Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

... ποια κρίση; Λεφτά υπάρχουν για νέες εφημερίδες !..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ενδιαφέρον Λιβάνη
για την έκδοση νέας εφημερίδας

Τελικά το 2017 θα ανακηρυχθεί έτος Τύπου!

Η συχνότητα με την οποία ανακοινώνονται και εκδίδονται νέες εφημερίδες ξεπερνάει κάθε φαντασία… βρισκόμαστε μόλις στις αρχές του τρίτου μήνα του έτους και στα περίπτερα έχουν ήδη κρεμαστεί δύο νέα φύλλα και την άλλη εβδομάδα έρχεται το τρίτο!

Αυτά για αρχή, διότι αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία που έφθασε στο Enimerosi24 και θέλει τον Ηλία Λιβάνη να προχωρά στην έκδοση νέου εβδομαδιαίου φύλλου… τότε μιλάμε για την τέταρτη εφημερίδα που θα εκδοθεί εντός του έτους!

Μπορεί λοιπόν η χώρα να βρίσκεται στον όγδοο χρόνο της κρίσης… οι τράπεζες να μη χρηματοδοτούν τις επιχειρήσεις… ο κλάδος των media να έχει διαλυθεί συθέμελα… οι λιγοστοί εργαζόμενοι σε αυτόν να υπό αμείβονται με καθυστέρηση που αγγίζει σε μέσους όρους το τρίμηνο… Αλλά προφανώς η νέα γενιά των εκδοτών δεν πτοείται και θεωρεί ότι υπάρχει χώρος για νέες εφημερίδες και αναγνώστες που διψούν για ενημέρωση!

Εσχάτως λοιπόν ακούγεται έντονα ότι ο γνωστός εκδότης Ηλίας Λιβάνης και υποψήφιος στην Β’ Περιφέρεια της Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015… ενδιαφέρεται να προχωρήσει στην έκδοση εβδομαδιαίου φύλλου, χωρίς να αποκλείεται η είσοδός του στην άκρως ανταγωνιστική αγορά της Κυριακής. Θυμίζουμε ότι το 2009 επανακυκλοφόρησε τη δεκαπενθήμερη έκδοση του περιοδικού «Επίκαιρα»… ενώ δεν είναι πρώτη φορά που το όνομα του Ηλία Λιβάνη έχει ακουστεί – έστω και ως έκφραση επιθυμίας, για την έκδοση νέας εφημερίδας.

Ωστόσο η διαφορά σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι σήμερα υπάρχει κινητικότητα και όχι μόνο προθέσεις… αλλά και η στήριξη!

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου