Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

... ο Τσίπρας κατήγγειλε τον Ψυχάρη κι αυτός απάντησε ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Καταγγελία Τσίπρα
για Ψυχάρη και μετοχές του ΔΟΛ

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μεταξύ άλλων, κατήγγειλε στη Βουλή ότι ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης υπέκλεψε τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη με "όχι νόμιμο τρόπο".

Είπε ο Πρωθυπουργός:

"(...) Και ένα τελευταίο: Κύριε Μητσοτάκη, αναφέρεστε διαρκώς στον κ. Ψυχάρη. Τόσο πολύ μάλλον τον είχατε εμπιστευθεί και τον πιστεύατε, γι’ αυτό και ερχόσασταν διαρκώς στη Βουλή αναρτώντας τις εφημερίδες του, τα πρωτοσέλιδά του, τα editorial του, όλες τις έξυπνες -γιατί είναι πολύ καλός αρθρογράφος κατά τα άλλα- ατάκες του. Μην εμπιστεύεστε, όμως, και όλα όσα σας λέει. Διότι ο ίδιος έχει να απολογηθεί στην ελληνική δικαιοσύνη για τα εκατομμύρια τα οποία υπέκλεψε μέσα από τον τραπεζικό δανεισμό, για τα πόθεν έσχες τα οποία δεν δήλωσε και εν τέλει για το γεγονός ότι οδήγησε ένα ιστορικό συγκρότημα στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα (...)


Ανακοίνωση του Σταύρου Ψυχάρη
για τη δήλωση του πρωθυπουργού

Από το γραφείο του κ. Σταύρου Ψυχάρη έγινε αργά το βράδυ η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Ελπίζω ο κ. Τσίπρας να υπέπεσε θύμα των μυστικών υπηρεσιών του οι οποίες τον παρέσυραν σε γκάφα πρώτης γραμμής.

Δήλωσε ο κ. Τσίπρας ότι μέρος του δανείου για την αγορά του 25% των μετοχών του ΔΟΛ, ύψους 50 εκατ. ευρώ, υπεκλάπη. Είναι ένα ανήθικο ψεύδος.

Αμέσως μόλις υπεγράφη η σύμβαση, ο αείμνηστος Χρήστος Λαμπράκης παρέλαβε αυτοπροσώπως την επιταγή την οποία εμοίρασε στα τρία, όσοι και οι κληρονόμοι του. Δεν «διέφυγε» ούτε ένα ευρώ. Αυτά συνέβησαν το 2005 και προκύπτουν από τα αρχεία της τραπέζης.

Χρόνια αργότερα, όταν το Χρηματιστήριο γνώρισε τη γνωστή πτώση του, η δανειοδότρια τράπεζα συνέστησε στον Σταύρο Ψυχάρη να αγοράσει, αν μπορούσε, από το Χρηματιστήριο λίγες λίγες τις μετοχές του ΔΟΛ που προσφέρονταν στην αγορά σε τιμές προκλητικά χαμηλές, για να γίνει έτσι ο μοναδικός μέτοχος της εταιρείας. Τελικώς, η τράπεζα οργάνωσε επιτυχώς την αγορά των μετοχών του ΔΟΛ με δημόσια προσφορά για λογαριασμό του Σταύρου Ψυχάρη.

Ολες οι αγοραπωλησίες έγιναν χωρίς να περάσει ούτε ένα ευρώ από τα ταμεία του ΔΟΛ ή από τους προσωπικούς λογαριασμούς του Σταύρου Ψυχάρη.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να εκφράσει τη λύπη του διότι εν τη αγωνία του να δώσει απαντήσεις με ονόματα και στοιχεία για τη λεγόμενη διαπλοκή, λησμόνησε να αναφέρει ακόμη και τα ονόματα των λοιπών συνιδιοκτητών του Mega Channel. Και έτσι για μία ακόμη φορά ο κ. Τσίπρας κινδυνεύει να κατηγορηθεί για απόκρυψη της αλήθειας".
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου