Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

... ο mediaρχης και τα συλλεκτικά του - 4/2 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ανάμεσα σε Grant Thornton, ένοχους
και απλήρωτους υπάρχει και το ΕΣΡ

Αλιεύσαμε από τα media του Νίκου Μποζιονέλου στην εφημερίδα «Sportday»

Η μυστηριώδης Grant Thornton
Η Grant Thornton, που «ανέλαβε» τον ΔΟΛ, ήταν σύμβουλος της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες. και μάλιστα σε ένα διαγωνισμό στον οποίο προσήλθαν και άλλες εταιρίες αλλά ουδέποτε έλαβαν φάκελο αξιολόγησης για το πώς η διαδικασία ανέδειξε νικητή την εν λόγω εταιρεία.

Η ίδια, η Grant Thornton, ήταν αυτή που έλεγξε την αντιγραφή των παρατιθέμενων στοιχείων και την ορθότητα των γενομένων αριθμητικών υπολογισμών αναφορικά με την ταινιοθήκη του Mega που εκτιμήθηκε στα 120 εκατ. ευρώ (!), ως εγγύηση ενόψει δανείων.

4+ οι άδειες;
Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, με επιστολή του προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), ζητά να οριστεί αναλυτικό χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της αδειοδότησης των πανελλαδικών τηλεοπτικών σταθμών. Ως προς τον αριθμό των αδειών: τέσσερεις άδειες διασφαλίζουν τα κριτήρια της οικονομικής βιωσιμότητας των τηλεοπτικών επιχειρήσεων, λένε στην κυβέρνηση. Ωστόσο, σημειώνεται, «θα μπορούσαμε να είμαστε ευνοϊκά διακείμενοι σε ενδεχόμενη διαφορετική πρόταση, για έναν οριακά μεγαλύτερο αριθμό χορηγούμενων αδειών» όπως ανέφερε η Ράνια Σβίγκου.

Στην κυβέρνηση έπαθαν (με τον διαγωνισμό των αδειών, που βγήκε αντισυνταγματικός) αλλά… δεν έμαθαν: και ετοιμάζουν νέο, «ψελλίζοντας» ότι οι άδειες αυτή τη φορά θα είναι πάνω από 4. Η πιάτσα ακούει για 6, ήτοι με Alpha και Star μέσα. Ωστόσο και πάλι νομικά θα υπάρχουν θέματα…

Απληρωσιές
Καθυστερήσεις έως και τεσσάρων μηνών στη μισθοδοσία του περιοδικού «Επίκαιρα».

Δεδουλευμένα
Με εξώδικο που έστειλε η Digea στην εταιρεία Τηλέτυπος (Mega), προειδοποιούσε για «μαύρο» στο σήμα του καναλιού αν δεν εξοφληθεί πλήρως η οφειλή των 980.653 ευρώ, ως τις 10 Φεβρουαρίου. Το Mega έβγαλε ανακοίνωση λέγοντας ότι καταβλήθηκε το ποσό. Και καλά η Digea εξοφλήθηκε. Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του καναλιού της Μεσογείων πότε θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους;

Ενας ένοχος, ένας αθώος
Ποινή φυλάκισης 23 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε, το Πλημμελειοδικείο στον δημοσιογράφο και εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη, κρίνοντας τον ένοχο για το αδίκημα της εξύβρισης εις βάρος του Παναγιώτη Καμμένου και της συκοφαντικής δυσφήμησης σε βάρος τριών ανηλίκων γιων του. Το δικαστήριο αθώωσε τον Παναγιώτη Τζένο για το ίδιο αδίκημα.

Μετακινήσεις / Μεταγραφές
* Σταμάτησε τη συνεργασία του με τα «Νέα» ο Δημοσθένης Κούρτοβικ.
* Ο Τάσος Αργυρός αναλαμβάνει καθήκοντα Commercial Director του Ομίλου της 24MEDIΑ, ύστερα από δύο χρόνια πορείας ως Sales Director της Huffington Post Greece και διαδεχόμενος τον Φραγκίσκο Μονογυιό.
* Στις 13 Φεβρουαρίου ξεκινάει εκπομπές στα Παραπολιτικά FM ο Γιώργος Τράγκας.
* Διευθύντρια σύνταξης στην «Εστία» ανέλαβε η Μαρία Καραφυλλάκη.
* Παρελθόν αποτελούν από την «Καθημερινή» ο κριτικός κινηματογράφου Δημήτρης Μπούρας και ο πρώην επικεφαλής των περιοδικών εκδόσεων γεύσης Σωκράτης Τσιχλιάς.

---
πηγή: εφημερίδα «Sportday» / media
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου