Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Νέα δίκη για τα 35 στελέχη του ΠΑΜΕ - 16/3

*
Ομοσπονδία
Τύπου & Χάρτου
***
*


Σε νέα δίκη παραπέμπονται σήμερα Πέμπτη 16 του Μάρτη τα 35 στελέχη του ΠΑΜΕ, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και ο συνάδελφος Γιάννης Τόλης, πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, με την κατηγορία των “απρόκλητων φθορών”.

Η κατηγορία αφορά κινητοποίηση που οργάνωσαν οι ταξικές Ομοσπονδίες και τα συνδικάτα στο Υπουργείο Εργασίας για να διαμαρτυρηθούν για τις δηλώσεις του τότε Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση ότι το ασφαλιστικό σύστημα στηρίχθηκε σε ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις.

Οι συνδικαλιστές έχουν ήδη δικαστεί και αθωωθεί αμετάκλητα για την κατηγορία της “διατάραξης οικιακής ειρήνης δημόσιας υπηρεσίας” ενώ στη διαδικασία που πραγματοποιήθηκε οι μάρτυρες κατηγορίας αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν τις σχετικές κατηγορίες για τις οποίες καλούνται να δικαστούν ξανά οι συνδικαλιστές.

Γίνεται ξεκάθαρο ότι με την επαναφορά της δίκης η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιχειρεί να στείλει το δικό της μήνυμα και να στρώσει το έδαφος για τη νέα επίθεση που προετοιμάζει με νέα μέτρα, στα οποία περιλαμβάνεται το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων και το δικαίωμα στην απεργία.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά ότι η καταστολή και ο αυταρχισμός πάει χέρι - χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι θα σπάσει τα μούτρα της αν νομίζει πως με τέτοιες πρακτικές θα φορέσει αλυσίδες στο εργατικό κίνημα!!

Καλούμε τα σωματεία του κλάδου, όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν αυτή την πρακτική της κυβέρνησης, να εναντιωθούν στα σχέδιά της και να οργανώσουν την πάλη τους σε κάθε χώρο δουλειάς για να μην περάσουν τα νέα μέτρα.


Αγωνιστικά

Η Διοίκηση
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου