Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Φ. Μπόμπολας - 87 εκατ. ευρώ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στον Οικονομικό Εισαγγελέα
35 Τραπεζικά στελέχη
για τα θαλασσοδάνεια στον Μπόμπολα!


Η πολιτικοδημοσιογραφική πιάτσα «βούιζε» το τελευταίο διάστημα και να που η είδηση τελικά επιβεβαιώθηκε.

Αφού σήμερα έγινε γνωστό πως τρία κορυφαία στελέχη της «Πήγασος» και ο βασικός μέτοχος της μεγάλης εκδοτικής εταιρείας Φώτης Μπόμπολας, έχουν κληθεί από τον Οικονομικό Εισαγγελέα να καταθέσουν για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της εταιρείας του Φώτη Μπόμπολα που αγγίζουν τα 87.000.000 ευρώ!

Μαζί με τα στελέχη της «Πήγασος» έχουν κληθεί να καταθέσουν και 35 Τραπεζικά στελέχη συστημικών Τραπεζών (Alpha Bank, Εθνική) τα οποία με τις υπογραφές τους συναίνεσαν στο να δοθούν χωρίς επαρκείς εγγυήσεις (αυτό διερευνάται) δεκάδες εκατομμύρια ευρώ δάνεια στον εκδότη (μεταξύ άλλων) του «Εθνους».

Το ενδιαφέρον είναι πως οι εμπλεκόμενοι έχουν κληθεί να καταθέσουν ανωμοτί (χωρίς όρκο) για να διερευνηθούν τα αδικήματα της απιστίας καθώς και της ηθικής αυτουργίας. Κακουργήματα δηλαδή…

Την ίδια στιγμή Πολιτικοί, Τραπεζικοί και Επιχειρηματικοί κύκλοι αναμένουν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης.

Το εάν δηλαδή μετά τις καταθέσεις των εμπλεκομένων στον υπέρογκο δανεισμό του «Πήγασου», ασκηθούν κακουργηματικές διώξεις καθώς και δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων, όπως συνέβη και με την περίπτωση του Σταύρου Ψυχάρη.

Ή εάν, ο Φώτης Μπόμπολας θα έχει διαφορετική αντιμετώπιση από την Δικαιοσύνη, επειδή, ως γνωστόν, έχει προσφέρει γη και ύδωρ στο καθεστώς του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε στη συνέχεια το σημερινό, διαφωτιστικό, ρεπορτάζ της «Δημοκρατίας» για το θέμα

«Τραπεζικά στελέχη συστημικών τραπεζών και τουλάχιστον τρία ανώτερα στελέχη του εκδοτικού ομίλου Μπόμπολα καλούνται να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι για διάπραξη κακουργημάτων σχετικά με τα «θαλασσοδάνεια» της εταιρίας Πήγασος. Μετά την υπόθεση Ψυχάρη και τα «θαλασσοδάνεια» του ΔΟΛ, ο οικονομικός εισαγγελέας «μπήκε» στα δάνεια του Πήγασου και, σύμφωνα με πληροφορίες, καλεί για εξηγήσεις:

35 στελέχη, που ήταν μέλη των επιτροπών πιστοδοτήσεων και εισηγητές για τη χορήγηση των δανείων.

Τουλάχιστον τρία ανώτερα στελέχη της εταιρίας, ενώ δεν αποκλείεται να κληθούν και οι επικεφαλής του εκδοτικού ομίλου. Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή σε πταισματοδίκη να ληφθούν ανωμοτί (χωρίς όρκο) καταθέσεις για να διερευνηθούν τα αδικήματα της απιστίας από κοινού και κατά μόνας, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση, με συνολική ζημιά που υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ, καθώς και της ηθικής αυτουργίας από κοινού και κατά μόνας, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξηγήσεις (που είναι ένα στάδιο πριν από την άσκηση ποινικών διώξεων, χωρίς αυτό να είναι δεδομένο ότι θα συμβεί) αφορούν 87.000.000 ευρώ που ελήφθησαν ως δάνεια το 2006 και την περίοδο 2013-2014, τα οποία από το σύνολο του δανεισμού, που ξεπερνά τα 160.000.000 ευρώ, δεν εξυπηρετούνται ή οι εγγυήσεις που δόθηκαν θεωρούνται επισφαλείς.»

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου