Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 16/1 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Αθανάσιος Κουτρομάνος:
Με το υφιστάμενο νομικό καθεστώς οι άδειες

“Είναι περίοδος σκέψης και περίσκεψης. Θα μελετήσουμε και θα κατανοήσουμε το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ για να την εντάξουμε στους ισχύοντες κανόνες”, δήλωσε στο “‘Εθνος της Κυριακής” ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Αθανάσιος Κουτρομάνος, λίγες ώρες μετά και τη δημοσιοποίηση των θέσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ επί της αντισυνταγματικότητας του άρθρoυ 2Α του ν.4339/2015.

Η δήλωση αυτή ερμηνεύεται ως την αποδοχή από τον πρόεδρο του ΕΣΡ του “νόμου Παππά” βάσει τους οποίου θα πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία, εκτός κι αν κρίνει διαφορετικά το ΣτΕ στις υπόλοιπες τρεις προσφυγές που θα συζητηθούν.
---
Νομοθετική παρέμβαση για τις μετρήσεις

Νομοθετική παρέμβαση στις μετρήσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα. Μετά από πολλά παράπονα που έχουν διατυπωθεί από τα ΜΜΕ, η κυβέρνηση θα επαναφέρει το σχέδιο της για τη ρύθμιση των ραδιοφωνικών και των τηλεοπτικών μετρήσεων
---
Από αναβολή σε αναβολή
για στέλεχος της ΕΡΤ
που καταδικάστηκε για ζημία…

Το ΣτΕ επικύρωσε την απόλυση δυο εφοριακών επειδή πήραν “φακελάκι” 30.000 ευρώ. Στην ΕΡΤ, τι γίνεται με το καταδικασμένο με απόφαση Αρείου Πάγου για πρόκληση οικονομικής ζημίας σε βάρος της εταιρείας, πρώην στέλεχος το οποίο επαναπροσλήφθηκε με το άνοιγμα του φορέα το 2015; Ισχύει πως η υπόθεση πάει από αναβολή σε αναβολή;
---
Δύο νέες ημερήσιες εφημερίδες

Όχι μία, αλλά δυο ημερήσιες εφημερίδες στο προσκήνιο. Η πρώτη έρχεται από το Real Group, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χατζηνικολάου. Η δεύτερη που θα ονομάζεται «Ελευθερία του Τύπου» θα κυκλοφορήσει επίσης άμεσα από τον Γιάννη Κουρτάκη.
---
Επιστολή ΕΣΡ στα κόμματα για τις άδειες

Τη δικη του διαβούλευση για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών ξεκινάει το ΕΣΡ. Σύμφωνα με πληροφορίες έστειλε επιστολή στα κόμματα ζητώντας τις θέσεις τους για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών και για την τιμή εκκίνησης της αξίας των αδειών. Σύμφωνα με τις αλλαγές που σημειώθηκαν στη νομοθεσία και επί των δυο ζητημάτων χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ και του αρμόδιου υπουργού Ν. Παππά για να γίνει η προκήρυξη των αδειών.
---
Ζητείται νέος υπεύθυνος για τον 9.84

Σε αναζήτηση του νέου προέδρου - υπεύθυνου για τον "Αθήνα 9.84", ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μετά την παραίτηση του Γιάννη Παντελάκη. Ο δημοσιογράφος είχε τεθεί επικεφαλής μετά την αποχώρηση του Τάκη Καμπύλη.
---
Με Κατερίνα Ακριβοπούλου
σχολιάστρια το νέο δελτίο της ΕΡΤ1

Η Κατερίνα Ακριβοπούλου θα είναι μία εκ των δύο σχολιαστών στο νέο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ που θα βγει στον αέρα ως το τέλος του μήνα. Το δεύτερο πρόσωπο, όσο και το δίδυμο των παρουσιαστών δεν έχει ακόμη βρεθεί.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου