Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

... ΔΟΛ - συνεχίζουν να κουνάνε μαντήλι αποχαιρετισμού ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Δεν κλείνει ο κύκλος παραιτήσεων στον ∆ΟΛ

 
Μεγαλώνει η ανησυχία μετά το νέο κύμα αποχωρήσεων

Η αποχώρηση του κορυφαίου πολιτικού συντάκτη Γιώργου Παπαχρήστου από τα «Νέα» αυτή την εβδοµάδα ήταν η πιο πρόσφατη από µια σειρά παραιτήσεων πολύ γνωστών στελεχών του ∆ΟΛ, οι οποίες ξεκίνησαν πριν από έναν χρόνο, όταν άρχισαν να γίνονται πιο έντονα τα µεγάλα οικονοµικά προβλήµατα του ιστορικού εκδοτικού οργανισµού.

Ο Γιώργος Παπαχρήστος ήταν µαζί µε τον Γιάννη Πρετεντέρη, που παραµένει στη θέση του, τα δύο πιο γνωστά εναποµείναντα «ονόµατα» του ∆ΟΛ και η απόφασή του να κλείσει πίσω του την πόρτα του Συγκροτήµατος θορύβησε ακόµα περισσότερο τους εκατοντάδες εργαζοµένους στα έντυπα και στον ραδιοφωνικό σταθµό του, που παραµένουν απλήρωτοι εδώ και επτά µήνες.

Μάλιστα, πληροφορίες του Secret αναφέρουν ότι αυτή την εβδοµάδα τα στελέχη του Οργανισµού που ασχολούνται µε τα διαφηµιστικά έσοδα έκαναν µια τελευταία µεγάλη προσπάθεια να εξασφαλίσουν χρήµατα από διαφηµιζόµενους, και µάλιστα µε διαδικασίες-εξπρές, προκειµένου να γίνει δυνατή η αξιοπρεπής έκδοση του «Βήµατος της Κυριακής».

Απευθύνθηκαν ακόµα και σε οργανισµούς ελεγχόµενους από το ∆ηµόσιο, από τους οποίους έχουν εξαντλήσει το προβλεπόµενο µέχρι αυτή τη στιγµή µπάτζετ, λέγοντας πως δεν υπάρχει άλλη πηγή εσόδων. Κάτι που σηµαίνει ότι τα ταµειακά αποθέµατα για να συνεχίσουν να εκδίδονται τα έντυπα έχουν πλέον στερέψει.

Η οικονοµική ασφυξία που εκδηλώθηκε τα τελευταία δύο χρόνια και κορυφώνεται τους τελευταίους µήνες µέρα µε τη µέρα είχε ως αποτέλεσµα και την αποχώρηση πολλών γνωστών δηµοσιογράφων, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν «µετακοµίσει» σε άλλα µέσα ενηµέρωσης. Η πρώτη από τις αποχωρήσεις αυτές ήταν του αναπληρωτή διευθυντή της εφηµερίδας, Στέφανου Τζανάκη, πέρσι, όταν, παράλληλα µε τα οικονοµικά προβλήµατα του ∆ΟΛ, είχε σφοδρή σύγκρουση µε τον προϊστάµενό του, ∆ηµήτρη Μητρόπουλο.

Ο Στέφανος Τζανάκης µετακινήθηκε στον «Πήγασο» του Οµίλου Μπόµπολα και συγκεκριµένα στο «Εθνος». Πριν από δύο µήνες ήταν η σειρά του ∆ηµήτρη Μητρόπουλου να εγκαταλείψει το διευθυντικό του πόστο, χωρίς µέχρι τώρα να είναι γνωστό αν έχει βρει άλλη δηµοσιογραφική «στέγη». Αλλη µία παραίτηση-βόµβα ήταν εκείνη του διευθυντή του Βήµα FM, Βασίλη Χιώτη, ο οποίος ήταν από τους πιο στενούς συνεργάτες του Σταύρου Ψυχάρη.

Η αποχώρηση έγινε τον περσινό Μάιο και ο γνωστός δηµοσιογράφος κατευθύνθηκε στο «Πρώτο Θέµα», όπου, εκτός από το ρεπορτάζ του στην εφηµερίδα, έχει αναλάβει το στήσιµο του ραδιοσταθµού Θέµα FM τους επόµενους µήνες. Στην ίδια εφηµερίδα πήγε περίπου την ίδια περίοδο και η Ματίνα Ηρειώτου, αρχισυντάκτρια του ελεύθερου ρεπορτάζ στα «Nέα», ενώ στην «Καθηµερινή» κατευθύνθηκε η πολιτική συντάκτρια Αριστοτελία Πελώνη, που ήταν για µεγάλο χρονικό διάστηµα υπεύθυνη και για τον «Μικροπολιτικό».

Στο Φάληρο µετακινήθηκε πριν από περίπου έναν µήνα και ο αρθρογράφος Μιχάλης Τσιντίνης, ο οποίος γράφει σχόλια στην «Καθηµερινή». Η γνωστή δικαστική συντάκτρια Γιάννα Παπαδάκου, ξεκίνησε ήδη τη συνεργασία της µε τον όµιλο των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.

Στον ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90,1 τη διεύθυνση ανέλαβε πρόσφατα ο Βασίλης Αδαµόπουλος, προερχόµενος από τον Bήµα FM, ο οποίος από τον Σεπτέµβριο, µαζί µε τον Σωτήρη Ξενάκη, που επίσης ήταν παραγωγός του ραδιοσταθµού του ∆ΟΛ, καλύπτουν την πρωινή ζώνη, πριν από την εκποµπή του Γιώργου Τράγκα, που είναι πλέον το «βαρύ πυροβολικό» του σταθµού.

Στον ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 µετακινήθηκαν επίσης από τον Βήµα FM άλλα δύο πολύ γνωστά ραδιοφωνικά δίδυµα. Τον Ιανουάριο, ο Γιώργος Κακούσης και ο ∆ηµήτρης Πετρόπουλος και πριν από λίγες εβδοµάδες τα «Κακά Κορίτσια», οι Μαρία Λεµονιά και Ελενα Καραµίχαλου, καθώς και ο Βαγγέλης Κιούσης, µε µεγάλη εµπειρία στο ρεπορτάζ αυτοκινήτου. 
---
πηγή: Secret/Παραπολιτικά
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου