Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

... τα ταξικά σωματεία δίπλα στους απλήρωτους του ΔΟΛ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας,
Στήριξης και Αλληλεγγύης
Στους εργαζόμενους στο ΔΟΛ


Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συναδέλφων μας εργαζόμενων στο ΔΟΛ, και στηριζόμενοι στο ψήφισμα που συζητήθηκε μαζί τους σε σύσκεψη το προηγούμενο διάστημα, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 13 Φλεβάρη έξω από τα γραφεία του ΔΟΛ συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στήριξης και αλληλεγγύης από την Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, την Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας, την Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών και την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας.

Την κινητοποίηση στήριξε το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ. Τα αιτήματα που προβλήθηκαν είναι η εξόφληση όλων των δεδουλευμένων που οφείλονται στο προσωπικό του ΔΟΛ και να μη χάσει κανένας εργαζόμενος τη θέση εργασίας και τα συγκροτημένα εργασιακά του δικαιώματα.


Υπενθυμίζεται ότι ο ΔΟΛ βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης ύστερα από αίτηση των τραπεζών ενώ νεότερη δικαστική απόφαση αναίρεσε προηγούμενη και επέτρεψε την ύπαρξη χρηματοδότησης του κόστους λειτουργίας έκδοσης των εντύπων του Ομίλου.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Λεωνίδας Σακκάς, πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων. Μεταξύ άλλων επισήμανε ότι η Πανελλαδική Ένωση κάνει αυτή τη συγκέντρωση μαζί με τα άλλα σωματεία γιατί συμφωνούν στο ότι χρειάζεται αγώνας για την διεκδίκηση της καταβολής των δεδουλευμένων και στην εξασφάλιση των θέσεων εργασίας. Αυτά, είπε, δεν εξασφαλίζονται με δικαστικές αποφάσεις ούτε δουλεύοντας απλήρωτοι. Οι εργαζόμενοι πρέπει να προσέχουν τις νέες παγίδες που στήνονται με δικαστικές αποφάσεις γιατί με αυτές δεν διασφαλίζονται σε καμία περίπτωση τα δεδουλευμένα και στόχο έχουν να δώσουν ένα ξεροκόμματο στους εργαζόμενους για να βγάλει τα έντυπα ο Ψυχάρης ώστε να συνεχίσει να ασκεί την αστική προπαγάνδα.



Είναι λόγος για να ανησυχούν οι εργαζόμενοι, συνέχισε, με τις κοινές προτάσεις που κάνουν, της εργοδοσίας, τα ακριβοπληρωμένα στελέχη που παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι των εργαζομένων και εργοδοτικοί συνδικαλιστές που κηρύσσουν σιωπητήριο αγώνων.

Είναι ανάγκη να παλέψουν ενάντια στην εργοδοσία που χρωστάει λεφτά και προσπαθεί να μειώσει τη χασούρα, την κυβέρνηση που έχει νομοθετήσει σε περίπτωση πτώχευσης οι εργαζόμενοι να είναι οι τελευταίοι που θα πάρουν, αν πάρουν, μέρος όσων τους χρωστάνε, τους εκπροσώπους του εργοδοτικού συνδικαλισμού που ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι εργαζόμενοι, τα στελέχη της εταιρείας που προσπαθούν να παρέμβουν στους αγώνες των εργαζομένων και έχτισαν τη δημοσιογραφική τους καριέρα καλλιεργώντας την αντίληψη ότι για το κλείσιμο των επιχειρήσεων φταίνε οι αγώνες.

Δεν υπάρχουν σωτήρες, οι εργαζόμενοι θα βρουν το δίκιο τους μέσα από την οργανωμένη πάλη στο χώρο δουλειάς, μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ. Τα παραδείγματα αγώνα από άλλους χώρους εργασίας και από άλλους κλάδους πρέπει να γίνουν μάθημα.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου