Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Κυκλοφόρησε ο ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ της ΕΠΗΕΑ - Νο 42


*
Ανασυγκρότηση
***
*

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος Ν.42
του ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ της ΕΠΗΕΑ



ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στον ΑΓΩΝΑ των απλήρωτων, πλέον του 7μήνου, εργαζομένων στον Όμιλο επιχειρήσεων της ΑΕ ΔΟΛ

Ύστερα από σχετικό αίτημα και με τη συμμετοχή συναδέλφων της ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ του ΔΟΛ, προς κάλυψη της τρέχουσας ειδησεογραφίας - επικαιρότητας, αναφορικά με τον αγώνα -παρεμβάσεις κ.λ.π. των συναδέλφων στο ΔΟΛ.

Μετωπική σύγκρουση, στη μεγαλύτερη μέχρι πρότινος μιντιακή επιχείρηση στο χώρο των Μ.Μ.Ε, που η έκβαση και η κατάληξη αυτής της μάχης, με τα ποσοτικά μεγέθη της και τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά, ξεφεύγει από το στενό πλαίσιο ενδιαφέροντος του μικρόκοσμου των Μ.Μ.Ε, εγγραφόμενη ως παρακαταθήκη στο ευρύτερο συνδικαλιστικό κίνημα.

Τα κείμενα της παρούσας έκδοσης, επιμελήθηκαν από συναδέλφους/σες της ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ του ΔΟΛ & μελών της ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗΣ ομάδας του ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ.

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στο ΣΕΠΕ πραγματοποίησαν την Παρασκευή 24 ΦΛΕΒΑΡΗ/2017, δεκάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι/νες στον Όμιλο επιχειρήσεων της ΑΕ ΔΟΛ.

Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία συνδικαλιστών του Κλάδου, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ κ.ά. και συγκεκριμένα από το: ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ (ΕΠΗΕΑ), της ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ (ΕΤΗΠΤΑ), μελών Δ.Σ της ΕΤΕΡ, η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή - Crimes (ΕΣΗΕΑ), αλλά και αλληλέγγυοι απλήρωτοι –απολυμένοι εργαζόμενοι/νες από αρκετά Μ.Μ.Ε κ.α. 

Με αξιοπρέπεια και όχι με όρους επαιτείας ο διεκδικητικός αγώνας και η επίκληση της κοινωνικής αλληλεγγύης, από τους απλήρωτους εργαζόμενους, όπως αποτυπώνεται και καταγράφεται στο πανό της ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ του ΔΟΛ. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ (Αρ. Πρωτ.: 172/17.02.2017) που αφορούσε : την αυθαίρετη απροκάλυπτη εργοδοτική τρομοκρατία – ωμό εκβιασμό της διοίκησης του Ομίλου Επιχειρήσεων της ΑΕ ΔΟΛ. Που εκδηλώθηκε με:

Την επιλεκτική εξαίρεση κατά παράβαση της αρχής περί «ίσης μεταχείρισης» από την καταβολή ενός δεκαπενθημέρου, στους ευρισκόμενους σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας, απλήρωτους εργαζόμενους/νες στο ΔΟΛ.

ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ: Ο Ε.Φ.Κ.Α (το νέο υπέρ-ταμείο έκτρωμα), δια των αρμοδίων του, μετά την ενοποίηση του ΕΤΑΠ-Μ.Μ.Ε, αδυνατεί λόγω γραφειοκρατίας… να καταβάλει άμεσα, στους απλήρωτους 7 μήνες εργαζόμενους στο ΔΟΛ… το επίδομα επίσχεσης.

Εργοδοτικές μεθοδεύσεις, σε αντιδιαστολή της πρόσφατης δικαστικής απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών 1325/10-02-2017, που αφορούσε: αποδέσμευση τραπεζικού λογαριασμού (ALPHABANK) της εταιρείας, προς κάλυψη λειτουργικών δαπανών (αγορά χαρτιού κ.λ.π.) αλλά και την καταβολή μέρους των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Ποιοι άδειασαν το λογαριασμό του ΔΟΛ που αποδέσμευσε η Δικαιοσύνη και προορίζονταν για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών και μισθοδοσίας;

Σύμφωνα με πληροφορίες (βλ. Ανασυγκρότηση) ακούγεται έντονα, ότι ο λογαριασμός που έχει αποδεσμευθεί με απόφαση του Δικαστηρίου, προκειμένου να καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδα της εταιρίας για να κυκλοφορούν οι εφημερίδες και να πληρώνονται οι εργαζόμενοι, είναι άδειος! Και μάλιστα σκοπίμως, με την έννοια ότι κάποιοι πρόλαβαν να καλύψουν «τρύπες», που όμως δεν ήταν για το σκοπό για τον οποίο ο συγκεκριμένος λογαριασμός προορίζεται (...)

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου