Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Εφημερίδα των Συντακτών - βγήκαν τα "μαχαίρια";..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

MAXAIΡΙΑ
από την Εφημερίδα των Συντακτών
στον Τσίπρα εξαιτίας του Documento!


O Kώστας Βαξεβάνης ετοιμάζει ημερήσια έκδοση


Μαχαιριά 14 μονάδων διαφοράς της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ έριξε με το καλημέρα της εβδομάδας η Εφημερίδα των Συντακτών στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα.

Η εφημερίδα που είναι σοκαρισμένη από το γεγονός ότι το Μαξίμου και η Κουμουνδούρου στηρίζουν το Documento του Κώστα Βαξεβάνη (ο οποίος ετοιμάζει και ημερήσια έκδοση) παρουσιάζει μια βιτριολική για τον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση -σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας Prorata που έγινε για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών- που εμφανίζει την ΝΔ να προηγείται με 14 μονάδες. Βέβαια, αν προσθέσεις το σύνολο των ποσοστών που λαμβάνουν τα κόμματα στην συγκεκριμένη έρευνα είναι 108%, αλλά τι σημασία έχει; Σε Ελληνες χαχόλους δεν απευθύνονται τα ΜΜΕ;

ΝΔ 33%
ΣΥΡΙΖΑ 19%
ΚΚΕ 10%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 9%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 8%
ΠΟΤΑΜΙ 8%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 7%
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 6%
ΑΝΕΛ 4%
ΛΑΕ 4%

Tην ίδια στιγμή ο ραδιούργος Ιnsider στο liberal.gr προσπαθεί να εξηγήσει την στενή σχέση του Μαξίμου με το Documento που πέτυχε μια ζηλευτή κυκλοφορία 20.000 φύλλων σε χαλεπούς καιρούς και τώρα ετοιμάζει ημερήσια έκδοση.

Ήταν εδώ και λίγες εβδομάδες γνωστή στην πολιτική και δημοσιογραφική πιάτσα, η ρήξη στις σχέσεις της οικογένειας Καλογρίτσα με τον Κώστα Βαξεβάνη. Αφορμή φαίνεται ότι στάθηκαν οι επιθέσεις της εφημερίδας σε υψηλόβαθμα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κατέχουν θεσμικό ρόλο στην Ελλάδα και το εξωτερικό και η διαφωνία του μέχρι τότε εκδότη με την στοχοποίηση των στελεχών αυτών και των οικογενειών τους.

Σύμφωνα με τους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ, ο Χ. Καλογρίτσας διαβεβαίωνε τους συνομιλητές του ότι ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με τις επιθέσεις της εφημερίδας και αναζητούσε τρόπο για να απαλλαγεί από αυτήν το συντομότερο. Σύμφωνα μάλιστα με συνομιλητές του, θα μπορούσε τότε αδαπάνως να απαλλαγεί από την χρηματοδότηση του εντύπου, εφόσον οι πωλήσεις της εφημερίδας κατρακυλούσαν κάτω από τα 20.000 φύλλα εβδομαδιαίως. Όμως κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό διότι η εφημερίδα λόγω της εμπειρίας του διευθυντή της Κώστα Βαξεβάνη, κατάφερε να σταθεροποιηθεί για αρκετές εβδομάδες στα 20.000 και κάτι, φύλλα…

Όλο το διάστημα που ακολούθησε, επιχειρήθηκε και από τις δύο πλευρές να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση, πράγμα που επετεύχθη, μόνον όταν διέρρευσε στον Κυριακάτικο Τύπο η έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος για την σκανδαλώδη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων Καλογρίτσα και τον “πιεστικό” τρόπο με τον οποίο διεκδικούσε την δανειοδότησή της.

Πολλοί μάλιστα στοιχημάτιζαν ότι η διαρροή αυτή έγινε με σκοπό να επισπευστεί το διαζύγιο μεταξύ των δύο πλευρών, και απ΄ ό,τι φαίνεται επιβεβαιώθηκαν πολύ γρήγορα.

Άλλωστε το διαζύγιο του Κώστα Βαξεβάνη με τον όμιλο Καλογρίτσα ήταν το δεύτερο επιχειρηματικό του διαζύγιο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, μετά το διαζύγιό του με τον εφοπλιστή Καραγιώργη, ο οποίος είχε σοβαρά προβλήματα με την δικαιοσύνη.

Έτσι λοιπόν, μετά από ατυχείς συνεργασίες, ο Κώστας Βαξεβάνης βρέθηκε αποκλειστικός μέτοχος της εφημερίδας Documento, που αρχική της φιλοδοξία ήταν να αποτελέσει το “αριστερό Πρώτο Θέμα”, με θεματογραφία και κυκλοφορίες που θα ανταγωνίζονταν την πρώτη εφημερίδα της Κυριακής.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου