Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

... ΔΟΛ - σήμερα (αντ)ασφαλιστικά και προληπτικά μέτρα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

@ Την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, η απόφαση του δικαστηρίου επί των αιτήσεων
ΔΟΛ
Ασφαλιστικά και άλλα μέτρα


Eξετάζονται σήμερα τα ασφαλιστικά μέτρα
για τις αμοιβές των εργαζομένων του ΔΟΛ.

Η υπόθεση εκδικάζεται τώρα στο κτίριο 5 της Ευελπίδων, με σωματεία να έχουν καλέσει σε συγκέντρωση συμπαράστασης.

Ο ΔΟΛ έχει καταθέσει αντασφαλιστικά μέτρα με στόχο να εξασφαλισθεί χαρτί για την κυκλοφορία των εφημερίδων τουλάχιστον μέχρι την απόφαση επί της κύριας προσφυγής των τραπεζών για υπαγωγή του συγκροτήματος σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Παράλληλα όμως σήμερα οι πιστώτριες τράπεζες έχουν ζητήσει και τη λήψη προληπτικών μέτρων ώστε να μην υπάρξει καμία αλλαγή στα περιουσιακά στοιχεία του ΔΟΛ μέχρι την εκδίκαση της κύριας προσφυγής τους.

Τα μέτρα που ζητούνται είναι:

  1. η αναστολή ατομικών διώξεων κατά της ανώνυμης εταιρείας
  2. η αναστολή των μέτρων, εκκρεμών ή μη, ατομικής και συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης εκ μέρους οποιουδήποτε τρίτου κατά της περιουσίας της ανώνυμης εταιρείας, ρητώς εξαιρουμένων των διεκδικητικών απαιτήσεων για την προστασία περιουσιακών στοιχείων τρίτων που ευρίσκονται στην κατοχή της ως άνω οφειλέτριας εταιρείας.
  3. η αναστολή λήψης οποιουδήποτε ασφαλιστικού μέτρου κατά της ανώνυμης εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της συντηρητικής κατάσχεσης και της εγγραφής προσημείωσης υποθήκης, συναινετικής ή κατ' αντιδικία.
  4. η απαγόρευση εκποίησης ή επιβάρυνσης οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου της ανώνυμης εταιρείας καθώς και η απαγόρευση διενέργειας συμψηφισμών.
  5. η απαγόρευση διάθεσης οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου της ανώνυμης εταιρείας και των συνοφειλετών αυτής κατ’ άρθρο 70 παρ. 3 του Ν. 4307/2014 προς οιονδήποτε τρίτο.
  6. η αναστολή των μέτρων διοικητικής εκτέλεσης από το Δημόσιο και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και των μέτρων διασφάλισης της οφειλής κατά τις διατάξεις του άρθρου 46 του Ν.4174/2013 κατά της ανώνυμης εταιρείας
@ Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αναμένεται παρέμβαση των εργαζομένων στην επιχείρηση, με σκοπό να ζητήσουν την αποδέσμευση ποσού ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο έχει δεσμευτεί στο πρακτορείο διανομής Τύπου "Άργος".

@ Επιπλέον, οι εργαζόμενοι αναμένεται να ζητήσουν να εξαιρεθούν από τα προληπτικά μέτρα προκειμένου μέσα στο προσεχές διάστημα να λάβουν κάποια ποσά έναντι των οφειλομένων μισθών έξι έως επτά μηνών.

@ Υπενθυμίζεται ότι, η εκδίκαση της αίτησης υπαγωγής σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης έχει προσδιοριστεί στις 3 Μαρτίου και εντός μηνός το δικαστήριο υποχρεούται λάβει απόφαση και να ορίσει ειδικό διαχειριστή αν κάνει δεκτή την αίτηση.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Και εδώ, και έξω (αλλά κυρίως εδώ), οι τράπεζες δεν αναζητούσαν πελάτες για να πάρουν μερτικό από την επιτυχία τους. Οι τράπεζες αναζητούσαν —και συνεχίζουν να αναζητούν— πελάτες για να πάρουν λεία από τον θάνατό τους.
    Θ.Β. (ΕφΣυν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή