Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

... οι εκπρόσωποι της Μιχαλακοπούλου κάνουν παράπονα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Παράπονα
για την αποχώρηση
Παπαχρήστου στον ΔΟΛ


Και για τη στάση του Διαδικτύου: «Γράψτε ότι αρνήθηκε ο Μητσός να πάει στη νέα εφημερίδα»…

Παραπονιούνται στην Μιχαλακοπούλου και ενδεχομένως δικαιολογημένα ως ένα βαθμό, διότι στο Διαδίκτυο έχει δημιουργηθεί – όπως ισχυρίζονται, μια ψεύτικη εικόνα… ότι δήθεν οι δημοσιογράφοι του ΔΟΛ εγκαταλείπουν τις εφημερίδες του οργανισμού και μετακινούνται ομαδικά στη νέα εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου».

Μάλιστα κάνουν λόγο για «Κατασκευή εντυπώσεων» με στόχο να «Δημιουργηθεί κλίμα, αλλά και η ψευδής αίσθηση ότι η “πρώτη ύλη” της νέας εφημερίδας βασίζεται στους έμπειρους και καταξιωμένους δημοσιογράφους των Νέων και του Βήματος», προκειμένου να παραπλανηθεί το αναγνωστικό κοινό… Και επικαλούνται συγκεκριμένα στοιχεία αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «Σε ένα σύνολο περίπου 500 εργαζομένων… αποχώρησαν για τη νέα εφημερίδα λιγότερο από 15 άτομα».

Επιπλέον, δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους, όχι μόνο για το Διαδίκτυο που συμβάλλει στη δημιουργία εντυπώσεων… αλλά και για τους πρώην συναδέλφους τους – ειδικά, τα «βαριά» ονόματα των δημοσιογράφων που η υπογραφή τους ήταν ταυτισμένη με τις εφημερίδες του οργανισμού… και αποχώρησαν στα δύσκολα, αντί να δώσουν τη μάχη μαζί με τους υπόλοιπους… Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν την περίπτωση του Γιώργου Παπαχρήστου, για τον οποίο δηλώνουν «Πικραμένοι από την απόφασή του να αποχωρήσει» επισημαίνοντας ότι «Σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους, ο Γιώργος δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα επιβίωσης»… Αναγνωρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς «ελαφρυντικά» σε ορισμένους δημοσιογράφους που αποχώρησαν, διότι όπως λένε «Αντιμετώπιζαν άμεσα και σοβαρά οικονομικά προβλήματα».

Και επιμένουν «Μην γράφετε μόνο για αυτούς που φεύγουν… Να γράφετε και για αυτούς που αρνήθηκαν να πάνε»!

Είναι γεγονός ότι εκτός από τον Γιώργο Παπαχρήστο και τον Ηλία Κανέλλη που αποχώρησαν από «ΤΑ ΝΕΑ»… πρόταση για να ενταχθούν στη νέα εφημερίδα δέχθηκαν κι άλλοι δημοσιογράφοι από το συγκρότημα, όπως ο Μιχάλης Μητσός ή ο Δημήτρης Δουλγερίδης, αλλά αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τον ΔΟΛ.

---
πηγή: enimerosi24
---
Σχόλιο "Α" - ... να υποθέσουμε, απ' τα συμφραζόμενα, ότι η πλειοψηφία των δημοσιογράφων που έμειναν να δουλεύουν απλήρωτοι "δεν αντιμετώπιζαν άμεσα και σοβαρά οικονομικά προβλήματα"; ... να το υποθέσουμε ... να υποθέσουμε ότι υπήρξαν και αρνήσεις μετάβασης σε άλλες εφημερίδες για το λόγο ότι δεν εξασφαλίστηκαν ικανοποιητικές αμοιβές; ... να το υποθέσουμε ... να υποθέσουμε ότι ικανός αριθμός δημοσιογράφων, που παραμένουν στην Μιχαλακοπούλου, έχουν δεύτερη και τρίτη δουλειά; ... να το υποθέσουμε ... κατά τ' άλλα ασφαλώς και το Διαδίκτυο ενίοτε "ξεφεύγει" σε περιγραφές και εκτιμήσεις ... αλλά μάλλον δεν είναι το Διαδίκτυο που δημιούργησε τις σχέσεις "στοργής" Ψυχάρη και απλήρωτων ... νομίζω ...
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου