Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Καραμανλής (2008) για Βατοπέδι: " Όλη η ευθύνη δικιά μου "...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Όταν ο Καραμανλής αναγνώριζε
το Βατοπέδι ως σκάνδαλο
και ανελάμβανε την ευθύνη (βίντεο)Είναι Δεκέμβριος του 2008 και ο τότε πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματος του, αναλαμβάνει την ευθύνη για τις σκανδαλώδεις διαδικασίες στην υπόθεση Βατοπεδίου και καταχειροκροτείται από όλους για το πολιτικό του θάρρος.

Ο ενθουσιασμός των βουλευτών που παρακολουθούν τον αρχηγό τους είναι τόσο έντονος που από τα χειροκροτήματα δεν τον αφήνουν να συνεχίσει την ομιλία του.

Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτηρίζει «θλιβερή» την ιστορία του Βατοπεδίου. Ο Καραμανλής ανάφερε ότι «είναι πλέον ξεκάθαρο ότι κάποιοι παρά την πνευματική τους αποστολή λειτούργησαν εις βάρος του δημοσίου εκμεταλλεύτηκαν αδυναμίες του κράτους ενέπλεξαν φορείς και υπηρεσίες».

Ο Κώστας Καραμανλής αναφερόμενος στα αποτελέσματα της εξεταστικής επιτροπής για το Βατοπέδι ανέφερε: «Σήμερα είναι σαφές ότι τα πράγματα είχαν διαστάσεις σοβαρότερες από ότι αρχικά εκτιμήσαμε οφείλω να πω και το λέω ευθέως ότι υποτίμησα και εγώ το θέμα δεν είδα έγκαιρα τις διαστάσεις του δεν είχα πλήρη εικόνα όταν κλήθηκα για πρώτη φορά να τοποθετηθώ και το λάθος αυτό δεν το χρεώνω σε κανένα άλλον, δικό μου ήταν. Είχα όμως όπως έχω πάντοτε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη. Αναγνωρίζω ότι οφείλαμε να έχουμε ισχυρότερα αντανακλαστικά να είμαστε περισσότερο υποψιασμένοι σε υστερόβουλες επιδιώξεις. Αναγνωρίζω ότι οι χρόνιες παθογένειες του κράτους διευκόλυναν τα όσα διαδραματίστηκαν»

Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτηρίζει ακόμα μια φορά σκανδαλώδη το όσα έγινα στο Βατοπέδι λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αναλαμβάνουμε το μερίδιο των ευθυνών μας γνωρίζω ότι από όσα σκανδαλώδη έγιναν στο Βατοπέδι οι πολίτες έχουν πληγωθεί η κυβέρνηση έχει αντικειμενική πολιτική ευθύνη για κάθε ζήτημα που πληγώνει τους πολίτες. Αναλαμβάνω με ευθύτητα το μερίδιο των ευθυνών που μας αναλογεί».
.

---
Η σημερινή (2017) δήλωση του Κ. Καραμανλή
.

«Η σημερινή απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης αποκαλύπτει το μέγεθος της αθλιότητας στην υπόθεση Βατοπεδίου. Αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις που μετήλθαν ύποπτα και ταπεινά συμφέροντα, ιδιωτικά και μικροπολιτικά, για να σκηνοθετήσουν τη σκευωρία. Ο στόχος προφανής: Να πληγεί με κάθε τρόπο η τότε κυβέρνηση. Συκοφαντώντας, σπιλώνοντας, ταλαιπωρώντας για χρόνια αθώους ανθρώπους και τις οικογένειές τους. Ζημιώνοντας τη χώρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο», προσθέτει ο κ. Καραμανλής και συνεχίζει:

«Η σημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή. Αποκαθιστά την αλήθεια και την τιμή των προσώπων που τόσο άδικα κατηγορήθηκαν. Αφήνει βαρύτατα εκτεθειμένους όσους εμπνεύστηκαν και εκτέλεσαν το ανέντιμο εγχείρημα. Έστω και αργά, το φως στο τέλος πάντα νικάει το σκοτάδι

---
Η απόφαση - τι λέει:

Το δικαστήριο στο σκεπτικό του επεσήμανε ότι οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν "λόγω ελλείψεως κυρίως του υποκειμενικού στοιχείου του δόλου στο πρόσωπό τους και σε λίγες περιπτώσεις λόγω έλλειψης στοιχείων της αντικειμενικής υποστάσεως των αδικημάτων".

Ωστόσο, το δικαστήριο με την απόφαση του αναγνωρίζει ότι η λίμνη Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες έκτασης αυτής ανήκουν στο δημόσιο.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Πες μας Κώστα Καραμανλή, τώρα που σου λύθηκε η γλώσσα με τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση: πώς τα κατάφερες, απόγονε του Εθνάρχη, και το χρέος από 103% το 2007 το έφτασες στο 127% το 2009; Τόσο γρήγορα και 20% πάνω μόνο εσύ μπορούσες. Να σου θυμήσω ότι από το 2004 μέχρι και το 2009 εσύ κυβερνούσες μαζί με τον Παυλόπουλο, μαζί τα καταφέρατε έτσι καλά, γι αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ τον επιβράβευσε με το αξίωμα του ΠτΔ. Οι καλοί κυβερνήτες πρέπει να παραμένουν ενεργοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή