Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

... ο mediaρχης και τα συλλεκτικά του - 15/3 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο Μισέλ είναι εδώ, ο Θέμος των 5 μύριων
ΕΡΤ, Φιλιππάκης και τα "κόπια" του ΔΟΛ

Αλιεύσαμε από τα media του Νίκου Μποζιονέλου στην εφημερίδα «Sportday»

Ο «φεσατζής» Μισέλ ξαναχτυπά!
Μέσω της… «Χρυσής Ευκαιρίας» προσφέρει δουλειά σε δημοσιογράφους το site ependitislive.gr. Κάτι που ήταν τακτική του Μιχάλη Ανδρουλιδάκη, κάποτε εκδότη του «Sportime» και της «Εξουσίας», το είχε πράξει και στην τελευταία του εκδοτική προσπάθεια με την «Εξέλιξη». Και είχε εκδώσει και, σε άλλους καιρούς, τον «Επενδυτή». Ποια η σχέση του νυν site με την τότε εφημερίδα; Αγνωστο αφού στον ιστότοπο τα κείμενα είναι ανυπόγραφα. Τι κάνει νιάου-νιάου, όμως;

Για τους μη γνώστες ο «Μισέλ» έχει φεσώσει κόσμο και κοσμάκη. Μετά την παντοδυναμία του στα 90s καταχρεώθηκε, καταδικάστηκε πλειστάκις για «φέσια», επέστρεψε προ ετών στην «Εξέδρα» του ΔΟΛ την οποία κατόρθωσε να κλείσει μέσα σε έξι μήνες, κατόπιν έβγαλε την «Εξέλιξη» και έκτοτε χάθηκε. Για να επανέλθει. Και μάλιστα θέλει να βγάλει και κυριακάτικη εφημερίδα!

Αδικαιολόγητος πλουτισμός
Καθαρογράφτηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η απόφαση για το ποσό που οφείλει στο ελληνικό δημόσιο ο Θέμος Αναστασιάδης. Ο εκδότης του «Πρώτου Θέματος» καλείται να καταβάλλει 4.973.500 ευρώ για «αδικαιολόγητο πλουτισμό», απόφαση που είχε εκδοθεί τον Ιούνιο του 2016.

Παρελθόν
Αλλαγές στη διεύθυνση ειδήσεων του Newpost καθώς αποτελεί παρελθόν ο άλλοτε «ΕΡΤικός» Βασίλης Θωμόπουλος. Το κενό του θα καλυφθεί εσωτερικά…

Τιμωρία
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ΕΡΤ δεν θα περάσει «ανώδυνα» η μη μετάδοση, την προηγούμενη εβδομάδα, του ρεπορτάζ για την επίσκεψη του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου.

Δεν μασάει
Οι αποχωρήσεις στελεχών, όπως του διευθυντή Χρίστου Μουλίνου, δεν επηρέασαν τη «Δημοκρατία» του Γιάννη Φιλιππάκη καθώς η εφημερίδα συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της. Νέος διευθυντής ανέλαβε ο Δημήτρης Ριζούλης. Μάλιστα η «Δ» ανανέωσε την έκδοσή της στη Βόρεια Ελλάδα με έδρα τη Θεσσαλονίκη, με περισσότερες σελίδες με ρεπορτάζ, πολιτική, συνεντεύξεις, παραπολιτικά, τοπικά νέα των πόλεων, πολιτισμό, δρώμενα, αθλητικά για όλη την περιοχή.

Κόπι πιάστε
Αρκετοί εργαζόμενοι που συνεχίζουν στον (πνέοντα τα λοίσθια) ΔΟΛ, καταγγέλλουν (ακόμη και με αναρτήσεις τους στα social media) ότι η «Ελευθερία του Τύπου» των «Παραπολιτικών» (που κάνει πρεμιέρα την προσεχή Κυριακή) έχει ίδιο σχεδιασμό και γραμματισειρά, lay out δηλαδή, με εκείνο του «ΒΗΜΑτος». Θέση στο θέμα πήρε και η στήλη «Βηματοδότης»: «Ενα μήνυμα προς “αφελείς υποκλοπείς”… Βιάζονται ορισμένοι να τελειώσουν το “Βήμα” και τα “Νέα”. Νομίζουν οι αφελείς ότι με τη μέθοδο του… κόπι πιάστε θα παραπλανήσουν τους αναγνώστες».
---
πηγή: εφημερίδα «Sportday» / media
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου