Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

... ο mediaρχης και τα συλλεκτικά του - 18/1 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Από τον Ρέμο στον Κοττάκη, τα Megaδάνεια
και τον Ιβάν, στην Χριστίνα και τον Σεραφείμ...

Αλιεύσαμε από τα media του Νίκου Μποζιονέλου στην εφημερίδα «Sportday»

Megaλα… θαλασσοδάνεια
Στο πόρισμα της δικαστικής έρευνας για τα «θαλασσοδάνεια», υπάρχει μεγάλη αναφορά στο Mega: ότι πήρε τεράστια δάνεια με εγγύηση την ταινιοθήκη του, η οποία –όπως υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες του- αποτιμήθηκε σε 117 εκατ. ευρώ (από τον οίκο Moore Stephens). Απεδείχθη όμως ότι η υποτιθέμενη αποτίμηση έγινε… από το ίδιο το κανάλι (με υπογραφή από τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας «Τηλέτυπος» Αθανάσιο Ανδρεούλη). Ο οίκος Moore Stephens δηλώνει εγγράφως ότι δεν έκανε καμία αποτίμηση, απλώς ήλεγξε αν στην αποτίμηση που συνέταξε (μόνη της) η εταιρεία του Mega, παρατέθηκαν σωστά τα στοιχεία που εμφανίζονταν σε προηγούμενους ισολογισμούς της.
Και αναρωτιέστε ακόμη γιατί το Mega έφτασε εκεί που έφτασε;

Σενάρια που εξυπηρετούν
Σενάρια επί σεναρίων για τον ΔΟΛ. Ενα από τα τελευταία ονόματα που διαρρέονται είναι του Ιβάν Σαββίδη, περί ενδιαφέροντός του για τον όμιλο. Σενάρια τα οποία ωστόσο «βγαίνουν»… από την Αθήνα – για να καταλάβετε την εγκυρότητά τους, και τι σκοπούς εξυπηρετούν.

Ψηφίζει. Ο ζητών… εκλογές
Τον… έδωσε στεγνά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αντώνης Ρέμος. Και αποκάλυψε ότι κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, ο πρόεδρος της ΝΔ του είπε ότι έχει… κατεβάσει στο κινητό την εφαρμογή του «Rising Star» για να ψηφίζει!

Νέος διευθυντής
Και επίσημα ο Μανώλης Κοττάκης αναλαμβάνει τη διεύθυνση της ιστορικής εφημερίδας «Εστία» (μετρά 141 χρόνια «ζωής!», από την 1η Φεβρουαρίου ενώ ο μέχρι σήμερα στο πόστο Κώστας Παπαχλιμίντζος επιστρέφει στη «Δημοκρατία», που ανήκει στον ίδιο όμιλο.

Αγώνας δρόμου
Για ημερήσιο φύλλο ετοιμάζεται η ομάδα των «Παραπολιτικών» και με στόχο να βρίσκεται στα περίπτερα μέσα στον επόμενο μήνα. Θα προλάβει, άραγε, το καθημερινό της «Real News»;

Εμπειρη
H πρώην αρχισυντάκτρια του «ΟΛΑ» αλλά και, παλιότερα, δημοσιογράφος (και εξαιρετική στα media) στο «Sportime» Χριστίνα Κατσαντώνη ανέλαβε την αρχισυνταξία της εκπομπής «Ροντέο» που ξεκινά σύντομα, κάθε απόγευμα στον ΣΚΑΪ, σε παρουσίαση Βαγγέλη Περρή, Αθηναΐδας Νέγκα και Αννας Μαρίας Βέλλη.

Για τον Σεραφείμ
Σωρεία λαθών και παραλείψεων κατά τη νοσηλεία του δημοσιογράφου Σεραφείμ Φυντανίδη σε δύο νοσηλευτήρια, ένα ιδιωτικό και ένα δημόσιο, που οδήγησαν στον θάνατο του ιστορικού διευθυντή της «Ελευθεροτυπίας» τον Δεκέμβριο του 2014, δείχνει το πόρισμα των Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας.
---
πηγή: εφημερίδα «Sportday» / media
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου