Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

... ΕφΣυν - μοιράζει "καρφιά", ένθεν κακείθεν - ΔΟΛ, Κυριάκος ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ποιος (δεν) κλαίει για τον ΔΟΛ;..


Δεν μοιάζει να επιδεικνύει και μεγάλη δραστηριότητα ο αρχηγός της Ν.Δ. για τη διάσωση του ΔΟΛ και των... απλήρωτων εργαζομένων του, ούτε και για το MEGA.

Μάλλον δείχνει να τον βολεύει ο φανατισμένος λόγος και η φανατισμένη γραφή εκείνων που εξακολουθούν να υποδεικνύουν ως υπαίτιο της οικονομικής κατάρρευσης τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εκείνων που εξακολουθούν να υπερασπίζονται το άφαντο αφεντικό τους και τα ακόμα πιο άφαντα εκατομμύρια ευρώ που είχε δανειστεί και διαχειριστεί, τότε που η γάτα του έτρωγε μόνο χαβιάρι.

Εξάλλου, γιατί να αναγκαστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να υπερασπιστεί 400 περίπου απλήρωτους εργαζόμενους από ένα χρεοκοπημένο συγκρότημα, τη στιγμή που δεν έκανε το ίδιο για άλλους 2.500 που έχασαν τη δουλειά τους πριν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλους που ενδέχεται να την χάσουν στο άμεσο μέλλον.

Σε τελική ανάλυση, ο αρχηγός της Ν.Δ. έχει εξασφαλισμένη στήριξη από όλα σχεδόν τα ιδιωτικά ραδιόφωνα και όλα τα κανάλια που εκπέμπουν στην ίδια στρατευμένη πολιτική γραμμή και που τώρα θα μοιραστούν τα «ιμάτια» του ΔΟΛ.

Από τα «κόκκινα» ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ του Γ. Κουρτάκη, στενού φίλου του Βαγγέλη Μαρινάκη, που είναι ως γνωστόν κουμπάρος της αδελφής του, μέχρι τον «πράσινο» ΣΚΑΪ και την «Καθημερινή» του ομίλου Αλαφούζου, που με διάφορους τρόπους συνδέεται επίσης με την οικογένεια Μητσοτάκη (και με εκείνη του Τάκη Μπαλτάκου), η πολιτική γραμμή είναι αρραγής και ενιαία!

Στην ίδια πολιτική συστράτευση, όμως, βρίσκεται και το κανάλι του Βαρδινογιάννη, που στηρίζει «δυνατά» τον νεοδημοκράτη αρχηγό και τις απόψεις του, όχι μόνο λόγω της κεντρικής παρουσιάστριας, αλλά και λόγω πολιτικής «συγγένειας» της ιδιοκτησίας, και φυσικά ο όμιλος Φιλιππάκη (Δημοκρατία, Espresso, Εστία), όπως και ο «Ελεύθερος Τύπος», που εκφράζουν παραδοσιακά τη Δεξιά έως και την Ακροδεξιά.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι περασμένα ξεχασμένα και τα μεταξύ της οικογένειας Μητσοτάκη και του «Πρώτου Θέματος», μια και τους ενώνει στενά και αυτούς ο νυν υπέρ πάντων κατά ΣΥΡΙΖΑ αγώνας.

Όσο για τους καναλάρχες Κοντομηνά και Κυριακού, παραμένουν προφανώς βαθιά εξοργισμένοι με την κυβερνητική πολιτική για τα ΜΜΕ, αλλά έτσι κι αλλιώς κι αυτοί υπήρξαν και εξακολουθούν να είναι στενά προσηλωμένοι στις επιλογές στελεχών στενά συνδεδεμένων με τον χώρο της Ν.Δ.

Εκεί, λοιπόν, ας αναζητήσουν οι απλήρωτοι του ΔΟΛ και του MEGA τους υποψήφιους γαμπρούς της μικρής αυτής πίτας που πρόκειται να περισσέψει, εκεί ας αναζητήσουν τις απαντήσεις για το ποιος τους συμπαραστέκεται και ποιος όχι, εκεί ας δούνε τίνος τις φωτογραφίες βάζουν ανάμεσά τους στα αποχαιρετιστήρια πρωτοσέλιδα και εκεί, τέλος, ας κατανοήσουν τις αιτίες για τις χλιαρές αντιδράσεις του υποψήφιου πρωθυπουργού.

Επισημαίνουμε δε στους σημερινούς απλήρωτους συναδέλφους ότι κι εμείς οι απλήρωτοι της «Ελευθεροτυπίας», όπως υποθέτουμε και του ALTER, δεν είχαμε καταλάβει τότε γιατί τόσο χλιαρά, οι συνάδελφοι του ΔΟΛ, τα μέλη τους στην ΕΣΗΕΑ, οι συνάδελφοι των άλλων εφημερίδων και καναλιών, αλλά και οι πολιτικοί αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., είχαν αντιδράσει τότε στο δικό μας μαύρο...

---
πηγή: efsyn.gr
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου