Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

ΔΟΛ - τράπεζες - αίτηση για εκκαθάριση εν λειτουργία...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Ζητούν να υπαχθούν
"Τα Νέα" και "Το Βήμα"
σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης


Αρνούνται την πρόταση για κούρεμα των δανείων του ΔΟΛ κατά 80% που φέρεται να έχει κάνει ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης...

Την ώρα που έχει ξεσπάσει πολιτική θύελλα κατά της κυβέρνησης που κατηγορείται...
από την αντιπολίτευση ότι με τον διορισμό Μουλόπουλου επιχειρεί να μετατρέψει τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη σε... ΣΥΡΙΖΑ news, οι τράπεζες που έχουν δανειοδοτήσει τον ΔΟΛ με περισσότερα από 200 εκατ.ευρώ παρεμβαίνουν δυναμικά στις εξελισσόμενες διαδικασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιστώτριες τράπεζες αναμένεται να καταθέσουν εντός της ημέρας αίτηση για την υπαγωγή του ΔΟΛ σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος Δένδια.

Μάλιστα, οι τράπεζες που στο παρελθόν είχαν δανειοδοτήσει τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, προτείνουν να αναλάβει την εκκαθάριση ως ειδικός διαχειριστής η εταιρεία Grant Thornton.

Απαιτούνται τουλάχιστον δύο μήνες για να εγκριθεί η ειδική εκκαθάριση

Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της υπαγωγής του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη που μεταξύ άλλων εκδίδει τις εφημερίδες «το Βήμα» και «τα Νέα» σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, μπορεί να απαιτηθεί ένα δίμηνο, σε ακραία περίπτωση ακόμη και τρεις μήνες. Το γεγονός αυτό δημιουργεί ερωτήματα για το τι μπορεί να γίνει στο μεσοδιάστημα καθώς δεν υπάρχει ενδιάμεση χρηματοδότηση της εταιρείας..

Πηγές των πιστωτριών τραπεζών ανέφεραν ότι προτίθενται να ακολουθήσουν την προβλεπόμενη από τον νόμο δικαστική διαδικασία σε σχέση με το μέλλον του ΔΟΛ.

Από την ημέρα διορισμού του, ο ειδικός διαχειριστής έχει προθεσμία 12 μηνών για να ολοκληρώσει την εκκαθάριση, ενώ με τον διορισμό του μπορεί να ξεκινήσει πλειοδοτικός διαγωνισμός για τηνπώληση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας που είναι σε καθεστώς εκκαθάρισης προκειμένου η εταιρεία -εν προκειμένω ο ΔΟΛ- να μην οδηγηθεί σε απαξίωση.

Όχι σε κούρεμα δανείων κατά 80%

Ασφαλείς πληροφορίες από τις πιστώτριες τράπεζες αναφέρουν ότι δεν γίνεται αποδεκτή η πρόταση για κούρεμα των δανείων που βαραίνουν τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη σε ποσοστό 70-80% προκειμένου να εμπλακεί στην επόμενη ημέρα του ΔΟΛ ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης. 
---
πηγή: protothema.gr
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου