθαλίες που γίνονται στα γραφεία ενοικίασης εργασίας. Οι μεγαλοεργοδότες του κλάδου δεν έχουν πρόβλημα να πληρώσουν καλά τους διάφορους σύγχρονους «δουλεμπόρους» για να βγάλουν τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό τους. Ενώ οι εργολάβοι με τη σειρά τους τσεπώνουν ζεστό χρήμα απλά μοιράζοντας τους κακοπληρωμένους και συχνά ανασφάλιστους εργάτες στους διάφορους πελάτες τους.

Δεν ανεχόμαστε να μας φοβίζουν!
θα τους φοβίσουμε εμείς!

Το ταξικό κίνημα από την ίδρυση τέτοιων γραφείων, δηλώσαμε όχι απλά την αντίθεσή μας, αλλά και ότι θα αξιοποιήσουμε κάθε μορφή πάλης για να τους βάλουμε εμπόδια. Οι επιχειρήσεις και οι εργολάβοι θα μας βρούνε μπροστά τους σε κάθε τους βήμα, άλλοτε στις πύλες των εργοστασίων, άλλοτε στα γραφεία τους, άλλοτε μαζί με την επιθεώρηση εργασίας και το ΙΚΑ και σίγουρα πολύ σύντομα μαζί με όλους τους εργάτες στο δρόμο. Νομίζουν ότι έχουν θωρακίσει τόσο καλά τις επιχειρήσεις τους ώστε ποτέ να μην διεισδύσουν αγωνιστές και τους χαλάσουν το καλό κλίμα της υποταγής. Είναι γελασμένοι, πως μπορούνε να φοβίζουν τους εργάτες για πάντα, γιατί δεν υπάρχουν άπαρτα κάστρα για το ταξικό κίνημα. Ήδη είναι δεκάδες οι συνάδελφοι εργαζόμενοι σε εργολάβους που απευθύνονται στο Σωματείο για όλα όσα αντιμετωπίζουν, είναι τα μάτια, τα αυτιά και η φωνή του Σωματείου σε κάθε χώρο δουλειάς.

Το πρόβλημα της ενοικιαζόμενης εργασίας για να λυθεί χρειάζεται καλή προετοιμασία και σχέδιο. Μέσα από συλλογικές διαδικασίες από τα κάτω, πρέπει να ενωθούμε μόνιμοι και έκτακτοι εργάτες πάνω στο κοινό συμφέρον.

Διεκδικούμε:
  • Ίσα οικονομικά και θεσμικά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, ανεξάρτητα ποιος είναι ο εργοδότης τους.
  • Μονιμοποίηση όσων εργάζονται στον κλάδο μέσω ενοικιαζόμενης εργασίας, από τις επιχειρήσεις που τους απασχολούν.
  • Άμεση κατάργηση των γραφείων ενοικίασης εργαζομένων.
  • Εφαρμογή της τελευταίας ισχύουσας ΣΣΕ των Λιθογράφων για όλους όσους εργάζονται στον κλάδο.

Αγωνιστικά
Η Διοίκηση

---
*

... Documento - εφημερίδα χωρίς κουπόνια, αλλά με ειδήσεις ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Για το νέο εκδοτικό εγχείρημα του Κ. Βαξεβάνη


Με μια ανάρτησή του ο Κώστας Βαξεβάνης (Επέτειος γάμου) αποκαλύπτει το όνομα της υπό έκδοση εφημερίδας. Χαρακτηριστικά αποσπάσματά της:

(...) Την 28η Οκτωβρίου του 2012, ημέρα Κυριακή , αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, μπήκαν σε φιλικό σπίτι που βρισκόμουν στη Δροσιά και με συνέλαβαν. Είχα διαπράξει το έγκλημα να δημοσιεύσω στο HOT DOC τη λίστα Λαγκάρντ, την οποία επί δύο χρόνια έκρυβαν πολλοί και μάλλον δικαιολογημένα (...)

Χωρίς να το επιλέξω, την ίδια μέρα, τέσσερα χρόνια μετά, πάρθηκε μια μεγάλη απόφαση. Να εκδώσουμε Κυριακάτικη Εφημερίδα. Να αποκαταστήσουμε την έννοια της ενημέρωσης στον έντυπο Τύπο. Όπως καταλαβαίνετε δεν θα πουλάμε κουπόνια, αξεσουάρ, μαγειρικές, Ευαγγέλια και εικόνες αλλά είδηση. Και όποιος αντέξει. Όταν στις συσκέψεις που κάνουμε προσπαθούμε εδώ και μέρες να περιγράψουμε τι θα είμαστε, λέμε χαριτολογώντας πως θα είμαστε τα 3 Α: «Αποκάλυψη, Άποψη, Αναστεναγμός». Καταλαβαίνεται πως το τρίτο Α, του αναστεναγμού δεν εκπροσωπεί ροζ καταστάσεις αλλά πόνου. Και ο νοών νοείτω.

Για να μην το μάθετε από άλλους σας το λέω εγώ, η εφημερίδα μας θα λέγεται “Documento”. Φυσικά θέλουμε να είναι η εφημερίδα σας. Θα είναι αυτό που λέμε, θα είναι αυτό που υποψιάζεστε. Α, (τέταρτο Α αυτό) όταν λέμε θα βγάλουμε εφημερίδα, φυσικά και εννοούμε την πρώτη εφημερίδα στη χώρα. Λεπτομέρειες θα μάθετε πολύ σύντομα
(...)
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 31/10 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Αγωνία στο MEGA
για την επαναφορά του καναλιού

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν τις εξελίξεις διοίκηση και εργαζόμενοι του Mega. Η κατάθεση της σχετικής διάταξης από τον Νίκο Παππά θα προσδιορίσει και το μέλλον του καναλιού. Εκτιμάται πως θα ασκηθούν πιέσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση ώστε και το Mega να συνεχίσει να εκπέμπει με βεβαίωση προσωρινής λειτουργίας. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ενεργοποιηθεί το σχέδιο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του καναλιού με την είσοδο παλιών και νέων μετόχων.
---
Παππάς: Το ΕΣΡ διοργανώνει
το διαγωνισμό και χορηγεί τις άδειες

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ

Επαναλαμβάνουμε. Η αρμοδιότητα για όποιον νέο διαγωνισμό για τηλεοπτικές άδειες είναι πλέον στο ΕΣΡ, όπως προέβλεπε από την αρχή ο Ν. 4339/15.
Η δικαιολογία των αρμοδιοτήτων δεν υπάρχει για τη ΝΔ. Ουδείς αντιλαμβάνεται ποιες προϋποθέσεις, ή μήπως δικαιολογίες, θέτει για ακόμα μία φορά.
Η ΝΔ έχει την υποχρέωση να αποδείξει ότι έχει τη στοιχειώδη αίσθηση συνταγματικής ευθύνης και να συμβάλλει στη συγκρότηση ΕΣΡ.
---
ΕΡΤ: “Είναι ή δεν είναι
δημοσιογραφικό θέμα ο κ. Πολύδωρας;”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θα μπορούσαμε να απολογηθούμε για το αν κάπου έχει αδικηθεί οποιοδήποτε κόμμα, και να επανορθώσουμε.
Δεν πρόκειται όμως να απολογηθούμε για τους καλεσμένους στις εκπομπές μας και τις ερωτήσεις που τους θέτουμε. Σε ποιον αρνήθηκε ποτέ η ΕΡΤ δημόσιο βήμα για να εκθέσει τις απόψεις του;Είναι ή δεν είναι δημοσιογραφικό θέμα ο κ. Πολύδωρας, πολλώ δε μάλλον όταν στη συνέντευξη αυτή ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί;

Όποιος θέλει να του υποβάλουμε λίστες με καλεσμένους ή ερωτήσεις, ας το δηλώσει ευθέως…

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΡΤ
---
Βγάζει πρόγραμμα το ραδιόφωνο του Action24

Με το “Πρώτο Θέμα” θα συνεργαστεί ο ραδιοφωνικός σταθμός Action 104,6 FM. Η εφημερίδα των Τ. Καραμήτσου και Θ. Αναστασιάδη θα παράγει τα δελτία ειδήσεων για το ραδιοφωνικό αδελφάκι του Action 24 (Διονύσης Παναγιωτάκης 901%-Red Scenery 10% (Πέτρος Κυριακίδης 7,46%]) που θα ξεκινήσει από σήμερα νέο πρόγραμμα. Οι προγραμματισμένες εκπομπές είναι: Κωνσταντίνα Ανάγνου και Κώστας Λασκαράτος (6-8 το πρωί), Δημήτρης Καμπουράκης (8-10 το πρωί), Αγγελική Σπανού και Ανδρέας Χριστοδουλάκης (10-12 το μεσημέρι), Χρήστος Κώνστας και Δημοσθένης Καρμοίρης (12-2 το μεσημέρι), Γιώργος Κουβαράς (Magazino, 2-3 το μεσημέρι) Πόπη Δομάζου (3-6 το απόγευμα), Κατερίνα Πουλοπούλου (6-9 το βράδυ), Γιάννης Ιωάννου (10-1 το μεσημέρι, τα Σαββατοκύριακα) κ.ά.
---
Στον αέρα το NovasportsstoriesHD

Ξεκινάει σήμερα το NovasportsstoriesHD στη Nova. Είναι το νέο αθλητικό κανάλι είναι αφιερωμένο σε ιστορικές στιγμές του αθλητισμού με 24ωρο πρόγραμμα. Οι εκπομπές και τα αφιερώματα που θα μεταδίδονται από το νέο κανάλι θα είναι το “Timeline”, τα “Legend Stories”, το “Matchback”, το “Novasports Classic Zone” και το “Today”.
---

«Διαζύγιο» Alpha – Λαζόπουλου

Οριστικό θα πρέπει να θεωρείται το «διαζύγιο» ανάμεσα στον Alpha και στον Λάκη Λαζόπουλο. Πληροφορίες αναφέρουν πως το χάσμα απόψεων που διαπιστώθηκε, πριν την ακύρωση της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών, μεταξύ της εταιρείας και του ηθοποιού δεν μπορεί να γεφυρωθεί. Ο Λάκης Λαζόπουλος τάχθηκε υπέρ της διαδικασίας χορήγησης των αδειών, ενώ ο σταθμός βγήκε εκτός δημοπρασίας. Τα προηγούμενα χρόνια ο Alpha είχε δώσει βήμα στον Λ. Λαζόπουλο αναθέτοντάς του έναν δημιουργικό ρόλο, ερχόμενος σε σύγκρουση και με το ΕΣΡ, όσο και με το υπόλοιπο τηλεοπτικό σύστημα. Στην κρίσιμη αυτή στιγμή η διαφοροποίηση ήταν τόσο έντονη που τελικά ο Λ. Λαζόπουλος και ο Alpha δεν μπορούν πλέον να συνυπάρξουν.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... ο Αναστασάκος, η Γιάννα και τ' άλλα καλά παιδιά ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

@ Τον Γιάννη Αναστασάκο προτείνει για μέλος του ΕΣΡ, μαζί με την Έλενα Ακρίτα, η οποία εργαζόταν για το MEGA ως σεναριογράφος και τον Γιάννη Τζαννετάκο, με ανάρτηση στο Facebook, ο Σταύρος Θεοδωράκης.

@ Για το Γιάννη Αναστασάκο λέει πως “ξέρει την τηλεόραση σαν την παλάμη του” και δεν θα διαφωνήσουμε.

@ Σήμερα είναι μέλος της ΕΕΤΤ, η οποία χορήγησε στη Digea τις ψηφιακές συχνότητες για 15 χρόνια σε έναν διαγωνισμό για έναν και επί χρόνια ήταν στη AGB, τη μοναδική εταιρεία μετρήσεων, διευθύνων σύμβουλος.

@ Γιατί έφυγε άραγε;

@ Και θυμόμαστε όλοι τι έδειχναν τα πορίσματα της Επιτροπής Έρευνας Ελέγχου Τηλεθέασης για την ποιότητα της μέτρησης…

@ Ο Β. Πολύδωρας, παραμένει κακή επιλογή, δεν έχει όμως τέτοιο βιογραφικό. Ούτε ήταν αρθρογράφος της “Καθημερινής” και σχολιαστής του ΣΚΑΪ (στο Νίκο Ευαγγελάτο) πριν περάσει στο πολιτικό γραφείο Χρυσοχοΐδη και στη συνέχεια στην ΕΕΤΤ.

@ Τελικά η Γιάννα Αγγελοπούλου δεν μας είπε για το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων, στην συνέντευξή της στο “Κ”. Από τα χείλη της δεν ακούστηκε το νούμερο.

@ Ο δημοσιογράφος παρέπεμψε στη μελέτη του Said Busiss School του Παν. της Οξφόρδης και ρώτησε την τέως επικεφαλής των αγώνων… πως αντέδρασε!

@ Και φυσικά η “Καθημερινή” και το “Κ” δεν έγραψαν ποιο είναι το κόστος των αγώνων σύμφωνα με τη μελέτη.

@ Ίσως να μην ήταν στην τιμή των 4 ευρώ που πωλείται η εφημερίδα
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

KKE - Δεν παίρνουμε μέρος σε παζάρια για το ΕΣΡ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Σχόλιο του Γραφείο Τύπου
για την αντιπαράθεση σχετικά
με τις τηλεοπτικές άδειες



Ο αποπροσανατολισμός καλά κρατεί.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν αναγορεύσει σε “μητέρα των μαχών” τις μεταξύ τους αντιπαράθεσης το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και της συγκρότησης του ΕΣΡ, για να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση σε όλα τα άλλα σοβαρά και κρίσιμα ζητήματα που επιδεινώνουν τη ζωή του λαού.

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε παζάρια και παιχνίδια που έχουν ως κύριο στόχο την αναδιανομή της πίτας στα ΜΜΕ και το ποιος θα επικρατήσει σε αυτή την αναδιανομή.

---
*

Το "Πρώτο Θέμα" απολύει, αλλά δεν έχει λεφτά για αποζημίωση...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Τζάμπα η στήριξη στον κομιστή...
Απόλυση χωρίς αποζημίωση
για τον Σπύρο Γκουτζάνη στο «Θέμα»!


Ύστερα από 11 χρόνια απομακρύνθηκε, με συνοπτικές διαδικασίες, από το «Πρώτο Θέμα» ο πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας Σπύρος Γκουτζάνης.

Οι ιδιοκτήτες Θέμος Αναστασιάδης και Τάσος Καραμήτσος, μέσω του διευθυντή της εφημερίδας Μπάμπη Κούτρα, του έκαναν την εξής πρόταση: «Ή δέχεσαι 50% μείωση αποδοχών ή πήγαινε στο λογιστήριο να πάρεις την αποζημίωσή σου».

Ο δημοσιογράφος αρνήθηκε να δεχθεί τη μείωση, αφού το 2011 είχε υποστεί, στο πλαίσιο των οριζόντιων περικοπών, μείωση 25% των αποδοχών του. Όταν όμως πήγε στο λογιστήριο, τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη, καθώς ο διευθυντής των οικονομικών υπηρεσιών Γιώργος Πατσόπουλος τον ενημέρωσε ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα για την αποζημίωση! Έκτοτε, και παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις από τους τρεις -Καραμήτσος, Κούτρας, Πατσόπουλος-, δεν έχει ακόμη υπογραφεί η απόλυση με τη νόμιμη αποζημίωση.

Η απομάκρυνση του Σπύρου Γκουτζάνη προκάλεσε αίσθηση στην εφημερίδα, καθώς ο δημοσιογράφος ήταν στον αρχικό πυρήνα των στελεχών, υπήρξε για οκτώ χρόνια εκπρόσωπος των εργαζομένων και είχε στηρίξει τόσο την εφημερίδα όσο και τον Θέμο Αναστασιάδη την εποχή των αναταράξεων με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και στη συνέχεια, όταν, όπως έλεγε ο νυν μεγαλομέτοχος, «κινδύνευε να τον κλείσουν φυλακή λόγω της υπόθεσης Ζαχόπουλου».

Η απόλυση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο αναδιάρθρωσης του εργασιακού κόστους. Οι Θ. Αναστασιάδης και Τ. Καραμήτσος προσλαμβάνουν με χαμηλές αμοιβές και μπλοκάκια, μειώνοντας ταυτόχρονα τους μισθούς ή απολύοντας παλαιότερα στελέχη.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... η Ευαγγελία, ο Δημήτρης και η "στενότητα" του Alpha ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Στον Alpha δεν θα πληρωθούν το μισθό τους έγκαιρα…
Για κοίτα με στα μάτια, λοιπόν...



Εγινε η ηρωίδα της αντιπολίτευσης και των συναδέλφων της στο κανάλι που εργάζεται όταν αποφάσισε την ερώτηση που της αναλογούσε στη ΔΕΘ στον πρωθυπουργό να τη χρησιμοποιήσει όχι για να κάνει μια ερώτηση που θα αφορούσε το σύνολο του ελληνικού λαού, όπως θα όφειλε, αλλά για να εκφράσει τη δυσαρέσκεια της αλλά και την ανθρώπινη αγωνία της για το μέλλον το δικό της και των συναδέλφων της στο κανάλι όπου εργάζεται, το οποίο δεν είχε καταφέρει να πάρει άδεια στο διαγωνισμό που είχε γίνει.

«Σας κοιτάζω στα μάτια και σας ρωτάω γιατί με απολύετε» είχε πει η Ευαγγελία Τσικρίκα στον Αλέξη Τσίπρα και έγινε το πρόσωπο εκείνων των ημερών.

Λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση του ΣτΕ ότι ο νόμος Παππά και ο διαγωνισμός είναι άκυροι, ο εργοδότης της κυρίας Τσικρίκα ανακοίνωσε ότι δεν θα καταβάλει το μισθό στους εργαζομένους στο κανάλι χωρίς να κάνει γνωστό αν και πότε θα τους πληρώσει.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι τώρα αν η κυρία Τσικρίκα θα πάει στον εργοδότη της και θα του πει «Σας κοιτάζω στα μάτια και σας ρωτάω πότε θα με πληρώσετε για να μπορέσω να ζήσω εγώ και η οικογένεια μου»;

Θα βγει δημόσια να καταγγείλει τη στάση του εργοδότη της ή δεν πειράζει αν την αφήνει απλήρωτη ή αν κάνει αύριο μεθαύριο κάποιο πρόγραμμα εξυγίανσης και απολύσει συναδέλφους της;

Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους συναδέλφους της στο κανάλι οι οποίοι καλά έκαναν και φώναζαν από τις 7 τα ξημερώματα μέχρι αργά το βράδυ για το ενδεχόμενο να χάσουν τη δουλειά τους εξαιτίας του νόμου Παππά. Η μη καταβολή του μισθού τους και το ενδεχόμενο να μείνουν χωρίς δουλειά από τον εργοδότη τους και μάλιστα στο συγκεκριμένο timing λίγες ώρες μετά τη «μεγάλη νίκη της δημοκρατίας και του πλουραρισμού» δεν είναι πρόβλημα για αυτούς;

Αλήθεια, η ΝΔ και τα στελέχη της καθώς και τα στελέχη της αντιπολίτευσης τι έχουν να πουν για αυτήν την εξέλιξη; Εσκουζαν τόσους μήνες για να συνεχίσουν οι καναλάρχες να λειτουργούν τις εταιρείες τους χωρίς να πληρώνουν για άδειες και για να αφήνουν τους εργαζόμενους απλήρωτους; Η ΕΣΗΕΑ και τα σωματεία που καλώς φώναζαν τι λένε τώρα; Οχι στο μαύρο Ναι στις δωρεάν συχνότητες και ναι στην τσάμπα εργασία;

ΥΓ.: Να γελάσουμε ή να κλάψουμε με το επιχείρημα που ακούγαμε τόσο καιρό ότι πάνε να κλείσουν υγιείς επιχειρήσεις. Ναι, σφύζουν από υγεία. Ολοι έχουν δάνεια εκατοντάδων εκ., οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι ειδικά οι εξωτερικοί συνεργάτες παίρνουν τα λεφτά τους με αρκετούς μήνες καθυστέρηση και όπως προσφάτως μάθαμε από την ανακοίνωση εργαζομένων σε ένα από αυτά τα κανάλια που είχαν μείνει εκτός αδειών και έσκουζε και αυτό για το νέο νόμο, ο καναλάρχης όχι μόνο χρωστάει 2-3 μηνιάτικα σε όλο το προσωπικό αλλά στο ταμείο δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για τις βενζίνες των αυτοκινήτων των συνεργείων!

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... τα κανάλια και ο κόσμος που θέλει να ζήσει ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο απάλευτος αυτισμός της εξουσίας

Πώς μιλάμε συνεχώς για τα βοθροκάναλα και όχι για το βόθρο (που είναι η εγκληματική εξαθλίωση των ανθρώπων από το μνημόνιο)


του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου

Παρακολουθώ από χθες τις δηλώσεις των πολιτικών για το θέμα των καναλιών και είμαι πια πεισμένος ότι ζω στο πιο ανεύθυνο κράτος του κόσμου.

Πίστευα ότι η σπουδή της κυβέρνησης γύρω από το θέμα είναι ένα σχέδιο όχι τόσο για να αποκτήσει φίλια μέσα, όσο για να μη κουβεντιάζει η κοινωνία το τραγικό, επείγον και εξόφθαλμο: την περαιτέρω μνημονιακή εξαθλίωση των φτωχότερων από τους φτωχούς και το ανάλγητο κόψιμο των συντάξεων.

Όμως αν κρίνω από την ταραχή, τις δηλώσεις και την όψη τους, όχι. Τα κανάλια είναι όντως βασικό, σχεδόν κεντρικό μέλημα της πολιτικής τους.

Αυτό σημαίνει ότι ζουν σε ένα κόσμο ιδεοληπτικό. Και κυρίως αμοραλιστικό. Και νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους - δεκάρα δεν δίνουν για τους ανθρώπους που ζουν στα όρια.

Αν είχαν επαφή με την κοινωνία (τόσο αυτοί, όσο και η αντιπολίτευση που εξαιτίας της τα κανάλια είναι σήμερα μια άνομη αλάνα για ύποπτα ντιλ εξουσίας-εκδοτών, παλιών και νέων), θα ήξεραν, αυτό που ξέρει το Google Ananytics: ο κόσμος δεν νοιάζεται αν τα «βοθροκάναλα» ανήκουν στον Βαρδινογιάννη ή στον Μαρινάκη. Άλλωστε ήδη από τις πρώτες μετακινήσεις στελεχών, η ίδια κιτς αθλιότητα φάνηκε στον ορίζοντα, υπό νέο μανδύα. Οι ίδιοι μεγαλεπήβολοι μάνατζερ, τα ίδια μεταξωτά φύκια, οι ίδιες λαϊκές φτήνειες.

Ο κόσμος θέλει να ζήσει. Να μη του κόβει κι άλλο τη σύνταξη η κυβέρνηση που τού υποσχέθηκε (μεταξύ απείρων άλλων ψευδών) ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί στα 900 ευρώ. Και να μη πληρώνει ένα υπέρογκο τέλος για να σιτίζεται μια ανυπόληπτη, αναξιόπιστη ΕΡΤ που προπαγανδίζει σχεδόν με κωμικό τρόπο κάθε κίνηση της κυβέρνησης (ακολουθούμενη από το ΑΠΕ).

Θα ήθελε επίσης να μη τον κοροϊδεύουν τόσο βάναυσα, μιλώντας του με κροκοδείλια δάκρυα για «15.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών», εκείνοι που με τις τραγικές διαπραγματεύσεις τους, φέρνουν στον τάφο μια ώρα αρχύτερα χιλιάδες αναξιοπαθούντες συνταξιούχους.

Ο αυτισμός της εξουσίας είναι γνωστός, ανέκαθεν. Όταν επιβεβαιώνεται όμως σε τόσο δραματικές στιγμές της κοινωνίας, είναι εντελώς απάλευτος.
---
---
*

... ΑΝΤ1 και Real FM πάλι πρώτοι ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Νικητής με διαφορά ο ΑΝΤ1

Αύξησε για μία ακόμη εβδομάδα τη διαφορά του από τα άλλα κανάλια ο ΑΝΤ1, ξεπερνώντας πλέον το ποσοστό του 16%. Με διαφορά σχεδόν 4 μονάδων, ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο Alpha, ενώ σχεδόν ισοψηφούν ο ΣΚΑΪ και το Star. Η ΕΡΤ παραμένει σε χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης.

                                                       17 - 23/10  10 - 16/10
ΑΝΤ1                                                16,3%        14,3%
ALPHA                                            12,7%         12,9%
ΣΚΑΪ                                                11,1%         11,8%
STAR                                                11,0%         11,6%
MEGA                                              10,7%         10,9%
ETV                                                     7,9%          8,2%
ΕΡΤ1                                                   5,9%          5,9%
ΕΡΤ2                                                   2,1%          2,2%
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV                             0,9%          1,0%

πηγή: Nielsen
---
Πρώτος ο Real FM

Πρώτος ο Real FM με 139 αστάθμιστες απαντήσεις τη βδομάδα 18-24/10/2016. Δεύτερος, με σημαντική αύξηση, ο Μελωδία με 132 και τρίτος ο RED με 111. Ο ΣΚΑΪ έπεσε στους 105 και την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν ο Ρυθμός, με 97, ο Rock με 95, ο Athens DJ και ο ΣΠΟΡ FM με 88, ο Easy με 83 και ο Pepper με 79.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... συνολικές κυκλοφορίες κυριακάτικων φύλλων ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Σταθερότητα
330 χιλ. φύλλων τα κυριακάτικα…

Με μπρος – πίσω, η κυκλοφορία των κυριακάτικων εφημερίδων παραμένει στην… καυτή ζώνη των 300.000 φύλλων. Την προπερασμένη Κυριακή πούλησαν –χωρίς την «Καθημερινή», επειδή η ίδια η εφημερίδα δίνει την κυκλοφορία της μία βδομάδα αργότερα– 313.770 φύλλα, ήτοι 3.610 λιγότερα από την προηγούμενη, που είχαν πουλήσει 317.380 φύλλα. Το «Πρώτο Θέμα» ήταν στην πρώτη θέση, αλλά με μείον 2.190 φύλλα.
---
Εκτίναξη της «Καθημερινής»…

Το άλμα της «Καθημερινής»… ύψους 9.893 φύλλων και οι μικροαυξήσεις ορισμένων άλλων εφημερίδων έφεραν χαρές. Η κυκλοφορία των κυριακάτικων στις 9/10 κέρδισε συνολικά 14.063 φύλλα, ξεπερνώντας τον πήχη των 400.000. Πούλησαν 403.912 φύλλα από 389.849 που είχαν στις 2/10. Επίσης, η «Καθημερινή», από 76.639 φύλλα που είχε στις 2/10, ανέβηκε στα 86.532, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που δίνει η ίδια η εφημερίδα με μία βδομάδα καθυστέρηση…
---
Πρώτο το “Θέμα” το Σεπτέμβριο

O μέσος όρος κυκλοφορίας των κυριακάτικων εφημερίδων τον Σεπτέμβριο ήταν 382.323 φύλλα. Αναλυτικά:«Πρώτο Θέμα» 83.948, «Καθημερινή» 75.755, , «Βήμα» 57.590, «Έθνος» 50.665, «Real News» 51.398, «Δημοκρατία» 14.183, «Τύπος» 13.395, «Ριζοσπάστης» 9.588, «Kontra News» 5.608, «Freddo» 6.235, «Ελεύθερη Ώρα» 3.923, «Αυγή» 3.363, «Χωνί» 2.368, «ΠΑΡΟΝ» 2.243, «Άρθρο» 1.183 και «Λόγος» 68.
---
Κόλλησαν στα χαμηλά τα αθλητικά φύλλα

Κάτω από τα 30.000 φύλλα έχουν υποχωρήσει οι πωλήσεις των κυριακάτικων αθλητικών εφημερίδων. Την περασμένη Κυριακή πούλησαν 26.280 φύλλα από 24.020 που είχαν στις 9/10, συν δηλαδή 2.260 φύλλα. Το «Φως των Σπορ» παρέμεινε πρώτο, με 6.710 φύλλα από 5.210 που είχε.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... ο mediaρχης και τα συλλεκτικά του - 30/10 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο Σαραντόπουλος,
ο Ψυχάρης
και οι ...20.000 ευρώ

Αλιεύσαμε από τα media του Νίκου Μποζιονέλου στην εφημερίδα «Sportday»

Σαραντόπουλος
Οι εργαζόμενοι της «Απογευματινής», που έχει κλείσει εδώ και έξι χρόνια, ζήτησαν από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ελέγχει τη δανειοδότηση ΜΜΕ και κομμάτων να καλέσει και τον εκδότη της ιστορικής εφημερίδας, Κωνσταντίνο Σαραντόπουλο. Το αίτημα που κατατέθηκε συνοδεύεται από ένα έγγραφα που «δείχνουν» όμως μόνο διαρροή χρημάτων από το ταμείο της επιχείρησης, αλλά και ύποπτες μεταφορές χρηματικών ποσών μεταξύ offshore εταιρειών και στελεχών της διοίκησης της «Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ».

Ψυχάρης
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με την υπ' αριθμ. 1553/2016 απόφασή του παρέπεμψε σε νέα δίκη τον ισχυρό ανήρ του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη. Η υπόθεση είχε φτάσει αρχικά στο ακροατήριο τον Αύγουστο όμως, τότε το δικαστήριο είχε κάνει δεκτή την ένσταση ακυρότητας του κλητήριου θεσπίσματος που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης. Ωστόσο τούτο ακυρώθηκε καθώς έγινε δεκτό ότι στο περιεχόμενο του δεν περιγραφόταν επακριβώς εάν ο κ. Ψυχάρης τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται από αμέλεια ή από πρόθεση και η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Τέλλογλου 
Ο Τάσος Τέλλογλου εντάσσεται στο δυναμικό του ΣΚΑΪ, ως ανακοίνωσε επίσημα το κανάλι (και ως είχαμε γράψει προ ημερών). Ο καταξιωμένος δημοσιογράφος θα συμμετέχει στην εκπομπή «Ιστορίες» μαζί με τον Αλέξη Παπαχελά, τη Σία Κοσιώνη και τον Παύλο Τσίμα και θα σχολιάζει την επικαιρότητα μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Μαυραγάνη
Πρεμιέρα έκανε τη Δευτέρα στο Epsilon TV μια νέα εβδομαδιαία πολιτική εκπομπή με τίτλο «Επίκαιρα» και παρουσιάστρια τη Φαίη Μαυραγάνη, μια από τις πλέον αξιοπρεπείς δημοσιογράφους και παρουσιάστριες, η οποία θα συνεχίσει και τις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές του σταθμού κάθε Σαββατοκύριακο.

Action FM 104,6
Ο Δημοσθένης Καρμοίρης θα έχει ρόλο πίσω από τα μικρόφωνα στο νέο πρόγραμμα (από 1/11) του ανανεωμένου ραδιοφωνικού σταθμού Action FM 104,6. Η εκπομπή θα μεταδίδεται καθημερινά 12:00 με 14:00, μαζί με τον Χρήστο Κώνστα!, και θα σχολιάζει… τα πάντα.

Καμπουράκης
Στον κόσμο του διαδικτύου εισήλθε ο δημοσιογράφος του Mega, Δημήτεης Καμπουράκης, δημιουργώντας το Lionnews.gr. ανάμεσα στους συνεργάτες του συγκαταλέγονται οι Στέλλα Αλαφούζου, Αντώνης Αναστασόπουλος, Γιώργος Αποστολόπουλος, Ελενα Ζαβιτσάνου, Νίκος Κατσίμπαλης, Θοδωρής Κολλυδάς, Βούλα Κουρκουλή, Κώστας Λάβδας, Μαρία Λεκάκου, Γιούλα Ράπτη και άλλοι.

20.000 αλλιώς… μούγκα
Αρκετοί ραδιοφωνικοί σταθμοί (κυρίως της Θεσσαλονίκης) κλήθηκαν να πληρώσουν από 20.000 ευρώ για τη μετάδοση του Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ. Από τον Ολυμπιακό απάντησαν, και ορθώς, ότι «είναι στην ευχέρεια κάθε ΠΑΕ, το πώς θα διαχειριστεί τα δικαιώματα μετάδοσης των εντός έδρας αγώνων της».

Κωστόπουλος στον Γιαννακόπουλο
Το Ratpack.gr αποτελεί το νέο αντρικό site της DPG Digital Media, του πληρέστερου δικτύου digital media στην Ελλάδα και φέρει την υπογραφή έμπειρων συντακτών του χώρου, καθώς και την επιμέλεια του υπεύθυνου Lifestyle περιεχομένου Πέτρου Κωστόπουλου. Με την πλούσια θεματολογία του που περιλαμβάνει κατηγορίες όπως στυλ, σχέσεις, άποψη, αθλητισμός, συνεντεύξεις, γυναίκες, αυτοκίνητο, ταξίδι, τεχνολογία, αλλά και προτάσεις για έξοδο, φαγητό και διασκέδαση.

ΕΡΤ
Τέσσερις φορές μέσα σε 20 λεπτά έπαιξε η ΕΡΤ τη δήλωση της Ολγας Γεροβασίλη για την απόφαση του ΣτΕ! Πιο κρατική… πεθαίνεις. Η δε κυβερνητική εκπρόσωπος χρησιμοποίησε απαράδεκτο τόνο μιλώντας για τις εξελίξεις και το ακόμη χειρότερο είναι ότι δια στόματός της αμφισβητήθηκε η ίδια η Δικαιοσύνη!

Χούκλη
Ακρως συγκινητική ήταν η δήλωση της δημοσιογράφου του ΑΝΤ1, Μαρίας Χούκλη, στο Πρακτορείο FM, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού. Η Μαρία βγήκε νικήτρια προ ετών… 
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

... ανακοίνωση της ΕΤΗΠΤΑ για τα εξώδικα του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Σχόλιο "Α" : ... η ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΤΗΠΤΑ - παρότι κινείται προς την σωστή κατεύθυνση - δεν τολμάει να πει τα πράγματα με το όνομά τους ... κι όχι μόνον δεν τολμάει, αλλά καταφεύγει σε μια τακτική του τύπου "συγγνώμη για την ενόχληση, αλλά δεν φταίω εγώ..." ... πως αλλιώς να ερμηνεύσει κάθε καλόπιστος αναγνώστης μια ανακοίνωση συνδικαλιστικού σωματείου, που ξεκινάει με το πόση "κατανόηση" έχει ο/η επικεφαλής ενός Δημόσιου Οργανισμού, όντας εντεταλμένος και υποχρεωμένος να εξ-υπηρετεί τον ασφαλισμένο-φορολογούμενο; ... ή, μήπως το εισαγωγικό "... η στήριξη (προς το πρόσωπο της προέδρου) είναι αδιαμφισβήτητη" δεν παραπέμπει σε μαυρογιαλουρισμό αλλοτινών εποχών; ... όλα τούτα είναι ενδεικτικά συνδικαλιστών ενός ιστορικού εργατικού σωματείου και μάλιστα στον νευραλγικό χώρο των ΜΜΕ; ... όχι, ασφαλώς όχι ... κάτι όμως δείχνουν ... αλλά ας μπούμε στην ουσία της ανακοίνωσης και το γιατί υπήρξε η ανάγκη να εκδοθεί ... εδώ έχουμε μια ενέργεια της διοίκησης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ που στρέφεται ευθέως κατά του δικαιώματος και της υποχρέωσης των ασφαλισμένων να ερωτούν, να επιδιώκουν απαντήσεις και να ελέγχουν - μέσω των δημόσιων ελεγκτικών φορέων - την πορεία του δημοσίου χρήματος ... η ενέργεια αυτή - άκουσον, άκουσον - αποφασίστηκε, ψηφίστηκε, υπογράφηκε και από εν ενεργεία και συνταξιούχους συνδικαλιστές-εκπροσώπους σωματείων ΜΜΕ στο ΔΣ του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ... να υποθέσουμε ότι όλοι αυτοί δεν κατάλαβαν; Δεν ήταν παρόντες εκείνη τη στιγμή, αλλά υπέγραψαν αργότερα; Υπήρχαν κάποιες "δεσμεύσεις" που δεν μπορούσαν να παρακαμφθούν; ... ό,τι κι αν συνέβη τότε, τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν να σώσουν ό,τι σώζεται στο κτίριο της Αριστείδου ... και έχουμε την σημερινή ανακοίνωση ... με τους "αστερίσκους" της και τα "κρατήματά" της ... αλλά, κάτι είναι κι αυτό ...


Σχετικά με την αποστολή εξωδίκων από το
ΕΤΑΠ-ΜΜΕ σε μέλη του δ.σ. της ΕΤΗΠΤΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

To Δ.Σ. της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α. ενημερώθηκε για την αποστολή εξωδίκων σε μέλη του Δ.Σ. από την πρόεδρο και το Δ.Σ. του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ.

Η στήριξη της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α. προς το πρόσωπο της προέδρου τόσο για την κατανόηση, όσο για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων της Γ΄ Διεύθυνσης είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς επίσης και τη στάση του Δ.Σ. του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ τη θωρούμε απολύτως θετική.

Το ζήτημα όμως αποστολής εξωδίκων σε συνδικαλιστές μέλη μας (ή σε μέλη άλλων ενώσεων) το θεωρούμε εκ προοιμίου λάθος.

Τα τελεσίγραφα σε συνδικαλιστές που έχουν έννομο συμφέρον και προ παντός ενεργούντες με διαδικασίες που προβλέπονται από το Σύνταγμα, αλλά ελέγχονται και κρίνονται από τις αρχές, είναι ανεπίτρεπτα.

Ανεξάρτητα από το εάν υιοθετούμε ή όχι τις απόψεις - θέσεις - ενέργειες των συναδέλφων, οφείλουμε να τους στηρίξουμε.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*