Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

... ΔΟΛ - διάφορες "αναγνώσεις" και η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Μπροστά πάνε οι απλήρωτοι
και πίσω τα συμφέροντα Ψυχάρη;


Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν κύκλοι της ΔΟΛ ΑΕ σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου για το μέλλον της Εταιρείας έως και την έκδοση της τελικής απόφασης για την ειδική εκκαθάριση.

Την ίδια ικανοποίηση εξέφρασε και η ΕΣΗΕΑ, παρότι στην ανακοίνωση που εξέδωσε συμπεριέλαβε στην ίδια "γραμμή" με τους παρεμβαίνοντες (ΔΟΛ ΑΕ, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ) και την ΕΤΕΡ (Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας).

Να υπενθυμίσουμε ότι η ΕΤΕΡ, δια του προέδρου της, μεταξύ άλλων, επεσήμανε το παράδοξο της "σύμπλευσης" εργοδότη και απλήρωτων εργαζομένων και την έως τώρα διαφαινόμενη εξυπηρέτηση και μόνον των σχεδίων Ψυχάρη...

Η Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ έχει ως εξής:

"Οι εργαζόμενοι νίκησαν – Στο περίπτερο «ΤΟ ΒΗΜΑ» & «ΤΑ ΝΕΑ»

Στο κενό έπεσε σήμερα η επιδίωξη των Τραπεζών και άλλων κύκλων να κλείσουν πάλι «Το Βήμα», «Τα Νέα», τα περιοδικά, τις ιστοσελίδες και το «ΒΗΜΑ FM».

Το Δικαστήριο, που εξετάζει το αίτημα των Τραπεζών για εγκατάσταση ειδικού εκκαθαριστή στο ΔΟΛ, αποδέχθηκε το αίτημα των εργαζομένων της ΕΣΗΕΑ και των άλλων Ενώσεων (ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΤΕΡ) για συνέχιση της έκδοσης των ιστορικών εφημερίδων, των περιοδικών, της λειτουργίας των ιστοσελίδων και του ραδιοφωνικού σταθμού, αλλά με προϋπόθεση την ταυτόχρονη καταβολή της μισθοδοσίας των συναδέλφων.

Με την απόφαση αυτή υποστηρίζεται το δίκαιο των αιτημάτων των εργαζομένων στο ΔΟΛ, που επί μήνες κρατούν, με δική τους απόφαση απλήρωτοι για επτάμιση μήνες, ανοιχτές τις εφημερίδες και τα υπόλοιπα Μέσα του Ομίλου.

Ταυτόχρονα, όμως, με τη σημερινή απόφαση η Πρόεδρος του Δικαστηρίου διαφυλάττει την πολυφωνία, για τις δημοσιογραφικές κατακτήσεις και τα δικαιώματα των δημοσιογράφων.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ"

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

2 σχόλια:

  1. Οι εργαζόμενοι νίκησαν. Ποιός το λέει; Η ΕΣΗΕΑ, η ΕΠΗΕΑ και τα κουτάβια της ΕΤΗΠΤΑ. Κάποιος πρέπει να υπενθυμίσει στους ....συνδικαλιστές του σαλονιού του ...Κολωνακίου, ότι το πρώτο ζητούμενο του εργαζόμενου είναι να πληρώνεται για τις υπηρεσίες που προσφέρει προκειμένου να ζει ο ίδιος και η οικογένειά του. Πανηγυρίζουν οι ....εκπρόσωποι ότι οι απλήρωτοι επί επτά μήνες εργαζόμενοι, κρατούν ανοιχτή την επιχείρηση -ιστορικά έντυπα το λέτε- του κυρίου με τα θαλασσοδάνεια, με τα κότερα, τα υπερπολυτελή διαμερίσματα, τις βίλες και τους φουσκωμένους λογαριασμούς. Οι εργαζόμενοι, γιατί οι μεγάλες πέννες, τράβηξαν για άλλα ....ιστορικά έντυπα. Από πότε αποτελεί ιστορία το να αφήνεις απλήρωτους εργαζόμενους ή να επιβαρύνεις το δημόσιο χρέος με τα δάνεια που δεν αποπληρώνεις; Η ίδια τακτική ακολουθείται και στο MEGA (μέτοχος γαρ, κάτι έμαθαν και οι άλλοι της παρέας). Δημοσιογραφική κατάκτηση είναι βρε αχαρακτήριστοι, η παραπληροφόρηση και η σιωπή για τα σκάνδαλα, το φαγοπότι, το νταβατζηλίκι που έφεραν τον ελληνικό λαό στη φτώχεια; Και αφού επτωχεύσαμε ο μέγας δημοσιογράφος -μέλος της ΕΣΗΕΑ- Πρετεντέρης των ιστορικών εντύπων παραδέχτηκε: "ξέραμε ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, αλλά έπρεπε να στηρίξουμε την κυβέρνηση". Τα ιστορικά έντυπα: με τις προμήθειες του Κατρουγκαλου, το σπίτι του Πρωθυπουργού που το έφαγε σε πλειστηριασμό από το φουκαρά συνάνθρωπό μας, το βρώμικο '89 και άλλα πολλά. Πιο πουλημένος πεθαίνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για όσους δεν κατάλαβαν, πιο πουλημένος δημοσιογράφος ή πιο πουλημένος συνδικαλιστής πεθαίνεις. Κι αν είσαι και τα δύο άστα να πάνε στο διάολο.

      Διαγραφή