Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

... στις εκδόσεις Κουρτάκη "συρρέει το άπαν σύμπαν" !!!

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Έγιναν σκέψεις για επίσπευση
της έκδοσης της "Ελευθερίας του Τύπου"


Τα νεότερα για τις κινήσεις Φιλιππάκη και τη νέα εφημερίδα που ετοιμάζει

Την επίσπευση της ημέρας κυκλοφορίας της Ελευθερίας του Τύπου σκέφτονται στις εκδόσεις Κουρτάκη προκειμένου να προλάβουν τις κινήσεις αντιπερισπασμού που ετοιμάζει το στρατόπεδο Φιλιππάκη, όπως έχει γράψει την Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου, ο Harddog. Τουλάχιστον στα μέσα της περασμένης εβδομάδας κυριαρχούσε η άποψη η νέα εφημερίδα να βγει στα περίπτερα εντός δεκαημέρου, αλλά αυτή τη στιγμή είναι άγνωστο πώς εκτιμώνται από τον Χρίστο Μουλίνο οι κινήσεις Φιλιππάκη, ο οποίος από την πλευρά του επίσης ετοιμάζεται πυρετωδώς με κατεύθυνση δύο μέτωπα.

Το ένα είναι να καλύψει τα κενά που δημιουργήθηκαν με τις μαζικές αποχωρήσεις δημοσιογράφων και το άλλο να οριστικοποιήσει το σχήμα που θα εκδώσει τη νέα πολιτική εφημερίδα του Φιλιππάκη. Όπως είχε ανακοινωθεί με δελτίο Τύπου που δημοσίευσε ο Harddog (δείτε εδώ), οι δισεβδομαδιαίες στοιχηματικές Προβλέψεις θα γίνονταν καθημερινές. Νεότερες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ουσιαστικά οι καθημερινές Προβλέψεις θα είναι ένθετο στο υπό έκδοση πολιτικό φύλλο και ότι θα εξακολουθήσουν, παράλληλα, την αυτόνομη δισεβδομαδιαία παρουσία τους στα περίπτερα. Αν και επιθυμία του εκδότη είναι η νέα εφημερίδα να βγει με το δημοσιογραφικό προσωπικό του Ομίλου (το οποίο ωστόσο είναι πλέον περιορισμένο με τις αποχωρήσεις) έχει γίνει προσέγγιση σε δημοσιογράφους «εκτός των τειχών».

Πάντως για όλα αυτά ας λάβουμε υπόψη πως ό,τι διαρρέεται μπορεί να εντάσσεται στην επιχείρηση συσκότισης των κινήσεων και των δύο πλευρών σε αυτόν τον ιδιότυπο εκδοτικό πόλεμο που εξελίσσεται.

Φεύγουν χωρίς
να χαιρετήσουν


Στη νέα εφημερίδα του εκδόσεων Κουρτάκη «συρρέει το άπαν σύμπαν», όπως λέει άνθρωπος που γνωρίζει τις κινήσεις στην Ελευθερία του Τύπου. Ανάμεσά τους και μεγάλα ονόματα, όπως είναι ο Γιώργος Παπαχρήστος από Τα Νέα, ο οποίος αποχώρησε για λόγους που διαβάσαμε στην Ανασυγκρότηση (δείτε εδώ).

Βέβαια, ένα μεγάλο μέρος του δημοσιογραφικού δυναμικού της Ελευθερίας του Τύπου προέρχεται από τις εφημερίδες του Γιάννη Φιλιππάκη, όπου μεταξύ των εργαζομένων έχει κάνει αίσθηση ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αποχωρούντων έφυγε χωρίς να αποχαιρετήσει τους συναδέλφους τής Δημοκρατίας και της Espresso.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου