Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

... και κυριακάτικο από την "Εφημερίδα των Συντακτών";..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Αν κλείσει το "ΒΗΜΑ"
Σενάρια για κυριακάτικο φύλλο
από την «Εφηµερίδα των Συντακτών»

Οι εξελίξεις στον ∆ΟΛ αναµένεται να επηρεάσουν καθοριστικά και τις αποφάσεις στα ανταγωνιστικά µαγαζιά, που απευθύνονται στο κοινό που διάβαζε τις εφηµερίδες «Νέα» και «Βήµα».

Εκτός από τον Κώστα Βαξεβάνη, που σύµφωνα µε πληροφορίες, δείχνει να εξετάζει και το ενδεχόµενο να προχωρήσει στην έκδοση ηµερήσιου φύλλου, στην περίπτωση που ανασταλεί οριστικά η κυκλοφορία των «Νέων», κινήσεις στη σκακιέρα του κεντροαριστερού Τύπου φαίνεται να κάνει και η συντηρητική επιχειρηµατική οµάδα της «Εφηµερίδας των Συντακτών».

Το πρώτο βήµα για τη διεύρυνση του αναγνωστικού κοινού έχει γίνει εδώ και αρκετό καιρό µε την ενίσχυση του σαββατιάτικου φύλλου, το οποίο, εκτός από την αυξηµένη ύλη, πλέον, κυκλοφορεί και µε στοχευµένες (ποιοτικά) προσφορές. Μάλιστα, οι επιτελείς της εφηµερίδας εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την ανταπόκριση του αναγνωστικού κοινού, χωρίς, ωστόσο, να δελεάζονται από τις κυκλοφορίες για να µπουν δυναµικά στο παιχνίδι των προσφορών.

Ανεξάρτητα, πάντως, από τις όποιες κινήσεις γίνονται για την ενίσχυση του φύλλου, αξίζει να σηµειωθεί και η πληροφορία που κυκλοφορεί εσχάτως στα δηµοσιογραφικά γραφεία σύµφωνα µε την οποία οι άνθρωποι της «Εφηµερίδας των Συντακτών» εξετάζουν το ενδεχόµενο να δηµιουργήσουν και κυριακάτικο φύλλο.

Αν και µέχρι στιγµής δεν έχει ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση επ’ αυτού, καθοριστικό ρόλο εκτιµάται ότι θα παίξει το µέλλον των εντύπων του ∆ΟΛ. Με απλά λόγια, εφόσον ανασταλεί οριστικά η κυκλοφορία του «Βήµατος», δεν αποκλείεται να δούµε την επιτυχηµένη ηµερήσια εφηµερίδα να αποκτά και κυριακάτικη εκδοχή. Και είναι λογικό να γίνονται τέτοιες σκέψεις, από τη στιγµή που θα φύγει από τα περίπτερα ένας τίτλος που πούλαγε κατά µέσο όρο 50.000 φύλλα σε εβδοµαδιαία βάση.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου