Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 14/3 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Χωρίς Κουρτάκη η νέα προσπάθεια

Χωρίς το Γιάννη Κουρτάκη το εγχείρημα της “Ελευθερίας του Τύπου”. Ο εκδότης των “Παραπολιτικών” θα παραμείνει επικεφαλής στις δραστηριότητες του ομίλου (“Παραπολιτικά”, “Επένδυση”, Παραπολιτικά FM, κ.α.).
---
Δέσμευση λογαριασμών

της Real News
από τον Γιάννο Παπαντωνίου

Στη δέσμευση των λογαριασμών της “Real News” σε μια προσπάθεια να διακόψει τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της εφημερίδας που έλεγχουν τη δράση του στα εξοπλιστικά, προχώρησε ο Γιάννος Παπαντωνίου, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας του Κώστα Σημίτη. Το δικαστήριο επιδίκασε σε εκείνο και στη σύζυγό του το ποσό των 11.175 ευρώ όχι για την ουσία του δημοσιεύματος, αλλά για παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Στο έγγραφο δικαστική συνδρομής που δημοσίευσε η εφημερίδα υπήρχε η διεύθυνση της οικίας Παπαντωνίου.

Αντιθέτως, το δικαστήριο, πιστοποίησε την εγκυρότητα του ρεπορτάζ, κρίνοντας κατ ΄αρχήν πως είναι αληθές και συνεπώς δεν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της απλής και συκοφαντικής δυσφήμισης. Έκρινε επίσης σκοπός του δημοσιεύματος ήταν η ενημέρωση για ένα θέμα μελιζονυος ενδιαφέροντος και πως ήταν θεμιτή η κριτική σε βάρος του, καθώς υπήρξε δημόσιο πρόσωπο που άσκησε δημόσια περιουσία.
---
"δημοκρατία" Βόρειας Ελλάδας

Από την Δευτέρα 13/03/17, η «δημοκρατία» ανανεώνει την έκδοσή της στην Β. Ελλάδα και γίνεται μια υπερπλήρης εφημερίδα που τυπώνεται και εκδίδεται στη Θεσσαλονίκη και αγκαλιάζει κάθε Μακεδόνα.

Με περισσότερες σελίδες με ρεπορτάζ, πολιτική, συνεντεύξεις, παραπολιτικά, τοπικά νέα των πόλεων, πολιτισμό, δρώμενα, αθλητικά για όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Το πρώτο ανανεωμένο φύλλο κυκλοφορεί με την διπλή συλλογή «Μακεδονία ξακουστή», δωρεάν για όλους τους αναγνώστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε. , εκδότρια της εφημερίδας «δημοκρατία», λειτουργεί γραφείο στην Θεσσαλονίκη, σε πλήρη ανάπτυξη από το 2012.
---
Στην Άργος Α.Ε., η διανομή της

νέας εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου»

Καλωσορίζουμε στην οικογένεια της Άργος Α.Ε., τη νέα εκδοτική πρωτοβουλία, «Ελευθερία του Τύπου».Από αυτή την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 και κάθε μέρα, η εφημερίδα, θα βρίσκεται από το πανελλαδικό Δίκτυο Διανομής μας, «γρήγορα και παντού», σε όλα τα Σημεία Πώλησης Τύπου της χώρας.

«Μέχρι την αρχή κάθε είδησης και μέχρι το τέλος της ιστορίας», πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά, διεθνή θέματα, θα γεμίζουν τις σελίδες του νέου εντύπου που φιλοδοξεί -μέσα από τις υπογραφές του έμπειρου δημοσιογραφικού δυναμικού- να δώσει ισχυρό στίγμα στο χώρο της ενημέρωσης.

Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου» για την εμπιστοσύνη τους και ευχόμαστε, καλές πωλήσεις!
---
Flash με Ακριβοπούλου

Η Κατερίνα Ακριβοπούλου αναλαμβάνει το κεντρικό μεσημεριανό μαγκαζίνο του Flash 96. Ο σταθμός λειτουργεί με το καθεστώς του συνεταιριστικού σχήματος, με τη διεύθυνση να ασκείται από τον πρώην διευθυντή του, Πάνο Κολιοπάνο.

---
Εκδικάζεται σήμερα
στο Πειθαρχικό της ΕΡΤ
η περίπτωση του Νίκου Κούρτη

Σήμερα συζητείται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΡΤ η περίπτωση επαναπρόσληψης του Νίκου Κούρτη, παρά την αμετάκλητη δικαστική απόφαση του Αρείου Πάγου σε βάρος του. Ο δημοσιογράφος και πρώην διευθυντής της ERT World καταδικάστηκε μαζί με την Ειρήνη Νικολοπούλου για ζημία σε βάρος του δημοσίου, για την έμμεση προβολή επιχειρήσεων στην εκπομπή της. Επανήλθε στην ΕΡΤ το 2015, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στην ΕΡΤ3, με ψευδή υπεύθυνη δήλωση, πως δεν έχει σε βάρος του καταδικαστική απόφαση.

Για την περίπτωσή του υπάρχει το ενδεχόμενο της απόλυσης. Ανώτερο στέλεχος της διοίκησης έχει υποστηρίξει πως πρέπει να μην ζητηθούν πίσω τα χρήματα που έλαβε από την ΕΡΤ επί δύο χρόνια. Ο ίδιος υποστηρίζει πως από τη στιγμή που επανήλθε στην εταιρεία και επί όλα αυτό το διάστημα δεν υπήρξε αμφισβήτηση της πρόσληψής του, έχει θεσπίσει δικαίωμα εργασίας.

Σήμερα, στο Πειθαρχικό της ΕΡΤ θα συζητηθούν, επίσης, οι περιπτώσεις δημοσιογράφων που έχουν καταθέσει ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις πως δεν εργάζονται σε άλλη εταιρεία.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου