Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Ποιοι παρακολουθούν τον λογαριασµό του ∆ΟΛ;

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη

Στο στόχαστρο
οι αποφάσεις των τραπεζών για τα δάνεια


«... η λύση θα έρθει από την εκκαθάριση»

Αποτελεί κοινό µυστικό
ότι στην κυβέρνηση επιδεικνύουν εδώ και αρκετό καιρό έντονο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στον ∆ΟΛ. Συγκεκριµένα, το Μέγαρο Μαξίµου έχει ζητήσει ενηµέρωση σχετικά µε τους λογαριασµούς που µε εντολή του δικαστηρίου έχουν παραµένει ανοικτοί, δίνοντας τη δυνατότητα στο παραδοσιακό Συγκρότηµα να εκδίδει τα έντυπά του.

Ενόψει της απόφασης του δικαστηρίου που θα ανοίξει διάπλατα τον δρόµο για την είσοδο του ειδικού εκκαθαριστή, ο οποίος θα δροµολογήσει τη διαδικασία των πλειστηριασµών για τα περιουσιακά στοιχεία του ∆ΟΛ, η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει παιχνίδια κάτω από το τραπέζι. Στο πλαίσιο αυτό, σύµφωνα µε πληροφορίες, κυβερνητικά στελέχη έχουν ζητήσει λεπτοµερή ενηµέρωση σε σχέση µε τα δάνεια του ∆ΟΛ.

Και αυτό γιατί υπάρχει µια υποψία ότι οι τραπεζίτες δείχνουν να φοβούνται όταν καλούνται να λάβουν απόφαση που σχετίζεται µε το πρώην µαγαζί του Ψυχάρη. Οπως προέκυπτε από το κυβερνητικό περιβάλλον, δεν θα υπάρξει καµία ανοχή, αν διαπιστωθεί ότι έχουν γίνει παραλείψεις σε σχέση µε τη δανειοδότηση του ∆ΟΛ. Με απλά λόγια, η κυβέρνηση επιδιώκει να πιέσει προς πάσα κατεύθυνση προκειµένου οι τραπεζίτες να κάνουν αυτό που προβλέπει η νοµοθεσία. Για παράδειγµα, ήδη υπάρχει κινητικότητα στο επίπεδο του ελέγχου προκειµένου να διαπιστωθεί αν έχει βάση το επιχείρηµα που προβάλλεται ότι µε ανοικτό τον ∆ΟΛ διασφαλίζονται τα συµφέροντα των τραπεζών.

Προφανώς, στο Μαξίµου θεωρούν ότι υπάρχει διάθεση από τους τραπεζίτες να κρατήσουν ζωντανό το Συγκρότηµα.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ. Στο µεταξύ µε εσωτερικές µετακινήσεις προσπαθούν να κλείσουν τις µεγάλες «τρύπες» που έχουν δηµιουργηθεί στα έντυπα του Οργανισµού από τις µαζικές αποχωρήσεις σηµαντικών στελεχών. Αυτή την εβδοµάδα ζητήθηκε από πρόσωπα που εργάζονται στον «Bήµα» FM να µεταφερθούν στα «Νέα» και να ενταχθούν στο ρεπορτάζ, προκειµένου να βοηθήσουν για να συµπληρώνεται η ύλη της εφηµερίδας.

Να σηµειωθεί ότι οι εργαζόµενοι που δεν έχουν κάνει επίσχεση περίµεναν αυτή την εβδοµάδα να τους καταβληθεί ένας µισθός από τους επτά που τους οφείλονται. Πάντως σε ό,τι αφορά τη γενικότερη τύχη του ∆ΟΛ, παράγοντες της αγοράς εκτιµούν ότι «η λύση θα έρθει από την εκκαθάριση».

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου