Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

Δημοσιογραφία - ζεις μ' αυτή την δουλειά σήμερα;

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Δημοσιογράφοι πάνε κι έρχονται...
Πληρώνονται όμως;


Ποιοι έφυγαν και ποιοι πήγαν στην εφημερίδα «δημοκρατία»

Σημαντική είναι η ενίσχυση της εφημερίδας «δημοκρατία» που σε χρόνο ρεκόρ (και αθόρυβα είναι η αλήθεια) κάλυψε και με το παραπάνω τα κενά που δημιούργησε η αποχώρηση του πρώην διευθυντή Χρ. Μουλίνου που τελικά πήρε μαζί του στον (ανταγωνιστικό) όμιλο των Παραπολιτικών ένα στέλεχος, πέντε δημοσιογράφους και μια γραμματέα, ενώ προσέγγισε και παλαιούς του συνεργάτες από την Espresso.

Την ίδια ώρα η εφημερίδα «δημοκρατία» προσέθετε στην συντακτική της ομάδα τους πολιτικούς συντάκτες Σπύρο Γκουτζάνη, Νίκο Τσίτσα και τον κοινοβουλευτικό συντάκτη Δημήτρη Αλειφερόπουλο, την αρχισυντάκτρια του εξωτερικού ρεπορτάζ του MEGA, Κλειώ Νικολάου, τον δικαστικό συντάκτη Παναγιώτη Στάθη, τους οικονομικούς συντάκτες Σταύρο Χαρίτο και Όμηρο Εμμανουηλίδη, και τους «ελευθερατζήδες» Σπύρο Μουζακίτη και Αντώνη Τριανταφύλλου που αποχώρησαν από τον όμιλο της Real.

Επίσης η ύλη ενισχύθηκε με το Νίκο Ράμμο (που έφυγε από το Έθνος) και τον Ίωνα Παπαδάκη. Στη «δημοκρατία» επανέκαμψε ο Κώστας Παπαχλιμίτζος αναλαμβάνοντας χρέη αρχισυντάκτη πολιτικού ρεπορτάζ, ενώ τελικά παρέμεινε στην εφημερίδα και ο πολύπειρος Κώστας Σαλαμούρας που τελικά δεν ακολούθησε τον Χρ. Μουλίνο στον όμιλο Κουρτάκη.

Σημειώνεται ότι η θέση του διευθυντή στη «δημοκρατία» δεν καλύφθηκε από κανέναν, ενώ αναβαθμίστηκε ο Νίκος Ελευθερόγλου και ανέλαβε τη διεύθυνση σύνταξης μαζί με τον Δ. Ριζούλη.

ΥΓ1 Τα παραπάνω τα πληροφορηθήκαμε με mail που μας εστάλη από αναγνώστη του μπλογκ.

ΥΓ2 Είναι γεγονός ότι όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο των μίντια «ψάχνονται» και το μόνο που εύχονται είναι να... πληρώνονται - όπου κι αν δουλεύουν. Και φυσικά κανένα «μαγαζί» δεν είναι δικό τους, δικό μας ή των άλλων. Οι ανταγωνισμοί και οι όποιες αντιπαλότητες των εκδοτών ουδόλως πρέπει να ενδιαφέρουν τους εργαζόμενους. Kαι κανένας δεν μπορεί να κάνει ζημιά παίρνοντας μαζί του κάποιους από την προηγούμενη δουλειά... Η «πιάτσα» έχει πολλούς (και καλούς) επαγγελματίες που είναι άνεργοι και όπως είπαμε «ψάχνονται»... αρκεί να πληρώνονται. Είτε στο Παγκράτι είτε στον Πειραιά...

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου