Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

... «Ο Μίκης Απροστάτευτος!» ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο Μίκης
και το δημοσιογραφικό
«κατόρθωμα» της Athens Voice

Είναι ανάμεσά μας ακόμα δυο πρόσωπα που αποτελούν ζώντες συμβολισμούς των αγώνων αυτού του λαού.

Είναι πρόσωπα στα οποία η Πατρίς οφείλει και τα οποία είναι άξια τιμής, αλλά και προστασίας.

Και τα πρόσωπα αυτά δεν χρειάζονται την προστασία μήτε θωρακισμένων Μερσεντές
μήτε μπάτσων. Πρέπει να τελούν υπό την προστασία του ελληνικού λαού με ό,τι η λέξη ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ εννοεί και συμβολίζει.

Αυτά τα δυο πρόσωπα είναι ο Μανώλης Γλέζος και ο Μίκης Θεοδωράκης. Και ο μεν Μανώλης είναι ακόμα ενεργός, αλλά περιβάλλεται κι από ανθρώπους που τον σέβονται. Ο Μίκης όμως φαίνεται τελευταία ανήμπορος. Περί Μίκη λοιπόν ο λόγος:

Ενεφανίσθη στην αρχή σε μια ανάρτηση της κόρης του, της Μαργαρίτας, κλινήρης, αξιοθρήνητος και ανήμπορος, να περιεργάζεται τα κεντήματα που η κόρη του άπλωσε στο κρεβάτι. Μια εικόνα γέροντα ανήμπορου ν΄ αντιδράσει και με τη Μαργαρίτα στο πλάι να απολαμβάνει τη στιγμή που ο πατέρας, με τα αδύναμα χέρια του, περιεργάζεται τα κεντήματα.

ΑΥΤΟ το βίντεο ανάρτησε ως δημοσιογραφικό κατόρθωμα η ATHENS VOICE κι ακολούθησαν κάποια κανάλια. Μόνο ντροπή και αίσχος, τόσο για τους εμπνευστές τού βίντεο όσο και για εκείνους που το πρόβαλαν. Είναι μια πράξη που διασύρει όχι μόνο τον Μίκη αλλά προσβάλλει τη νεότερη ιστορία όσων την έζησαν κοντά του και μέσα απ’ αυτόν. Είναι πράξη που παραπέμπει στο κάψιμο της σημαίας. Είναι ο διασυρμός του δικού μας Συμβόλου.

Δεν αρκούσε όμως αυτό. Η κόρη του, η Μαργαρίτα, ενεφανίσθη εικονιζόμενη και... ακκιζόμενη στο σπίτι του Μίκη με τον γνωστό τοις πάσι Κώστα Πρέκα. Κι εντάξει, στον ιδιωτικό της βίο μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Δεν επιτρέπεται όμως να προσβάλει δημόσια τον Μίκη. Θα ΄πρεπε να προστατεύσει ποικιλότροπα την ιδιωτικότητά του και ό,τι μπορεί να προσβάλει την υστεροφημία του. Κι αν η ίδια δεν δύναται να το αντιληφθεί, ας το φροντίσουν κάποιοι άλλοι που είναι γύρω από τον Μίκη και τον σέβονται.

Άρης Σκιαδόπουλος
(Σχόλιό του στο fb με τίτλο «Ο Μίκης Απροστάτευτος!»)
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου