Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

... ο Σαββίδης μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι των media ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Διαβάζουμε στο Lykavitos.gr:

Κλείνει η συμφωνία Μπόμπολα - Σαββίδη


Μια ανάσα από την υπογραφή μιας πολύ σημαντικής συμφωνίας που αναμένεται να αλλάξει ριζικά το Status Quo στα ελληνικά media βρίσκονται οι Ιβάν Σαββίδης και Φώτης Μπόμπολας.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο Lykavitos.gr o λογιστικός έλεγχος των «μαγαζιών» του Φώτη Μπόμπολα, από την εταιρεία ορκωτών λογιστών της Deloitte έχει ολοκληρωθεί και οι συνεργάτες του Ιβάν Σαββίδη άναψαν το «πράσινο φως» έτσι ώστε ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ να μπει δυναμικά στο παιχνίδι των media.

Σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες μας, οι δύο άνδρες κατέληξαν σε ένα εταιρικό σχήμα στο οποίο το μεγαλύτερο μετοχικό μερίδιο θα έχει η πλευρά Σαββίδη αλλά η πλευρά Μπόμπολα θα διατηρήσει τον έλεγχο του μάνατζμεντ της «Πήγασος».

Η συμφωνία, πρακτικά συμπεριλαμβάνει «συνεταιρισμό» στην Εκτυπωτική Μονάδα «ΙΡΙΔΑ», στο Πρακτορείο Διανομής Τύπου «Ευρώπη», και στα Μέσα Ενημέρωσης που εκδίδει η «Πήγασος».

Το μεγάλο ερώτημα είναι τι ακριβώς θα γίνει με το Mega, αφού ακούγεται πως ο Σαββίδης ενδιαφέρεται για εξαγορά επιπλέον ποσοστού στην «Τηλέτυπος» κάτι που αναθερμαίνει και τα σενάρια επανεκκίνησης του ,πάλαι ποτέ, «Μεγάλου Καναλιού».

Τέλος η ολοκλήρωση του deal Μπόμπολα – Σαββίδη έχει και πολιτικές προεκτάσεις, αφού αυτό ήταν και το βασικό σενάριο άλωσης των Media από εκδότες φίλα προσκείμενους προς το Μαξίμου και το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ.

Κάτι που όπως φαίνεται τελικά υλοποιείται κατά γράμμα…
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου