Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

... οδηγίες προς απλήρωτους του ΔΟΛ - τι να (μην) κάνουμε;..

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Σχόλιο "Α": ... έφθασε στο μέιλ μας ένα"non paper" που κυκλοφορεί στους ορόφους της Μιχαλακοπούλου ... και επειδή το όλο στήσιμό του μας "μυρίζει" μεθόδευση MEGA ... δηλαδή, συνεχίζουμε την απλήρωτη εργασία και οι τράπεζες καρπώνονται τα όποια έσοδα ... αποφασίσαμε να το δημοσιοποιήσουμε και να αποφασίσουν επ' αυτού οι απλήρωτοι του Σταύρου Ψυχάρη ...
email αναγνώστη

Η απλήρωτη εργασία απελευθερώνει


Η ρευστή κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, μας αναγκάζει να την αντιμετωπίζουμε βήμα προς βήμα, κάθε μέρα, καθώς τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή. Σύμφωνα με τους νομικούς, τον πρώτο λόγο στην υπόθεση του ΔΟΛ έχουν πλέον οι τράπεζες, οι οποίες θα πρέπει να κάνουν το επόμενο βήμα για να ανακτήσουν και με δικαστική απόφαση τον διοικητικό έλεγχο του ΔΟΛ.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει -και αυτό περιμένουμε όλοι- οι τράπεζες να καταθέσουν αίτημα στο Πρωτοδικείο Αθηνών είτε για «Ειδική-Αναγκαστική Διαχείριση εν λειτουργία», είτε για «Πτώχευση παύση της λειτουργίας» που θα οδηγήσει αυτομάτως σε εκκαθάριση του Οργανισμού και εκποίηση των περιουσιακών του στοιχείων.

Α. Η «καλύτερη» εξέλιξη για εμάς, είναι ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ: Η εταιρεία να περιέλθει σε καθεστώς «Ειδικής Αναγκαστικής Διαχείρισης εν λειτουργία». Στην περίπτωση αυτή, με την απόφαση του δικαστηρίου και την είσοδο του Ειδικού Διαχειριστή στην επιχείρηση, αποκαθίσταται εν μέρει η μισθοδοσία του προσωπικού (θα καταβάλλεται έναντι π.χ. το 60%-70% του μισθού) και θα εξυπηρετείται η καθημερινή λειτουργία της, με την εξής σειρά: Εργαζόμενοι - Φόροι - Ασφαλιστικά Ταμεία. Όσο θα διαρκεί η αναγκαστική διαχείριση, ο Διαχειριστής, εφόσον το κρίνει αναγκαίο, θα μπορεί να κάνει και «εξυγιαντικές» κινήσεις, π.χ. αναπροσαρμογή μισθών, απολύσεις και μείωση των λειτουργικών δαπανών, προκειμένου να προσδώσει στην επιχείρηση προοπτική βιωσιμότητας. Να πούμε εδώ, ότι όπως τονίζουν οι νομικοί, δεν υπάρχει καταγγελία σύμβασης που να μην προβλέπεται καταβολή αποζημίωσης. Κατά την έναρξη, αλλά και καθ' όλη τη διάρκεια της Αναγκαστικής Διαχείρισης, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να παρεμβαίνουν μέσω των νομικών τους συμβούλων, για την προάσπιση των συμφερόντων τους. Με τη λήξη της διαδικασίας αυτής, ο Ειδικός Διαχειριστής, αφού αποτιμήσει τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, την άύλη αξία της κ.λ.π., θα προχωρήσει σε πλειοδοτικό διαγωνισμό για την πώλησή της εν συνόλω ή τμηματικά.
  1.  Όταν θα έρθει ο νέος εργοδότης, οι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν σε αυτόν, - Βάσει του Π.Δ 278, έχουμε διαδοχή επιχείρησης, δηλαδή στο νέο εργοδότη θα μεταφερθούν ο σκοπός, ο τίτλος, τα κύρια χαρακτηριστικά, η ιστορικότητα, η φήμη και οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, μαζί με όλα τα δικαιώματά τους (δεδουλευμένα, εργασιακά δικαιώματα κ.λ.π).
  2. Θα μας κρατήσει όλους ο νέος εργοδότης: - Θα κρατήσει τον κόσμο που χρειάζεται. Όσοι «περισσεύουν» θα απομακρυνθούν είτε με ομαδικές απολύσεις είτε με εθελουσία έξοδο. Και στις δύο περιπτώσεις θα πάρουν την αποζημίωσή τους, καθώς όπως προείπαμε, δεν υπάρχει καταγγελία σύμβασης που να μην προβλέπεται καταβολή αποζημίωσης.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Για να ισχύσουν όλα αυτά, θα πρέπει ο ΔΟΛ να υπάρχει και να είναι σε λειτουργία. Όπως τονίζουν οι νομικοί, «ο ΔΟΛ ή υπάρχει ή δεν υπάρχει...». Στην περίπτωση που «υπάρχει, υπάρχουν μαζί του και οι εργαζόμενοι με όλα τα δικαιώματά τους». Στη δεύτερη περίπτωση (του «δεν υπάρχει»), οι εργαζόμενοι τα χάνουν όλα, δεδουλευμένα, αποζημιώσεις κ.λ.π., που συνολικά ανέρχονται σε περίπου 12 εκατ. ευρώ.

ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Σύμφωνα με τους νομικούς, δεν ενδείκνυται αυτήν τη στιγμή, γιατί οδηγεί άμεσα στην παύση της λειτουργίας της επιχείρησης και στην διευκόλυνση της πτώχευσής της από τις τράπεζες, οι οποίες θα γλιτώσουν από το "βραχνά" των εργαζομένων και τις απαιτήσεις τους (δεδουλευμένα και αποζημιώσεις 12 εκατ. ευρώ). Δηλαδή, οι εργαζόμενοι θα απεμπολήσουν όλες τις απαιτήσεις τους, κάνοντας ένα μεγάλο δώρο στις τράπεζες, και ...αρκούμενοι μόνο στο επίδομα επίσχεσης που θα είναι 300 ευρώ/μήνα (όταν το πάρουν με τα γνωστά προβλήματα του ΕΦΚΑ). (Προσοχή: όσοι έχουν μπλοκάκι σε ισχύ δεν μπορούν να πάρουν επίδομα ανεργίας).

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ: Πρέπει να γίνουν από όλους. Όχι ότι θα φέρουν άμεσο αποτέλεσμα, αλλά ο καθένας μας θα έχει στα χέρια του μια προσωρινή απόφαση για κατάσχεση εις χείρας τρίτων. Αυτό βέβαια, υπό την προϋπόθεση, ότι υπάρχουν χρήματα που πηγαίνουν για την κάλυψη άλλων αναγκών και δεν δίδονται κατ' αναλογία στους εργαζόμενους. Από τα ασφαλιστικά μέτρα προκύπτει λοιπόν, εκτελεστός τίτλος, πιστοποιείται με δικαστική απόφαση το ύψος των οφειλόμενων δεδουλευμένων, όπως και ο χρόνος ασφάλισης για τον οποίο πιθανόν η επιχείρηση να μην έχει καταβάλει στα Ταμεία μας ασφαλιστικές εισφορές.

Β. ΠΤΩΧΕΥΣΗ Σε καθεστώς πτώχευσης ή παύσης λειτουργίας της επιχείρησης, κινείται η διαδικασία της εκκαθάρισης και εκπλειστηριασμού των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης, όπου οι εργαζόμενοι και οι απαιτήσεις τους εντάσσονται στο 25% των δικαιούχων. Έτσι, έπειτα από πολλά χρόνια που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει η εκκαθάριση, στους εργαζόμενους που θα είναι τελευταίοι στη λίστα των αποζημιούμενων, θα βγει ένα «αντίδωρο» 500 - 1000 ευρώ. Εάν τεθεί ζήτημα πτώχευσης ή παύσης λειτουργίας της επιχείρησης από τις τράπεζες, εννοείται ότι την επομένη μέρα προσφεύγουμε όλοι στο μέτρο της Επίσχεσης Εργασίας.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Στην παρούσα φάση και μέχρι να ανοίξουν τα χαρτιά τους οι τράπεζες, δεν «αυτοκτονούμε» φεύγοντας μόνοι μας από την επιχείρηση, αλλά παραμένουμε σε αυτή για να υπερασπιστούμε δεδουλευμένα και αποζημιώσεις. Δεν δουλεύουμε ούτε για τον εκδότη, ούτε για τις τράπεζες, αλλά μόνο για εμάς.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

5 σχόλια:

  1. Είναι και ο Ψυχάρης αναγνώστης σας και σας στέλνει και μέιλ; Ε, τότε να γραφτώ κι εγώ!

    Δ.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ, παραστριμωχτήκαμε εδώ μέσα. Εγώ σας αφήνω, γιατί αυτός ο Δ.Τ. απλώνει και πιάνει πολύ χώρο. Πάω στης πρεσβυτέρας που είναι πιό άνετα!

      Μ.Γ.

      Διαγραφή
  2. Εγώ λέω πως ο ΔΟΛ πρέπει να γίνει αυτοδιαχειριζόμενος οργανισμός και το management να το αναλάβουν Νίκος Καραμανλής και Γιώργος Κουρής, που ξέρουν να βγάζουν λεφτά από τα σκατά. Τους εργαζόμενους να τους εκπροσωπήσει η τριανδρία Τσαλαπάτης - Κοντράρου - Αλεξίου, που η Ζωή τους έφερε πολύ πολύ κοντά. Πού ξέρεις, μπορεί να τσιμπήσει και ο Noor1-2-3, που αγαπάει τη Ζωή από παλιά και το διαζύγιο ν' αποδειχθεί... unfollow. Στους συνεταιρισμούς είσαι υπεράνω υποψίας όταν ξεπλένεις.
    ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οχι τα κόλπα του Γιαννάκη του έξυπνου (πρωτάθλημα ποτέ - καραφλοκοντέ) να τα φορτώνουμε σε άλλους. Η Ζωή είναι πιο πράσινη στην καρδιά κι από τη Λιάνα (κι ο μπαμπάς δυο βδομάδες έκανε και πρόεδρος στον ΠΑΟΒ). Εγώ λέω να συγχωνεύσουμε τον ΔΟΛ με το ΠΡΙΝ και την ΕΡΤΟΠΕΝ και χορηγός επικοινωνίας ν' αναλάβει η Iντρακομ.
    ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΡΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή