Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

ΕΠΗΕΑ - πληρώθηκαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του MEGA

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΕΠΗΕΑ: Κατασχέθηκαν 600.000 ευρώ
από τις τράπεζες και πληρώθηκαν
οι διοικητικοί υπάλληλοι του MEGA
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΗΕΑ ανακοινώνει ότι τα δεδουλευμένα των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου 2016 που οι Διοικητικοί υπάλληλοι του Τηλεοπτικού Σταθμού MEGA CHANNEL διεκδικούσαν με ένδικα μέσα, έλαβε τέλος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Συγκεκριμένα, η Νομική Υπηρεσία της ΕΠΗΕΑ, εκτελώντας δικαστικές αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων που επιδίκαζαν στους συναδέλφους μας τους μισθούς των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου 2016, μπόρεσε να κατάσχει το ποσό των 600.000€ και να το αποδώσει σε 160 συναδέλφους μας, σε εξόφληση των ανωτέρω δεδουλευμένων τους.

Το αποτέλεσμα αυτό, οφείλεται αφενός στον άρτιο νομικό χειρισμό της υπόθεσής και αφετέρου στην εμπιστοσύνη με την οποία περιέλαβαν οι συνάδερφοί μας την Νομική Υπηρεσία της ΕΠΗΕΑ και την υπομονή που επέδειξαν μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Στέλνουμε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι ο αγώνας των συναδέλφων μας θα συνεχιστεί με την ίδια αποφασιστικότητα, ώστε να επιτευχθούν οι δυο βασικοί μας στόχοι:

Η εξόφληση όλων των δεδουλευμένων τους και η διατήρηση των θέσεων εργασίας τους.

Δηλώνουμε ότι το ΔΣ της ΕΠΗΕΑ με πρωταρχικό και αδιαπραγμάτευτο κριτήριο το συμφέρον των μελών μας, θα είναι δίπλα τους και απέναντι σε κάθε εργοδότη που θίγει τα δικαιώματά τους.

Την υποχρέωσή μας αυτή θα την υπηρετούμε αποφεύγοντας συνειδητά τον ανέξοδο, άνευ ουσίας και πολλές φορές επιζήμιο καταγγελτικό λόγο -που επιλέγουν ως συνδικαλιστική πρακτική ισχνές μειοψηφίες του κλάδου μας- στοχεύοντας πάντα στην θεμελιώδη αρχή της συνδικαλιστικής δράσης, που είναι η προάσπιση και διασφάλιση των συμφερόντων των μελών μας.

Ενημερώνουμε τέλος ότι επίκειται η πληρωμή μέρους δεδουλευμένων και για συναδέρφους μας διοικητικούς υπαλλήλους του ΔΟΛ οι οποίοι με τις ίδιες νομικές διαδικασίες διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους και πέτυχαν την ολοκλήρωση των κατασχέσεων πριν την υποβολή της αίτησης υπαγωγής του ΔΟΛ στην διαδικασία ειδικής διαχείρισης.

Για κάθε εξέλιξη θα ενημερώσουμε με νεότερες ανακοινώσεις μας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

---
*

4 σχόλια:

 1. Το "ισχνές μειοψηφίες" κάτι μου θυμίζει κάτι μου θυμίζει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτές οι ισχνές μειοψηφίες φαίνεται πως είναι αγκάθι στο ...μάτι του σκυφτού. Πολύ τον πονάνε.

  Ρόδον

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πραγματικά μιλάμε για μεγάλη επιτυχία της ΕΠΗΕΑ και ειδικά του ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ προέδρου της Γκανά, να πληρωθούν οι εργαζόμενοι δύο μισθούς από τους οκτώ που τους οφείλονται. Είναι η μεγάλη ευκαιρία των εργαζομένων των ΜΜΕ να κατοχυρωθεί μέσω ΣΣΕ ένας μισθός για κάθε τέσσερις μήνες εργασίας, άρα τρείς μισθούς το χρόνο, όταν άλλοι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί καθόλου. Κι όλα αυτά όταν απέναντί σου έχεις δύο πλούσιους ιδιοκτήτες -που έχουν και δεν πληρώνουν- και μια ισχνή μειοψηφία να σε πολεμάει απαιτώντας, με απύθμενο θράσος, να πληρώνονται οι εργαζόμενοι κάθε μήνα. Είσαι πολύ Μάρκος ρε Μάρκο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η διοίκηση της ΕΠΗΕΑ δεν συνεργάζεται με τις άλλες επαγγελματικές ενώσεις των μέσων ενημέρωσης για την επίλυση των προβλημάτων, γενικών ( ασφαλιστικό) και ειδικών? Η διοίκηση της ΕΠΗΕΑ δεν συμμετέχει στο συντονιστικό όργανο των Ενώσεων των μέσων ενημέρωσης ? Η διοίκηση της ΕΠΗΕΑ δεν παρίσταται μαζί με τις άλλες ενώσεις στις παραστάσεις για τα προβλήματα π.χ. του ΔΟΛ ? Στην περίπτωση των ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ η διοίκηση της ΕΠΗΕΑ αγνοεί ότι υπάρχουν κι άλλοι εργαζόμενοι , διαφορετικής ειδικότητας, που έχουν δικαστικές αποφάσεις ? Την έννοια της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ και της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ πως την αντιλαμβάνεται η διοίκηση της ΕΠΗΕΑ? Και κάτι τελευταίο. Η «αρτιότητα» του νομικού τμήματος της ΕΠΗΕΑ να εκληφθεί συγκριτικά ως «ανεπάρκεια» των δικηγόρων των άλλων Ενώσεων που δεν επιτυγχάνουν την ανεύρεση των τραπεζικών λογαριασμών για κατασχέσεις?
  Ο πρωτέκδικος

  ΑπάντησηΔιαγραφή