Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Καναλάρχες: τέσσερις (4) σταθμούς, γιατί αλλιώς δεν βγαίνουμε

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Άλλο τι έλεγαν πριν...
Τέσσερις
τηλεοπτικούς σταθμούς
επιθυμούν οι καναλάρχες


Η αντιπολίτευση θα τους στηρίξει ή όχι;

Μπορεί το ΕΣΡ να αργεί ακόμη με την προκήρυξη του νέου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. 
Να είναι άγνωστος ο αριθμός των καναλιών που θα επιτραπεί να αδειοδοτηθούν. Ωστόσο ο μαγικός αριθμός τέσσερα τελικά φαίνεται να αρέσει στους υπάρχοντες καναλάρχες κι ας υποστήριζαν άλλα πριν λίγους μήνες!

Ανεξάρτητα λοιπόν από τις προθέσεις της κυβέρνησης και από το τι θα εισηγηθεί σχετικά με τον αριθμό των καναλιών στο ΕΣΡ όταν προκηρύξει τις άδειες… Οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών ξαφνικά, δηλαδή μετά το διαγωνισμό του Σεπτεμβρίου που ακυρώθηκε, χωρίς να το «φωνάζουν» έχουν υιοθετήσει την τότε πρόταση της κυβέρνησης για τέσσερα κανάλια εθνικής εμβέλειας και «ξέχασαν» τα περί απεριόριστης δυνατότητας του φάσματος ή τα περί προσπάθειας ελέγχου των ΜΜΕ απο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχεδόν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες επιθυμούν πλέον ο διαγωνισμός να καθυστερήσει, αλλά και όταν αυτός προκηρυχθεί ο αριθμός των αδειών να μην είναι μεγαλύτερος του τέσσερα!

Στην πραγματικότητα οι καναλάρχες βλέποντας τη διαφημιστική πίττα να μειώνεται δραστικά… επιθυμούν πλέον το θέμα του αριθμού να μην το ρυθμίσει μόνη της η αγορά, όπως υποστήριζαν παλαιότερα, αλλά να υπάρξει κεντρική απόφαση που να προστατεύει τις επενδύσεις τους.

Με άλλα λόγια γνωρίζουν ότι με σκάρτα 200 εκ ευρώ που υπολογίζεται ότι είναι η διαφημιστική δαπάνη, δεν μπορεί ο αριθμός των καναλιών που θα αδειοδοτηθούν να είναι απεριόριστος… αλλά ούτε καν 5 ή 6, διότι απλούστατα δεν θα μπορέσει να τα συντηρήσει η αγορά, με αποτέλεσμα να υποστούν μεγάλες ζημιές.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα κανάλια πέρυσι το καλοκαίρι εξυπηρετούσαν πολιτικά συμφέροντα και η στάση τους είχε μοναδικό στόχο να πλήξει την κυβέρνηση που είχε αποφασίσει να ρυθμίσει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο… Τα όσα υποστήριζαν λοιπόν περί ελευθερίας του Τύπου κλπ ήταν για καθαρά αντιπολιτευτικούς λόγους και φυσικά, διότι έτσι πίστευαν ότι προστατεύουν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα… Άλλωστε οι ίδιοι σε ανύποπτο χρόνο έχουν τοποθετηθεί στη λογική ότι η αγορά δεν μπορεί να συντηρήσει περισσότερα από δυόμισι κανάλια όπως είχε πει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του ΑΝΤ1 Θοδωρής Κυριακού στις αρχές της κρίσης.

Ωστόσο, εκτός από τους καναλάρχες που είναι ξεκάθαρο πια ότι επιθυμούν τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας… ενδιαφέρον θα έχει η στάση που θα κρατήσει στο θέμα, τόσο η ΝΔ όσο και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, τώρα που οι ιδιοκτήτες δεν κρύβουν τις προθέσεις τους. Άραγε θα τους κατηγορήσουν κι αυτούς όπως την κυβέρνηση ότι θέλει να κάνει τη χώρα Βόρεια Κορέα ή θα αλλάξουν στάση για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών;
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Κύριοι, εκθέτετε τα δουλικά σας. Ντροπή για εσάς. Γιατί τα δουλικά δεν έχουν και πολλά-πολλά με τη .....συνείδησή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή