Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

MEGA - αυτό που συμβαίνει αγγίζει τα όρια της χυδαιότητας...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τα χρέη του MEGA στην DIGEA
δεν είναι υπόθεση των εργαζομένων


Το κανάλι έχει ιδιοκτήτες και η ευθύνη για ό,τι συμβεί είναι δική τους

Είναι μαγικός ο τρόπος με τον οποίο το MEGA μεταμορφώνεται, άλλοτε από κανάλι των εκδοτών και της διαπλοκής και άλλοτε σε κανάλι των εργαζομένων!

Το ίδιο μαγική όμως είναι και η διαδικασία… λες και κάποιο χέρι πατάει ένα κουμπί και όλα αλλάζουν… ανάλογα βέβαια τη συγκυρία και τι ακριβώς κάθε φορά πρέπει να εξυπηρετηθεί.

Κοινός παρανομαστής όλων; Οι εργαζόμενοι. Αυτοί που 7 ή 8 μήνες (έχει χαθεί πια ο λογαριασμός) παραμένουν απλήρωτοι. Είναι αυτοί που το αόρατο (;) χέρι, χωρίς πολλά πολλά τους δείχνει κάθε φορά τι να κάνουν. Δεν είναι δύσκολο! Όποιος έχει ανάλογη εμπειρία, μπορεί να καταλάβει πώς λειτουργεί η διαδικασία… Μια υπόσχεση, μόνο μια υπόσχεση αρκεί… ότι κάποια στιγμή θα πάρει κάτι από αυτά που του χρωστούν… λίγο καλόπιασμα και λίγη κολακεία… και ο ψυχολογικά καταρρακωμένος εργαζόμενος που ζητάει δανεικά κάθε μέρα για να ζήσει την οικογένειά του και ρίχνει τα μούτρα του… αυτός ο άνθρωπος λοιπόν, ξαφνικά από μια υπόσχεση μπορεί να μετακινήσει βουνά! Αυτή είναι η αλήθεια.

Καλώς ή κακώς όμως το MEGA ακόμη ανήκει στους ιδιοκτήτες του και όχι στους εργαζόμενους! Ανήκει σε αυτούς που κάποτε ο διευθυντής του Βήματος Αντώνης Καρακούσης είχε πει ότι είναι οι πιο πλούσιοι έλληνες με τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις (ακόμη και μέσα στην κρίση) και δεν βάζουν 20 εκ ευρώ να σώσουν το κανάλι και τις θέσεις εργασίας!

Αυτή η επιχείρηση σήμερα της οποίας οι λογαριασμοί είναι δεσμευμένοι από τις τράπεζες πρέπει να πληρώσουν κάποια «ενοίκια» στην DIGEA… Και ένα μαγικό (;) χέρι – ω του θαύματος, ξαφνικά πάλι έβαλε μπροστά τους εργαζόμενους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά!

Με άλλα λόγια με απροκάλυπτο τρόπο χρησιμοποιούνται οι εργαζόμενοι και μπλέκονται στα παιχνίδια των ιδιοκτητών του καναλιού! Άραγε είναι επιλογή τους; Τι κερδίζουν οι εργαζόμενοι αν δεν καταβάλλουν οι τράπεζες και οι ιδιοκτήτες τις υποχρεώσεις τους στην DIGEA;

Η απάντηση είναι ότι οι εργαζόμενοι μόνο να κερδίσουν έχουν αν καταβληθούν τα χρήματα… αρέσει ή δεν αρέσει στους ιδιοκτήτες του MEGA… που τους χρησιμοποιούν ως ασπίδα!

Διότι αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή αγγίζει τα όρια της χυδαιότητας… Άλλωστε η διαδικασία είναι γνωστή… Βάσει ενός συγκεκριμένου μοντέλου της ΕΕΤΤ… η DIGEA αν δεν πληρωθεί για το MEGA είναι υποχρεωμένη να αποδυναμώσει το σήμα του καναλιού και μοιραία να μετακυλήσει το κόστος στα υπόλοιπα κανάλια… Και επειδή αυτό είναι σιδηρόδρομος… Μεθαύριο που η DIGEA θα πρέπει να πληρώσει με τη σειρά της τη δική της δόση στις τράπεζες ως αποκλειστικός πάροχος επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης για όλα τα κανάλια (εθνικά ιδιωτικά, τοπικά)… αν αθετήσει την πληρωμή της, επειδή κάποιοι καναλάρχες δεν πληρώνουν και βάζουν μπροστά τους εργαζόμενους να το «καθαρίσουν» το θέμα… μοιραία δημιουργείται πρόβλημα με όλα τα κανάλια σε όλη τη χώρα!

Έτσι λειτουργεί η ελεύθερη αγορά… έτσι έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους οι καναλάρχες… έτσι παίζεται το παιχνίδι.

Για τους εργαζόμενους όμως και ειδικά τους απλήρωτους είναι διαφορετικά τα πράγματα… έχουν άλλα συμφέροντα και άλλες επιδιώξεις… όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν – εκμεταλλευόμενοι την κατάστασή τους, να τους πείσουν ότι τα χρέη του MEGA είναι δική τους υπόθεση!

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου